Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Másik: mi csatolja a partíciókat ill. hol tárolja az infókat? Van a gépemen 2 másik rendszer is (Kali és win10). A Kali, amit hol Kali2, hol Kali3, hol csak simán Kali bejegyzés alá mountol indításkor. Ha leválasztom kézzel és törlök minden 'Kali' nevű könyvtárat a 'media' alól, restart után újra összekuszálódik, kreál Kali-s könyvtárakat (általában kettőt Kali és Kali1 néven) és hol ide, hol oda csatolja indításkor. Fontos lenne, hogy mindig ugyanott legyen. A /etc/fstab-ban meg sehol semmi, csak az alap rendszer van /home-al, /-el meg swap-al, még a win10 sincs ott, ami pedig állandó és látszik a Dolphin-ban és a 'media' alatt is megcsinálja a könyvtárat hozzá. Érdekes, azt nez 1-ek variálja, pedig pont az nem érdekelne :P

Nemrég SSD-t cseréltem nagyobbra, ezt a Kubi-t pedig átpartícionáltam. Régen / volt egy partíció +SWAP ugye és a $HOME. Most csináltam /usr és /var partíciókat. A futó rendszeren Kparted-el csatoltam fixen /var1 és /vusr1 könyvtár alá, majd Kali-n átmozgattam a dolgokat a helyükre, majd, (gondoltam) tök jó lesz, mert csak a Kubi fstab-jában kell csak az egyeseket kitörölni és kész. De nem. Nincs ott semmi, a Kparted nem mentette oda vagy passz, hogy hova. Kali alól megmókoltam az fstab-ot, UUID szerint, ahogy a korábbiak (érdekesség, a win10 sincs ott, de azt mindig jól felcsatolja, mindig ugyanoda) és lám, múkod. CSAK: azóta, véletlenszerűen, néha a bejelentkezés után nem áll fel a KDE, csak a háttérkép jelenik meg és elköszön, semmire nem reagál, se ALT+CTRL+DEL, se ALT+CTRL+BACKSPACE. Egyedül az ALT+CTRL+Fvalamelyik megy, ilyenkor konzolon betudok lépni és elsütni egy init 6-ot. Utána ha mákom van, simán megy. MEg azután is. Tényleg random, mikor mi törénik. Ötlet? a .xsessionerrors-ban csak a szokásos hibák vannak, amik mindig...

Új hozzászólás Aktív témák