Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

válasz inf3rno #38596 üzenetére

A windowsos programokat (pl. PS CS2) a wine segítségével tudod futtatni, programfüggő, hogy mennyire működőképes, ezen az oldalon tudsz rákeresni egyes programokra, lásd pl. Photoshop [link]

Notepad++ is maximum wine-on keresztül megy, mert nincs natív linuxos, ha jól tudom. Viszont van Geany vagy egy rakás másik editor/IDE, pl.: Sublime Text, Vim, Atom és stb., lásd: [link]. Ha nem vagy Vim felhasználó, akkor szerintem a Sublime Text a nyerő.

Videó/Audio player van kismillió. Programozási/fejlesztői eszközök is szinte biztos, hogy megy minden.

Vírusirtó nem kell napi szinten, eseti dolgokra tarthatsz, pl. ha windowsos pendrive/hdd/hálózat lesz kapcsolatban a linuxos gépeddel.

A Mass Effect szerintem megy linux alatt, legalábbis youtube-on mintha láttam volna videót róla. :DDD

Kezdetnek, főleg ha számít a GUI, akkor Linux Mint-re nézz rá szerintem, Cinnamon vagy KDE változatok közül valamelyiket.

__

(#38599) lolka1980: Próbáld meg követni a githubos leírást, esetleg keress rá, hogy nincs-e hozzá PPA.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés