Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lajos0001

tag

válasz ubyegon2 #55792 üzenetére

lejárt a szerkesztési idő, itt folytatom:

"Windows alatt már régóta az NTFS használatos."
    Ez elnagyolás, csak annyit jelent, hogy bevezették a növekvő harddisk méretek könnyebb kezelése érdekében. Azt azonban nem jelenti, hogy a fat32 ettől már szemét lett.

A bizonyított tény az, hogy partíciómérettől függően és a rajtuk levő fájlok méretétől függően más-más a fat32 és a ntfs hatékonysága és helykihasználása az eltérő default blokkméretekből adódóan. Van, ahol a fat32, van, ahol a ntfs előnyösebb. Nyugodtan lehet utánaguglizni, taglalták ezt eleget évekkel ezelőtt már.

A tapasztalatom is ezt igazolja egyébként. Az ntfst sok esetben lassabbnak tapasztalom.
    Ezen kívül: számomra egyszerűen kényelmesebb több kisebb partíció használata.

Ezen kívül a tény viszont az: ha ugyanazon hard disken több partíció van és 1-gyel probléma van, az általában kevesebb adatot érinthet, mintha kevesebb partíciót tartalmaz ugyanazon hard disk.

Nem tudom, hogy mi 'fals' mindezen.

"De most komolyan, mi a fenének az a rengeteg partíció? Tényleg camouflage miatt van?"
    Már ne haragudj, én ilyet soha nem állítottam, ezt a kérdést ne nekem tedd fel.

Új hozzászólás Aktív témák