Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haddent

addikt

válasz ooszi #68632 üzenetére

Na, akkor beszállok én is. Szerintem nettó felesleges bármilyen swap a mai procik, ramok és ssd -k mellé. Ugyanez a véleményem mindenféle hybernate sleep meg egyéb hülyeségekről, bár tény, hogy amúgy is 24x7 gép.
    Én nem szeretem a /home -ot sem külön partícióra rakni, inkább ha véletlen lenne olyan nagyon féltett nagyon egyedi nagyon nehezen reprodukálható konfigod, akkor backupold néha, pl. ingyenes és privát GIT erre tökéletes.

Nálam így néz ki:

# ssd1
    /dev/sda1 /boot
    /dev/sda2 /

# ssd2
    /dev/sdb1 /server

# hdd1
    /dev/sdc1 /mnt/STORAGE

Minden "mocsok" a hdd -n van (letöltés, feltöltés, jellyfin transcoding tmp stb..). Sdd1 -en van a boot mini partíció és a root, ssd2 pedig az összes server/service konfig szépen struktúrálva (minden dockerizálva), de ezek is rendszeresen git -be mentve. Erre az ssd -re backupolom a konfigokat is (iptables, dnsmasq, wide-dhcp6 stb..), azok is mennek gitbe ettől függetlenül is. Illetve a service userek (jelen esetben csak egy kodi) home -ja is ide ki van szervezve.

Így lényegében bármikor bármi beszarik kap egy 10 perces installt, gitből pullolom a konfigokat és minden visszaállt

Új hozzászólás Aktív témák