Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
Aktív témák
-
félisten
Lala6:
Amennyit én tudok, az alapján az LG3000 minden téren az LC41/51 utódja, egy fokkal jobb elektronikával. Hogy megéri-e az adott árat az jó kérdés, szerintem meg, de nem bestbuy ettől még. Ha megnézted és tetszik, akkor vedd meg.
szurmakotium:
Jó kérdés, lehet, hogy a német nagyker ilyen garit tud vállalni. Érdemes lehet rákérdezni.
Mindenesetre van olyan rémtörténet, hogy egy webboltos garival vittek egy Sony TV-t szervízbe, erre pár nap múlva azt válaszolták, hogy a TV javíthatatlan, és adtak neki egy cserelapot - amivel a webbolt semmit sem tud kezdeni, mert csak a Sony Magyarországnál lehet beváltani, akivel ugye ők nincsenek kapcsolatban...
Ha biztosra akarsz menni gari terén, akkor inkább tutira menj, és ne az ár után...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
szurmakotium
tag
Hi all,
Sony garanciával kapcsolatba kérném a hozzáértők segítségét, vagy a tapasztaltabbak véleményét.
Valahol olvastam, hogy a vásárláskor a Sony szerviz részére leadásra kerül a
készülék gyári száma és csak azt hajlandóak gariztatni (cserélni) itthon, amely készülék száma nekik meg van. Ahogy láttam a Sony tv-kre 3 év garanciát adnak. Gondolom a hivatalos Sony márka kereskedőknél így működik és ezt GYÁRTÓI GARANCIÁNAK nevezik.A webshopok általában 1 év garit adnak és nekik kell vissza küldeni a terméket ha valami
gebasz van. (Gondolom azért, mert ők fogják kiküldeni külföldre javítatni)Viszont találtam olyam webshopot ahol vállalnak 3 év garit. Pl. http://www.digitalko.hu, akik a weboldalukon azt írják, hogy a Sony televíziókra 36 hónap (12 hónap teljes körű + 24 hónap ingyenes javítás) garanciát vállalnak.
Akkor ez, hogy lehet?
Nem csak a márkakereskedő adhat 3 év garanciát?
Ez most gyártói garancia lehet, vagy a kereskedő saját szakállára vállal érte ennyit?
A gyártói garancia levélen, a pecsételésből derül ki, hogy magyarországról származik-e
vagy sem?Ha pl. német pecsét van a garilevélen és nem magyar akkor az itthoni szerviz nem is fogadja el? Vagy csak a készülék csere esetén van ennek jelentősége?
Bocs a sok kérdésért, de elég zavaros egyelőre ez nekem.
Jó lenne minél olcsóbban megvenni a kiszemelt Sony LCD TV-t azonban elég lényeges, hogy mennyi garancia jár illetve azt, hogyan lehet egyáltalán érvényesíteni. Talán másokat is érdekelhet ez a téma. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
kano
nagyúr
válasz Shodan #11094 üzenetére
Tegnap este a Mammut Saturnban ki volt rakva olyan 10-15 db.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Gazala
aktív tag
megerkezett tegnap a samu le32r81-es. hat mit mondjak egy 56 centis crt utan... duurva
-
félisten
Egy kicsit bővítettem az 1:1PM magyarázatát, hogy egyértelműbb legyen.
Tehát az 1:1PM lényege, hogy pixelhelyesen legyen megjelenítve (az adott pixel a megadott helyen jelenjen meg tényleg). E nélkül a kép torzul kissebb-nagyobb mértékben, lelóg a kép széle, stb.
-
félisten
Amire egy hsz.-t befejezek, máris újra lesz szükség. ^^
Shodan:
Amire illik figyelni, az az 1:1 pixel mapping, vagyis hogy a TV-det natív felbontásban (1360x768 vagy 1920x1080) tud használni.
Az alapozóból.
LaLe20:
Az LG-k (LC/LF/LY és elvileg az LB modellek is, bár lent ezzel kapcsolatban voltak gondok) és a Samuk (80-as széria és az új Axxx szériák) gond nélkül viszik az 1:1 PM-et. A Sony 3000-es (és valószínáűleg a 4000-es) sorozat VGA-n max. 1360x768 (vagyis a fullHD-k nem képesek az 1:1PM-re VGA-n), DVI-HDMI pedig simán viszik az 1:1PM-et. A Pansonic és Sharp TV-kkel sincs gond általában. A Philipseknél legtöbbször szintén nincs, bár páran kisebb problémába botlottak e téren, ám megoldhatónak minősültek. A JVC esetében a 80-as széria ugyan fogad számítógépről videojelet DVI-HDMI összekötésnél, de a belső elektronikája meghülyül tőle, csak szervíz tudja helyrerakni, és a következő összekötésnél megint fejre áll, az új 90-es szériáról nem tudok nyilatkozni.
Az LG kézikönyvei letölthetőek innen, annyi, hogy a termékcsoportot LCD TV-nek állísd be.
malacyka:
Gratu. ^^
Digisrac:
A "mivel PS3 ezért Sony" érdekes eszmefuttatás, de ahogy érzed. A D3500 és a V3000 alapvetően hasonló TV, a V3000 egy kicsivel jobb belső elektronikával és pár csatlakozóval többel bír. Ha főleg a játék a cél, akkor D3500. A D3500AEP sajnos nem tudom miféle szerzet, én is látom a webboltok listáján, csak arra nem jövök rá, hogy mit takar az az AEP...
-
MAxxYD
tag
Akkor ideje indulnod
Addig még valahogy kihúzom,,,
Ma már szeretnék venni valamit, mert ha az asszony megtudja, hogy mennyi adót kell még betejelnem, lefújja a tv projektet...legalábbis nehezebb lesz a z ügy...
Ha erről nem derül ki, hogy mit tud, akkor valószínűleg megyek és veszek egy LG 32LC4x/5x-et 110e/120e-ért...
Majd meg tudnád nézni őket ezzel a tesztábrával?[ Szerkesztve ]
-
félisten
techxpert:
1.: Az összes LG brossurában 3:2 Movie Mode van említve az LG3000 és LG5000-es (valamint a PG3000-es plazma) modelleknél. A 42" feletti LG6000-esnél (és a PG6000-esnél) 24 Real Cinema (5:5 Pulldown) van említve.
2.: Miért panaszkodnak az LG65 / LF75 / LG5000 tulajok a kis mértékű szaggatásra (judder) a 24p-s BR filmeknél?Csak egy példa:
"I tried 24Hz on blu-ray. There some very slight juddering at times, but perfectly acceptable in my book, it handled it pretty well. but not perfect." (@AVForums.com
Én nem vitatom el azt, amit az LG lengyelországban lévő gyárában írnak, de a fentiek alapján nekem heveny kétségeim vannak az LF6x/7x és az LG3000/LG5000 valós 24p lejátszásával kapcsolatban...
gyraph:
Ha a hiba folyamatosan fent áll, és bemutatható, akkor nyugodtan vidd vissza.
greeny7:
Miért adnának TV-hez HDMI kábelt? Egy HDMI-s asztali lejátszóhoz, PS3-hoz még megértem, de TV-hez?
indianka:
Sajnos tökéletes választ nem tudok adni, csak támpontokat, ami alapján te hozhatod meg a döntést.
A PG6000-es plazma TV, szerintem nem rossz a maga kategóriájában, de engem személy szerint zavar a plazmákon a ghosting. Ettől függetlenül kismillió plazma TV felhasználó van, akik teljesen elégedettek a készülékükkel, tehát az én véleményem csak egy a sok közül, és nem vagyunk egyformák, valaki meg az LCD-k nem homogén fényerejétől, bevilágításaitól mászik a fallra.
3,5 méterről nézve szvsz jobban jársz egy 42" plazmával, mint egy 37" FullHD LCD TV-vel (akkor vehetsz már 40" HD LCD TV-t is).
kribe:
A 42" és a feletti LG6000-es mind 100/120Hz-esek, és tökéletesen (5:5 Pulldown-al) jelenítik meg a 24p-t.
Sentinel80:
A P3000-es tavalyi modell, egyel az S3000 alatt van. Ha a Sonyt szemelted ki, akkor megveheted nyugodtan. Sajnos csak nyár végén lesz váltótípusa.
Ha alternatívát keresel, az akad bőven. Samsung LE-32A430 / A450 széria (az A450-ben jobb a panel), Panasonic TX-32LE8, esetleg LG 32LG3000. Ezek mindegyike jó arra, amire neked kell. Én személy szerint kissé túlárazottnak tartom a Sony 32P3000-et (olyan 155e Ft körül van, ami jó 10-15e Ft-vel drágább, mint a konkurens Samsung LE-32R80-as sorozat), de ettől függetlenül tény, hogy egy fokkal talán jobb a háttérminőség, mint a Samunál.
Litván Zongora:
Grat a TV-dhez. ^^
Ez egy fórum, ahol tapasztalatokat cserélnek az emberek, nem próféta központ, ahol megmondják mi a jó, és te ahhoz igazodsz. Te nézed a TV-t, a te véleményed a legfontosabb, nem az, hogy más mit lát vagy gondol.
Úgyhogy tessék szépen alaposan letesztelni, és a tapasztalatokat leírni. ^^
Harti:
5 méterről én még a 37"-ost is kicsinek tartanám, persze a szűk keresztmetszet a költség tényező persze. ^^
Ha főleg TV nézésre lesz, akkor egy 42" plazma nem rossz választás, de lényegre törően inkább a plazma TV topicban a konkrét típusokról (én a Pana TH-42PX8 / PX80 / PV8 / PV80 szériát ajánlom figyelmedbe).
A plazmák hátránya ghosting, az LCD-ké a nem homogén fényerő és a gyengébb fekete. Tökéletes megoldás sajnos nincs.
Enton:
A TV-k PC-ről mindig fogadják a 720p (1280x720) és az 1080i/p (1920x1080) videojelet, azért nincs felsorolva külön. Az adott táblázatban csak az ezeken kívűl támogatott felbontásokat sorolják fel.
matekas:
A JVC-vel szemben eddig a leginkább felmerült probléma éppen az volt, hogy a DVI-HDMI összekötésnél konkrétan fejreállt a belső elektronikája. Ez a 80-as szérián két esetben is bizonyítva van a topicolvasók részéről. A 90-es szériáról nem tudok nyilatkozni, esetleg el lehet kapni a JVC-s rábeszélő emberként, hogy téged ezért érdekel a TV, ha tudja (és persze neked is tetszik) kell, de ha nem, akkor másnap már hozod is vissza. VGA bemenet már a 80-as szérián sem volt, tehát mindenképpen a DVI-HDMI felé tendálj.
-
MAxxYD
tag
válasz malacyka #11080 üzenetére
Köszi! Szokott lenni nekik, én is onnan szerváltam
Papiron az LB76 is tudott mindent, 1360 és 1366 PC és HDMI bemeneten egyaránt.....
Az 1280*768-at láttam rajta, elég érdekesen, nagyon lekicsinyítve, minden oldalról széles fekete csíkokkal jelenítette meg.... Semmi köze nem volt az 1:1 PM-hez....
A 640*480 viszont teljes magasságban szépen skálázva látszott, két oldalon csíkokkal.
A pc-s jel ilyen módon való megfogalmazása miatt félek nagyon, köszönöviszonyban sincs a natív felbontásokkal..... -
LaLe20
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár hete már foylamatosan olvasgatom a fórumot, de arra nem kaptam választ, hogy hol tudok utánnézni annak hogy tudja-e a kiválasztott TV az 1:1PM-et.
Nézelődtem a Samsung oldalán de nincs kiírva. Vagy a nagyobb márkák alapból tudják? Itt most a Samsung és az LG között gondolkodok. De nem nagyon találtam. Sőt az új LG modellekről se találtam a gyári oldalon leírást.I need help!!!! Please!
Köszi -
Joshi
titán
-
malacyka
tag
válasz MAxxYD #11075 üzenetére
Jah, úgyis az asszony vezetett....
Egyelőre próbálok szerezni egy dsub kábelt az informatikusainktól. Ha van nekik, este kipróbálom, sajnos most melózok.
Dvi-hdmi-t is fel kéne hajtani, de nem tom honnan, az annyira nem elterjedt. Venni nem akarok, mert nekem nincs rá szükségem perpill.
Amúgy a kézikönyv szerint dsubbal a következő jeleket lehet megjeleníteni:VGA: 640x480/60, 75Hz
SVGA: 800x600/60, 75Hz
XGA: 1024x768/60, 70, 75Hz
WXGA: 1280x768/60, 75 Hz (60Hz-nél gyengített kioltás is)
WXGA: 1360x768/60Hz
SXGA: 1280x1024/60, 75HzHa a pc-t HDMI-n keresztül csatlakoztatja, a következő jelek fogadhatóak el:
1080i 50/60Hz
1080p 50/60Hz
720p 50/60HzAz a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
-
Lala6
őstag
LG 32LG3000 a legújabb kiszemeltem. Most kaptam az EW hírlevelét és már csak 142 490- Ft az ára. Minden van benne amit szeretnék, még DVB-T tuner is.
Ez mennyivel jobb az LG 32LB76-tól? Ha jól tudom ez már 2008-as termék.
Beszéljetek le róla, ellenben délután megveszem....[ Szerkesztve ]
-
malacyka
tag
Pedig akkor voltunk mi is. A kiállított darab volt egy dvd játékosra kötve, azt mondod ugye?
Láttam, hogy ott nézegetik többen is, én azonban a polcon lévő darabot szemléztem, mivel azon volt tv adás is. A feketéje egész jó, az általam ismert LG LC41-nél mélyebb, viszont a sógorom Samu A450 készülékéhez képest kicsit fakóbb, de az nem is ebben a kategóriában fut.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
kano
nagyúr
válasz malacyka #11070 üzenetére
Én is ott voltam úgy 17:15-17:20 körül, de nem láttam senkit a Toshiba körül. Az a helyzet, hogy a DVD képe nekem nem tetszett a Toshibán. Valahogy olyan zizis volt az egész. A feketéje milyen (fény volt a Saturnban, de nem tűnt rossznak)?
Üdv.: Kano„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
malacyka
tag
Szvsz bármit ki lehet próbálni. Ha viszel egy berendezést nincs olyan, hogy nem próbálhatod ki vele. Elég jó tapasztalataim vannak ezen a téren. Ha esetleg húzkodják a szájukat ne érdekeljen, erőszakosnak kell lenni, a te pénzed nem az övék. Tegnap pl. mint említettem volt, vettem egy TC3005P-t a Saturn Mammutban. Mondtam a csákónak, hogy ki sztném próbálni, mivel Fvárról jöttem fel, ha esetleg bibis nincs kedvem fuvarozgatni. Azt mondta, csomagot nem bontanak, nem szokott probléma lenni. Ok, mondom kérem a számlát, irány a pénztár. Kifizettem, mentem a gari miatt az ügyfélszolgálathoz. Na, ott már határozottabb voltam, és a hölgy is segítőkésznek mutatkozott. Hívott egy eladót, hogy kipróbáljuk. Pont a csákó volt, aki elküldött, úh a tv ki lett próbálva, ő pedig így járt....
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
kugyu21
senior tag
Nyugodtan próbálkozhatsz vele. Amilyen tájékozatlanok az eladók az eladni kívánt termékeikkel kapcsolatban ez a minimum, hogy megengedjék a próbálkozásodat.
Én annak idején, mível nekem az volt a fontos, hogy az SD jelet is szépen tudja kezelni, és azonos feltételeket akartam biztosítani az egyes jelölteknek, a kamerámmal jártam körbe a boltokat (és nem csak az MM-t).
Odamentem, megkérdeztem és sehol sem mondtak nemet -
Enton
addikt
Úgy néz ki, hogyha a Sharp-ot akarom akkor azt gyorsan el kell döntenem mert vasárnapig van akcióban csak és elég jó feltételekkel lehet most hozzájutni.
Amit a problémámra kitaláltam az az, hogy fogom a gépemet és beviszem a MM-ba és azzal fogom letesztelni mert más lehetőséget nem látok hirtelen arra, hogy megállapítsam tudja-e a tv a HDMI kábelen a gépről az 1080p-t!
Egy barátom aki LG promoter volt a MM-ban tőle kérdeztem van-e lehetőség erre az opcióra és ő azt mondta hogyha megtudom beszélni a biztonságiakkal meg egy eladóval akkor nincs akadály de ő még ilyet nem látott amig ott volt.
Nah remélem összejön és tudja a szerencsétlen az 1080p-t is!Mert ha nem akkor nagy bajban vagyok!"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Joshi
titán
válasz MAxxYD #11066 üzenetére
Ha minden igaz, akkor lesz egy napom az LG 32LC41-el való összehasonlításra fej-fej mellett. Az LG-nek nem probléma az 1360x768 a Toshibát majd meglátjuk. Ha jók az információim, akkor mindkét TV-ben S-IPS panel van ezért is olyan hasonlóak a panelek tulajdonságai. Akkor holnap dobok pár infót, habár lehet hogy csak 22:00 után tudok.
-
|AP|
veterán
Ma elmentem az edigitalba, de nemsokkal zárás előtt értem oda, így még nem vettem meg a Philips 37PFL5322-t.
A 32-es kistestvére volt kitéve, és bizony gyengébb képe volt, mint a mellette kiállított hasonló kategóriás tévéknek. Kicsit elbizonytalanodtam. Átmentem a Saturnba, ott is a 32-es volt kitéve és azt láttam, hogy amikor feketére váltott a kép a képernyő közepén egy elég széles vízszintes sávban világos maradt a kép... csak jóval később tűnt el.
Lehet, hogy ez csak a gyenge jel, vagy valami beállítás miatt lehet? Sok jót olvastam a tévéről, a tunert kifejezetten dícsérték benne, de most kicsit elbizonytalanodtam. Még nem tettem le róla, de ha tud valaki jobb 37-es LCD-t ajánlani 200k alatt akkor minden ötletet szívesen várok! -
-
kugyu21
senior tag
válasz malacyka #11043 üzenetére
Nekem ugyan nem C3005 van de szintén Toshiba, és arra jöttem rá, hogyha a csatornaváltáskor a kivánt csatornaszám az éppen futó mellett van akkor a numerikus gombok használata helyett léptetéssel váltva sokkal gyorsabb. Kb 3 csatornatávolságot még érdemesebb lépteni azt követően már összemérhető az időszükséglet a két módszer között.
-
Digisrac
csendes tag
Sziasztok!!!
1000x hallotátok már, hogy tv vásárlás előtt állok stbstb...
Szóval arrol lenne szó, hogy egy full hd-s tvben gondolkodom amin jól futna egy ps3.
Mivel ps3 ezért sony. Ezekböl a tipusokbol meik legyen szerintetek és egy rövid indoklást is szívesen vennék.
40D3500
40V3000
40D3500aep
Szerintetek meik és miért? -
vallas
őstag
válasz vallas #11055 üzenetére
Na most hogy rákerestem a JVC-re kicsit megijedtem , mert én is össze akarom kötni majd dv- hdmi kábellal, de remélem az enyimén már kijavították ezt a problémát.
mondjuk ez nem mostani projekt lesz ,de majd beszámolok róla.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
-
vallas
őstag
Üdv nektek !
beléptem a Klubba egy JVC LT-32A90BU-s tévével, eredetileg egy 32lg3000-rt mentem, de a MM-be rábeszéltek a jvc-re, remélem nem bánom meg
eddigi tapasztalat, nem sok, de nagyobb szebb mint a régi samsung 72-s, a többit majd az ismerkedés után....
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
malacyka
tag
Egyébként most, hogy megvettem a tv-t, ezúton köszönöm meg mindenkinek, különösen Cifunak, Hencseynek, Rick4-nek, Joshinak, Hartinak és a többieknek, akiket most név szerint nem tudok kiemelni a sok segítséget és türelmet!
Tavaly október óta figyelem a fórumot és vagyok aktív tagja, de a vásárlásig csak most jutottam el. Úgy érzem a lehetőségekhez mérten a legjobb ár-érték arányú tv-t vettem, figyelembe véve a felhasználás céljait!
Szóval köszi mindenkinek, természetesen szeretnék vmi kis teszt félét csinálni, ehhez kell még pár nap.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
matekas
tag
Hello!
Hétvégén nekem is tv vásárlásra kellett adnom a fejem. Az utam nekem is rögtön a MM ba vezetett, ahol engem is sikeresen " beszéltek rá " a JVC LT 32 P80 típusú tv re.
( azért nagyjából már megvolt a fejemben hogy milyen tv t szeretnék eredetileg a panasonic TX32LX70 es készülékre gondoltam ). Bár nem értek annyira az LCD tévékhez, de azért tájékozódtam különböző fórumokból és cikkekből. Szerintem szép képe van a készüléknek, csak kicsit zavaró hogy, egyes adásoknál panoráma módban elnyújtja a kép szélét. Ez minden LCD tévével így van ? A hangja szerintem nem olyan jó , mondjuk ahogy néztem sok mindent lehet állítani rajta , de nekem hosszas állítgatás után sem sikerült megfelelő hangzást elérni.
Igazság szerint a laptopomat (is ) szeretném majd gyakran rákötni, csak sajnos nem vagyok tisztában azzal hogy ezt miként kelle tennem. Tehát, hogy milyen kábelek kellenek hozzá, ( DVI HDMI talán ). Ha ebben tudna valaki segíten akkor azt nagyon megköszönném. ( vissza olvasgattam a fórumban, de több ezer hozzászólás között sajnos nem találtam ). És még egy olyan kérdésem lenne, hogy általánosságban mi a vélemény a JVC LCD tv-k ről?Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést ha már többször volt erreől szó, ha valaki be tudná linkelni a dolgokat azt is szívesen venném.
-
proper
őstag
válasz malacyka #11051 üzenetére
nekem se kapcsolja be a samsungot
thomson crt, thomson projektoros bekapcsolt beltérire de most az lcd nem
eleinte zavaró ha hozzászoktál
de a megoldás az hogy nem kapcsolod ki a beltérit csak a tv-t igy nem kell 2 dolgot kapcsolgatni továbbra sem csak egyet
digi beltéri ugyis ugyanannyit fogyaszt "kikapcsolva" mint bekapcsolva igy nyugodt szivvel hagyom had menjen -
malacyka
tag
válasz MAxxYD #11037 üzenetére
Hali mindenkinek!
Röviden. Megvettük a C3005-öt! Be van üzemelve! Pc-re kötve nem próbáltam, nincs is szándékomban, de a fórum kedvéért szerzek egy kábelt és megnézem mit tud úgy.
A tv adás képe kiváló, nem tudok belekötni. Kicsit jáccani kell vele, de nagyon szépen be lehet lőni! Hangsúlyozom, hogy nálunk parabolás Digitv van, a digi beltéri egy sima scart kábellel van a tv-el összekötve. Kábeltv és egyéb tapasztalat nincs, de ahol normális minőségű jel van nem lehet gond. Szvsz tv, dvd-re nagyon ajánlom, ennyiért különösen!
3 év teljes magyar garancia, menü is van magyar, távszabija pedig a legjobb amit mostanában láttam. Két apró negatívum, de csak, hogy valami rosszat is írjak. Nagyon oldalról vagy felülről-alulról nézve kissé fakul a kép, valamint kissé lassan vált csatornát. Folyt. köv.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
abdu
csendes tag
a 42a3000-as Toshibáról tud valaki valami jót/rosszat mondani?
-
Bulletproof
csendes tag
Enton felvetése a Sharp LC-?2X20E-vel kapcsolatban engem is érdekel.
Nagyon furcsa, hogy egy fullHD-nek hirdetett tv esetén, a PC-s (hdmi) csatlakozási lehetőségek közül pont az 1080p hiányzik.
Ezek szerint BR-ről hdmi-n keresztül megy az 1080p, de PC-ről nem?Én alapvetően a Sony 32W4000 és a Samu 32A676 között tépődtem, amikor megláttam a Saturn 32X20E-re vonatkozó ajánlatát, ami nagyon megfontolandó. 280e-ért Xbox360-al együtt hirdetik.
A Sharpot régebben láttam, és pár napja az új Sony-t is. Elsőre a főbb különbségek:
- Sony design nekem nem nagyon tettszik, az új vékony hangszóró, és az áttetsző rész nem túl elegáns, szemben a Sharp (számomra) makulátlan külsejével.
- Sony az újabb technológiának köszönhetően valamivel kontrasztosabb képet ad.
- Sony a 100Hz-en kívül szinte mindent tud (USB, Mpeg4, 10bit, 24p, 1:1, stb), míg a Sharp picit kevesebbet, de igazából az is elég. Látható különbség nem igazán van.
- Sharp 100hz-e valamit kompenzál a fél évvel régebbi technológiai hátrányon.
- A 33000:1 dinamikus kontrasztarányú W4000 csak picivel ad szebb képet, mint a 8000:1 kontrasztú D3000, vagy a Sharp X20E (A javulás nincs arányban az értékek növekedésével).Ha valaki tud megnyugtató választ adni az X20E 1080p-s képességeiről, azt nagyon megköszönöm, illetve szívesen veszem a 32W4000 vs 32A676 tanácsokat is.
-
Shodan
addikt
most mindenki erre a 99e toshibára startolt rá? ha igen este írjatok hogy milyen...
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
MAxxYD
tag
válasz malacyka #11025 üzenetére
Akkor nagy dugó lehetett, mert ötig nem értél oda
Én közben földön kívüli utazást tettem.. de legalábbis határon kívülit....
Már ott gyanus volt a dolog, hogy másik dimenzióba léptem, amikor a mélygarázsban a bejárattal szemben volt egy üres hely.
Ezek után már nem ért meglepetésként, hogy az eladó tudta, hogy mi az 1:1 pixel mapping. Azon pedig, hogy cseles kérdésemre, hogy mi lenne, ha elővarázsolnék a hátizsákomból egy laptopot és kipróbálnánk a tv-t igennel válaszolt, már meg sem lepődtem. Rövidre fogva 3 eladó + 2 Toshibás szakember dolgozott kb. 45 percen keresztül, hogy kiderítse, tudja-e a tv natívan kezelni az 1360 v. 1366 * 768-at....
Az én laptopomról nem ment, hát hoztak egyet...arról sem.....
Ezek után a tv-lett átszállítva egy olyen pc-hez, amire eleve egy LG 32LC51 volt rákötve VGA-n, 1360*768-ban. Érdekes módon amikor át lett dugva a Toshibára, visszaállt 640*480-ra és nem lehetett beállítani a hőn vágyott felbontást, visszadugva viszont automatikusan visszaállt arra.
A Toshibás srácok ráadásul felajánlották, hogy holnap menjek el a Lurdy házban lévő Toshiba márkaboltba, ott próbáljam ki a tv-t, addig ők itt (a Saturnban) félretesznek egy példányt!
Szóval nem jártam sikerrel, de érdekes élményben volt részem.... . Minden tiszteletem a Saturn eladógárdájának!!!
Amit viszont leszűrtem az egészből:
Valószínűleg a tv nem Plug'n'Play-es, ezért nem jelentek meg a felbontásai a gépeken (nem volt hardverfelismerés sem).
A különböző felbontásokat nagyon szépen skálázta, ezerszer jobb munkát végzett mint az LG 32LB76!
Végül pedig, az, hogy fogalmam sincs, hogy monitor céljára meg szabad-e venni..... , de ha holnap lesz időm, akkor elmegyek a Lurdyba és kiderítem.
A kiállított példányra egy dvd volt rákötve HDMI-n keresztül és szintén szebb képe volt mint az LG-nek. Aki csak tv-t, dvd-t akar nézni, szerintem kitünő vétel!
Az LG 32LC51-ről viszont meggyőződhettem, hogy valóban korrektül meg tudja jeleníteni az 1360*768-at. Az érdekesség az volt, hogy a képpontok életlennek tüntek, szemben az LG 32LB76-tal, amin (azokon a helyeken ahol éppen nem stretchelt) tűélesek voltak, igaz, hogy HDMI-n keresztül. -
Csigger
őstag
válasz Alex91 #11032 üzenetére
jah oksi! olvasta a topityot, hogy kollegák elmentek megnézni a cuccost! ha visszaérnek tuti írnak róla vmi jót/rosszat! úgyhogy megvárom!
(oksa, megfogadom a tanácsot, előhívom Gugli barátunkat! de amúgy már vágom a dolgot! csak megszoktam h magyarok inkább szvsz -et használják!! de nem gond ;))
[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Alex91
félisten
válasz Csigger #11031 üzenetére
Ha valamit nem ertesz ott a google... )
Mivel egyiket se lattam... De a 32"-os nagyobb, es a Samu S sorozat, ami az alja...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Csigger
őstag
sziasztok!
mostanában mi is elkezdtük ittoh nézni a családdal a sok MM, Fukar, Elctro újságokat, és gondolkoztunk mi is egy ilyen Lcd tvn! az igazság az hogy nekünk nem kellene ilyen nagyon nagy, mivel a nappaliban elég közel ülünk a tvhez! nézegettem ezt a fuakros újsit, és olyan kérdésem lenne hogy szerintetek melyik cuccos éri meg???
ez a többek által emlegetett Toshiba 99ér VAGY igaz csak 68cm-s Samsung LE26S81
melyiknek van szebb képe? illetve megéri a Toshiba azt a plusz 10 roppot???
válaszotokat előre is köszi!Apple and Android user
-
aktív tag
Én egy dolgot tudok említeni: a távirányító mérhetetlenül gagyi hatást kelt egy Sony után. Vagy akár egy Pana után.
Ez nem tűnik fontosnak, de azért bizony kissé bosszantó a dolog, mert a távot állandóan mancsozza az ember. Egyébként a Philips-é is gagyi volt, úgyhogy sokra nem mentem volna vele, még ha görcsölök is ezen külön...Shit happens. Size matters. Time flies.
-
kano
nagyúr
válasz malacyka #11025 üzenetére
Hali!
Jövök én is. Én meg 205cm vagyok. Kíváncsi leszek a TV-re.
Bár mondjuk én 5-ig dolgozom.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Enton
addikt
válasz malacyka #11022 üzenetére
Hacsak nem arra van már ráálva a szeme a sok nézelődéstől!
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
malacyka
tag
Igen, jártam a te cipődben is. Sokáig dilemmáztam én is mi legyen. Aztán a többféle felhasználhatóság és főleg az ár döntött az lcd javára. Plazmában a belőtt árkeretre nem láttam olyat ami megfelelt volna, csak nagyon az alja volt. Azonkívül az egyik haver áthozta az ősrégi Samu lcd-jét és semmi gondom nem volt a tv adás képével, igaz nálam digi beltériről megy. Most fogom megnézni a Saturn akciós Toshibát, ha tetszik meg lesz véve. Nekem tök általános célokra kell, nem látom a különbséget a 200 ezres kategória és a belépő szint között. Lehet, hogy rossz a szemem....
5 méterről egy 37"-os lcd-n nem fogod látni az esetleges képhibákat. Ezt garantálom.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
PLacc
senior tag
válasz Litván Zongora #11003 üzenetére
Akkor az MM-es barátunk megkapta a százalékát!
Grat egyébként, tényleg szép képük volt a JVC-knek, csak kiváncsi lettem volna, hogy volt-e benne vmi turpiszság... -
Enton
addikt
sorry a képért itta rendes link:
[link]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
malacyka
tag
válasz MAxxYD #11012 üzenetére
Én most indulok, ha lesz és tetszik megveszem. Mondjuk én pc-re nem akarom kötni, tehát tapasztalatot nem tok majd írni. Szvsz vidd be a noteszt ha van, és próba cseresznye. Ha nincs akkor meg bemész és megkéred szépen az eladót. De akkor már próbáltasd ki dvi-hdmi-vel is.
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
Enton
addikt
Ujjabb kiszemelt
Sharp LC-42X20E [link]
Lg 42LF65 tel összenéztem ma a MM-ban és szemre sokkal szebb képet adott a sharp!
Megnéztem 1080p-s jelel is PS3-mal HDMI-n keresztül!És hát eléggé meggyőző volt a produkció!Habár kicsit viccesen hatot egy sharp-on a bravia promociós bluray lemeze!
Nameg az a plusz 100e se fog az előnyévé válni a LG 42lc51-hez képest de akkor is fullHD 24p és szép volt a képe!Már csak azt kéne kideríteni hogy pc-ről milyen a képe mert az lenne a legfőbb felhasználási tere!
A használati utmutatóban ami a linkelt oldalon megtalálható ott azt írja hogy támogatott felbontások:És ez kicsit aggasztó hogy hdmi-n nem írja a 1920*1080-at!
Vagyishát sehol a max 1400*xxxx![ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
MAxxYD
tag
válasz malacyka #11010 üzenetére
Sokkal most sem lettem boldogabb....
Azt írja (angolul, azt meg is értem ), hogy PC-ről HDMI-n keresztül tud fogadni 1080i, 1080p és 720p 50/60Hz-s jelet..... Ez szuper....de mi van a rendes felbontásokkal???
Ez nagyon rizikósnak tűnik, bármennyibe is kerül....
Ha valaki beruházott egy ilyen tv-be (Toshiba 32c3005) és kipróbálja, akkor légyszi jelezze, hogy mi az eredmény... -
Harti
senior tag
Közben rákerestem a normális kifejezésre és realizáltam, hogy 5 méterről nézném a TV-t, és a hsz-ek alapján bőven 32" felett kéne nézelődnöm igaz?
A 42"-t túlzásnak érzem, a 37" megfelelőnek tűnik!
Másik nagy dilemmám, hogy LCD vagy Plazma legyen?
Eddig 100%-ig biztos voltam, hogy LCD de olvasva a hsz-eket látom, hogy páran a sima TV nézésre inkább plazmát ajánlanak! A jövőbe tekintve melyik lenne jobb a lassan beköszöntő HD adáshoz és Blu-ray filmekhez?
Számítógépre sose lesz kötve, csak TV adás fog menni rajta, azon kevesek közé tartozom akinek még DVD lejátszója sincs! (eddig a gépen néztem a filmeket a 26"os LCD-n)
Na szóval ez lenne az én személyes történetem, várnám az ötleteket, tanácsokat!
-
malacyka
tag
válasz Litván Zongora #11003 üzenetére
Ha neked bejött, és meg vagy vele elégedve akkor jól választottál. Ez nem kérdés.
Megyek megnézem ezt a Toshibát, nagyon jó árnak tűnik a 99K érte.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
-
aktív tag
Nah, hétvégén elmentem TV-ket nézegetni a MM-ba. Úgy gondoltam, hogy a Philips 7403-as és a Sony D3000-es között dől el majd a meccs, hacsak föl nem merül valami alternatíva.
Az a helyzet, hogy a Sony képét kifejezetten gyengének találtam. Ez persze szubjektív, de a nap végén mégiscsak az számít, hogy az ember a szemével mit lát, nem igaz? Ott volt egy rakás TV, mindet átkapcsoltam RTL Klubra, hogy ne csak a demókat nézegessem, és egységesre állítottam a különféle beállításokat is. Számomra egyáltalán nem tűnt indokoltnak a D3000 felára, sőt. Ahhoz képest, hogy a tesztekben is meg szakértői véleményekben is mekkora kultusznak örvend, előttem most eléggé leszerepelt.
Volt mellette egy LX700-as Panasonic is, az már emberibb volt, de egyértelműen a Philips-nek volt a legtisztább képe. Aztán elkapott az ismert JVC-s emberke és bekapcsolta nekem a JVC LT 32 P80-ast, ami majdnem ugyanannyira tetszett; bár kissé kevésbé realisztikus a színvilága, ám a kép valamivel részletesebb volt, mint a Philipsnél, és a feketéi is meggyőzőek voltak. Amiben egyértelműen jobb volt, az a panorama mód, a képernyő középső 2/3-adán gyakorlatilag alig torzított, míg a Philips láthatóan széthúzott mindent.Képtelen voltam rávenni magam, hogy megvegyem az ultradrága Sony-t csak azért, mert az Sony és dicsérik. Kedvelem ugyan a márkát, de ezúttal számomra alulmaradt. Nagyon nehéz volt a döntés, de bizony én a JVC-t választottam. Egyrészt olcsóbb volt pár 10 ezressel, másrészt én soha az életben nem fogom PC-re kötni a TV-t, ez egy hálószobai filmezős egység lesz, úgyhogy az ezzel kapcsolatos JVC-parák nem érdekelnek.
Most hülyeséget csináltam? :-) Láttam, hogy senki se ajánlja a JVC TV-ket, de igazából egyetlen olyan érvet se láttam itt, ami ellene mint TV ellen szólt volna.
[ Szerkesztve ]
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki linkelni egy táblázatot vagy hszt amiben le van írva, hogy adott méretű TV-t mekkora távolságról érdemes nézni?
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest