- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
riki
senior tag
válasz
old-dog #105773 üzenetére
Nem tudom ,de itt szinte mindenki a Nemzeti oprendszerünk alapját részesíti előnyben. Nem tudom,de nekem nem igazán jöttek be mint átlagos felhasználó, a Deb. variánsok kivéve az Mx. Nem zabálja szét a régebbi gépeket, kiforrott a támogatása,szoftverek is a debiánhoz képest frissek. Ami nekem a lényeg , hogy a ClamTK minden nyűg nélkül működik. / kicsit parás vagyok /. [link]
Félre ne érts, nem vitát szeretnék kirobbantani,csak mint lehetőségnek írtam. -
válasz
Szia old dog!
Örülök, hogy elfogadtad az invitálást. Végülis nem történik semmi, ha mindkettőt kipróbálod. Írd ki egy pendrájvra az iso fájlt és live módban telepítés nélkül próbáld ki. Ha még csak windowsos kütyüd van, akkor [balena etcher] progi ajánlott a pendrájvra pörköléshez.
Az ArduinOS is csak egy Ubuntu sajátos GUI-val. Amiért nekem nem szimpi, hogy erősen épít a Flatpakra, de kezdőnek könnyebbséget jelent. Azért nézd meg a Linux Mint Cinnamont is, nem véletlen, hogy mindenki azt ajánlja. A balena etcherrel kiírt pendrájv visszaalakításában majd segítünk, ha elakadnál vele. -
cigam
titán
válasz
Nyugodtan próbáld ki. Kiírod pendrive-ra, és live módban indítod. Ekkor telepítés nélkül, a pendrive-ról fut. Tudsz kattaintgatni ismerkedni vele. Mivel kikapcsolás után mindent elfelejt, ezért nem tudod "belakni", de arra tökéletes, hogy pár órán keresztül használva legyen egy benyomásod róla, hogy ezt kerested-e vagy sem.
Ha tetszik, akkor készíts a mostani rendszeredről egy mentést (lemezképet) így ha valami mégsem úgy menne ahogy elképzelted, vissza tudod tölteni a kiindulási állapotot. Telepítés után már importálhatod az adatokat, jobban beleméjedhetsz a beállításokba, ezeket már meg fogja tartani a telepített rendszer.
Aztán ahogy használgatod menet közben rájössz, hogy kell-e ez a felület, vagy valami más után nézel. Pl. a többiek által javasolt Mint, Ubuntu,... rendszerket is megnézheted, kipróbálhatod. Majd te el döntöd melyik felület kényelmes a számodra.ubyegon2
A gép ajánlóban is ez az állandó sláger. Csak aSuzukihasznált üzleti. Pedig ez butaság. Nem kell ütni vágni, leejteni, belerugni, és semmi baja nem lesz.Az üzletire is vigyázni kell, és gyakran olyan példányokat akarnak rádsózni, amit most vettek ki akutyatörpenyúl szájából. Egy kis karc itt, egy horpadás ott, amott 1-2 pixelhiba. Persze tudom, hogy használttól ne várjak patika állapotot, de attól, hogy ezeken már vannak bejáratott sérülések még nem lesz annyival jobb, mint amekkora hype van körülötte. Plusz a laptop neppereknél kb mást nem is kapsz, csak használt üzletit. Vajon ki terjesztette elzt? A valós igény, minőség, vagy a kereskedők? Nem mellesleg ahogy írtad is, ma már az újabb üzleti gépeket sem az örökkévalóságnak tervezték. -
válasz
Én nem foglalkoznék vele. Ahogy írták, jobban járnál egy olyan disztróval, ami mögött nagyobb közösségi támogatás van, és kiforrottabb. Én is tudom javasolni a Linux Mintet, de ha valamiért nem tetszik egyik elérhető felülettel sem, akkor próbáld meg a Kubuntut, annak elég Windows-os beütése van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ismerni innen szerintem senki nem ismeri, de ha tetszik az az irány, ahová a Win11 ment a Win10 után, akkor nyugodtan próbáld ki. Ha inkább a megszokott világ tetszik, akkor a Linux Mint Cinnamon-t javaslom.
Mindkettő Ubuntu leszármazott, de a Mint-nek nagyon nagy felhasználói tábora van és jellemzően egyszerűen csak működik, ráadásul kezdőbarát.
*éles telepítés előtt célszerű tenned velük egy próbát pl. az ingyenes Oracle Virtualbox alá telepítve, és / vagy telepítő pendriveról beboololva megjáratni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Kuponkunyeráló
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Háztartási gépek
- Bevásárol helyetted a ChatGPT
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3305
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest