Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lakásfelújítás miatt tobzódnak a megjelenítők nálam, így megnéztem mit tud manapság a Linux 1440P-4K több kijelző témában.
Eddig egy 1080P TV-t használtam monitornak, 32 col, pont frankó méret dolgozni és játszani. Az új helyre ez nem jön velem, ott egy 1440P monitorom lesz 32-es méretben. Ez(ek) mellé még egy nagyobb TV-t is intéztem, így ma megpróbáltam egyszerre mindhárom megjelenítőt rákötve a gépre és kellemesen csalódtam.
A régi TV + 1440P monitor együtt totál frankó. A monitornál hamarosan lesz freesync támogatás is, csak még nem elég új az AMD driver a gépen és még éppen nincs benne... Radeon RX570-em van ami nem egy combos kártya, 1440P-re igazából nem célszerű használni, de azért lehet játszani vele ott is. Meglepett, hogy minden további nélkül mennek a komolyabb játékaim is Linux (pl. Shadow of Tomb Raider) alatt még olyan körülmények között is, mikor behúztam középre a játékot, így fele a régi TV-n, fele meg az új monitoron ment.
Viszont bekötve az új TV-t, ha azt 4K 30fps-re állítom, akkor kissé darabossá válik a görgetés mindegyik kijelzőn. Levéve 1080-ra nem volt ilyen gond. Azt nem tudtam egyértelműen megítélni, hogy a VGA fut bele valamilyen gyengeségbe, vagy a Linuxból fakadt ez a dolog, mert ugyanezen a gépen Windows alatt nem is lehetett választani 1080-nál nagyobb felbontást ehhez a TV-hez.
Lehet az okozott gondot, hogy a TV-n csak 30Hz volt választható Linux alatt, ez 4K-nál a 2.0-ás HDMI kábel limitációja, de kisebb felbontásnál se lehetett nagyobbat választani, ami furcsa. Lehet ezen majd változtat egy frissebb xf86 driver.Amúgy szoktam dicsérni a KDE-t, de azt kell mondjam nem is ok nélkül. A monitor elrendezés beállítására való felület sokkal értelmesebb, mint a Win10-es megfelelője, ami egy buta fatraktor szintjén van.
Mesa 19.1.7, xf86-video-amdgpu 18.1.0, Linux 5.2.11
peterattila: bele kellene nézni a journal-ba, a téma összefoglalóban találsz hozzá helpet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Formula-1
- Wise (ex-TransferWise)
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest