Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• r0b3r

senior tag

válasz vadkörte #73086 üzenetére

2 SSD van a gépben, a másodlagosra telepítettem a Linuxot úgy, hogy a Grub-ot is a másodlagosra tegye. Biosban pedig beállítottam, hogy a másodlagosról bootoljon. Így ha bármi balul sülne el (mint pl most fél órája :DDD ), akkor érintetlen marad az elsődleges SSD-n a Windows 7.
    Elkezdtem telepítgetni drivereket, programokat. A .deb kiterjesztésűek telepítése már megyeget, gdeb csomagtelepítővel, chrome-ot raktam fel, steam-et és ki akartam próbálni a SteamPlay Proton alkalmazását, fel is raktam próbaként a No Man Sky-t, de ahogy ugye már a cinnamon rendszer is tette a linux indításakor, a Vulcan driver miatt reklamált. AMD oldaláról letöltöttem a legfrissebb Ubuntu drivert (az tűnt legközelebbinek a Debianhoz, a .deb kiterjesztésű fájlok miatt) és egy kötegfájlt terminálban elindítva feltelepítettem. Nos az újraindítás után már csak a kurzor villogott a bal felső sarokban... :DDD Hibakeresési módban indítva, mintha az e1000e hálózati eszköznél állt volna meg. :DDD Szóval most épp újratelepítek, 10.4-es netinst verziót. Legalább gyakorlom. :B

Új hozzászólás Aktív témák