Hirdetés
Aktív témák
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28506 üzenetére
[OFF]Jó, neked lehet, hogy annak tűnt.... ez látszik is azon, hogy 3x megkérdezted milyen TV-ről van szó.
Viszont én az első kérdésre megírtam, hogy a kijelző mindegy, mert más a gondom... a vga. Szóval szerintem ez ebben a formában egyértelmű volt. Főleg mivel az egész téma kiinduló hozzászólása is a CATALYST DRIVER BEÁLLTÁSOKRÓL szólt.Ja és mi az, hogy hogy jön ide? Erről írta Baluman és én erre kérdeztem rá. Úgy jön ide, hogy pont erről beszéltünk. Nem "véletlen" lett ez a téma.[/OFF]
#28505: legalább azt ellenőrizted, hogy a monitor milyen jelnek
ismeri fel abban az esetben, amikor 1024-re állítod, és nem jó?
Igen, leellenőriztem.
Ha pl 1280x800-ba kapcsolom, de "aránytartó skálzásra" vagy "skálázás nélkülire", akkor a monitor ugyanúgy 1280x1024-es bemenő jelet ír ki. Vagyis a vga ennyit küld ki neki az eredeti 1280x800-at fekete pixelekkel kiegészítve.Ugyanez 800x600-ban nem történik meg. Ott 800x600-ban kapja meg a jelet a monitor a fekete kerettel kiegészített 1280x1024 helyett.
A topicba meg tényleg csak azért jött elő, mert ilyen szempontból ide való.
Nekem spec arra kellene majd az új TV-n, hogy így fekete kerettel képes legyek a natívnál kisebb felbontást pixelhelyesen kirakni. Ehhez vagy így a vga driverben kell kezelni (ami rossznak tűnik nálam)... vagy ha ez nem megy, esetleg lehet, hogy a TV is tudja magában (ez volt a másik ide illő kérdésem). Baluman is ontopicként hozta fel a driver témát, csak ő pont ma másik irányból közelített meg: arra is jó a driveres beállítás, hogy a natívnál kisebb felbontást felskálázza natívra. Persze ezt minden TV tudja - ez biztos - csak épp a driver szebb képet ad sokesetben, mint a TV skálázója.Na remélem így össze lett foglalva a téma.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest