Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35427) H_András válasza Babetta-X (#35409) üzenetére


H_András
tag

Páran már válaszoltak, majdnem ugyanezt is, nekem konkrét tapasztalatom van ilyen "gyenge" hardveren. abszolút hozzá nem értő vagyok (voltam) amikor is az XP támogatási idejének lejárása után kerestem egy hasonló laptopra (Dell Inspiron 1300 - 1.6-os proci, 1 giga ram) alternatívát. Kipróbáltam mindent amit ajánlottak a tapasztaltabbak, órákig olvasgattam és livecd-ket futtattam a témában; a legjobban a kistetstvér Lubuntu tetszett meg, hihetetlen minimál a rendszerigénye, amit írtál hogy mire kell, tökéletes, erre használom én is. Net, munka, film (persze nem HD). Ezelőtt életemben nem láttam Linuxot, csak amikor próbálgattam őket, nagyon nem is fogok elmélyedni benne, de így a régi vas tökéletesen használható. Pár kattintással települ, szinte semmi hozzáértéssel személyre szabod, és megy, hang kép wifi konfigurálás és minden parancssoros izé nélkül, amitől előre rettegtem meg hülyítettek (aki ért hozzá nyilván nem lehet probléma, de vagyunk páran windózprolik akik nem).
Ez persze nyilván igaz a többi disztribúcióra is, de a Linux Mint nekem jóval többet evett mint írják, így ez maradt, véglegesen. Aki ért hozzá, annak persze ez természetes, hogy ilyen jó egy Linux, én abszolút kezdőként, immár elégedett felhasználóként ezt ajánlom neked.

Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.