Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- 
			  LOGOUT Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

King Unique titán válasz  0xmilan

üzenetére 0xmilan

üzenetéreAkkor még egyszer, nem kell hozzá semmi extra, pláne nem dd, ami eleve nem jó hozzá. Elég a fájlkezelőben felcsatolni az ISO-t, majd a tartalmát 1:1-ben rámásolni a FAT32-re formázott pendrive-ra. Ha legacy/CSM bootolás a cél, akkor meg a pendrive-on lévő partícióra boot flag kellhet, UEFI-nél viszont nem. Egyébként ez a fájlkezelős másolás akár az egyes Linux ISO-knál is működik [cikk], még ha azoknál a dd-vel történő kiírás is a default.  A kérdés inkább az ISO, a benne lévő install.wim fájl mérete miatt a FAT32/NTFS fájlrendszer használata a pendrive-on. Alapesetben, az MCT használatánál ez nem kérdés, mert ott az ESD ISO és a benne lévő install.esd fájl kisebb 4 GB-nál, ellenben ez a tool Linuxon nem használható, a böngészőben a letöltési oldal sem fogja felajánlani. Ha nagyobb az install.wim mérete 4 GB-nál, ellenben UEFI-ben támogatja a hardver az NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozót, akkor nem gond. Ha csak FAT16/32 fájlrendszerűt támogat, akkor viszont darabolni kell install.swm fájlokra. A másik OS-en ez könnyen megoldható, de ezen (+) leírás alapján elvileg Linuxon is a wimlib segítségével. 
- 

milan26 senior tag válasz  ubyegon2

üzenetére ubyegon2

üzenetéreOk...Hol lehet beállítani rajta a partíciós sémát, mert én nem találtam benne anno sehol. Rufus még fel is dobja a helyes beállításokat magától, ha mégis rossz pendrive-ot csinálsz, bootoláskor kidobja a tippet. Rufushoz hasonló tudású és kezelhetőségű alternatíva egyelőre nincs Linuxon. Egy délutánon át szívtam amikor próbálkoztam, ha valami nem tetszik neki, kiabál és hibaüzeneteket dobál. Utána átbootoltam, és Rufussal gyerekjáték volt. Nem azt mondom, hogy nem lehet megoldani, de egyáltalán nem egyszerű. Amúgy nem tudom mi értelme ennek a pöcsméregetésnek. 
- 

Falcon75 tag válasz  -Faceless-

üzenetére -Faceless-

üzenetéreZorin Os - t próbáltad? 
- 

milan26 senior tag Én teljesen komolyan gondoltam, hogy egyszerűbb Rufussal. Csak van valahol egy Wines gép. Linux alatt egy rémálom, legalábbis nekem az volt, Rufussal 5 kattintás. Ő kérdezte, hogy egyszerűbb-e, én megmondtam az igazat, hogy az. Nem kell ebből lelki ügyet csinálni szerintem. 
- 

válasz  CPT.Pirk

üzenetére CPT.Pirk

üzenetéreÉrtem, épp erre akartam rávezetni én is a kollégát!  Mivel nagyon nem lényegtelen, ki milyen rendszer alatt akar egy feladatot végrehajtani és rohadtul célszerű lenne Linuxos topikban Linuxos megoldásokról beszélni! (egyszóval most egyetértünk) Mivel nagyon nem lényegtelen, ki milyen rendszer alatt akar egy feladatot végrehajtani és rohadtul célszerű lenne Linuxos topikban Linuxos megoldásokról beszélni! (egyszóval most egyetértünk)milangfx kolléga lehet, hogy csak trollkodott. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

0xmilan addikt Manapsag mivel szokas bootolhato Win 10 pendriveot kesziteni? 
 dd? UNetbootin?
 Vagy egyszerubb win alol rufus-szal?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Windows 10
- Automobilista 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)