Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• norbert400

tag

Elnézést.
    Sajnos olyan vagyok aki minél hamarabb akar mindent és nem igazán érdeklik a negatív tényezők. Rossz szokásom.

Hardver:

intel i3 4130 3.4ghz
    2x4 gb ram
    amd radeon r7 260x
    120gb ssd amin a win 10 van (ntfs) és linux mint 18.1 cinnamon (Ext4)
    illetve 160gb hdd (NTFS) amin a letöltött adataimat tárolom.

2x lendültem neki felrakni és grub2 telepítésénél megállt majd kaptam egy hibaüzenetet hogy nem tudta telepíteni a grub2-t a telepítés pedig összeomlott.
    Rágugliztam és találtam ezt: [link]
    Ahol volt egy olyan válasz hogy: " seems like your harddisk is using MBR partition table and your are trying to boot computer using UEFI. Go to BIOS and change BOOT OPTION to Legacy, and try again. "

Így beléptem és átálitottam UEFI and legacyt only legacy-re. Ezzel viszont már végigpörgött a telepítés gond nélkül.

Az elsődleges gondom az hogy ha a gép bekapcsol nincs boot loader ahonnan kiválaszthatnám hogy a windows 10et vagy a linux mintet szeretném e betölteni. Szimplán csak elinditotta a mintet. Biosban átálitottam hogy a bootolási sorrendet ssdről windows loader-samsung ssd-re amivel már a windows 10 indult el.

Persze ezzel nincs is különösebb gond mert 5másodperc alatt beállítom hogy melyik kell, de azért a praktikusság kedvéért ha megoldható jó lenne egy választási lehetőség.

-------------

A másik pedig hogy pl ha windowsban letöltök egy sorozatot ami a HDD-re kerül, akkor azt valahogy meglehet e oldani hogy linuxról is megtudjam e nyitni? Elérem a fájlokat csak nem engedi megnyitni.

Remélem tudtam némileg normálisan leírni a dolgokat és hogy mit is szeretnék.:)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés