Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

teleahocipőm-nek TOVÁBBI gondolataim:

Egyébként amiatt se értek teljesen egyet avval, h fejlődésellenes volna a "parancsbepötyögés" mint alternatíva, mert ugye a programkódok miből állnak vajh'? ;) Ki tudnád küszöbölni vmi praktikusabbal azokat...? ;) Mert oké, kettes számrendszerbe kerülnek végül, compiler, vagy interpreter fordítással, de miben is programozzuk azokat , ha nem parancsszavakban? Megőrülne a programozó, összetett progi irás esetén, ha menüből, valami grafikus felületből , egérhasználattal kéne összerakni egy szubrutint, példának okáért...

Csak poénból teszem hozzá: az avatárod kifejezetten modernkori eszközről tanúskodik. ;) Komolyra fordítva, megértelek egy szintig, látod, én se viszem túlzásba a terminált, de olykor kényelmesebb nekem - és mint tegnap írtam, van, amikor a gui változatra befagy, a terminálból soxor ilyen esetben is hibátlanul fut az app, vagy egy metódus.

Nem beszélve a variációs lehetőségekről... Sztem gui-ban kínlódás lenne kívánságra összeválogatott utasítások halmazát beállítgatni sok sesetben, kívánt, összetett paraméterezéssel... Erre vannak pl a shell -ek: kvázi parancssszavak sora. Mint DOS alatt a bat file.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés