Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Scoobyka
addikt
válasz koliz1 #28599 üzenetére
nem ledes.
hattorihanzo:
a képek nem mindig adják vissza az igazi látványt,de az igazat megvalva engem sem győzőtt meg igazán az új samu(nem tetszik sem a forma ,sem az új ficsörök, pedig nem rosszak,csak nekem valahogy egyik sem volt olyan amiért a boltba rohanék).....ezért várok a w5500asra,hogy az milyen lesz. Aztán lesz ami lesz.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Így van. (Természetesen lehetne ma már "rendes", 50-60 teljes (!) képes mozifilmeket is csinálni, és lehet, hogy tök jó lenne, meg hozzá is szoknánk idővel, de amíg nem így van, addig a 24 fps-t látjuk "igazinak", a mozgásinterpoláció meg elvből sem tökéletes, jelenlegi kivitelezésében meg pláne.)
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz Scoobyka #28594 üzenetére
Mivel lehet hiba urak, a tesztoldallal, a kalibrálással, a tv-vel, a laptopommal vagy a szememmel?
Mert a képek tanúsága szerint pocsék, életszérűtlen színeket sikerült kicsalogatni a samuból.
Továbbra sem vagyok samu rajongó, ez igaz, de kétlem, hogy kalibrálással ilyen színekre képes. -
sb
veterán
válasz Scoobyka #28594 üzenetére
a 100hzet filmeknél is be lehet kapcsolni és nem nézz ki amatör filmnek!
Ezt mondjuk nem tudom hogy csinálják. Szerintem ez a 100Hz vs mozi-élmény elvi probléma és nem technikai. Ha vmi nem 24-30fps körüli, hanem 60-100Hz-es folyamatos mozgás, akkor szvsz mindenképp elmúlik a mozi élmény.
Ha megmarad annak meg a folyamatosság rovására kell mennie. -
Scoobyka
addikt
itt van az új samu tesztje:
40B650:
[link]hogy miben is jobb,mint a 656os?
a 100hzet filmeknél is be lehet kapcsolni és nem nézz ki amatör filmnek!
Le tud játszani MKV-t Internet@Tv funkcióban is!
Változtatni tudod a játék képminőségét is a profilban!(az input lag viszont magas ,így konzolra nem biztos,hogy jó választás lesz) game módban még a 30 elmegy....vagy vga-n csatlakoztatni.....,de 80 azért magas......sztem sony ebben jobb lesz,így konzolosok lehet inkább azt választják.Kicsit többet vártam volna az új modeltől,pláne az ára miatt is....Bár a led lejjebb jöt egy szériát igazán nem dolgoztak vele a mérnökők.
hamarosan w5500as teszt is....
[ Szerkesztve ]
-
Versus82
aktív tag
válasz ZewaDeluxe #28588 üzenetére
fenn van náluk a 40-es is: 349.990 Ft...
Cifu várjuk az új samu tesztet mihamarabb, hogy megéri e spórolni, vagy maradjunk az A656-nál
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
balage02
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket válasszam, ha ugyanannyiért adják őket:
- LG 37LC42
- LG 32LG300037LC42, Pro:
- 5ms válaszidő
- 94cm
Kontra:
- régebbi modell
- kontraszt arány:5000:1Előre is köszi a segítséget!
-
DonLaca
csendes tag
Egy hónap fórum olvasgatás és boltban nézelődés, tesztelgetés után 3 nappal ezelőtt megvettem végre a tv-m. Samsung 40A551 (S panelos). Kizárólag monitorként használom és annak egyszerűen tökéletes. Nincs utánhúzás, inputlag. HDMI2-re csatlakoztatva minden probléma nélkül simán megy a 1920x1080 felbontás. Oldalakat tudnék írni arról hogy mennyire jó a képminőség. De nem akarok senkit sem lefárasztani.
Ezért csak megköszönöm az itt kapott jó tanácsokat. -
Tutu7030
veterán
válasz ZewaDeluxe #28588 üzenetére
Minden nagyon szép,minden nagyon jó,csak az ára húzós "picit"..
De egyszer lehet,hogy ez váltja le az r71-em..LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
ZewaDeluxe
tag
Vagy talán mégsem... Itt [link] a 32-es ára ~250.000.- ...
-
ZewaDeluxe
tag
Itt [link] már előrendelést is felvesznek rájuk. Úgy fest, 1.000.- Ójró környékén lesz a 40-es induló ára.
...Egészségesnek mondható.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz ZewaDeluxe #28585 üzenetére
viszaköszön az r7es forma ezek szerint.....nekem nem adja....
-
ZewaDeluxe
tag
Hát kérem tisztelettel!
Ha jól látom, még nemigen jelentek itt meg a jó hírek az idei évi Samsung LCD-kről, pedig…
Emitt [link] láthatni egy kiadós kis cikket az új 6-os, B-sorozatról. Ha jól értem, akkor lehet majd választani: a Touch of Rose vagy a Touch of Grey között. Emitt [link] azt írják, hogy a B652 lesz a rózsás, míg a B651 lesz a grafitos-szürkés „érintettségű”…Idézem:
"Samsung also offers some alternative models with the same specifications (and hopefully performance) but different styling. Here’s what we’ve been told by Samsung (may not be 100% accurate):
* Samsung LE40B651: glossy black bezel is infused with dark-grey accent. Also sold by retailers as LE40B651T, LE40B651T3 or LE40B651T3W.
* Samsung LE40B652: glossy black bezel is permeated with deep red tone (”Rose Black Crystal Design”), and the bottom of the LCD panel is V-shaped rather than U-shaped. Also sold by retailers as LE40B652T, LE40652T4 or LE40B652T4W."Esetleg ezt meg tudja valaki erősíteni???
Azon gondolkodom, hogy lassacskán értelmét veszti a HTPC fogalma úgy általában. A TV gyakorlatilag minden típusú videó és audió formátumot lejátszik (kivéve nyilván az Image-fájlokat… ): rábiggyesztesz egy nagyobbacska pendrive-ot, USB-vinyót videókkal, zenével, képekkel, és ragyogó, animált menükben navigálva nézegetheted-hallgathatod őket. Sőt, ha minden igaz, a TV egyik USB-csatijába Wi-Fi adaptert is lehet dugni, amivel meg elérhet az ember pl. egy routerre kötött tároló-valamit… Stb…
-
Beard982
csendes tag
40" alatt semmi tanács?
-
zolimaster
csendes tag
Az lehetséges h várom h menjen lejjebb 40a656 ára és az üzletek kifogynak belőle vagy ezt még gyártja a samu?
Hogy hívják a villamosszék kistesóját??? Elektromos kisülés :)
-
dh66e
veterán
válasz roland02 #28572 üzenetére
3m nézem(37") az analógot nem veszélyes,neked digi adásod van az még jobb.Amit néztél panát az újabb mint a haveré,gondolom jobb is.Sharpon dvd,divx nagyon ok,földi mpeg4 dettó.Nézd meg mind a kettőt valahol próbáld is ki őket úgy a tuti.Én hosszútávra vettem fontos volt a 3év gari na persze meg hogy japán.
-
Rekro
aktív tag
válasz roland02 #28566 üzenetére
Helló
Nekem egy 37lg5000-em van.
Egy hdmi-s sima dvd lejátszó van rákötve(ami elméletben felskálázza a dvd-et), és szép képe van sima dvd-el, gépre is rákötöttem kipróbáltam játékokat hd/full hd videokat és elégedett vagyok a készülékkel eddig.
Tv adás is egész jó, de azért a "sima" kábeltéve adás nem egy csúcsminőség(néhány csatorna jobb néhánynál látszik hogy gyenge a "jel" és gyengébb minőségben jön be). Digitális tv adást még nem próbáltam rajta.
-
anrab
addikt
én ezt csak érdekességként tallóztam be hogy hova fejlődünk! az ablak ha akarom az éjszakából nappalt csinál, ha akarom majd tv-t nézek rajta stb.
gondolhattátok volna hogy nem arra akartam ösztönözni senkit hogy várjon 10 évet mire tv lessz belőle!
akkor beszéljünk továbbra is a samsung 40"656-osról![ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Aki megveszi az új,frissen kijött "forradalmi" technikát alkalmazó dolgot -ami legyen az tv,számtech alkatrész,tsb...- az nem vár a vásárlással.Az az illető nincsen anyagi gondban, hanem most kimegy egy műszaki boltba és megveszi a legújabb cuccot,és ha kijött az oled megveszi azt is,mindent persze horror áron(számunkra),mert megteheti.Nekünk kisembereket majd az OLED második generációja lesz majd elérhető,leárazáskor. Felesleges itt várni,addig még úgyis borul a papírforma,legálább egyszer. szvsz
-
anrab
addikt
aki tv vásárlás előtt áll!
ha még vártok egy picit, ebből még tv is lehet!
"A Philips Kutatóintézet szakemberei lassan de biztosan elkészítik végre az átlátszó OLED kijelzőt. A prototípus már működik is, mint egyfajta ablak világítási megoldás. Ez az OLED panel ugyanis nappal normál ablakként funkcionál, de ha leszáll a sötét, kétféle módon is képes lámpaként funkcionálni: utánozhatja a természetes fényt, vagy sugározhat attraktív belső világítást. A lakberendezők nyilván rendkívül örülni fognak a Philips új találmányának, ha az OLED ablak végre tömeggyártásra kerül, erre azonban úgy tűnik még legalább 3 évet várnunk kell. Én mindenesetre alig várom, hogy a nagyszobám ablakát egy ilyenre cseréljem!" -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Van érdemi különbség ezek között?
CCFL és EEFL
Köszi
-
sb
veterán
válasz Versus82 #28556 üzenetére
Én is nézelődök de nem vagyok ilyen derülátó.
Az új modellek lesznek szvsz nagyon drágák, mintsem a régik olcsóbbak. Legalábbis az eddigiek, amiket láttam megjelenve azok. Szóval szerintem nem nagyon várható árcsökkenés, max az utolsó darabokra egy kicsit később, de ezzel meg az a baj, hogy pár helyen már most is kifutottak a 656-osok. Mire csökkenne marad 2-3 darab úgy összesen. -
roland02
csendes tag
Sziasztok.
Három tv közül kellene választanom:
LG 37LG5500 LCD
Sharp 37DH65E LCD
Panasonic 37PV80P PLAZMASzerintetek ?
Köszi.
-
Versus82
aktív tag
válasz DigitXT #28561 üzenetére
igen házimozira lesz meg PS3-ra, a hálómban az ágyban fekve olyan 2,5 méterre lesz a fejem a tvtől, ha ülök kb 2 m. most még várok picit a vásárlással, hátha lejjebb mennek az árak áprilisban az új modelleknek köszönhetően.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
DigitXT
nagyúr
válasz canniball #28563 üzenetére
Azért írtam, hogy "ha van még egyáltalán ilyen". (Uis lehet, hogy már maga a fogalom nem létezik, de ennek is utána kéne olvasnom.) Viszont! Van egy 100-150-200K-s jószág, amit egy papírdobozban hazaviszel, aztán otthon kiderül, hogy nem jó: nem logikus, hogy azonnal vissza kell cserélniük?* Mert ha nem, akkor elvárás lenne, hogy ott helyben ki a dobozból, kipróbálni szépen, aztán ha rendben lévőnek tűnik (és ebbe szerintem az is beletartozik, hogy nincs rajta 1 pixelhiba sem), akkor megvenni.
Hülyeboltban előbbi verzió volt: kikaptak nekem egy dobozt a sok közül, és mondták, hogy "ha bármi gond van" (én ebbe beleértettem naív fejemmel a pixelhibát is az előző gondolatmenet értelmében), "3 napon belül azonnali csere". Szerencsére nem volt semmi gond, így nem kellett kipróbálnom, hogy kekeckedtek volna-e.
*: persze itt még felmerülhet, hogy mi van, ha a hazaszállítás közben romlott el.
Mindenesetre helyben kipróbálni, és átnézni az a biztos (csak hibátlant venni).
(Ha meg később lesz rajta pl. 1-2 pixelhiba, arra már a gyártók által vállalt, ill. az
általad említett valamiféle szabványokban definiált értékek irányadóak a garihoz.) -
canniball
nagyúr
válasz DigitXT #28561 üzenetére
"Mindenesetre a három napos cserébe szerintem akár egy pixelhiba miatt is belemehetsz. Ha van még ilyen egyáltalán."
Ezt régebben ha jól emlékszem monitorok esetében csak bizonyos gyártók vállalták, TV-knél általános?Versus82!
Ha megveszed és úgy érzed sok majd elcseréljük az én (leendő) 37"-osomra.fokukac!
Nemrég nyomogattam após TV-jét, úgy emlékszem nyújtott is rajta, de lehet tévedek.
16:9-nél természetesen nincs értelme, de én arra gondoltam amikor 4:3-ban tolják az adást alul-felül fekete csíkkal (ami 16:9 TV-n 4:3 arányt beállítva ugye azt jelenti, hogy körben fekete keret van...ááá, belegondolni is rossz ).[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
nagyúr
válasz canniball #28548 üzenetére
a 14:9, amennyire én tudom, arra való, hogy belenagyít a 4:3-as képbe, úgy, hogy egy kicsit vág az aljából, és egy kicsit a tetejéből, így jobban kitölti a képet, de nem húzza ki teljesen a széléig a képet. Ez a 14:9 így arányos, nem torzít.
16:9 arányú adásnál semmi értelme.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
DigitXT
nagyúr
válasz Versus82 #28559 üzenetére
Á, sok soha nem lesz. Ha elfér, és anyagilag is belefér ütős lesz.
(2-2,5 méterről gondolom már nem PH!-zni akarsz rajta, házimozihoz meg
értelemszerűen minél nagyobb, annál jobb, persze ha el tudod helyezni.)canniball: csak azt tudnám mondani, amit most "összegoogle-zok", viszont
ehhez fáradt vagyok, megyek is aludni. Mindenesetre a három napos cserébe
szerintem akár egy pixelhiba miatt is belemehetsz. Ha van még ilyen egyáltalán.
Jah, amúgy annyiban néztem meg, hogy egyenletes piros/zöld/kék/stb. színeket
raktam ki a monitorra (izé: TV-re), mivel ott nem láttam hibát, nekem jó.
(Szerk: gondolom subpixelhibák tesztelésére van valami speciális cucc, stb.)[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz DigitXT #28558 üzenetére
Esetleg a megengedett pixelhibák számára vonatkozó szabvány(ok)ról tudsz valamit mondani?
"Nekem hálistennek nincs (bár külön tesztproggikkal nem néztem)."
Ha tesztprogi nélkül nem látod akkor tulajdonképpen mindegy is, nem?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Versus82
aktív tag
egy hülye kérdés, de biztos ami biztos: a 40a656 az csak méretben különbözik a 46a656-tól, másban nem ugye? mert mindenhol csak a 40-est tesztelik, jókat írnak róla, ha 46-osban veszem ugyanazt kapom csak nagyobban vagy van eltérés? 2-2,5 méter nézési távolságra jöhet a 46-os, vagy sok lesz?
-
DigitXT
nagyúr
válasz canniball #28557 üzenetére
Nyilván a TV-nél is hasonlóan zavaró lehet, mint egy monitornál...*
Mivel a technológia alapvetően ugyanaz, az anomáliák is léteznek.
Nekem hálistennek nincs (bár külön tesztproggikkal nem néztem).
*Kivéve, hogy a monitorba bele kell bújni a kis pixelméret miatt, a
TV-be meg nem: ergo távolabbról nézed, talán nem olyan feltűnő,
de egyben ha van hibás pixel, az is nagyobb, tehát mégis. -
Versus82
aktív tag
válasz zolimaster #28528 üzenetére
én is azt várom, most jönnek az új modellek ugye áprilisban, néhány helyen már fenn is vannak árral együtt, remélem hoogy egy 20-30 ezerrel lejjebb viszik az árát.
-
Versus82
aktív tag
én is azt várom, most jönnek az új modellek ugye áprilisban, néhány helyen már fenn is vannak árral együtt, remélem hoogy egy 20-30 ezerrel lejjebb viszik az árát.
-
Alex91
félisten
válasz canniball #28548 üzenetére
Az S-IPS panelek azert nem annyira pixelhibasak, mint a TN. De fogalmam sincs, hogy mikortol mondjak, hogy ezt mar cserelni kell. (Es valoszinuleg nezesi tavolsagbol nem is igazan lehet eszrevenni. Mar, ha az ember nem ezt keresi a szemevel .)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
roland02
csendes tag
Sziasztok.
A SHARP 37DH65E tv-nél digitális adásnál még megvan a menü lassulás?
-
Rick4
félisten
válasz Alex91 #28547 üzenetére
Szerintem meg egy pc-s képnél lesz egy 1360X768-as kép, amire a gép kiteszi a filmet széthúzva, és kampó. Nem fog felskálázni a tévé, mert kapott egy bizonyos méretű képet, hogy ott mi megy, nem igazán érdekli.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
canniball
nagyúr
DigitXT, Alex91!
A "legrészletgazdagabb" szöveg azt hiszem az esetleges DVD-felirat lesz, ha azt mondjátok ennél már nem számít akkor erről ennyit.Eszembe jutott viszont más:
1. Hogy viszonyulunk a pixelhibákhoz? Milyen szabályok vonatkoznak LCD TV-kre (ha ez számít jelen esetben ugye Philipsről van szó)? Illetve mennyire lehet ez zavaró esetemben?
2. A 16:9 letterbox adások milyen kapcsolatban állnak a 14:9 felbontással? Vagy épp pont erre van kitalálva? (4:3 adást múltkor megnéztem apósnál, ott már szépen látszik a szétnyújtás.)https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Alex91
félisten
válasz canniball #28543 üzenetére
Az 1:1 akkor lenyeges, ha mondjuk a PH forumot a TV-n akarod olvasni . Vagy a Word-ben szoveget szerkeszteni. Elarulom, hogy mivel az 1366x768-as felbontasban semmilyen filmet nem nyomnak, ugyhogy skalazni fog a TV . Ha csak filmnezesre fogod hasznalni, akkor az 1:1 PM lenyegtelen...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28540 üzenetére
Van. Samsung 32R72.
Nem szarakodom annál többet, mint amit 250k kiadása előtt kell. Ahogy itt előttem is írták, nem mindegy, hogy mire dobom ki.
Ha már a vételnél tartunk: elektrostore.hu-val kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
Megkérdeztem adnak-e Samsung garilevelet: nem. Valamit magyaráztak, hogy EU-s gyári Samsung garilevél az tulajdonképpen van hozzá, de itthon csak a magyarországi Samsungos papírt fogadja el gyár. Kamunak is tűnhet, de ami miatt félig hihető, hogy a bolti garancia is 2 év, nem 1.
Gondolom ha nincs háttér akkor nem szaroznának ilyennel és a törvényben kötelező 1 évet állnák csak.
-
DigitXT
nagyúr
válasz canniball #28543 üzenetére
Pici különbséget természetes képeknél marhára nem veszel észre.
Ellenben ha szöveget akarsz olvasni, amiben a betűk egy-egy pixel
szélesek, marhára nem mindegy a legkisebb interpoláció sem...Ha jól tudom ez LCD feature.
Igen, de erősen függ a paneltól.28544: mivel a 768 nem osztható 9-cel, nem meglepő, hogy valódi
16:9-es felbontást nem tudsz hozzá összehozni. Igazából még az
1365x768 állna közelebb hozzá (1 harmad pixellel), de 1366x768
a szabvány. Az meg, hogy 1360x768-at nyomnak a VGA-k alaból,
megint más tészta: ha az 5,3 pixel miatti aránytorzulást kiszúrod
egy filmen, akkor nagyon jó szemed van. 2D-ben meg (pl. fórum)
minden rendben, csak az 1:1 pixelmapping legyen meg, és kész.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz DigitXT #28542 üzenetére
"Pszt, ezek 4:3 oldalarányú felbontások."
Igazad van mester, szánom-bánom tudatlanságom, így az önkorbácsolás után bocsánatodért esedezem. De az sem 16:9."...PC bemenetként tipikusan az analóg VGA bemenetre szoktak hivatkozni, D-SUB csatlakozóval."
Na de ezen a típuson ilyen pont nincs. Ilyenek vannak. Ezért kérdeztem hogy dönti el mit kap HDMI-n (PC-jelet vagy épp mást), mert ugye leginkább arra érdemes kötni a PC-t.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Alex91 #28541 üzenetére
"...kimegy az 1360x768. De az igaz, hogy erre is lehet allitani a kepformatumokat, tehat atmeretezi."
Na ezt most nem igazán értem."Film nezesnel ez semmi gondot nem okoz, ha monitorkent is hasznalja az ember, akkor lenyeges az 1:1."
Félreértettem, ez nem arról szól, hogy ha ezt nem tudja akkor széthúzza a képet/pixeleket? Mert akkor ez adott esetben filmnél is zavaró lehet."A fekete nem igazan fekete..."
Ha jól tudom ez LCD feature.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DigitXT
nagyúr
válasz canniball #28537 üzenetére
Pszt, ezek 4:3 oldalarányú felbontások. Azt meg, hogy mi a forrás, nagyon egyszerűen eldönti: honnan jön a jel (melyik bemenetén). PC bemenetként tipikusan az analóg VGA bemenetre szoktak hivatkozni, D-SUB csatlakozóval. Ettől teljesen független, hogy pl. HDMI-n mit támogat. (Ill. az is, hogy pl. DVI-HDMI átalakítóval az adott jel simán érkezhet PC-ről.)
-
Alex91
félisten
válasz canniball #28539 üzenetére
Nekem egy 32PFL3312-m van (ennel is alapabb). Na, arra kimegy az 1360x768. De az igaz, hogy erre is lehet allitani a kepformatumokat, tehat atmeretezi. Film nezesnel ez semmi gondot nem okoz, ha monitorkent is hasznalja az ember, akkor lenyeges az 1:1. Most nezem, hat lehet, hogy 1:1 nalam nem igazan megy, de ez egy regebbi keszulek, masok szerint az ujabb Philips-ek tudjak az 1:1-et.
Olcso TV, tehat a kepe is ahhoz viszonyul. Szerintem kulonosebb gond nincs vele. A fekete nem igazan fekete , es a tobbi szint se lehet rikitora varazsolni. De mondom, ez az enyemre ervenyes.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
canniball
nagyúr
válasz Alex91 #28538 üzenetére
"Megjeleniti, de csak HDMI-n."
Ugye ez tuti? Jó lenne, mert azon lenne összekötve. (Lehet egyáltalán máshogy?)
Olvastam Cifu eszmefuttatásában a Számítógéppel való összekötés alatt az 1:1 pixel mapping-ról (új volt nekem mint óvodásnak a mézes-sonkás chips, eszembe nem jutott volna hogy PC-forrásnak a natívnál alacsonyabb felbontást kötnek ki) és hogy érdemes erre figyelni; illetve szintén ő írta valahol hogy ennél a TV-nél néhányan panaszkodtak a PC-vel való összekötésre (mondjuk ha ez pl. játékra vonatkozott az engem hidegen hagy). Akkor azt mondod ez tudja az 1:1PM-ot?"Manual hulyesegeket ir."
Direkt elriasztanák maguktól a vevőket?
Egyébként van vele személyes tapasztalatod? pollai kolléga azt írta itt korábban, hogy látta valahol kiállítva a 32"-os "testvérét" és valami nem volt tuti a képpel - ez csak egyszeri eset lehetett?Bocsi hogy ennyit abajgok, de nekem ez nem kevés idő alatt összegyűlő pénzmennyiség és szeretném cserébe azt kapni amit elvárok, nem szeretném utólag úgy érezni hogy ablakon kidobott pénz volt.
Mod.: Meg is van pollai tapasztalata: (#11064)
Mod.2: Jól látom, ebben mpeg4 DVB-T tuner van?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Alex91 #28536 üzenetére
130k volt a rá szánt keret, ez most csak egy picivel több.
Viszont egy valami nyugtalanít: a manualjában a Támogatott képernyőfelbontás->Számítógépes formátumok alatt ez szerepel: 640x480, 800x600, 1024x768. Hogy lehet az, hogy egy 1366x768-as panel nem hajlandó a natív felbontásának megfelelő jelet fogadni, csak annál kisebbet, ráadásul 5:4 arányút? És hogy jeleníti meg azt? Egyáltalán mi alapján dönti el, hogy pont PC-ről kapja a jelet és nem pl. set-top-boxról?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz szucsinka #28534 üzenetére
Csodát nem várok, de két forrást normálisan kéne megjelenítenie: a kábelTV adást és a HTPC képét. (Utóbbinál nem kell nagy dologra gondolni: fut a HTPC progi, ami vezérli a zenét és a filmeket - avi, mpg és DVD.)
-
runner 125
nagyúr
Nem vagyok bennfentes, de amíg az euró megy fel/stagnál addig biztosan nem lesz olcsóbb..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
A Philips 37PFL5322 készülékről tudtok mondani valami okosat?
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28526 üzenetére
Egy méterről frankón nem kell 40".
(Konkrétan nem látod be a képet...)ja, kb. be sem látni, de épp határeset. (Ezért nem gond a kisebb fekete keretes felbontás sem)
Nyilván erre nem kellene 40", de amúgy meg nem árt, mert nem csak játszani fogok róla 1m-ről.A 100Hz meg amúgy játékoknál rossz (input lag)
Ahogy a 100Hz sem a játékokhoz kell nyilván hanem a többihez.Szóval látod, ki van ez találva nálam elméletben.
Általános, sokféle célra veszem. Úgyhogy ne kötekeggyé tovább! -
zolimaster
csendes tag
nem tudja valaki esetleg h samu 40a656 ára h fog változni a közeljövőben? valaki benfentes
Hogy hívják a villamosszék kistesóját??? Elektromos kisülés :)
-
DigitXT
nagyúr
1m-ről azért egy 40"-os HD readynél
Egy méterről frankón nem kell 40".
(Konkrétan nem látod be a képet...)A 100Hz meg amúgy játékoknál rossz (input lag), filmeknél meg embere válogatja. De amikor néha bazifolyamatos (TV-sorozat feeling, néha meg röcög: mozi feeling), annál szerintem (!) nincs rosszabb. És ilyet rendszeresen látni hülyeboltban akármilyen demó film vetítésnél: akár jeleneten belül is... Na attól áll égnek a hajam, ha valamitől. Pedig az ötlet önmagában nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz hattorihanzo #28522 üzenetére
"mérhető is a kontrasztnövekedés."
Persze, megfelelo modon definialva a kontrasztot. A "hagyomanyos" kontraszt azt adja meg, hogy a kepernyon egyszerre latszodo feher es fekete kozott mekkora kulonbseg van, dinamikus kontrasztnal meg azt merik, hogy mekkora kulonbseg van a minimumra visszavett hattervilagitas melletti fekete es a maxra felhuzott vilagitassal eloallitott feher kozott (persze ezt a kettot soha az eletben nem fogod egyszerre latni).
DRM is theft
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz hattorihanzo #28522 üzenetére
Egyébként többnyire arra mondják, hogy kamu, hogy egy natív 800-2000-es kontrasztból nem lehet 50000-es kontrasztot csinálni elektronikákkal.
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz runner 125 #28517 üzenetére
Tudomásom szerint mérhető is a kontrasztnövekedés. Ha semmit nem érne, nem tudnád mérni.
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28520 üzenetére
HD filmeket hogyan nézek majd?
720p fekete kerettel pixelhelyesen....
Na ez csak vicc volt, mielőtt még kiugranál az ablakon.
Szóval 1080p jellemzően. (kb. 2m-ről)Játékoknál a keretes megoldást majd meglátom... de azt meg jellemzően közelebbről nézem majd, szóval inkább a keret és kisebb látható méret, mint a skálázás. Egyébként 32"-ról váltanék 40"-re, a távolság (kb. 1m) függvényében egyáltalán nem zavarna, ha csak 34-36"-on látnék képet a játékokban a keret miatt.
Gondolom én ezt most. Aztán majd kiderül... ha nagyon zavar max beújítok vmi jobb vga-t. (Egyébként gamekben le vagyok maradva, a tavalyiakat szvsz elviszi a 4850 is fullHD-ben pár kivétellel... amit meg amúgy sem visz el azt más vga sem tudja fullHD-ben.)Alapvetően első körben nem fullHD TV-t akartam, hanem ready-t és kisebb méretben (32", HD ready, 100Hz - ilyen alig van sajnos), de így jobb lesz ez. Nagy méret, fullhd a HD tartalmakhoz jobb lesz, játékra a kis távolság miatt elég a kisebb látható méret kerettel, de pixelhelyesen, és kisebb pixelméret mellett. 1m-ről azért egy 40"-os HD readynél a pixelméret is szembetűnően rossz lett volna már játéknál.
Nomeg amúgy is alig kapni HD ready TV-ket ilyen méretben... főleg olyan tudás mellett, amit én szeretnék, szóval ilyen szempontból fel sem merült más választás.Ja és talán lesz mellé 1080i HD TV adás is...
-
DigitXT
nagyúr
HD4850 mellé valóban kicsit erős elvárás a FullHD. De hogy milyen lesz fekete kerettel játszani, ha összejön, amit szeretnél? Elárulom, hogy sz*r. Már a 4:3-as játékok is elég idegesítőek, pedig ott legalább a függőleges méretet kihasználod. De te tudod: mondtad is, hogy kisebbségben vagy a véleményeddel. HD filmeket milyen forrásból fogsz nézni? Mert ha kitalálod, hogy pl. 720p HD rip, akkor összekarmolom magam.
-
Baluman
csendes tag
Uh de túl lett bonyolítva a téma
Nálam tökéletesen megjelenik a 800x600 is natívban, tehát bazinagy fekete kerettel és a kép közepén van a kép (dehát olyan kicsi lesz hogy nem sok értelme van, fullhdtv-nél meg pláne az lesz).Én elhiszem, hogy sok tv jól kezeli a különböző felbontásokat, és még be is lehet állítani, hogy megfelelő méretre igazítsa. Én azoknak írtam, akiknek nem (mint pl. nekem), mert - megint írom - ha én beállítom az 1280x768 -at, akkor mintha 1 torzító tükrön + valahogy furcsa színezettel (amit nem tudok beállítani) látnám. Jah és az én TV-men 2 mód közül lehet választani, szélesvásznu és 4:3 , utóbbi csak akkor ha a jel pontosan 4:3 -as... az egyéb arányokat meg teljesen helytelenül kezeli. Ez az oka amiért úgyéreztem, valakinek szüksége lehet, hogy tudja ezt a beállítást, mert én pl. nem ismertem, és csak 1024x768 -ban tudtam játszani. Ráadásul úgy, hogy a topik nagy részét végigolvastam és nem láttam, hogy szó lett volna.
A rendes monitorok tapasztalatom szerint jól kezelik a felbontásokat, szerintem ez a beállítás a TV-knél fontos.
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28513 üzenetére
De miért akarnál 1680x1050-et? Még ha olyan monitorod lenne, és klónoznád...
De 1280x1024-et írtál, tehát ez sem igaz...
Na akkor ezt is még egyszer leírom:
Tehát MOST a TFT-n próbáltam ki és arról írtam be a konkrét teszteseteket (részben, hogy látszódjon, nem kijelző függő volt a problémám).
Aztán most meg leírtam, hogy az új TV 40W4500 vagy 40A656 lenne. Épp erre válaszoltál, nem? Ezeken már megy az 1680x1050-is, nem? Így már világos?Viszont az okot eltaláltad, a játékok miatt kérdeztem az 1680x1050-t. Azért bármennyire is közel áll felbontásban a full HD-hez, mégiscsak számít az. Lehet, hogy pont annyit, ami kell. De ha mégsem, akkor kérdezhettem volna 1440x900-at is... Az már számít.
Amúgy mindenképp full HD TV lesz, HD filmek is menni fognak rajta és a távolság sem lesz nagy. Játékoknál meg amíg bírja a vga (egyelőre 4850). Az meg már az én egyéni preferenciám, hogy ha mondjuk csak 1440x900-ban lesz élvezhető sebességű akkor én inkább nézném fekete kerettel pixelhelyesen, mint felskálázva a nem natív felbontást. Mondjuk elismerem, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom.
Ja és még valami: Nyilván nem tőled vártam a választ fullhd TV nélkül... hanem egy mostani 4500, 656 tulajtól.
De kösz azért a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz hattorihanzo #28516 üzenetére
szucsinka írta h szart sem ér a dinamikus kontraszt értéke.
Én is ezt hallottam mindenkitől- arra nem lehet adni.
Ezért kérdeztem..
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz runner 125 #28497 üzenetére
Mit konkrétan?
Egyszerűen feketébb feketét( mélyebbet?? így mondják? ) varázsol elő a cuccosból, nem tudom mivel játszik, gamma vagy háttérvilágítás ( mondjuk arra külön opció van: dinamikus háttérvilágítás ) de szerintem jól teszi a dolgát. Lehet, hogy ezzel párhuzamosan valamilyen tulajdonságot leront, de jó. Aki nem látja,annak a készülékében vagy a szemében van a hiba.Esetleg sokat olvasgat itt, és meggyőzték róla, hogy haszontalan. -
DigitXT
nagyúr
válasz AMD_ok #28514 üzenetére
Mi lehet a probléma?
Sz*r a monitor: gari. Amúgy az sose legyen érv egy OFF kérdés feltevése
mellett, hogy valahova sokan írnak: ilyen alapon nem kellenének topikok.
Ráadásul még le is írod, hogy nem ide tartozik, de OFF-ba nem teszed.
Btw. az azonnali kérdések órájában mégtöbben járnak, s ott nincs OFF kérdés:
feltehetően gyorsabban válaszolnak*, ha a dolog sürgős (bár ebben nem vagyok biztos, kivéve, ha mostanában jár le a gari a monitorodra, és el akarod dönteni, hogy mi a hibás). *Ha megfigyeled, a (jelenlegi) utolsó kérdésre 1 órán belül jött 3 válasz is: azért az nem rossz arány.[ Szerkesztve ]
-
AMD_ok
őstag
Tudom,hogy nem teljesen ide tartozik, de itt sokan járnak, ezért itt kérdezném meg:
Van egy ilyen tft monitorom. Az a gondom vele, hogy mikor milyen kedve van, 1/2 óra-1 órával bekapcsolás után a felső szélétől kb 1 cm távolságra végighúzódik vizszintesen egy hol sárga, hol piros, hol majdnem fehér csík. Másik vid.kártyával (mindkettő Nvidia) is ugyanezt csinálja. Mi lehet a probléma?
Köszönöm
-
DigitXT
nagyúr
De miért akarnál 1680x1050-et? Még ha olyan monitorod lenne, és klónoznád...
De 1280x1024-et írtál, tehát ez sem igaz... Max. azt tudom elképzelni, hogy a
játékok miatt aggódsz (rákerestem a topikban az 1680x1050-re, és megtaláltam,
hogy anno már szóbakerült ez a kérdés): pixel számban 85%-a a FullHD-nak, ha
valami a felbontás miatt szaggat FullHD-ban, akkor 1680-ban is szaggatni fog.
Ha viszont jól megy 1680-ban, akkor FullHD-ban sem lesz sokkal rosszabb.
Egyébként meg nézd meg a leírásokat, meg keress rá külföldi fórumokon, hátha.
(Se egy Full HD TV-m, se ATI kártyám nincs talonban*, hogy ezt leteszteljem.)Ha a bazi-gyors grafika a lényeg, és elég messziről nézed, én maradnék a HD
Ready TV-nél. (Nem beszélve arról, ha max. DVD-t nézel, ill. esetleg 720p-t...)
De te tudod: sajnos teljes bizonyossággal nem tudom megválaszolni kérdésed.*: az ATI kártya még csak-csak megoldható, de a TV kizárt.
Esetleg ha laptopod van ilyen felbontásban: go to hülyebolt?[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28510 üzenetére
40W4500 vagy 40A656
És fogalmam sincs mit kezdenek pl. egy 1680x1050-nel 1:1 pixel mapping módban.
Simán (jobban) el tudom képzelni azt is, hogy nem támogatott felbontás lesz a válasz ahelyett, hogy kitenni fekete kerettel pixelhelyesen a képet középre.De mondom még egyszer (utoljára ), ez a kérdés is elhangzott már itt, választ nem kaptam. Most pedig szóba jött a driveres megoldás, nyilvánvaló, hogy rákérdezek, ha vki épp azt állítja, hogy működik - amit én eddig nem úgy láttam és megoldaná TV függetlenül (mert az biztos, hogy az 1920x1080-at mindkettő támogatja pixelhelyesen, sőt a natívat szerintem nincs már olyan tv ami ne támogatná 1:1 pixel mappinggel) minden gondomat.
Nem?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Nekem spec arra kellene majd az új TV-n
Milyen TV-n?* De most komolyan:
ha már új, akkor a normálisabbak alapból
felkínálják, hogy "mi a tökömet" kezdjenek
a natívnál kisebb képpel. Azt, hogy driverből
kelljen hackelgetni, ATI-nál fel sem merült.
(nVidiánál viszont "default mód"-ban vannak
gondok, pl. a 720p-t frankón "overscanneli":
ha ezt használni akarnám, akkor elő kellene
vennem ezt az 1360x768-ra konvertálgatós
trükköt: nem tudom, miért működik ez így.)3x megkérdezted milyen TV-ről van szó
*: akkor itt a negyedik. Válaszolnál rá?Szerk: ha nem lett volna egyértelmű, korábban
ATI-val használtam a TV-met, most meg nV-vel:
mindkét megoldásnak megvannak a nyűgjei.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28508 üzenetére
Jó, nyilván az kell, hogy a TV legalább egy felbontást pixelhelyesen ki tudjon rakni.
Mondjuk a natív felbontását.
Ha ezt nem tudja, akkor utána arra küldhetsz bármilyen más felbontást (akár a natívra feketével kiegészítve), nyilván az sem lesz pixelhelyes.De ha ez az egy felbontás megvan akkor onnantól csak a (jó) driveren múlik a többi, kisebb, pixelhelyes felbontás.
-
DigitXT
nagyúr
Továbbra is fenntartom, hogy a kijelző nem mindegy,
kivéve, ha biztos vagy benne, hogy mindig az adott
felbontású képet kapja, és azon soha, semmit nem
változtat. Ha már itt tartunk... Érdekes, hogy amikor
belőttem az 1366x768-at, akkor kaptam pixelhelyes képet,
amikor a TV-t "Teljes" módra állítottam, tehát hogy nyújtsa
ki a bejövő jelet a teljes képernyőre: "Normál" módban vmi
egy pixelsornyi eltérés lehetett, és a kép nem volt tiszta...
Na erre varjál gombot. (És tényleg akkor lett pixelhelyes,
amikor azt kapta, s mégis nyújtania is kellett rajta. Bezzeg
1360x768-ban ha nyújt rajta, akkor ugye a +6 pixeloszlop
miatt lesz rossz az egész, tehát ilyenkor meg csak akkor
pixelhelyes a kép - középen - ha "Normál" módba rakom.)Jah, amúgy frankón kiírja, hogy milyen felbontást kap, tehát
még csak az sem lehet, hogy elcsesztem, és 1366x767.
(Meg akkor nem lett volna pixelhelyes a kép, hanem "ratyi".) -
sb
veterán
válasz DigitXT #28506 üzenetére
[OFF]Jó, neked lehet, hogy annak tűnt.... ez látszik is azon, hogy 3x megkérdezted milyen TV-ről van szó.
Viszont én az első kérdésre megírtam, hogy a kijelző mindegy, mert más a gondom... a vga. Szóval szerintem ez ebben a formában egyértelmű volt. Főleg mivel az egész téma kiinduló hozzászólása is a CATALYST DRIVER BEÁLLTÁSOKRÓL szólt.Ja és mi az, hogy hogy jön ide? Erről írta Baluman és én erre kérdeztem rá. Úgy jön ide, hogy pont erről beszéltünk. Nem "véletlen" lett ez a téma.[/OFF]
#28505: legalább azt ellenőrizted, hogy a monitor milyen jelnek
ismeri fel abban az esetben, amikor 1024-re állítod, és nem jó?
Igen, leellenőriztem.
Ha pl 1280x800-ba kapcsolom, de "aránytartó skálzásra" vagy "skálázás nélkülire", akkor a monitor ugyanúgy 1280x1024-es bemenő jelet ír ki. Vagyis a vga ennyit küld ki neki az eredeti 1280x800-at fekete pixelekkel kiegészítve.Ugyanez 800x600-ban nem történik meg. Ott 800x600-ban kapja meg a jelet a monitor a fekete kerettel kiegészített 1280x1024 helyett.
A topicba meg tényleg csak azért jött elő, mert ilyen szempontból ide való.
Nekem spec arra kellene majd az új TV-n, hogy így fekete kerettel képes legyek a natívnál kisebb felbontást pixelhelyesen kirakni. Ehhez vagy így a vga driverben kell kezelni (ami rossznak tűnik nálam)... vagy ha ez nem megy, esetleg lehet, hogy a TV is tudja magában (ez volt a másik ide illő kérdésem). Baluman is ontopicként hozta fel a driver témát, csak ő pont ma másik irányból közelített meg: arra is jó a driveres beállítás, hogy a natívnál kisebb felbontást felskálázza natívra. Persze ezt minden TV tudja - ez biztos - csak épp a driver szebb képet ad sokesetben, mint a TV skálázója.Na remélem így össze lett foglalva a téma.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Visszaolvastam a HSZ-eid, megértettem, hogy min szenvedsz:
abszolút félreérthetően fogalmaztad meg, azért remélem tudod.
Mint mondottam volt, nem csak a VGA-n múlik, hogy mi lesz a
végeredmény, hanem a megjelenítőn is: ha valóban az összes
felbontást 1360x768-ra konvertálod, akkor a TV ezt is kell, hogy
kiírja, és a képet nem szabadna "b*szkurálnia". Ennek ellenére
lehet olyan okos, hogy felismeri a fekete keretet, s belezoomol:
na ez a része lenne, ami ebbe a topikba tartozik, de hogy az
1280-as monitorod mit csinál, meg a Catalyst mit "bugzik"?#28505: legalább azt ellenőrizted, hogy a monitor milyen jelnek
ismeri fel abban az esetben, amikor 1024-re állítod, és nem jó?A szerkre: nem, valóban nem te kérdezel hülyeséget, csak én
nem értettem, mobilról meg főleg sikerült a szitut félreértenem.
A topikváltást nem azért javasoltam amúgy, mert annyira szent
az adott téma, hogy másról nem lehet beszélni, de ha a konkrét
problémával más "szaktopikban" pl. többen tudnának foglalkozni,
valószínűleg gyorsabban eredményre vezetne. Csak ennyi...
Ja és nyugodtan OFF-ba lehet tenni, ha valami elég OFF.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz DigitXT #28504 üzenetére
Te se haragudj, de nem érted az egészet. Vagyis az előző hozzászólás alapján érted, de most megint másról írsz, mint amit én kérdeztem. (800x600-ból 800x600-at csinálni... mikor írtam, hogy ez a gond )
A topic problémádra is leírtam már a választ... itt jött szóba, rákérdeztem.
Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy te 5x válaszolsz az 1db feltett és félreértelmezett kérdésemre 5 választ.Nade peace meg minden. Hagyjuk a témát. Majd max Balumannal privátban leegyeztetem.
szerk: Nem nézek én senkit hülyének, csak általában én kapom az 5-10 felszólítást, hogy mit írok hülyeségeket, holott szerintem világosan - direkt az összes lehetséges kimeneti példával, felbontás - leírtam mikor mit csinál ez a fránya vga. Szóval nekem nem gáz, ha meg kell kérdeznem többször, vagy jobban el kell magyaráznom... nyilván nem biztos, hogy érthető elsőre és ez nem feltétlen az olvasó hibája. Csak az zavar, ha az jön ki belőle mintha én kérdeznék oldalakon át hülyeségeket.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Már ne haragudj, de akkor valamit elb*sztál, nekem
képes volt a VGA 800x600-ban 800x600-at csinálni.
(Sőt, ha belegondolunk, ez az alap működése...)28501-re: mivel nem is LCD TV-ről van szó, ráadásul
"ATI driver bugokkal" küzdesz továbbra is javaslom a
megfelelő topikok meglátogatását, itt meg minimum
az OFF gomb használatát (s a másik nem hülyének
nézését csak azért, mert adott ügyben nem olvasta
vissza az összesű HSZ-t, csak megpróbált segíteni).[ Szerkesztve ]
-
susuahod
csendes tag
Tudd valaki hasonló képességekkel rendelkező másik TV-t ajánlani? Esetleg olcsóbban? :-)
Samsung le-46a676 (Full HD, 46" (117cm), 50.000:1. mpeg4 dvb-t, real 24p): 349.990Ft [link]
-
sb
veterán
válasz hattorihanzo #28491 üzenetére
Nem.
Lásd a köv. hozzászólót.DigitXT:
Ez a mód, amit írsz amúgy, elég faramuci: azt szeretnéd, hogy 1360x768 pixelt
toljon a VGA-d fizikailag, de az amúgy megjelenítendő kisebb felbontású képet
ebbe középre berhelje bele. Na ez viszont nem TV-s kérdés, hanem VGA/driver.
Ezesetben javaslom a VGA-d, ill. annak driverének topikjában érdeklődni.Így van, de ez nem faramuci. Ezt elvben tudja mindkét gyártó mindkét drivere.
De a gyakorlatban én azt láttam, hogy az NV-n megy, az ATI-n meg bugos és nem minden beállítás működik.És azért itt kérdezem, mert Baluman felhozta a témát, ráadásul ő konkrétan azt írja, hogy nála megy. Nálam viszont nem, ezért próbálom tisztázni vele a helyzetet.
Baluman:
De ezt írtam, hogy beállíthatod a felskálázást, és alatta van 3 opció, hogy a kép egyik széléig nyújtsa, a kép mind2 széléig húzza, vagy középre helyezze fekete csíkkal. Ha 800x600 -ra rakom, akkor ezek alapján, vagy kinagyítja, vagy kinyújtja helytelen arányokra, vagy középre helyezi és bazinagy fekete keret lesz oldalt de ilyenkor ugye natív lesz.
Tudom, hogy be lehet állítani. De én meg épp arról írtam, hogy én hiába állítom, nem működik minden módra. Ezért soroltam fel milyen esetekben működik nálam.
Na még egyszer:
1280x1024 a natív.
-1280x720-at kirakja fekete sávokkal (a két megfelelő módban, a harmadikban, a nagyításnál pedig kitölti fullscreenben, ahogy kell)
-800x600-ra viszont tök mindegy melyik módot állítom be, széthúzza fullscreenre mindig.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest