- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Kifizették, illetve hamarosan kifizetik egy munkám (felét előre, felét majd az elkészültekor) így vettem egy nagy levegőt és belevágtam a laptop vásárlásba.
Munkaeszköz is lesz, már régóta szükségem lett volna rá, van félretett keret, így megelőlegeztem magamnak.
A nyertes egy HP EliteBook 820 G2 lett (Intel Core i5 5300U) bár elég minimalista a konfig, "csak" egy 4GB-os RAM és egy 320GB-os HDD jutott bele, viszont cserébe az akkuja a forgalmazó - egy nyíregyházi cég - állítása szerint 85/1000 ciklusos és elég jó áron jutottam hozzá. Érdekes, hogy mindenhol max 6 hónap garanciát vállalnak, itt 1év és ~5E Ft felárért +1 év "jár." Remélem szerencsém lesz vele...
A cég ~10E Ft-ért adott volna 8GB RAM-ot, ~13E Ft-ért 120-as SSD-t a HDD helyett. Kicsit sokalltam, így lemondtam a bolti bővítésről, majd megoldom én. Egy kollégának maradt egy 4GB-os modulja, 2-3E Ft-ért meg tudom tőle boltolni, elég jó áron - ~21.000 Ft - tudok venni 120+240GB (Transcend 2240 M.2 + WD Green 2,5") SSD-t. Így, kb. ugyanott leszek, csak lesz egy grátisz HDD-m is.
A 120-as M.2-re tenném a rendszert, a boot és a swap partíciót, valamit a home-ot, a 240-es 2,5"-osra menne egy data partíció (adatok, projektállományok, virtuális gép vackai)
A nagy kérdés, hogy milyen file-rendszert javasoltok? Kizárólag linux lesz rajt (+VB-ban W7). maradjak a jól bevállt EXT4-nél, vagy valami szebb, jobb, biztosnágosabb alternatíva legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest