- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- LED világítás a lakásban
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:37 Téma összefoglaló
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis45
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Atis45
aktív tag
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy RGB led szalagnak a három pozitív szálát úgymond összetekerem és adok neki pozitívat, és természetesen a negatív szálnak a negatívat, akkor az úgymond a három színből kikevert fehéren fog világítani??
Vagyis arra akarok kilyukadni, hogy az RGB szalagokat lehet-e vezérlő nélkül használni. -
Atis45
aktív tag
Táp, dimmer (maxra feltekerve), szalag. Vezérlő nincs, mert egyszínű a szalag. De kipróbáltam minden variációt dimmer nélkül is, és nem volt semmi változás dimmerrel vagy nélküle. Amikor a tp linkes tápon volt a szalag, akkor nem csak fogyasztásba volt különbség, hanem szemmel láthatóan fényerőben is.
-
Atis45
aktív tag
Fogyasztásmérős konnektorral.
-
Atis45
aktív tag
Tegnap este próbálgattam a tápot. Fogtam egy darab maradék led szalagot, ami elvileg 18 wattot kell fogyasztania annak a darabnak, rákötöttem erre a 60 wattos tápra és 14 watt fogyasztása volt. Rákötöttem a led szalagot egy másik tápra, (egy tp link 12v 18 watt, talán router táp) és azzal a táppal 18.4 watt volt a fogyasztás. Fogtam egy másik darab led szalagot, teljesen más led szalag, annak elvileg 5 watt fogyasztásnak kell lennie, a 60 wattos táppal 4.4 watt a fogyasztása, a tp linkes táppal 6 wattot fogyaszt. Vagyis a táp nem tudja azt amit kéne szerintem. Úgy hogy rendelek Meanwell tápot, és remélem az tudja majd hajtani a szalagot.
-
Atis45
aktív tag
Nincs semmi rajta. Mindegy már így jártam, mondjuk fel tudom használni ezt a tápot.
Ha veszek egy Meanwell LPV-60-12 tápot, az meg tudja hajtani a ledszalagot úgy ahogy kell? -
Atis45
aktív tag
Köszönöm szépen.
-
Atis45
aktív tag
Pont azért számolgattam úgy, hogy a gyári adattal. És úgy számoltam, hogy a teljesítmény alapján kb 50%-on járattam volna, és úgy adta volna ki kb a kellő lument (feltételezve, hogy jó a megadott lumen érték). De most így hogy a teljesítmény csak a fele, így lövésem sincs, hogy kb mennyi lehet a lumen. Vagy így számoljak kb fele lumennel, mivel fele a teljesítmény?
-
Atis45
aktív tag
Köszönöm hogy válaszoltál. Nekem ez azért probléma, mert akváriumnál a lumen/liter számít, és a watt alapján akartam kiszámolni, hogy hány lument adjon a szalag.
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Arról van szó, hogy csináltam egy akvárium világítást. Vettem ledissimo ledet [link] , ami elviekbe 13 watt/méter teljesítményű. 2.77 méter hosszú szalag van, aminek kb 36 wattot kellene fogyasztania. De viszont csak 18 wattot fogyaszt. Egy 60 wattos tápról van hajtva, és közbe van iktatva egy 8 amperes dimmer. Valamit rosszul csináltam, vagy a led szalag nem azt tudja ami rá van írva?
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Led szalag forrasztáshoz elég egy 30 wattos forrasztó, ami kb 380 fokot tud? -
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy led szalagnál a dimmer a teljesítménnyel egyenesen arányosan csökkenti a lumen értéket is?
Gondolok itt arra, hogy pl van egy led szalagom ami pl 20 watt és 2000 lumen. Ha dimmerrel letekerem pl 10 wattig vagyis felére, akkor a lumen érték is a felére, 1000 lumenre esik le?
(remélem nem kérdeztem nagy marhaságot
) -
Atis45
aktív tag
-
Atis45
aktív tag
-
Atis45
aktív tag
-
Atis45
aktív tag
-
Atis45
aktív tag
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van hogy a némelyik led szalaghoz a színhőmérséklethez nem úgy van írva hogy pl 6000k vagy 6500k, hanem úgy hogy 6000-6500k. Láttam pl led modulnál, hogy színhőmérséklet 5500-6500k. Nem úgy van, hogy vagy ennyi vagy annyi??
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Vannak a tv-hez a led szalagok. Azt ha pl egy telefontöltőről üzemeltetem (gondolom lehet), és ha kihúzom a konnektorból, és majd újra visszadugom, akkor ugyan úgy fog világítani mint a kihúzás előtt? Gondolok itt arra, hogy ugyan azzal a színnel és fényerővel, mint az áramtalanítás előtt? Vagy pedig újra be kell kapcsolni és beállítani a fényerőt és a színt?
A lényeg az, hogy egy okos konnektorról akarom üzemeltetni, és azon keresztül beállítani a világítási időszakot. Csak kérdés, hogy amikor visszakapcsol a konnektor, akkor ugyan úgy fog-e világítani, mint amikor kikapcsolt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- LED világítás a lakásban
- (kiemelt téma)
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Videós, mozgóképes topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mazda topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Milyen házat vegyek?
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xbox One / Xbox Series játékok
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)