Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Babetta-X

senior tag

Sziasztok!

Aktuálissá vált a régebben feltett kérdésem így újra előhozom. Adott egy IBM T42-es laptop 768MB Ram-mal, ati videókártyával, és 1,7-es processzorral, és 30GB-s winyóval. Jelenleg windows xp van rajta, de amúgy sem szeretem az xp-t, ráadásul a három hetes telepítés is lefagy időnként baromságok miatt, és ugye a támogatás is megszűnt rá. Szeretném lecserélni valami egyszerűbb, gyorsabb linuxra. Leginkább netezésre használom a gépet, meg egy-két videó megnézésére, szóval extra dolgokat nem csinálok rajta, csak hálózatról használom, az akkumulátora kuka. Fontos lenne, hogyha lehet olyan linux legyen amin egyszerű a wifi-t, vga-t és az usb-t elővarázsolni, ezeket időnként azért szoktam használni :)

A másik kérdésem, hogy sajnos nincs írható cd-m és ahol jelenleg vagyok jó egy-két órás távra nem is igazán fogok találni, kérdésem az, hogyha van egy nem sokszor használt Nokia telefonom amit a gép pendriveként lát, és ebbe beleteszek egy 16GB-s memóriakártyát, fel fogom tudni erről telepíteni a linuxot? Eddig csak dvd-ről telepítettem Ubuntut, és Xubuntut, szóval a tapasztalatom a nullához közelít.

Válaszotokat és segítségeteket előre is nagyon köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák