Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Claude Leon

senior tag

válasz 1 among many #22705 üzenetére

Ami azt illeti, én sem a mainstream hardvereket gyűjtöm (amd-s acer és egy full via-s notesz :) )
    Nem volt egyszerű dolgom, amikor elkezdtem az ingyenesen jogtiszta vonalat próbálgatni, bízva abban, hogy jó lesz, amiről sokan beszélnek.
    Attól fogva erős fenntartásokkal kezelem nemcsak a *buntut, hanem az erre épülő egész vonalat.
    Akkor a mandrivát (2009) sikerült betalálni, ami egyben is volt, és még a ritka hardveremet sem hagyták ki a kernelből úgy, hogy az a kernel kisebb és stabilabb is volt a másiknál.
    (vagy tévedek, és csak a rendszer volt stabilabb, mindenesetre a *buntus fagyásokat nem produkálta)

Azóta sok változás történt ezen a fronton, és frissítési szándékkal mostanában kezdtem körbepislogni, már a kialakult szokásaim figyelembevételével.
    Így a mate a fő csapás, de a reménybeli partícóméret is, mivel az utóbbi néhány évben irgalmatlan hízásnak indultak ezek a linux disztrók.

Első próbám a mageia volt (az első 2-t kihagytam, mert csak), ott leleményesen kiherélték a kde-t (jó, így sem volt teljesen meggyőző), de ahhoz képest, hogy a valamikori mandriva az RH-ra épült és mindenféle külsős rpm-ekkel elvolt, itt a függőségi különbségek miatt szinte semmi idegen nem fér bele.
    (Majd később az openmandrivával még talán futok egy kört, ha a mate már benne lesz, ugyanezen vonalon a pclos-mate-live shutdownba belefagy)
    Most fedora a permanens tesztalany, de még bizonytalan vagyok, ha centos 7-ik varziója kijon (reménybelileg, ha már az rhel.7béta), arra még ránézek, remélem nem sokat modernítanak rajta.

Pendrájvon megfordult még ez-az.
    Archbang nagyon szimpi, de úgy képzeltem, hogy sokáig tartana mindent ráépíteni
    Manjaro-mate sem volt ellenszenves, de állítólag 5G partíció szűkös volna hozzá
    Debian még érdekel, majd ha live-mate lesz róla
    Mint 16-os mate kicsit furcsán viselkedett, cinnamon bezzeg atom stabil, de túl sokban emlékeztet a 3-as gnome-ra, memóriazabálásban is kitesz magáért
    *buntu fürge bootolásávak szimpatizálok, de csak a leszármazottai között nézek még szét, igaz ebben mindenkit odaver a porteus, de nem szeretnék függőségi kálváriákat járni, úgyhogy az megmarad pendrájvos mindenesnek.

Új hozzászólás Aktív témák