Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zseko

veterán

Üdv, egy kis problémám lenne, és segítséget szeretnék kérni. Mivel kissé ideges vagyok jelenleg, ezért légyszi nézzétek el, ha kicsit idegesen fogalmazok.
    Évek óta tesztelgetek már linuxot, így annyira nem ismeretlen számomra, mélyebben persze nem értek hozzá, még ha volt is, hogy két évig csak az volt a rendszerem. Mint például a grub, amire most szükségem lenne.

Összeraktam egy új gépet, a régi ssd-t pedig linuxnak szántam. Általában úgy telepítek, hogy minden egyéb háttértár le van húzva a gépről, csak az marad amire a rendszer megy. Most ezt nem tettem meg, mert az új ssd-m amin a windows 10 van az M.2-es, így nem szereltem szét miatta a gépet - és be is szoptam.

Szóval azon az ssd-n egy win10 van. A régire pedig egy LinuxMint 18.3-at telepítettem. Mivel most szokásomtól eltérően voltam annyira idióta, hogy megbíztam a gyökér fejlesztőkben, ezért hagytam hogy ő partícionálja meg a lemezt, és telepítsen, nem pedig magam konfiguráltam, ami hiba volt. Így a grub fogta, és szépen belebarmolt a másik rendszerbe, szétkúrta a win rendszerindítását, a linuxot tartalmazó ssd-t lehúzva nem indul a win :W :W Persze indításkor sem választható, nincs a menüben. Most komolyan, áhhh... :W inkább le sem írom mit gondolok.

Hogyan tudnám újra elindítani a win-t?

Új hozzászólás Aktív témák