Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz tordaitibi #79657 üzenetére

Ezzel én is így vagyok ;-)
    Amióta használható valami lett a linux, onnantól egészen 7-8 évvel ezelőttig linuxos rendszergazda voltam (előtte Novell NetWare ;-) , és amióta asztali rendszernek is használható lett, azóta nem használtam Windows-t (utoljára NT4 Workstation futott saját masinámon ;-)
    Ennek ellenére utálom a parancssoros babrálást! Amit lehet, megoldok kattintgatással. Az utóbbi sok-sok évben már csak feldobom magamnak a Mint MATE-et, és ennyi :-)
    Ja, a 71 éves édesanyám is Mint-et használ, és bár a nyugdíjig Windows előtt ült, egyáltalán nem reklamált még semmiért, hogy nem / nem úgy működik, ahogy szeretné - mert én beállítom, amit kell, és onnantól netezni, meg néha valamit megírni - kinyomtatni így is jó a rendszer. De parancssorban pötyögni nem állítanám azért neki ;-)
    Szerintem egy asztali operációs rendszernek így kell működnie: egy Windows-ban is nagyon ritkán kell parancssorban dolgozni, optimális esetben egy ilyen linux alatt sem kell sokkal többször.
    Az persze teljesen más, amikor egy szervert kell piszkálni, ott a legtöbbször megkerülhetetlen a parancssoros meló: azt a részér szerettem is! De ha a gépemben pl. cserélek egy vinyót, és át kell írnom az fstab-ot, az már fáj ;-)

• ubyegon2

félisten

Ez a bugyuta Stacer....no mindegy, annyit majd megtennél, hogy összehasonlítod a root joggal indított Bleachbit opcióival? De úgy, hogy minden opciót be is pipálsz és lefuttatod! Az rendben van, hogy Winről átjött felhasználót nem kell elijeszteni a terminallal, már amennyiben valaki attól megretten, de ennyire óvodás szintre sem kéne rakni, hogy Stacer-t mutogatunk neki!

Nem téged cikizlek most ezzel, Te már matuzsálem vagy, nálad belefér! :D

Egyébként teljesen korrekt, hogy az ezeréves XP-t hozod fel példának, de ma már nem azt a WInt használják ám a népek, nem tudtad? Nyilván szemetelődik a Windows registry-je, ez nem kérdés, ezen kár fennakadnod.

Az meg, hogy ragaszkodsz valamihez, mert rugalmatlan vagy egy alternatívát megismerni, inkább egy apró programhoz Wine-t használsz..... :N No de ahogy kolléga mondta, mindenkinek mások a felhasználói szokásai és ez így van jól! :P

• I02S3F

addikt

Több ponton nem egyezik a felhasználói szokásunk. Éppen ezért lehet többet fogsz tudni segíteni az újonc srácnak, mert nem egyformán használjuk a gépeinket. Ki tudja! Talán pont az én szokásaim nem megfelelőek neki. Nekem ezzel semmi bajom nincs. Meg olvasson csak hideget-meleget. Majd kialakítja, hogy ő mit akar! :R

Szerk. : Haladok a tanulással egyébként!:K De a gépemet nem babrálom. Virtuális gépben csinálok mindent. Így a gazda rendszerem érintetlen marad! Nem feltétlenül akarok power user lenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés