Hirdetés
Aktív témák
-
félisten
KLIOS:
37"-osban ilyen árban csak belépő szint, abból is inkább a tavalyi. Az LG és a Sharp is ilyen (rémlik, hogy az AVForumon az RD2-t cserélt le egy illető Sony D3010-re, mert az RD2-nek nem volt tettszett neki a képe, amiért a Sharp fanok eléggé odamondtak neki ^^).
Ha belefér, akkor Samu LE-37A431 például. Ha 32" is jó, akkor Sony KDL-32S4000, Samu LE-32A45x.Produkció:
Az A1F az első belső revizióval, az A3F a harmadik belső revizióval rendelkezik. De hogy milyen eltérések vannak, azt nem tudom. Az újabb gondolom jobb. ^^
Hogy a GY31 mit takar, azt nem tudom. Hol láttad?
Demolator:
Idő kérdése... Az meg sok nincs mostanság (se)...
Atis766:
Ha elégedett vagy a TV-ddel, és nem tervezed HDTV csatornák nézését, akkor nem feltétlen érdemes szórakozni. Ha viszont HD forrásról is elkezded nézni, mindenképpen jó döntés egy LCD vagy Plazma TV...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Édesanyám szobájába szeretnék venni 32"-os lcd tv-t. Csak tv adást fog nézni földi antennával, esetleg néha dvd-filmeket. Ezt néztem , vagy inkább érdemesebb a képjavító technikák miatt ezt venni?
Vagy olyat amiben van DVB-T tuner? Pl az S67 tipust? Nem tudom mit lehet itthon fogni ezzel a tunerral.
Köszi a válaszokat. -
félisten
válasz DjKoxi #17254 üzenetére
A kettő közül szvsz az A431-es jobb választás, én eddig nem láttam hazai boltokban MPEG-4 DVB-T tuneres Samut, tehát pusztán a DVB-T felirat ne zavarjon meg - neked MPEG-4-es DVB-T kell, ha az antennával fogható digitális műsorszórás kell neked. Viszont ha kicsit visszaolvasol, akkor már egy fontos tényezőt illik figyelembe venni: a TV-n egy antenna bemenettel rendelkezik. Ha a DVB-T antennát rádugod, akkor a kábelTV csatlakozóját (ha nem beltéris, hanem sima RF csatlakozós) nem fogod tudni hova dugni.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Tutu7030
veterán
[I]Q: Does the AVerTV DVB-T STB 7 support H.264(MPEG-4 AVC)? (2008.04.24)
A: We are sorry to let you know that currently none of our TV box series support H.264 in DVB-T, including the AVerTV Hybrid STB 1080i.[/I]
[AVerTV DVB-T STB7]Szvsz,kis hazánkban nem sokra mennél vele.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
DjKoxi
senior tag
Köszönöm a gyors választ.
Akkor nem érdemes a beépített DVB-st választani mert itthon ugysem tudok fogni vele semmit. Az 1 db RF bemenet szerintem elég lesz. Egy kis faluban lakom és sajnos nem sok lehetőségem van megnézni és az alapján választani. Ezért kérek tanácsokat. A 431-est veszem meg így nem zárom ki a laptopra kötés lehetőségét sem. Meg valaki írta is hogy ilyet vett és meg van vele elégedve.
Köszi mégegyszer! -
Atis766
csendes tag
Idővel biztos fogok hd is nézni, de egyenlőre csak analóg adásom van. A nagyobb képernyőméret miatt szeretnék cserélni. Csak nem tudom, hogy a képminőség milyen lessz, mert az áruházakba a kirakott készülékek elég gyenge képet mutatnak, amelyik tv adást mutat. De amelyik dvd-ről megy az gyönyörű. Ezért érdekelne, hogy milyen lessz ha kábeltévét akarok nézni az lcd tv-n.
-
cibuu
tag
hi
lcd-tv-t szeretnék,
ezt néztem ki a sok csatlakozó meg jó ár miatt:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=37134de ami igazán szempont az az hogy olyan lcd-tvm legyen,hogy rá tudjam kötni a laptopot,így a laptopon elindított filmet tudjam nézni az lcd-tvn.
na most sajna a laptopomnak csak vga kimenete van a hagyományos (tehát nem az s-video és nem a dvi)
az általam linkelt tv-ről írják hogy pc bemente van rajta.na most az milyen csatlakozót jelent?
pont ilyen vga-t ami a laptopomon is van?illetve ha egy tv-n nincs pc bemenet,akkor ugye más megoldás nincs arra hogy a tv-re csatlakoztassam a laptopom?esetleg vgaból hdmi-be(mármint a pc vga kimenetéből a tv hdmijébe menjen)szerű megoldás lehetséges?(tudom ilyenkor a hangot külön a pc kimenetéből a tv bemenetébe kellene tenni)
és végül de talán még egy fontos kérdés
ezek a tv-k ugyebár 1366x768 felbontásúak vagy 1920x1080.
a laptopom max felbontása meg 1024x768ez probléma,vagypedig nem probléma,mert megoldja ezt a dolgot a tv?
vagyis ha laptopon inditok dvd filmet,az a tv-n ugyanolyan lesz,mintha a tv-re kötött dvdlejátszóban futna az a dvd film?? -
félisten
Nickem alatt logout blog, benne LCD TV alapozó, kezdetnek olvasd át.
1.: Nem, VGA kimenetből nem csinálsz egyszerűen HDMI jelet (lehet, de drága és bonyolult)
2.: A Panasonic VGA-n nem támogatja a natív felbontást, csak HDMI-n.
3.: A Samu és az LG TV-ket ajánlom, ha VGA-n akarod meghajtani.
4.: A laptopod kijelzőjének fizikai felbontása nem befolyásolja a kiadható felbontást, ezt az integrált videokártya befolyásolja.
5.: Igen, PC-ről filmet nézni ugyanaz, mintha asztaliról néznéd. A direkt erre szolgáló PC-ket HTPC-nek hívják.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Alex91
félisten
Most lattam par 32"-os TV-t ugyanarrol a forrasrol. Volt Grundig, Sony, LG, Samsung. Meg mellete 26"-os Philips, meg Technika . A leggyengebbnek a Grundig kepe tunt. A szinei igen tompak, betekintesi szoge is mintha rosszabb lenne (mondjuk ez volt a legolcsobb). A tobbinek nagyon hasonlo volt a kepe. De a Samsungot kisse tul szinesnek ereztem. A Sony, LG kepe, szinei szinte ugyanott voltak, de en az LG kepet ereztem valamivel jobbnak. Aztan megneztem, 32LG3000-es volt.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bwoay
nagyúr
válasz Alex91 #17262 üzenetére
Ilyenkor mindig az jut eszembe, mennyire mérvadóak ezek az összehasonlítások.
Illetve azon kívül, hogy milyen képet adnak ezek a TV-k default beállításokkal,
más nemigen derül ki belőlük. Az meg a legritkább,
hogy valaki hazaviszi a készüléket, és a gyári beállításokkal nézi,
nem állít el rajta semmit.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
battis
csendes tag
válasz Capella #17219 üzenetére
Szisztok srácok,
CI-s téma:
a UPC legjobb emlékeim szerint Cryptoworksben és Nagravision 3-ban kódol.
A Cryptohoz van CI modul, de a Nagra-s kódoláshoz nincs. Pont ezért fognak a szolgáltatók áttérni a Nagra 3-ra, mert akkor muszály lesz megvenned az ő STB-jét, vagy beltérijét. Ha valaki Pesti, az szóljon: én szívesen beáldozok egy Crypto modult -
Alex91
félisten
Igaz, de mondom, ezek kb. egy kategoria, es a kepuk is nagyon hasonlo. De mashol is nezve, a Samu TV-knel arra operalnak, hogy elenkebb szineket nyomnak. Ha az ember megnezi a TV-ket, akkor a tobbi TV mellette "fako". Es a tobbseg ugyis ugy valaszt, hogy bemegy es megnezi, hogy melyik kepe a "legjobb". Es en azt gondolom, hogy legtobben ugyis valamelyik alap beallitassal hasznalja. Nem fog vele vacakolni...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bwoay
nagyúr
válasz Alex91 #17265 üzenetére
ja, de a lényeg azon van, hogy valamelyik beállítás.
nem feltétlenül az, amire gyárilag van állítva.
és minden TV-n van legalább 3 ilyen.
Samsungnál a dinamikus, amit üzletekben látni, gyakorlatilag nézhetetlen.
Meg szerintem aki rászánja az időt, és beállítgatja magának,
az olyan képet kap, ami a defaulthoz képest egy egész más világ.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Rick4
félisten
válasz battis #17264 üzenetére
A Cryptohoz van CI modul, de a Nagra-s kódoláshoz nincs
és akkor ez micsoda?
nem mellesleg perpill a nagra 3-at egyedül a tv cabo vezette be, a premiere, a digi tv még csak tervezi, de az nem olyan egyszerű dolog...[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HPet
csendes tag
Sziasztok
Meg tudjátok mondani hogy a Philiphs-nél a 42PFL9603 után a D , H stb betü mit takarna ?
-
HPet
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ!
Egyébként maradjak ennél a tipusnál, és gyártónál ilyen kategóriában ?
Nekem a látvány nagyon fontos -
bigdigit
addikt
lehet lesz egy 42PFL9603 eladó csak még nem tudom milyen.valószínű H-s.
-
Sakál8
csendes tag
Sziasztok!
Az lcd tv tipusszám mögötti p vagy f betük mit jelentenek, vagy hogy konkrét példával éljek mi a különbség a Panasonic TX-32 LX85P és a Panasonic TX-32 LX85F Panasonic TX-32 LX85 között.
-
szab.tam
nagyúr
én a sony tv-ket már egyáltalán nem értem.
a kdl 32w2000 már elvileg tartalmazza az mpeg4 dvbt-t, fulldh is. ez ok.
de létezik, hogy a hdmi-n a legnagyobb támogatott pc felbontás az 1280*1024?
(legalábbis a letöltött kezelési útmutatóban ez van.....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
lord40
tag
Srácok segitsetek!Dilemma elött állok vagy Panasonic TX-32LZD85vagy Sony KDL-32W4000??Elolvastam a létező összes tesztet de nem lettem okosabb,talán a Sony a jobb (tunerben),de a Pana 100Hz-es!Ti mit mondtok ??Válaszokat előre is köszi
-
-
szab.tam
nagyúr
látok itt egy jó kis samu újdonságot:
nincs még rendes kézikönyve. vajon még ebben sincs mpeg4 dvb-t?
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Capella
senior tag
válasz szab.tam #17278 üzenetére
Igen, figyelmetlen voltam. Bocs.
Ha tényleg úgy igaz az infó, akkor valószínű a régebbi típus okán ennél még ez van.bwoay írta, hogy van ahol a VGA az egyetlen opció. Nos valóban, pl. HDMI csati nélküli notebook, ami egyelőre elég általános.
Vagy azért ekkora natív felbontáshoz már jobb videokártya is kell.
Ezért kell tisztában lenni a lehetőségekkel előre. És a jövőben HDMI-s notit venni, ha a kuncsaft pénztárca bírja.
Mellesleg analógról jelentősen rosszabb képe van ilyen nagy felbontásban monitoron is, mint DVI-n. (Lehet, hogy kisebben is.)
Akkor milyen lehet ugyanez a TV-n csak nagyobb négyzetméterben?
Oké, tudom, a lehetőség maga egyáltalán. De a TV nem elsősorban számítógép monitor. -
cibuu
tag
köszi cifu a válaszokat
ki is néztem pár tv-t de nem tudok dönteni,merthogy nem annyira értek a technikai dolgokhoz.lényeg hogy legyen rajta d-sub(általános vga)és természetesen minél jobb tv legyen
egyik az őa magas kontrasztarány miatt kaptam fel rá a fejem)
32LG5000
(van rajta dusb,egy külföldi oldal irja,csak a magyar oldalak halmasokat ezeket az infókat lehagyni,vért is izzadok mire találok olyan termékeket amik kellenek)(de nemtudom amugy hogy mennyi kontraszt számtól élvezetes már a kép.pl 8000 es mennyivel rosszabb mint az 50 000 -es kontrasztarány.)
másik páciens az pedig ő:
Samsung LE-2R81
neki csak 8000 a kontrasztaránya,de viszont irták hogy valami teszten ő produkálta a legszebb képet.biztos van más szempont is,én ezeket ismerem,de ha ti tudtok más érveket is akkor biztos döntésben is tudnátok segiteni hogy akkor most melyiket.
esetleg ő?:
http://www.argep.hu/product_433812.htmlvagy tudtok ezeknél jobbakat?kérlek adjatok tippeket
-
ronTom
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Philips 32PFL9603 és Samsung 32A656 közül melyiket ajánljátok inkább (eltekintve most az árkülömbségtől)?
A tv főként számitógépmonitorként lessz használva, ami leginkább érdekel az, hogy filmek lejátszására BD meghajtórol és játékra melyk a jobb.
A 100 hz hiánya ezeknél a modelleknél komoly hátrány (gondolok itt a filmekre BD-ről), vagy hátrány e eggyáltalán?
Előre is kösz a válaszokat! -
_voodoo_
tag
Sziasztok!
Karácsony környékén szeretnék 40"-os lcd-t venni (full hd). Elsősorban sony, pana, samsung -ban gondolkozom, 200-250k-közt.
Mi lehet a jó választás?Thx
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz _voodoo_ #17285 üzenetére
Karácsonyig jóslatokba bocsájtkozni, most még azért értelmetlen, mert pont az Ünnepek miatt az ősz folyamán dobja be a legtöbb gyártó az új típusokat. Annyi tuti a mostaniaknak esni fog az áruk és az is biztos, hogy jönnek nagyon jó újak ... jobb képfeldolgozás, ethernet csatlakozó (hálózati képeségek), wifi, DVB-T stb..
[ Szerkesztve ]
-
cibuu
tag
na közbe olvasgattam és láttam korábbi hozzászólásban hogy csak a samsung a le-32a430 és a 450 es ami 24p.
márpedig ha majd akarok blurayt kötni a tv-re ,akkor jó képet akarok
na most már csak az a kérdésem hogy melyiket?
van olyan amiben van kombinát szűrő?az mire jó?érdemes olyan tv-t venni amiben van ilyen?
továbbá gondolom az is fontos hogy dvb-t is legyen.
és az mér jó a több tuner van benne?fontos szempont?érdemesebb olyat?ezt vegyem meg ami 2 tuneres de kisebb a kontrasztja:
http://www.kirakat.hu/Samsung+LE-32A436-t2-1446/infovagy ezt ami 1 tuneres de nagyobb a kontrasztja:
http://www.kirakat.hu/Samsung+LE32A457+C1DXXC-t2-1757/info?
-
cibuu
tag
(bocsi az újabb hsz-ért de mindig utólag jut eszembe 1-2 fontos dolog)
olvastam cifu cikkjét közben, és erre lettem figyelmes:
"e ezek esetében sem számít, hogy a TV-dben van-e DVB-T tuner, avagy nincs, hiszen mindenképpen kell a kábelszolgáltató set top box-a."tehát akkor ezek szerint csak akkor kell egy tv-be dvb-tuner,ha ingyenes hd adást akar az ember látni? ha szolgáltatónál akar (upc,vagy amtel)akkor ezek szerint nem baj ha nincs a tv-ben dvb-t-tuner?
-
nickwaren
tag
Felmerült bennem egy kérdés, amire ti hátha tudjátok a választ, vagy van valakinek vele tapasztalata, szóval van egy LG 37LG3000-es tv-m, és tervezem, hogy még valami házimozit szeretnék majd mellé, ami digis hangbemenettel rendelkezne. A kérdés itt kezdődik, hogy a tv optikai kimenete mennyire használható, mert pl. az xbox-et nem szivesen vinném külön optikai kábelre, mert, ahoz eléggé gányolni kell, szóval hdmi-n a boxból a tv-be,és úgy optikán ki erősítőbe, vagy ez nagyon rossz megoldás lenne?, mert játék mellett filmezésre is használom a konzolt.
-
Mercutio_
félisten
Az a baj, hogy pl. Saturnban a Samuknál le van tiltva a csatornaváltás, és a beállítások, a távirányítók pedig nincsenek kirakva Innentől hasonlítsd össze normális beállításokkal a 2 típust
Azt hiszem DiscoveryHD ment és azon én is Alex-hez hasonlóan egy picit jobbnak láttam a 42"-os LG3000-t mint a Samu 40A451-et, de persze ez tényleg csak az előrebeállított paraméterekre igaz.Egyébként is ha valaki leírná a Samu A431/330 és az LG3000 legjobb beállítási paramétereit SD adásra (pl. RTL Klub, az azthiszem volt és elég pocsék minőségben a gyári paraméterekkel)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tomika42
csendes tag
Sziasztok!Amatör vagyok a témában,de most vennénk egy 82cm tv-t,eddig FullHD-t szerettem volna,de azt olvastam,hogy sima antennáról nem nyújt még olyan képet sem mint a mostani katódos TV-m!Mivel nekem nincsen Digitális antennám csak analog igy akkor nem is érdemes Fullosat vennem?A DVD-men van HDMI kimenet ahhoz elég a HDReady ,hogy szép legyen a kép rajta?A készülék TV-zésre és DVD nézésre lenne használva!Kinéztem a Philips 32PFL7403D készüléket ami tud 100Hz-is!Ezt jó választás?Kérem ha tudtok segitsetek!!
Köszi -
Csabi8507
tag
Helló
-
Foxxika
csendes tag
Sziasztok! Ma sok idő és 2 tönkrement régi tv elhalálozása után vásároltam egy lcd tv-t. Ő róla lenne szó: [link] Vagyis Samsung LE32R81B, nem egy nagy pukk de csóróként kánaán. Nos, pc-vel szeretném összekötni, van is egy kábelem hozzá ami a régebbi tv-el együttmüködött és jól ment (VGA: nvidia 8800GTS s-video kimenetről - 'nemtom a pontos nevét de a másik vége nem a sok pólusú hanem egy átalakító van rajta ami sima jackbe végződik és az megy a tv-be). nos összekötöttem, a Component bemenet Y dugójába, kép van viszont fekete-fehér és kissé kásás. sajna nem jöttem rá a megoldásra eddig, igy nem tudom mi lehet a probléma. Ha végképp semmi nem jön össze egy ilyen kábel megvételén gondolkozom: [link]. Kérdés, edetleg az s-video kábelre valami megoldás, vagy ha halott az ügy akkor ez a kábel megfelelő az összekötésre?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
bwoay
nagyúr
válasz Mercutio_ #17291 üzenetére
Én csak a győri Fukart ismerem,
ott bátran lehet állítgatni a TV-ket,
és a távirányítót mindegyik készüléken hátulján
egy felragasztott konzol tartja.ráadásul pont a SamKungok rendelkeznek shop mode-dal,
amit annyit tesz, hogy a beállításokat csak kikapcsolásig őrzik,
és bármennyire is elállítja valaki, másnap megint deafult-on indul.viszont most eszembe jutott az, amikor a Euronicsban láttam egy Sony W4000-et,
DVD-ről hajtva, iszonyat szar képpel.
Én tudom róla, hogy kiváló TV, de megvenni nem mertem volna,
mert a képe ott, akkor siralmas volt.
Aztán az ember meg derítse ki, hogy miért.
Nyilván kevesen vállalják be a kockázatot,
hogy hát a boltban szar, de otthon majd jó lesz.
Ésszerűbb azt elvinni, ami már a boltban is szép,
sőt, lehetőleg a legszebb. Csak nem szabad elfelejteni,
hogy nem feltétlenül az a legjobb TV.
Mert a szóban forgó Sony az üzlet egyik legjobb készüléke volt.
Amit meg láttam rajta, az messze a legszarabb kép.Lényeg, hogy túl sok tényezőtől függ a dolog,
a legritkább esetben adatik meg az embernek,
hogy nyugodt körülmények (eleve megfelelő fényviszonyok) mellett
válogathasson a különféle típusok között.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
NetRolller3D
csendes tag
Ha van egy kis pluszod, akkor ne a 32LG5000-et vedd, hanem a 32LG5500-at. (Itt kapható.) Ez ugyanis MPEG4-es.
Villanyszerelő gyászbeszéde: "Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség; de most, hogy kiverted a biztosítékot - földelünk!"
-
wassermann
addikt
válasz NetRolller3D #17297 üzenetére
De ha már MPEG4-es DVB-T-vel ajánlod, akkor a FullHD-s kellene, mert a hazai adásban 1080i-s FullHD-s csatornák lesznek a normálok mellett.
Ha már lúd, legyen kövér: 42LG7500 : ) ! -
Sakál8
csendes tag
Sziasztok!
Lcd tv-t szeretnék venni, olyanra gondoltam amit pc-ről is lehetne használni Mit gondoltok a Panasonic TX-32LX85 -ös készülékkel kapcsolatban
-
NetRolller3D
csendes tag
válasz wassermann #17298 üzenetére
1. A nem FullHD-s TV-k is képesek venni az 1080 soros adást, csak lekicsinyitik 768 sorra.
2. Nem mindenkinek van pénze egy fullHD-s modellre.
3. Nem mindenhova fér be egy 107 centis TV. (Most nem a távolságról beszélek - azt tudom, hogy az "csak mítosz". Egy 107 centis TV kb. 105-110 centi széles, oldalsó hangszóróval szerelve 120-130. Illessz be egy 110 centi széles TV-t 2 egymástól 1 méterre lévő szekrény közé, egy 80 centi széles polcra. Ha sikerül, jelentkezhetsz a Nobel-díjért.) Ugyan van Sony 32W4000 és LG 32LG7500 (ez még csak külföldön), de ebben a méretben már nem nagyon számít a fullHD.
4. Az SD-adás is MPEG4-es lesz, nemcsak a HD! Novembertől akinek MPEG2-es TV-je van, az csak az analóg adást tudja venni. 2012-től pedig már azt sem.EDIT: Itt még olcsóbban kapható a 32LG5500.
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelő gyászbeszéde: "Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség; de most, hogy kiverted a biztosítékot - földelünk!"
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest