Új hozzászólás Aktív témák

• K0zm0

aktív tag

válasz Vasti74 #83602 üzenetére

Ízlések és pofonok, de én (nem csak én) eléggé viszolygok attól, hogy bármilyen célból megadjam a bioteriai azonosítómat bármihez. Tudom-tudom, térfigyelő kamera meg arcfelismerés, de akkor is. Ahol jelenleg én élek még az igazolvány megújításához is levették az ujjlenyomataimat, az összeset és attól is eléggé kellemetlenül éreztem magam.
    Pár éve találtam erről a témáról egy elég informatív videót, de nem jut eszembe a címe sajnos...

Erről eszembe jutott egy rendszergizda története a mindenféle kulcskarikás-jelszó generálós softwareről: tömören a cégbe bevezették a fent említett jóságot, hogy elejét vegyék az alkalmazottak feledékenységének (saját maguk által beállított jelszónak), és hogy emeljék a kiberbiztonságot. Történt ugyanis, hogy a jó dolgos emberek ezeket a jelszavakat megjegyezni nem tudták és szépen felírkodták maguknak cetlikre(!) amiket szépen kitűztek maguknak az irodában a falra(!).
    Mondanom sem kell, hogy ha nem írták fel akkor b*szhatták, és még néhánynak a cetlit is sikerült elhagyniuk amit sejtünk mihez vezetett.
    Végül sorstársunk meggyőzte a managementet, hogy a régi rendszer kevésbé rossz, de legalább nem történtek nagyobb bakik...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés