- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Mert nagyon össze van rakva. A különböző szolgáltatásai, az nmcli/nmtui, a dracut, a NetworkManager, a chronyd, a SELinux, a KDump, a Rear, Avahi, maga a dnf is jó egyébként, a lassúságát leszámítva... igazából ezeknek egy nagy része a Red Hatnál alakult ki, és onnan szivárgott át a többi disztróba. És szerintem érezni a Red Hat alapú disztrókon, hogy úgy egységes az egész.
Nem akarok rosszat mondani a többi disztróra sem, mert nem igazán lehet, de pl. nmtui-val szerveren nagyon gyorsan fel lehet egy alap hálózatot konfigurálni, a bonyolultabb dolgokra meg ott a NetworkManager. Ami ugyan már van ott van minden disztróban, de volt idő, amikor pl. Debianban a net-tools volt az általános használt konfiguráló eszköz, míg Fedorában ott volt az nmcli, ami sokkal kényelmesebb és egységesebb volt.
Én a Systemd-et is szeretem, a journalt amióta ismerem, azóta szinte nem is jártam a /var/log mappában.
szerk: meg azt is szerettem, hogy NetworkManager mellé nem kell külön DHCP client, mert alapból tudja. Nem kell gondolkodni, honnan legyen VPN, mert strongswannal megy az is. Nem kell gondolkodni, hogyan legyen pptp/l2tp, mert az is támogatva van. És mindezt egy közös felületről lehet konfigurálni.Itt van néhány Fedora 37-es/Gnome 43-as kép.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]A másik disztró, ami a kedvencem volt, a Suse. De szerintem erősen érződik azon is, meg a Fedorán is, hogy nem az átlag asztali felhasználó a célközönségük.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Elektromos autók - motorok
- iPhone-t használók OFF topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- PlayStation 3
- Windows 11
- Kompakt vízhűtés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest