Hirdetés
Aktív témák
-
Zoles
csendes tag
válasz Scoobyka #29798 üzenetére
Ezt jóval ár alatt tudnám megvenni! Kb 2/3 áráért.
Megérkezett,tesztelgetem,van rá egy estém. Az xbox gyönyörű rajta, gyári dvdaljós árnyak,Taxi 2 - már nem annyira szép, kicsit minden olyan szellemképesnek tűnik 1,5 méterről, másolt dvdt nem próbáltam se divixet, a sat tv-s nem hd adások gyatrák 1,5 méterről kb 3 méterről már egész jó!
Valamit nem állítottam be?
[ Szerkesztve ]
az erő legyen veletek....meg a joghurt
-
Zoles
csendes tag
Please valaki a #29770-re segítsen mert lassan választ kéne adjak.
-
hdmi
tag
-
matthews
aktív tag
Hi!
Valaki meg tudná-é nekem mondani, hogy Mo.-n melyik színű Samsung 40B650-est lehet kapni? Engem ugyanis csak a szürke érdekelne...
Köszi előre is...
[ Szerkesztve ]
"No brain, no problem"
-
priti
addikt
válasz Scoobyka #29786 üzenetére
Hmm és amit így mérnek késést, hogy mellétesznek egy crt-t és indítanak egy stoppert azt átlagértéknek kell venni, vagy az a max inkább, mert végülis ha azt veszem hogy ms nagyságrendről beszélünk, akkor egy pár másodperces mérés is már tartós tesztnek minősül nem? szóval ha mérnek egy tv-nél mondjuk mondjuk 20-30 között akkor az tuti hogy tökéletes nem?
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz einstein #29776 üzenetére
Ha belegondolok nem vágom. Nagyon nem. Ha jól értem a VGA elküld 250 darab frame-et másodpercenként, abból ténylegesen látok a monitor panelén 60-at, mivel 1600x1200-ban 60Hz a képernyőfrissítési frekvencia. Azaz kvázi elveszik egy rakás frame ígyis-úgyis, a magas FPS miatt mindig a legfrissebb, a valóshoz időben legközelebb álló képkockával frissíti a panelt a monitor, frame alatt most a képkockát értem, CRT tv-nél a frame egyébként a képcsőben lévő maszkot fogadó keret volt régen, ami egy lemezből készült alkatrész volt (elolvastam havernál a képcsőgyártást ). Szóval én az input lagot úgy értelmeztem eddig, hogy a tévé fogadja a digitális jelet a VGA-tól, de nem csak a monitornál szokásos konverziót hajtja végre, hanem az elektronikájába integrált képjavító számításokat is elvégzi akarva akaratlan, kvázi nem csak dekódol, hanem konvertál is, mert nem lehet a menüben mindent kikapcsolni és ez tart x ezredmásodpercig, ami hozzáadódik az egyébként is meglévő képmegjelenítési időhöz és a kettő együtt már okoz egy olyan mondjuk úgy fáziskésést a fizikai kézmozdulat és a képen látható mozgás között, amit az emberi érzékekkel már fel lehet fogni és akarva-akaratlan zavarja az embert. Nem arra gondoltam, hogy ráeresztek egy stoppert és arra áll föl, hogy kevesebb a késés az egyiken, hanem hogy tényleg észre lehet venni, miközben játszol. Ehhez képest én egyáltalán nem tapasztaltam semmi ilyesmit, szóval most elbizonytalanodtam, hogy most akkor van ilyen egyáltalán amikor LCD Tv-n játszol vagy nincs ilyen és ha van akkor mikortól van. Csak a 100ms késéssel dolgozó legszarabbakon lehet észrevenni, vagy tényleg 30ms fölött érezni, vagy sehol se, csak pár fanatikus tévképzete az egész, én nem éreztem a sajátomon ez hót ziher, de ez pont nem zár ki semmit, mert ha az enyémnél 20 az átlagérték akkor a legtöbb olcsó TV-nél gyorsabb a monitorom, de itt is írta valaki pedig, hogy a samunál TV-nél már lehet érezni pedig az 30ms körül van most akkor érezni vagy nem?
Hardverlesen
-
denes242
aktív tag
válasz runner 125 #29780 üzenetére
nincs a b551-ben 100 Hz ha jol emlekszem.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
Scoobyka
addikt
válasz runner 125 #29780 üzenetére
ezt sem mondanám,hogy hasonló.....mert azért van eltérés a külsőben...,hogy jobb-e mint a 656os azt nem tudom...mindenesetre újabb.
-
Zoles
csendes tag
THX a segítségeket de az mpeg-4 tuner illetve a káván kívül mi számottevő különbség van a kettő között ami egyértelművé teszi a kb 50rongyos különbséget?
-
runner 125
nagyúr
-
dabadab
titán
válasz runner 125 #29777 üzenetére
Az vilagos, hogy az A656 jobb, mint az A551, viszont egy A656 vs B551 meccs nem ennyire egyertelmu.
DRM is theft
-
Scoobyka
addikt
válasz runner 125 #29777 üzenetére
ő a b550-est írta ami már 2009es...mig a tiéd 2008as még.
-
runner 125
nagyúr
A 656-os széria jobb mint az 551-es, keress rá pl argep.hu-n.
Nekem 37"-os, 551-es van, tudom ajánlani ha esetleg arra jut a választásod.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
einstein
senior tag
Mutatok neked még egyet:
[link]
Azért a Lenovo van mellette, mert nekem az van és hidd el nem tapasztalok vele semmi különöset, pedig elég sokat játszom én is....Egyébként ezek a 20 ms-os értékek már csak azért is érdekesek, mert a lag az vagy ~16 ms vagy ~32ms, stb. lehet, mert ez felel meg az 1 vagy 2 vagy több frame-nek.
Persze átlag az lehet 20ms de a megjelenítő ugyanúgy késni fog 1 vagy 2 frame-et esetenként.[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz einstein #29773 üzenetére
S-IPS.BenQ FP2091 20-30ms or more simply: 30ms
S-IPS.BenQ FP2092 30-18ms or more simply: 30ms
S-IPS. LCD2190UXi 10-28ms or more simply: 16/ 28ms
TN.Samsung 203B 4-36ms or more simply: 22ms
TN.Samsung 204B 10-30ms or more simply: 20ms
PVA.Samsung 214T 15-25ms or more simply: 20+-ms
S-IPS.Sony S205K 20-35ms or more simply: 30ms
Considering price, the 204B looks like the best choice in that resolution. However, if you might consider widescreen, there is an even better choice:
AS-IPS.NEC 20WGX2 5-10ms 7-9 Notice that is has a response time closer to the VX922 and it has perhaps the best panel type on the market (S-IPS with glossy finish) for image editing.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
aram01
nagyúr
sziasztok van egy Grandin lvh 061n - 32" lcd-m az a problémám ha teszek rá hangot érdekes bugó hang jön a hangszorókból szerintetek mi lehet a baj?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Zoles
csendes tag
Üdv nektek! Már régóta tervezem egy LE-40A656os tv vásárlását,végigolvastam róla általában mindent de most feltünt egy másik esélyes is elég jó áron ismerősön keresztül viszont őróla nem találtam semmit. A tipus LE-40B551 tudtok valamit róla? Mi a különbség a másikhoz képest illetve valakinek tapasztalata a tipussal esetleg egy magyarnyelvü teszt?
A keresőt már használtam illetve próbáltam visszaolvasni de talán néhány hozzászólás van a"B"-s szériáról azt ennyi.
A tv x360 illetve médialejátszóról illetve pcről mkvs filmek nézésére használnám illetve Sat tv hez.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz dabadab #29764 üzenetére
Azért nem annyi az, most kerestem rá és 10ms és 30ms között elképzelhető, de legtöbbször 20ms. A legtöbb helyen 20ms-t mértek.
Azt a 35-40-et gonoszúl beírtad nekem hasból mi? kis galád akkor leeht hogy mégse olyan hülyék és a 20 és 30 között van a lélektani határ valahol, ahonnan már észre lehet venni...[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz dabadab #29764 üzenetére
Na ez tök jó hír, de hülye vagyok, hogy ezt nem néztem meg, akkor lehet jó a samu is, de akkor meg nem értem mit sírnak az input lag miatt, én nem érzek semmi lagot 250FPS-en, jó mondjuk ha a COD2-őt benyomom dx7-be és felmegy 800-1000FPS-re akkor már keményen érezni, hogy valami nem kerek, de nekem 250FPS bőven elég, az új rész meg már eleve nem is megy feljebb VGA limit miatt, dx10-ben, de ha meg... nem értem, ennyi megszállott lenne, hát ahhoz képest simán nyerem a multit legtöbbször
De akkor meg simán jó a samu is a 30ms-sel, franc bele hogy nincs a notimon DVI, mostmár tényleg ki kéne próbálni, basszus ha nem számít a 30-40 se akkor veszek egy Hitachit 150-ért azt kész, ennyit lehet hogy tud az is, a francnak költök akkor ennyit, ilyeneket írtak, hogy megrántod az egeret és érezhetően később reagál a kép 30ms fölött, de akkor ez olyan emberek véleménye akik tízezerért vesznek egérpadot és éjjel nappal a gép előtt játszanak mi? Baaaaaszus, biztos azok hülyítik egymást a fórumokon egyfolytában, minden világos, JééééézusomHardverlesen
-
dabadab
titán
válasz Kagylo #29766 üzenetére
"gondolom mert nem 60hz-en kéne frissíteni"
De. Ez nem CRT, itt a bemeneti jel alacsony frekvenciaja nem okozhat vibralast (azon kivul az LCD TV-k max 60 Hz-s jelet szoktak tudni fogadni).
Ez valami egyeb banat lesz, talan a TV beallitasaiban valami (mi a pontos tipus?), talan konkret meghibasodas.DRM is theft
-
Kagylo
tag
üdv,
olyan szakmai kérdésem van, hogy MSI pr200 laptopot szeretnék full hd lcd re kötni HDMIvel, de vibrál a kép.
gondolom mert nem 60hz-en kéne frissíteni, de nem tudom a laptopot feljebb csalni 100 hz-re (úgy is próbáltam, hogy csak az lcd van kép, de nem ment)
tudtok valami tippet, elvileg a legfrissebb frissítés van az integrált videokarin -
einstein
senior tag
Bocs, de ha ilyen komolyan veszed a játékot akkor nem értem, hogy hogy egyáltalán LCD-d van most is? Szerinted annak nincs input lagja?? Pláne mivel nem is egy mai darab, ha jól látom az adatlapodon.
Megmondom őszintén, azt meg kétlem hogy ebből fogsz megélni, tehát biztos, hogy nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Ha LCD-t veszel, lesz input lag is. Ha az meg nem ilyen 100ms-os nagyságrend, észrevenni nem fogod. -
hagen
csendes tag
válasz sittes79 #29757 üzenetére
Köszi az infókat! Király lehet az a 47"-os óriás...
Én meg egy orbitális barom vagyok, mert nem írtam, hogy egy 32"-eset néztem ami ugye csak HD ready - ez elég fontos a nézési távolság miatt gondolom.
A PC-vel HDMI-n okosságot én is ki akarom próbálni majd ha lecserélem a gépet - egyelőre nincs rá keret. Addig is egy olyan mini mozirendszer lenne (konrétan ezzel szemezek), ami csak Scart / Kompozit / S-Video csatlakozókkal rendelkezik. Vagy az nagyon gáz?
(HDMI-sben 5.1-est láttam csak, viszont a sok hangfalat nálunk lehetetlen normálisan elhelyezni.)[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Helo, a samuról azért mondtam le, mert egy elég jó lagmentes monitort szoktam meg, ami amúgy pont samsung.
Annó amikor vettem a samumat a felső kategória volt 130-ért, nem sok 5ms válaszidejű TFT volt ami 20" és nem wide akkoriban, de még évek múltán se egy utolsó darab, bár ma már nem olyan nagy szám az 1600x1200-as felbontás. Tartok tőle, hogy a pici késés is bosszantana, mert neten szoktam multizni és ott nagyon kijön, nyilván kevésbé ha a "gép ellen" játszol, de az már nem köt le, öregszem, ha viszont bosszant a lag akkor úgyis az lenne a vége, hogy megtartanám a monitort is, úgy viszont a költségem már ott van, mintha megvettem volna a Sony W sorozatát, én így számolok ... amennyiért eladom a monitort meg a fölös házimozit annyival kevesebbe kerül a történet, ha megtartom a monitort akkor a házimozit se adhatom el, mert megint ugyanott vagyok, hogy az 5.1-hez minden hangszóró rossz helyen van ha átülök a tv elé, nekem ez a legfontosabb hogy a monitor meg a tv az egy és ugyanaz legyen, hogy az egyik házimozi szettet is eladhassam a fenébe és kivághassam innen a hangszórókat a maradékot meg felfúrhassam a tv-vel együtt a falra, az egészben ez a lényeg, tele a HDD-m avi filmekkel, azok meg még a DVD minőségét se érik el a full HD is a monitornak való használat miatt prioritás, amúgy az se izgatna.Hardverlesen
-
hagen
csendes tag
válasz dabadab #29755 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ.
Tehát nyugodtan megvehetem pl. ezt. (A Digitalko-ben van 5000 Ft ajándék, amiből gondoltam a tartót, de azok vagy nem jól (kicsi, csuklós, mennyezeti, nagy), vagy túl drágák.)
Továbbra is örömmel veszek minden választ a második - TV-re vonatkozó - kérdésemre.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
szia,
Én 1 hete vagyok boldog tulajdonosa egy 47"-os 7603D-nek
eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, a fo* analóg kábelTV jelből olyan tiszta képet
varázsol, hogy beszarás, nagyon jó a tuner+elektronika vagy mi.PC-vel nyomatom a filmeket _HDMI-n kiváló, tegnap néztem 720-ban
madagascar 2-t ambilightal, mikor vörösen izzik a nap és az ambi is
brutál odabasz, igaz ami igaz a 9-es széria a legütősebb azért ez sem rossz.A lényeg hogy falra rakd és világosra legjobb a fehér !!!
Xboxal nagyon szépek a színek és nekem semmi input lag vagy ha van én
nem érzem!ÉN ennyit tudok, scoobyka írt róla részletesebben igaz neki 7403 volt. keress rá!!
-
rol33
aktív tag
sziasztok
kérdeznék egy dolgot, bár nem is tudom h írjam le, de megpróbálom. szal van nekem egy Samsung HD Ready tv-m ami össze van kötve géppel Hdmi-n keresztül. namost a kérdésem a felbontásokhoz kapcsolódik, mivel per-pill 1280x720-ra van beállítva (itt nagyon szép a kép, szép teltek a színek is) mert ha belövőm 1360x768-ra ott érdekes mód a kép olyan hogy is mondjam tiszta fakó lesz, élettelen. Kérdésem ez mitől lehet, gondolom a nagyobb felbontáson szebb kellene h legyen a képnek, vagy nem?
®
-
dabadab
titán
"Hogy van ez a falra szerelés?"
Semmi kulonos, tok szabvanyos meretek vannak, a falitartok tudjak az osszeset, amire szukseg lehet (amik 100x200-ig mennek, azok valoszinuleg a nagyon kis teherbirasuak).
A tartok kozott elsosorba az allithatosagban van kulonbseg: nem csak az elmeleti reszben (vagyis hogy hany csuklo meg miegyeb van rajta), hanem abban is, hogy mennyire lehet oket normalisan beallitani: a sima falralogatos tartoknal sok kulonbseg nincs, viszont egy tobb csuklos tartokarnal egy gagyibb darab mar eleg rendes holtjatekot produkal.
DRM is theft
-
hagen
csendes tag
Sziasztok,
Hogy van ez a falra szerelés? Kinéztem a Philips 7603H-as modelljét, aminek a specifikációjában az van, hogy VESA szabvány kompatibilis 200 x 300 mm. Viszont akárhány fali tartót nézet pl. itt meg itt, vagy azt írják, hogy VESA 100 x 200-ig jó vagy semmit (vagy én vagyok vak). Szóval pls help, milyen tartót vegyek?
Arra vonatkozólag is örülnék a véleményeknek, tapaszalatoknak, hogy mennyire jó ez a TV másfél-két méterről nézve elsősorban DVD és némi kábeltévé nézésre használva. Vagy bőven elég ilyen célra egy kisebb és/vagy olcsóbb modell? (Sokkal többet nem költenék rá, ennyit (~160e) is éppen hogy, viszont eléggé ráizgultam erre az Ambilight témára...)
Előre is kösz az építő jellegű válaszokat!
-
PerczelZita
tag
Sok helyen olvasni, hogy kapcsoljuk ki a dinamikus kontrasztot. Nálam, a Panasonic LX85-ben semmi ilyesmi nincs, hogy dinamikus kontraszt kikapcsolása. Lehetséges, hogy nem lehet lekapcsolni?
Másik kérdésem, hogy néha villog a kép pár másodpercig. Eddig tv adásnál volt ilyen, azt hittem a gyenge szobanantenna jelre érzékeny az lcd. De most volt egy dvd is (igaz, az is gyenge minőségű), aminél a piros színű ruha is villogott. Ez valami lcd jelenség?
-
tothl
addikt
Szia !
Nekem nem tunt veszesnek. Az lcd monitorom szarabb..
Az s4000-et nem vennem meg.....ha mar sony, akkor nagyobb szeria.
Ha a samurol lemondasz, elobb hasonlitsd ossze a kettot eloben. Nem akarom fenyezni, de az s4000 csak arban ellenfele a 656-nak, kepminosegben egyaltalan nem.Samu tulajok : van uj firmware..meg nem tettem fol, csak gondoltam szolok...
-
priti
addikt
válasz dabadab #29745 üzenetére
Mostmár csak az a kérdés, hogy a Sony-nál a 40"-nál az S sorozatban a W sorozat elektronikája van csak lebutítva, vagy tök más, mert hogy a W sorozat a németek szerint überalles válaszidőben, de lényegi különbség hogy az S csak 8 bites a W meg 10, meg a háttérvilágítás is más és azért ez elég erős különbség ahhoz hogy azonos nyák legyen benne csak hiányosan, azt hogy egy két csati lemaradt az S ről pont lesajnálom, ilyenek hogy nincs optikai hang kimenete meg nem dolby, ez nekem tök fölös szal ha válaszidőben ugyanaz akkor 40S4000. Ennyi a nap termése, de az Istennek se találok konkrét infót ezügyben az S-ről csak a szokásos csöpögést a vásárlói véleményekben, hogy hú milyen jó konzolhoz is, de ilyet meg találsz a leggagyibbról is szal nem jelent semmit, pláne ha az illetőnek ez élete első LCD megjelenítője és 40 rongy különbség van az S meg a W között, azért az nem kevés kidobni, de 40 miatt beszívni 200-at se semmi, ha tudja valaki szóljon plíz
Hardverlesen
-
DigitXT
nagyúr
válasz dabadab #29743 üzenetére
Ne is mondd: a céges LCD-m előtt meg ~fél méteren ülök, mivel 1600x1200 20".
Egészen extrém pixelméret az itthoni viszonyokhoz képest. Mondjuk az, hogy
milyen messze tudsz ideálisan/kényelmesen fókuszálni embertől/szemtől függ.
De igaz, ha közel ülsz, akkor egy kis helyezkedéssel arányaiban nagymértékű
távolságbeli változást érzékelhetsz. Viszont megfigyeltem, hogy ha pl. mobilról
fórumozok, utána nehezebb normálisan fókuszálni, mivel az meg extrém közel
van egy "normál" képernyőhöz képest (persze pici is olyankor a pixelméret).Nekem ez a másfél méter még bejövős, főleg játékoknál. (Amúgy el tudnék
viselni nagyobb felbontást desktopon, egy kicsit kevés a 768 magasságban.*)
De ahhoz nagyobb TV kellene valószínűleg (gondolva a PH apróbetűkre is.).*: viszont az nem tetszik, amikor a 22" FullHD monitorokat próbálod használni,
és "bele kell bújni" a monitorba. Persze, látószögre lehet, hogy ugyanott vagy,
mint egy nagyobbon távolról, de valahogy engem zavar, ha fél méter körül van,
és nagy. Ezt is természetesen embere válogatja... De ha az ember mondjuk
rendszeresen szeret még messzebb ülni, s - nem egyedül - filmet nézni, akkor
abszolút jó választás egy LCD TV. (Max. ha monitor is van, másodikként...) -
dabadab
titán
válasz DigitXT #29734 üzenetére
"Attól függ, milyen messziről nézed"
Igen, pont errol van szo: zavart, hogy tul tavoli volt a monitor.
Lehet, hogy mast nem, vagy hogy megszoktam volna, ha huzamosan igy hasznalom, de ez a tavolbanezes zavart (talan azert, mert igy a szemem fixen egy fokusztavolsagon volt, vagy a fene tudja, miert).[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
DroneZ^
őstag
60Hz-en csak 1280-ig engedi, aztán 1360ban meg csak 30i-n és akkoris 1920ra vált fel, egyszerűen nem értem
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
priti
addikt
Ha mód van rá én nem szeretném érezni, azért nekem ez ahhoz túl komoly kiadás, hogy félvállról vegyem, túl fontos tényező monitor kiváltásáról lévén szó. Azt írják sokan, hogy a sony-nak ez megy, hogy az érzékelhető elcsúszás alá vigye a válaszidőt
Árban kábé ott indít a sony is ahol a 656 van, kérdés hogy ez igaz e, hogy nincs input lag a sony-kon vagy csak ennyi a sony fan a neten, de annyiszor olvastam ma így szó szerint, hogy zéró az input lag és teljesen olyan mint a monitor, hogy csak van benne valami, mondjuk így tuti nem igaz, pár ms ott is kell hogy legyen, nem létezik hogy nincs, de ha 10 alatt van a "belépő" fullhd modelleké is az nekem perfect lenne. Ha nagyon szar a kábeltévé rajta, akkor legfeljebb veszek valami filléres TV tunert és analóg videojelként
S-Video rádugom, úgy csak jobban megeszi, mint koax-ról... meglátjuk, a vak is aszontaHardverlesen
-
runner 125
nagyúr
válasz 7Heads Drago #29738 üzenetére
Analóg TV adásokra a plazma nyerőbb.
Tartósságról nem igazán lehet nyilatkozni, kb azonos az élettartamuk.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
7Heads Drago
veterán
Plazma vs LCD?
Hagyományos adóknák (tv2, rtl stb) lenne a legtöbbet használva. Melyik a jobb és tartósabb? És a szebb?
Az egyik boltban ezt mondják a másikban másikat.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
DroneZ^
őstag
még egy 1280x720@60Hz-et is sikerült kihozni belőle
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
DigitXT
nagyúr
válasz dabadab #29721 üzenetére
tul nagy
Attól függ, milyen messziről nézed. Más feeling, mint a monitorba belebújós,
de amúgy simán használható, nálam pl. kb. 1,5 méterre van, 32", HD Ready.
Az érzékelt pixelmérete az 1152x864-ben használt ex-monitorommal összevethető,
így. Az egy 22"-os NEC MultiSync FP1350 volt: a számítógépasztal kialakításának
köszönhetően azt jóval közelebbről tudtam csak nézni (a TV-t a falra szereltem).
De ugyanebből a távolságból egy 40"-os valóban nagy lenne, nem is kicsit.
Bár házimozizásra még jobb lenne, de nem panaszkodom, mert 16:9-es DVD-nél
a teljesen kitöltött kép annyival nagyobb a régi monitoron látottnál, hogy csak...[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz dabadab #29721 üzenetére
Még mindig rágom a csontot Már mindenem elzsibbadt, szóval már tök mindegy. Most épp ennek Sony KDL-40S4000 keresem a valós válaszidejét, mert állítólag a Sony az elektronikában nem használ valami képjavító carságot, amit a többi igen és emiatt a sony tévék kevesebbet késnek általánosságban a nagyérdemű szerint, aztán jön a pana 10-20ms-es tévéivel, aztán a samu minden levételével a 20-30ms-sel, de inkább 30 az a 20 és ezt is csak néhány tudja, viszont ez így több, mint gyanús, hogy "a sony tévék" azért biztos nem mindegy, hogy melyik típus, de rittig nem találok input lag mérést erre a sony-ra. A sharp-al azért nem foglalkozom, mert nagyon gyér a mo.-i értékesítése, de láttam asszem tőlük is gyors tv-t. Az már látszik, hogy fájni fog, 200k alatt nincs olyan méteres full hd tv, ami elég gyors nekem... kb. ez a sony lenne a legolcsóbb ha igaz ami igaz, ha meg ez pont nem olyan akkor rögtön ugrik 240 körülre.
Persze igazad van, nem jó a nagy tv monitornak, ez az egész tv-t monitornak használni ügy egy évek óta húzódó dolog nálam. Röhögni fogsz, de az egész a hangról szól amúgy. Az a helyzet, hogy van egy kis padlásszobám, ahová elvonulhatok mindenki elöl, ezt rendeztem be "médiaszobának" Van egy 5.1-es Z-5500 szettem a géphez, ami elég is lenne játékhoz is meg filmhez is, de a filmet meg inkább tévén nézem, nem a pici monitoron, egyértelmű, viszont akkor meg az 5.1 nem stimmel, át kéne pakolni a hangszórókat, mert ugye minden rossz helyen van, így a vége az lett, hogy vettem egy másik házimozit a tévéhez mert akkor még bazidrágák voltak a fullhd lcd-k de emiatt 10 hangszóró lett ebben a kis szobában ami horror, na ezt akarom megszűntetni azzal, hogy a tv meg a monitor egy és ugyanaz legyen hogy végre felfúrhassam a falra a hangszórókat is fix helyre és eladhassam a fölösleges 5.1-es szettet, meg a monitorom, annyival is beljebb vagyok költségben és akkor már nem olyan horror az LCD ára. Persze carabb a mostani monitorom helyett a tv-t nézni ha gépezem, meg játékra is rosszabb, végtére is ez 1600x1200 meg mégiscsak monitor amit fél méterről is nézhetsz, de ennyi kompromisszum belefér, mert így végre minden falra kerül és elfér a gitár meg a cuccai és nincs ez az állandó pakolás meg kábelcsatorna minden irányba. Itt így rend soha nincs.
Hardverlesen
-
sb
veterán
Sajnos tényleg érezhető input lagja van a 40A656-nak.
A régi q3-as emlékek alapján most kipróbáltam és érezhető a késés. Viszont annyira nem vészes... el lehet vele így is játszani.
Vagyis az egész hozzáállás kérdése... mert érezni egyértelműen lehet, de kérdés, hogy mennyire tudja az ember elviselni. Sok évvel ezelőtt biztos zavart volna (ahogy a 40-es pinget is játszhatatlannak tartottam. ) Most elvagyok vele, max nem sikerül minden minden. -
DroneZ^
őstag
Hát most nincs gépkönyvem. nincs semmiféle felbontás kikényszerítés, akkoris csak 1920x1080@60hz-en képes futni nemtudom mit tegyek már, nem hiszem el hogy a saját felbontását nem támogatja ez a szerencsétlen
Esetleg olyan nem létezik hogy 1360x768-at kényszerítem ki?
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
válasz DigitXT #29725 üzenetére
1 darab 40colos samsung tv van rajta, semmi más. 4870x2 és a gyári dvi-hdmi átalakítóval egy jobb fajta hdmi kábellel összekötve. 64bites vista. nemértem mi lehet a baj, HDMI-n jobbak a szinek meg minden jobb kéne legyen erre pont azon szarakodik
-
pooly
csendes tag
Nagyon fekete 5000, nem nagyon fekete 2000.
-
DigitXT
nagyúr
válasz DroneZ^ #29723 üzenetére
Hm: nekem semmi ilyen gondom nem volt a HD4850-emmel és a HD Ready
TV-mmel, egyszerűen rákötöttem DVI-HDMI átalakítóval és "TESCO-s" HDMI
kábellel, beállítottam az 1360x768-at (semmi trükközés a driverben), s a TV-t
"Normál" módba állítva már élvezhettem is a pixelhelyes képet. Igaz, én pl.
nem monitor mellé csatlakoztattam a TV-t másodlagos kijelzőként, hanem
eleve monitornak vettem, és úgy is használom, tehát valamivel egyszerűbb
volt belőni. Te hogyan próbálkozol? Kiterjesztett asztallal? Amúgy ugyebár
az 1920x1080i jelnek nem sok értelme van Windows desktopként: már az
egér is interlace-es lesz, ráadásul lassan frissít, stb. Ja, és persze gáz
is a kép, hiszen a natív felbontással "nem összeegyeztethető" a jel.Vagy te is egy szál monitorként küldöd rá az áldást? Mert akkor nem kéne
ilyesmiket csinálnia (egyébként nem kellett külön monitor-drivert telepíteni). -
anrab
addikt
válasz dabadab #29719 üzenetére
akkor nem tudom honnan szedtem az 5000-et!
ez a 2000 elég karcsúnak tűnik de az az igazság hogy nincs is mihez viszonyítani!
itthon is csak annyit tudok csinálni hogy vagy kikapcsolom vagy a minimum-közepes-maximumra rakom!
a külömbség nagyon érezhető de hogy arányaiban mennyi lehet? -
DroneZ^
őstag
akármire állítom, akkoris fullhd-ban adja ki a jelet. ezt onnan tudom hogy megnézem a tv-n a kép infokat és ezt irja ki: 1920x1080i ... egyszerűen nembírom beállítani
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"ha jól veszem ki neked már meggyőződésed, hogy nincs olyan LCD tv, ami alkalmas a monitor kiváltására hiába az 1080p felbontás?"
Nem, rosszul veszed ki
(Mondjuk szerintem rendes monitornak egy 32-40"-es LCD mar tul nagy, de biztos van, akit ez nem zavar. Az input lag problematikaja meg szerintem erosen tul van lihegve.)DRM is theft
-
pooly
csendes tag
És akkor mit keresett rajta a 25000-es matrica ?
Marketing ? -
DroneZ^
őstag
válasz DigitXT #29697 üzenetére
az a baj, hogy fullhd-ba teszi HDMI-n, mert annak érzékeli a samsung tv-t, és hiába állítom a felbontást akármire, csak az egész mérete változik, akkoris 1920 lesz a nativ felbontása, nemtudom hogy lehetne a catalystban beállítani
[ Szerkesztve ]
-
Router
őstag
Sziasztok!
LCD TV vásárlás előtt állok és szeretnék pár tanácsot kérni az alapvető dolgokkal kapcsolatban a nézelődéshez.
Az első és legfontosabb: 130K körüli tartományban gondolkodom. (ha kevesebb az nem baj, ha több az már más...)
82-96cm közötti legyen.
Full HD nagy előny és kellene is nagyon mivel néha monitorként is lesz használva ágyban netezésre
Ebből adódóan lehetőségként tudja az osztott képernyős módot (HDMI - gép / TV) Nem tudom pontosan a funkció nevét (PAP talán )Hol lehet a legolcsóbb (mennyire szeretnek házhoz szállítani mivel kecskeméti vagyok) Outlet (esetleg) / netáruház.
Mire érdemes vagy mire kell nagyon figyelni vásárláskor stb. Esetleg PH-n van-e akivel érdemes üzletelni mert tud olcsón jót stb.A válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
www.reballing.hu/forum
-
-
pooly
csendes tag
Amikor megvásároltam sokáig nézegettem más márkájú készülékekkel egyetemben és sokkal szebb képe volt a többinél. Ez lehetett beállítás kérdése is, de ott ennek volt a legszebb feketéje és a legszebb színei is.
-
pooly
csendes tag
Ezt hívják parasztvakításnak, nem?
-
Symbio
senior tag
Létezik egy állandó kontraszt (esetedben 8500) és egy dinamikus kontraszt, ami jóval nagyobb érték, ezért szereti azt feltüntetni. A dinamikus kontrasztot az elektronika varázsolja úgy, hogy a képtartalom függvényében változtatja a háttérvilágítás értékét, így nagyobb különbség lesz a világos és sötét részek között.
-
pooly
csendes tag
Sziasztok.
Segítsetek légyszives.
Nemrég vettem egy Samsung LE37A431T2 LCD-t.
Szerintem nagyon szép kép van rajta és eddig problémamentes.
Mikor megvásároltam volt rajta egy matrica amin az állt, hogy ez egy 25000 kontrasztarányú készülék, az eladók is el voltak ájulva, hogy ez milyen frankó.Végül is ez is nagyon sokat nyomott a latba a vásárlásnál.
Én ennek utánnanézve minden oldalon csak azt látom, hogy ez a készülék bizony csak 8500-as kontrasztarányú.
Vagy én vagyok buta valamihez, vagy csak tájékozatlan vagyok.
Okosítsatok rajtam ha tudtok.
Köszönöm. -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Régi 55-ös crt tv kezdi beadni a kulcsot, és keresem az utódját.
100k-nál nem szeretnék többet költeni tv-re. (még ez is sok, amennyit mi tv-t nézünk. Heti 1 film, max, és napi 1-1,5 óra minimax a gyerekeknek)
Van most egy eksönös plazma az Euronics-ben LG 32PG6000 100k az ára.
Vagy még láttam használtan LG 32LC51 LCD-t S-IPS panellel 75K-ért.
Erről a plazmáról azt olvastam, hogy eléggé hajlamos a ghostingra.
Melyik a jobb választás? -
Symbio
senior tag
Egy 42PFL7403D, de nem játszom rajta, úgyhogy az input lag-ról ne érdeklődj ("Válaszidő (tipikus):3 ms BEW-egyenérték" )
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Macska topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Cybertruck Taipeiben
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest