Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84289) Vasti74 válasza Lasersailing (#84286) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Helló!
Ha "brand" gép, és van rajta Windows matrica (valami hologramos Microsoft meg Windows feliratok vannak rajta ;-) , akkor biztos, hogy van digitális licence. Ilyenkor a verziót (Home, Pro) nem kell kiválasztani, de a megfelelő nyelvű telepítőt kell létrehozni (mármint amilyet használni akarsz, mert minden nyelvet el szoktak ezek fogadni)
A vinyó legyalulásához nem kell feltétlenül linux: vannak live partíció piszkáló programok (MiniTools, AOMEI pl.) , amiben van Wipe Disk funkció, na az még annál is jobb szerintem, mint linux alól "csak" particionálni ;-) Nem kell végigengedni, elég pl. 1%-ig, akkor már tuti, hogy nem marad vírus a vinyón.
Ha a live linux (a legtöbb telepítő az, nem kell külön trükközni) nem látja a vinyót, az eléggé furcsa: írd meg, milyen gép, milyen háttértár van benne?

Mondjuk ha a gép 3 hete nem volt használatban, nem sokat cicóznék vele... Használnám ;-)
Persze, fő az óvatosság, egy újratelepítés meg nem egy nagy dolog: de ha újra is telepíted, a partíció gyalulással nem kell foglalkozni, elég, ha a telepítőben törlöd az összeset, aztán telepítés - az majd létrehozza, amit akar.

A biztonság kedvéért amíg működik az a Windows, ami most rajta van, valamilyen progival olvasd ki a Windows kulcsot, és írd fel egy papírra ;-)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.