Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• icemad

nagyúr

Sziasztok. Szereztem egy netbookot, amin win 7 ultimate van. Őszintén szólva nem a sebesség bajnoka ezzel a rendszerrel... Arra gondoltam, hogy linuxot teszek a win 7 mellé, de googleban vagy 30 különböző disztribúciót is ajánlottak. Az Ubuntu 11-et ismerem, remek rendszer, de szerintem ezen a hardveren lassú lenne. (1.6ghz atom proci, 1gb ram, 160gb vinyó) Szóval ti mit ajánlanátok? Nekem valami egyszerűen kezelhető lenne jó, az ubuntu ilyen. Régebben használtam Crunchbanget, az gyors volt, de a kezelése kicsit bonyolult volt már nekem. A másik kérdésem az lenne, hogy most a gépen van egy 40 gigás partíció a win 7-nek és a programoknak, plusz a maradék zenéknek és filmeknek., e mellé hogy lenne érdemes a linuxot felrakni? Nem szeretnék 8-10 külön partíciót. Az is fontos, hogy ha a linux nem tetszik, akkor könnyen lelehessen törölni és rakni rá egy másikat. Telepíteni csak pendriveról tudok. Minden segítséget előre is köszönök.

U.I.: A win 7-et nem akarom leszedni, mert néhány dologhoz szükségem van rá. (Telefon szinkronizáció, játékok, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák