Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok.
    Vettem 4000Ft-ért egy régi SNSV izé.... ASUS laptopot. M6B00N néven futott lánykorában.
    Viccből belenéztem, és laikus létemre is életet tudtam bele lehelni. Most is erről írok.
    Aranyos kis régi vas, Intel Pentium M emiatt nincs PAE (ez később kap hangsúlyt) de 1.8GHz, mellé 1280M sdram, akkuja is bírja még vagy 30-40 percet...
    Mivel két Ethernet port van rajta, ezért lehet dolgoztatni szeretném, mert az hasznosabb mintha elbontanám.

A feladat gyakorlatilag mindegy, bármilyen rendszer alatt megoldható.

Fel is pattintottam rá tegnap a régebbi támogatott Ubuntu LTS-t, ami 12.04.5, de a telepítőt meg kellett hazudni egy forcepae -- forcepae opcióval, ami miatt most a Frissítéskezelő sír, hogy nem támogatják a frissítések a telepített rendszert. Most ott állok, hogy bekapcsoltam, a korához képest elég fürge, de jött a frissítéskezelő, feltelepítette a kerneles vackok nagyját, a végén meg elhasalt a PAE hiánya miatt. Gyakorlatilag az apt sem hajlandó tovább menni amíg ez nem rendeződik.

Szóval kérdezek.

-Tud valaki ajánlani olyan Ubuntu támogatott megoldást amit egyszer kell megcsinálni, és utána nem lesz gond a PAE hiánya?
    -Ajánlanátok nekem olyan disztribúciót aminek van PAE mentes gépre való telepítője?

Az Ubuntu azért lenne elsődleges, mert ahhoz kevésbé nem értek, mint pl a Fedorához. :) (Viszont régen az UHU meg jobban kézre állt. :) ) De nem félek az újtól, ha esetleg valaki Haiku-t ajánl, attól sem zárkózom el... :)

Szerk.:
    Lemaradt az lshw kimenete.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés