Hirdetés

Aktív témák

• sb

veterán

válasz DigitXT #28506 üzenetére

[OFF]Jó, neked lehet, hogy annak tűnt.... ez látszik is azon, hogy 3x megkérdezted milyen TV-ről van szó.
    Viszont én az első kérdésre megírtam, hogy a kijelző mindegy, mert más a gondom... a vga. Szóval szerintem ez ebben a formában egyértelmű volt. Főleg mivel az egész téma kiinduló hozzászólása is a CATALYST DRIVER BEÁLLTÁSOKRÓL szólt.

Ja és mi az, hogy hogy jön ide? Erről írta Baluman és én erre kérdeztem rá. Úgy jön ide, hogy pont erről beszéltünk. Nem "véletlen" lett ez a téma.[/OFF]

#28505: legalább azt ellenőrizted, hogy a monitor milyen jelnek
    ismeri fel abban az esetben, amikor 1024-re állítod, és nem jó?

Igen, leellenőriztem.
    Ha pl 1280x800-ba kapcsolom, de "aránytartó skálzásra" vagy "skálázás nélkülire", akkor a monitor ugyanúgy 1280x1024-es bemenő jelet ír ki. Vagyis a vga ennyit küld ki neki az eredeti 1280x800-at fekete pixelekkel kiegészítve.

Ugyanez 800x600-ban nem történik meg. Ott 800x600-ban kapja meg a jelet a monitor a fekete kerettel kiegészített 1280x1024 helyett.

A topicba meg tényleg csak azért jött elő, mert ilyen szempontból ide való.
    Nekem spec arra kellene majd az új TV-n, hogy így fekete kerettel képes legyek a natívnál kisebb felbontást pixelhelyesen kirakni. Ehhez vagy így a vga driverben kell kezelni (ami rossznak tűnik nálam)... vagy ha ez nem megy, esetleg lehet, hogy a TV is tudja magában (ez volt a másik ide illő kérdésem). Baluman is ontopicként hozta fel a driver témát, csak ő pont ma másik irányból közelített meg: arra is jó a driveres beállítás, hogy a natívnál kisebb felbontást felskálázza natívra. Persze ezt minden TV tudja - ez biztos - csak épp a driver szebb képet ad sokesetben, mint a TV skálázója.

Na remélem így össze lett foglalva a téma. :)

[ Szerkesztve ]

Aktív témák

Hirdetés