- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #82951 üzenetére
Én sejtem hogy a kolléga mire gondol mert 22 éve Winezek és bár már lassan 4. éve mindennapos Linux használó vagyok, átérzem a gondolatmenetét.
Olyasmire mint a Letöltőközpont, az Origo szoftverbázis, vagy akár a Csillagpor oldalak. Kismillió ilyen létezik és csakis exe kivitelbe azaz Winre.
Felmegy és mazsolázik, valami megtetszik, lerántja és kipróbálja. Ha nem tetszik törli és keresgél tovább.
Mielőtt ezt a szemléletet hatalmasan lehurrognátok, én ugyanezt csináltam évekig ha nem évtizedig.
És összeszedtem magamnak egy mindenre használható univerzális szoftvergyűjteményt aminek 80%-a ma is megállja a helyét. Persze frissítgetve.Ez a megközelítés Androidon is tökéletesen jól bevált, a PlayStor.ba van gyertyaelfújó, fingó és még kismillió felesleges és valóban jó app. Számszerűsítve tényleg majdnem millió.
És ez, valamint ez a szemlélet nem megy Linuxon. Tudom, igen és most jönnek a világmegváltó válaszok.
De ez nem fogja megváltoztatni a másik 2 platformról idekukkantó, esetleg csak kíváncsiskodó zsírúj, tapasztalatlan Linux szárnypróbálgatók hozzáállását.
Erre már céloztam több blogbejegyzésemben hogy ez az igazi szabadság sokaknak és hatalmas ívben letojják a Linux igazi szabadságát mert ezokból (és még sok más okból is sajnos) nem átlag és nem egységsugarú user központú.
És lehet free meg nem telemetriás meg nem kémkedő, lehet csilivili Cinna meg KDE vevőcsalogató, lehet a szó igaz értelmében szabad, akkor sem kell a felhasználók 95-98%-ának.Akinek átment a mondandóm az úgyis megérti, aki meg nem az kímélje meg magát is meg engem is a válaszoktól, nem flame volt a célom.
Csak leírtam azt ami így van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Blue Titanium Titán dizájn, Pro teljesítmény 128 GB
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest