- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka #21919 üzenetére
Az Osram-ra jót is rosszat is olvasok a topikban, de azért 3x-os árat a Philips nem feltétlen érhet.
Ez lenne a kiválasztott. Bár ugye a "szabályozhatóság" felesleges. Az gondolom a hagyományos dimmerrel együttműködni képes tápmegoldást jelenti. Ilyen itt nincs, de ha lenne gondolom ciripelés akkor is várható volna.
-
csubuka
addikt
válasz
macilaci78 #21918 üzenetére
Köszi, megpróbálok lehet akkor ilyesmit, ez tök jó ötlet. Valóban ezzel a plafon fele nézéssel lehet ilyen megoldás is működhet
Gondolom valami nagy vetítési szögű kéne akkor a GU10 ledekből, hogy azért a plafonon relatív egyenletes legyen a fény... CRI90+-os, 2700K, meg nagy vetítési szögű verzió talán akad végülis. OSRAM nem tudom mennyire ajánlott mondjuk, meg ez éppen inkább CRI 80, ahogy máshol látom
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha egy 4x5-ös nappaliban ha 1 lámpa kiállás van, "hagyományosan" középen, akkor leginkább a PED panel vagy UFO+led tányér az ajánlás nem?
6xGU10, "dizájn" lámpa megoldással azért elég érdekes árnyékok volnának felteszem...
A baj az, hogy ahogy nézem LED panelből, illetve tányérból alig van RA 90-es megoldás... tudtok esetleg forrást, mert itt az fontos lenne, meg a meleg 2700K színhőmérséklet..
-
Dr. Szilikát
őstag
valamiért a második led szalagot nem ismeri fel.
Nem ismer fel semmit, csak passzív módon kiad egy parancs sorozatot. Az első LED digitális logikája ebből alkalmazza magára az első parancsot, azt törli a sorból, majd a kimenetére továbbítja a sor maradékát.
A következő LED bemenete már a következő parancsot értelmezi elsőként és így tovább. Ebből érthető a lényeg, továbbá az is, hogy egy ilyen toknak bemenete és kimenete van, ami nem cserélhető fel. Van olyan szalag is, ahol IC + LED külön alkatrész, ezeknél egy tokba van integrálva.
-
Kobe
veterán
válasz
ViZion #21910 üzenetére
tök mindegy mit irok be, a második led stripet nem villantja fel. Sem 1-et, sem 50-et.
Az első szalagnál ha csak 10 ledet írok be a konfigba (illetve az elején alapból 30 led van megadva) akkor csak a szalag eleje kapcsol fel, majd wled appban beállítva már felnyomja a többit isViszont a második szalagnál semmit nem csinál
A második szalag az eredeti 5 méteres szalag "maradékából", végéből készült. A végére alapból volt egy 3pines kis csatlakozóval ellátott kábel szerelve. Erről levágtam a 3pines pillangócsatit és csináltam hozzá egy toldót a vezérlőig, és ugyanúgy kötöttem be, mint a másikat. Gondolom az hogy fizikailag a végéről van meghajtva nem kéne bekavarjon
-
Kobe
veterán
van egy ilyen led vezérlőm:
2 db led szalagot kötöttem rá, az egyiket a monitorom mögé, a másikat az asztal végénél levő szalagra. a felső 3 csatlakozón / GPIO16-on van a monitor mögötti, az alsó 3-on / GPIO2-n az asztal végi szalag, ahogy fent jelöltem a szinekkel
WLED-ben próbáltam beállítani a 2 led outputot így (a ledek száma nem a valós, még pontosan be kell lőnöm, de a többi beállítás elvileg OK)
viszont valamiért a második led szalagot nem ismeri fel. Viszont wledben olyan mintha az első szalagra 2 db szegmest applikálna, külön szinekkel és a power gomb is csak az első szalag egyik felét kapcsolja ki be, a szinbeállítások is csak 1 részére applikálódnak
tipp hogy mit rontottam el ?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Garsza #21901 üzenetére
5B12C 60D 12 W (5x12 = 60 dióda)
- 5 Branch / Branches: 5 párhuzamos LED ág.
- 12C: 12 soros chip.- 5 párhuzamos ágon oszlik el 300mA generált áram, vagyis áganként 60 mA.
- 12 x 3V = 36 V névleges nyitófeszültség.
- 36 V x 0,3 A = 10,8 W névlegesen, de az üzemi nyitófeszültség kicsit többre szokott beállni, lehet pl. 3,33 V.
12 x 3,33 x 0,3 = 12 WAz áramgenerátoros driver mindenképpen 300 mA áramra igyekszik stabilizálni, a nyitófeszültség csak beáll a LED-en, ahogy az engedi "magának".
Ha ehelyett például 5B10C konfigurációt építesz be, az mondjuk 10 x 3,3 = 33 V-ra igyekszik beállni, amit valószínűleg képes biztosítani a 36 V-os driver is, mivel ez névleges érték, ilyen driverek általában 30-40 V között képesek rugalmasan alkalmazkodni a nyitófeszültséghez.
Ha 5 darab szakaszt vágsz le, akkor 5 ágra oszlik a 300 mA, de lehet többet is vágni, úgy egy ág terhelése csökken, tovább tarthat az élete is.
Hogy még érdekesebb legyen, alább egy szakaszban 5 tokot látunk sorosan, de ezek 6 V-os LED-ek szerintem, amiben sorosan 2 chip van, tehát így 10C lesz elvileg a vágható szakasz:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest