Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Claude Leon #22376 üzenetére

KDE részemről kizárva. Nagyon nem jön be. A Mint Cinnamon-al tetszett alapvetően, amit nem tudtam megszokni, az a tálca rész.
    Az zavart, hogy az ikonok nem töltik ki a tálca magasságát. Írtátok, hogy növelhetem a tálca magasságát és akkor növekszik vele az ikoné is. Ez oké, de akkor sem fogja kitölteni és plusz pixelek mennek a levesbe a magasabb tálca miatt. Egy 768px magas laptop kijelzőn minden számít sajnos.
    Az Ubuntu a Unity-vel nekem alapvetően tetszik. Nincs a hagyományos startmenü, a gyorsindítóról klasszul elérhető minden. Illetve maximális ablakméret esetén a tálcába épülnek az ablakkezelő gombok. Azon kevesek közé tartozom, akiknek bejön a Unity.
    Megbarátkoztam az Ubuntuval, sok doksi is van hozzá, még akár magyar nyelven is. A neten a programok közül sok elérhető deb bináris formában és a laptopom pár sajátosságát is sikerült megoldanom vele. Például az egyik ilyen, hogy indításkor bármilyen rendszeren maximális fényerővel indul a gép. Linux-on hiába vettem le a beállításokban a fényerőt, újraindítás után újra kiégeti a retinám. Erre is találtam deb csomagot.
    Ami egyelőre zavar a privoxy telepítése utáni furán jelentkező login screen.
    Nem próbáltam viszont, hogy Mint esetén is előjön-e ez a hiba. Ez még vissza van.
    Többször megpróbáltam összeszedni már, hogy milyen feltételeknek kell megfeleljen az a distro ami jó lenne, de ez folyton változik ahogy próbálkozom. Azért megpróbálom újra megfogalmazni.

- deb csomagkezelője legyen
    - Bumblebee (Nvidia Optimus) könnyen telepíthető legyen
    - valamennyire látványos ablakkezelője legyen (nyitás-zárás animálva, stb.)
    - stabilitás (elsődleges lenne, de egyelőre úgy tűnik a user hozzáértéssel val nagyobb gond :) )
    - ne KDE legyen (nehéz megfogalmazni, de iszonyatosan idegenkedem tőle. számomra átgondolatlan)
    - jó pár GTK-s programot használok, azok működjenek
    - font rendering testre szabható legyen
    - szép kinézet (ez persze erősen szubjektív. látni kell és kiderül)

A jelenlegi ismereteim alapján így festene a megfelelő distro. Amiket próbáltam, azok közül az Elementary OS jött be a legjobban, de bugos. Ubuntu is nagyon tetszik, de a fellépő problémákat még nem tudom elhárítani és ez zavar. Másrészt volt már ezzel is rendszerhiba. Mint még lesz egy újabb próba erejéig biztos.

Új hozzászólás Aktív témák