Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82601) Sokimm válasza gregory91 (#82598) üzenetére


Sokimm
senior tag

No para, ebből is tanulok! :)
Így is hálás vagyok azért, hogy válaszolgattok, a fórum sokkal értékesebb, mint egy faceTOface oktatás, mert ott ha a tanár hülyeséget mond, nincs aki kijavítaná, a naív diák meg el kell, hogy higgye, hogy igazat mond, mert fele annyit se tud (a diák).
Itt ha egy téma forog, akkor 3-4 reakció is jön, ezért amikor megkapom a "google a barátod" választ, nehezen bírom ki, hogy a google-ön kívüli vélemények, rálátásotok miatt kérdeztem, nem lustaságból. Ha egy cikk leírja, hogy szerinte a világ legjobb OS-e X, de itt mindenki lefujjogja, akkor azért az itteni véleményekre hallgatok. :)
Sőt, a kritika amit itt megfogalmaz a nép, azért tömörebb (2 soros), míg egy cikket elolvasni, kipróbálni, majd a konzekvenciát levonni, hogy elszarta a gépet, elég sok idő orvosolni. :DDD

Extra: Leszedtem a package-s Debian-os iso-t, majd az UEFI/GRUB valahogy teljesen kiölte a boot-ot. Aztán, boot-oltam egy sima Debian netes telepítős verziót, ott a képernyő grafikusan teljesen lehalt, majd a konzolos telepítő is azonos volt (neten másnak is volt ilyen Debian-os disztrókkal), majd leszedtem egy (már nem tudom milyen) 3. féle nem Debian leszármazott OS-t, ott már a boot képernyő be se jön.
A PC amúgy nem kapcsol ki reset után, csak mechanikus kikapcsolásra (Venti pörög, de kép nincs), CMOS resetre van kép, de a kikapcs ugyan olyan szar, szóval erősen gyanakszom, hogy az alaplap a hülye (vagy a CPU), most keresek a ramoknak új otthont. :)
Win7-et tudok legacy ba telepíteni, de ott a weblapok "dátum nem stimmel" hibaüzenettel nem jönnek be, csak külön "biztonsági kockázat elfogadásának gombjának elfogadásával".
Linux alatt (a 32bites, amiről írtam régebben) nem volt böngészős baj, ezért gyanakodtam Win hibára. Hát már nem tudom mi a baj. :D

Ha lesz ismét vas, próbálkozok újra a Debian-os package-es verzióval.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.