- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Másik: mi csatolja a partíciókat ill. hol tárolja az infókat? Van a gépemen 2 másik rendszer is (Kali és win10). A Kali, amit hol Kali2, hol Kali3, hol csak simán Kali bejegyzés alá mountol indításkor. Ha leválasztom kézzel és törlök minden 'Kali' nevű könyvtárat a 'media' alól, restart után újra összekuszálódik, kreál Kali-s könyvtárakat (általában kettőt Kali és Kali1 néven) és hol ide, hol oda csatolja indításkor. Fontos lenne, hogy mindig ugyanott legyen. A /etc/fstab-ban meg sehol semmi, csak az alap rendszer van /home-al, /-el meg swap-al, még a win10 sincs ott, ami pedig állandó és látszik a Dolphin-ban és a 'media' alatt is megcsinálja a könyvtárat hozzá. Érdekes, azt nez 1-ek variálja, pedig pont az nem érdekelne
Nemrég SSD-t cseréltem nagyobbra, ezt a Kubi-t pedig átpartícionáltam. Régen / volt egy partíció +SWAP ugye és a $HOME. Most csináltam /usr és /var partíciókat. A futó rendszeren Kparted-el csatoltam fixen /var1 és /vusr1 könyvtár alá, majd Kali-n átmozgattam a dolgokat a helyükre, majd, (gondoltam) tök jó lesz, mert csak a Kubi fstab-jában kell csak az egyeseket kitörölni és kész. De nem. Nincs ott semmi, a Kparted nem mentette oda vagy passz, hogy hova. Kali alól megmókoltam az fstab-ot, UUID szerint, ahogy a korábbiak (érdekesség, a win10 sincs ott, de azt mindig jól felcsatolja, mindig ugyanoda) és lám, múkod. CSAK: azóta, véletlenszerűen, néha a bejelentkezés után nem áll fel a KDE, csak a háttérkép jelenik meg és elköszön, semmire nem reagál, se ALT+CTRL+DEL, se ALT+CTRL+BACKSPACE. Egyedül az ALT+CTRL+Fvalamelyik megy, ilyenkor konzolon betudok lépni és elsütni egy init 6-ot. Utána ha mákom van, simán megy. MEg azután is. Tényleg random, mikor mi törénik. Ötlet? a .xsessionerrors-ban csak a szokásos hibák vannak, amik mindig...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest