Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz tordaitibi #86333 üzenetére

Már összekalapáltam egy 16 gigás pendrájvra. Bootolható Legacy és UEFI módon is. Érdemes a bootmenüje szerinti 5. sort választani, ez a Load to RAM. Bebootolás után egy telepített Peppermint XFCE (debian) lesz belőle. Ha van valahol egy swap partíció elérhető közelségben akkor azt a Gparted segítségével könnyedén kapcsoljuk be neki. Munkánkban segíthet a Htop és a Btop kontrollálás céljára. Ez tulajdonképpen egy bazi nagy Slax linux, a Slaxos scripteket is beleintegráltam. A Thomas Mateicek féle leírás szerint fejleszthető is tovább szükség szerint. Nagyon fürge. A Lemezek programmal fogok róla menteni egy img fájlt. Azt fel fogom írni egy másik pendrájvra és ha azután is működik azon is, akkor közzé teszem. A felhasználó benne a user névre hallgat és a jelszava a passwd . Egy telepített Prometheus padavan buildelő script mappa is benne van, benne leszedve a Stepan Timofeev féle legújabb aktívan tuningolt repo is ami addig van elindítva, hogy épp a router fajtát kell kiválasztani és itt leállítottam, mert újraindítás után mindig marad ez a szűz állapot, ... még ezután jön a Toolchain, majd a konkrét router firmware összetevőinek a configolása , a Skinek kiválogatása és a Buildelés. A kész FW-t a végén át kell tolni valahová egy felcsatolt partícióra, vagy valahová a felhőbe a rendszer leállítása előtt. Ezért készítettem az egészet tulajdonképpen, de egy teljes értékű általános munkára alkalmas Debian peppermint XFCE.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés