Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

Hali!

Nos először is törzsgyökeres Windows felhasználó/programozó vagyok, a Linux egy sötét folt jelenleg a számomra, de mivel szeretném megismerni, ezért pozitívan állok a kérdéshez, ha úgy tetszik kihívásnak tekintem...No, az Ubuntu utolsó változatát (x64) telepítettem, és egyből lenne pár probléma, konkrétan nem felismert eszközök driverének telepítésével kapcsolatban. (Elnézést, ha így elsőre még "Windowsosan" fogalmazok...)
    Kutakodtam a neten a témakörben, de a leírások csak még több kérdést vetettek fel bennem, ezért egy pár alap dolgot itt kérdezek meg.

1. Ha kell driver, akkor arra ügyelni kell hogy (esetemben) Ubuntu-hoz készült legyen?
    Kérdem azért, mert láttam drivereket, ahol különböző Linux-hoz vannak változatok, tehát ebben nem egységes a Linux?

2. Leggyakrabban run kiterjesztést látok a drivereknél, létezik más is?

3. Esetemben egy Atheros WLAN kártyához kell majd driver (de nyílván más is lehetne). Leírná nekem valaki lépésrő-lépésre, hogy hogyan kell telepíteni egy drivert?
    (Szintén a eten olvastam ilyen leírást, de abból nem ltom, hogy miért úgy/miért oda stb, ezek a leírások nem kezdőknek szólnak, főleg nem Windows usernek...)

4. Sok topic témája (jó nagy vitákkal persze) a Windows vs. Linux biztonságosságának kérdése. Engem ez most annyiban érdekel, hogy:
    Ha egy email kliensel letöltök egy fertőzött levelet(ami windowsra kihatással lenne, de Linux alatt "agyhalott") és ezt a levelet továbbküldöm, akkor a fertőzött levél simán elküdhető. Ha ez így van, akkor van-e mód ennek a kiküszöbölésére avagy itt jutnak szerephez a néhány Linux alá írt vírusírtók?

Előre is THX!

Fire.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés