Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Lala6:
Amennyit én tudok, az alapján az LG3000 minden téren az LC41/51 utódja, egy fokkal jobb elektronikával. Hogy megéri-e az adott árat az jó kérdés, szerintem meg, de nem bestbuy ettől még. Ha megnézted és tetszik, akkor vedd meg.
szurmakotium:
Jó kérdés, lehet, hogy a német nagyker ilyen garit tud vállalni. Érdemes lehet rákérdezni.
Mindenesetre van olyan rémtörténet, hogy egy webboltos garival vittek egy Sony TV-t szervízbe, erre pár nap múlva azt válaszolták, hogy a TV javíthatatlan, és adtak neki egy cserelapot - amivel a webbolt semmit sem tud kezdeni, mert csak a Sony Magyarországnál lehet beváltani, akivel ugye ők nincsenek kapcsolatban...
Ha biztosra akarsz menni gari terén, akkor inkább tutira menj, és ne az ár után...
-
szurmakotium
tag
Hi all,
Sony garanciával kapcsolatba kérném a hozzáértők segítségét, vagy a tapasztaltabbak véleményét.
Valahol olvastam, hogy a vásárláskor a Sony szerviz részére leadásra kerül a
készülék gyári száma és csak azt hajlandóak gariztatni (cserélni) itthon, amely készülék száma nekik meg van. Ahogy láttam a Sony tv-kre 3 év garanciát adnak. Gondolom a hivatalos Sony márka kereskedőknél így működik és ezt GYÁRTÓI GARANCIÁNAK nevezik.A webshopok általában 1 év garit adnak és nekik kell vissza küldeni a terméket ha valami
gebasz van. (Gondolom azért, mert ők fogják kiküldeni külföldre javítatni)Viszont találtam olyam webshopot ahol vállalnak 3 év garit. Pl. http://www.digitalko.hu, akik a weboldalukon azt írják, hogy a Sony televíziókra 36 hónap (12 hónap teljes körű + 24 hónap ingyenes javítás) garanciát vállalnak.
Akkor ez, hogy lehet?
Nem csak a márkakereskedő adhat 3 év garanciát?
Ez most gyártói garancia lehet, vagy a kereskedő saját szakállára vállal érte ennyit?
A gyártói garancia levélen, a pecsételésből derül ki, hogy magyarországról származik-e
vagy sem?Ha pl. német pecsét van a garilevélen és nem magyar akkor az itthoni szerviz nem is fogadja el? Vagy csak a készülék csere esetén van ennek jelentősége?
Bocs a sok kérdésért, de elég zavaros egyelőre ez nekem.
Jó lenne minél olcsóbban megvenni a kiszemelt Sony LCD TV-t azonban elég lényeges, hogy mennyi garancia jár illetve azt, hogyan lehet egyáltalán érvényesíteni. Talán másokat is érdekelhet ez a téma. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Gazala
aktív tag
megerkezett tegnap a samu le32r81-es. hat mit mondjak egy 56 centis crt utan... duurva
-
-
Amire egy hsz.-t befejezek, máris újra lesz szükség. ^^
Shodan:
Amire illik figyelni, az az 1:1 pixel mapping, vagyis hogy a TV-det natív felbontásban (1360x768 vagy 1920x1080) tud használni.
Az alapozóból.
LaLe20:
Az LG-k (LC/LF/LY és elvileg az LB modellek is, bár lent ezzel kapcsolatban voltak gondok) és a Samuk (80-as széria és az új Axxx szériák) gond nélkül viszik az 1:1 PM-et. A Sony 3000-es (és valószínáűleg a 4000-es) sorozat VGA-n max. 1360x768 (vagyis a fullHD-k nem képesek az 1:1PM-re VGA-n), DVI-HDMI pedig simán viszik az 1:1PM-et. A Pansonic és Sharp TV-kkel sincs gond általában. A Philipseknél legtöbbször szintén nincs, bár páran kisebb problémába botlottak e téren, ám megoldhatónak minősültek. A JVC esetében a 80-as széria ugyan fogad számítógépről videojelet DVI-HDMI összekötésnél, de a belső elektronikája meghülyül tőle, csak szervíz tudja helyrerakni, és a következő összekötésnél megint fejre áll, az új 90-es szériáról nem tudok nyilatkozni.
Az LG kézikönyvei letölthetőek innen, annyi, hogy a termékcsoportot LCD TV-nek állísd be.
malacyka:
Gratu. ^^
Digisrac:
A "mivel PS3 ezért Sony" érdekes eszmefuttatás, de ahogy érzed. A D3500 és a V3000 alapvetően hasonló TV, a V3000 egy kicsivel jobb belső elektronikával és pár csatlakozóval többel bír. Ha főleg a játék a cél, akkor D3500. A D3500AEP sajnos nem tudom miféle szerzet, én is látom a webboltok listáján, csak arra nem jövök rá, hogy mit takar az az AEP...
-
MAxxYD
tag
Akkor ideje indulnod
Addig még valahogy kihúzom,,,
Ma már szeretnék venni valamit, mert ha az asszony megtudja, hogy mennyi adót kell még betejelnem, lefújja a tv projektet...legalábbis nehezebb lesz a z ügy...
Ha erről nem derül ki, hogy mit tud, akkor valószínűleg megyek és veszek egy LG 32LC4x/5x-et 110e/120e-ért...
Majd meg tudnád nézni őket ezzel a tesztábrával? -
techxpert:
1.: Az összes LG brossurában 3:2 Movie Mode van említve az LG3000 és LG5000-es (valamint a PG3000-es plazma) modelleknél. A 42" feletti LG6000-esnél (és a PG6000-esnél) 24 Real Cinema (5:5 Pulldown) van említve.
2.: Miért panaszkodnak az LG65 / LF75 / LG5000 tulajok a kis mértékű szaggatásra (judder) a 24p-s BR filmeknél?Csak egy példa:
"I tried 24Hz on blu-ray. There some very slight juddering at times, but perfectly acceptable in my book, it handled it pretty well. but not perfect." (@AVForums.com
Én nem vitatom el azt, amit az LG lengyelországban lévő gyárában írnak, de a fentiek alapján nekem heveny kétségeim vannak az LF6x/7x és az LG3000/LG5000 valós 24p lejátszásával kapcsolatban...
gyraph:
Ha a hiba folyamatosan fent áll, és bemutatható, akkor nyugodtan vidd vissza.
greeny7:
Miért adnának TV-hez HDMI kábelt? Egy HDMI-s asztali lejátszóhoz, PS3-hoz még megértem, de TV-hez?
indianka:
Sajnos tökéletes választ nem tudok adni, csak támpontokat, ami alapján te hozhatod meg a döntést.
A PG6000-es plazma TV, szerintem nem rossz a maga kategóriájában, de engem személy szerint zavar a plazmákon a ghosting. Ettől függetlenül kismillió plazma TV felhasználó van, akik teljesen elégedettek a készülékükkel, tehát az én véleményem csak egy a sok közül, és nem vagyunk egyformák, valaki meg az LCD-k nem homogén fényerejétől, bevilágításaitól mászik a fallra.
3,5 méterről nézve szvsz jobban jársz egy 42" plazmával, mint egy 37" FullHD LCD TV-vel (akkor vehetsz már 40" HD LCD TV-t is).
kribe:
A 42" és a feletti LG6000-es mind 100/120Hz-esek, és tökéletesen (5:5 Pulldown-al) jelenítik meg a 24p-t.
Sentinel80:
A P3000-es tavalyi modell, egyel az S3000 alatt van. Ha a Sonyt szemelted ki, akkor megveheted nyugodtan. Sajnos csak nyár végén lesz váltótípusa.
Ha alternatívát keresel, az akad bőven. Samsung LE-32A430 / A450 széria (az A450-ben jobb a panel), Panasonic TX-32LE8, esetleg LG 32LG3000. Ezek mindegyike jó arra, amire neked kell. Én személy szerint kissé túlárazottnak tartom a Sony 32P3000-et (olyan 155e Ft körül van, ami jó 10-15e Ft-vel drágább, mint a konkurens Samsung LE-32R80-as sorozat), de ettől függetlenül tény, hogy egy fokkal talán jobb a háttérminőség, mint a Samunál.
Litván Zongora:
Grat a TV-dhez. ^^
Ez egy fórum, ahol tapasztalatokat cserélnek az emberek, nem próféta központ, ahol megmondják mi a jó, és te ahhoz igazodsz. Te nézed a TV-t, a te véleményed a legfontosabb, nem az, hogy más mit lát vagy gondol.
Úgyhogy tessék szépen alaposan letesztelni, és a tapasztalatokat leírni. ^^
Harti:
5 méterről én még a 37"-ost is kicsinek tartanám, persze a szűk keresztmetszet a költség tényező persze. ^^
Ha főleg TV nézésre lesz, akkor egy 42" plazma nem rossz választás, de lényegre törően inkább a plazma TV topicban a konkrét típusokról (én a Pana TH-42PX8 / PX80 / PV8 / PV80 szériát ajánlom figyelmedbe).
A plazmák hátránya ghosting, az LCD-ké a nem homogén fényerő és a gyengébb fekete. Tökéletes megoldás sajnos nincs.
Enton:
A TV-k PC-ről mindig fogadják a 720p (1280x720) és az 1080i/p (1920x1080) videojelet, azért nincs felsorolva külön. Az adott táblázatban csak az ezeken kívűl támogatott felbontásokat sorolják fel.
matekas:
A JVC-vel szemben eddig a leginkább felmerült probléma éppen az volt, hogy a DVI-HDMI összekötésnél konkrétan fejreállt a belső elektronikája. Ez a 80-as szérián két esetben is bizonyítva van a topicolvasók részéről. A 90-es szériáról nem tudok nyilatkozni, esetleg el lehet kapni a JVC-s rábeszélő emberként, hogy téged ezért érdekel a TV, ha tudja (és persze neked is tetszik) kell, de ha nem, akkor másnap már hozod is vissza. VGA bemenet már a 80-as szérián sem volt, tehát mindenképpen a DVI-HDMI felé tendálj.
-
MAxxYD
tag
válasz
malacyka #11080 üzenetére
Köszi! Szokott lenni nekik, én is onnan szerváltam
Papiron az LB76 is tudott mindent, 1360 és 1366 PC és HDMI bemeneten egyaránt.....
Az 1280*768-at láttam rajta, elég érdekesen, nagyon lekicsinyítve, minden oldalról széles fekete csíkokkal jelenítette meg.... Semmi köze nem volt az 1:1 PM-hez....
A 640*480 viszont teljes magasságban szépen skálázva látszott, két oldalon csíkokkal.
A pc-s jel ilyen módon való megfogalmazása miatt félek nagyon, köszönöviszonyban sincs a natív felbontásokkal..... -
LaLe20
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár hete már foylamatosan olvasgatom a fórumot, de arra nem kaptam választ, hogy hol tudok utánnézni annak hogy tudja-e a kiválasztott TV az 1:1PM-et.
Nézelődtem a Samsung oldalán de nincs kiírva. Vagy a nagyobb márkák alapból tudják? Itt most a Samsung és az LG között gondolkodok. De nem nagyon találtam. Sőt az új LG modellekről se találtam a gyári oldalon leírást.I need help!!!! Please!
Köszi -
Joshi
titán
-
malacyka
tag
válasz
MAxxYD #11075 üzenetére
Jah, úgyis az asszony vezetett....
Egyelőre próbálok szerezni egy dsub kábelt az informatikusainktól. Ha van nekik, este kipróbálom, sajnos most melózok.
Dvi-hdmi-t is fel kéne hajtani, de nem tom honnan, az annyira nem elterjedt. Venni nem akarok, mert nekem nincs rá szükségem perpill.
Amúgy a kézikönyv szerint dsubbal a következő jeleket lehet megjeleníteni:VGA: 640x480/60, 75Hz
SVGA: 800x600/60, 75Hz
XGA: 1024x768/60, 70, 75Hz
WXGA: 1280x768/60, 75 Hz (60Hz-nél gyengített kioltás is)
WXGA: 1360x768/60Hz
SXGA: 1280x1024/60, 75HzHa a pc-t HDMI-n keresztül csatlakoztatja, a következő jelek fogadhatóak el:
1080i 50/60Hz
1080p 50/60Hz
720p 50/60Hz -
Lala6
őstag
LG 32LG3000 a legújabb kiszemeltem. Most kaptam az EW hírlevelét és már csak 142 490- Ft az ára. Minden van benne amit szeretnék, még DVB-T tuner is.
Ez mennyivel jobb az LG 32LB76-tól? Ha jól tudom ez már 2008-as termék.
Beszéljetek le róla, ellenben délután megveszem.... -
malacyka
tag
Pedig akkor voltunk mi is. A kiállított darab volt egy dvd játékosra kötve, azt mondod ugye?
Láttam, hogy ott nézegetik többen is, én azonban a polcon lévő darabot szemléztem, mivel azon volt tv adás is. A feketéje egész jó, az általam ismert LG LC41-nél mélyebb, viszont a sógorom Samu A450 készülékéhez képest kicsit fakóbb, de az nem is ebben a kategóriában fut. -
-
malacyka
tag
Szvsz bármit ki lehet próbálni. Ha viszel egy berendezést nincs olyan, hogy nem próbálhatod ki vele. Elég jó tapasztalataim vannak ezen a téren. Ha esetleg húzkodják a szájukat ne érdekeljen, erőszakosnak kell lenni, a te pénzed nem az övék. Tegnap pl. mint említettem volt, vettem egy TC3005P-t a Saturn Mammutban. Mondtam a csákónak, hogy ki sztném próbálni, mivel Fvárról jöttem fel, ha esetleg bibis nincs kedvem fuvarozgatni. Azt mondta, csomagot nem bontanak, nem szokott probléma lenni. Ok, mondom kérem a számlát, irány a pénztár. Kifizettem, mentem a gari miatt az ügyfélszolgálathoz. Na, ott már határozottabb voltam, és a hölgy is segítőkésznek mutatkozott. Hívott egy eladót, hogy kipróbáljuk. Pont a csákó volt, aki elküldött, úh a tv ki lett próbálva, ő pedig így járt....
-
kugyu21
senior tag
Nyugodtan próbálkozhatsz vele. Amilyen tájékozatlanok az eladók az eladni kívánt termékeikkel kapcsolatban ez a minimum, hogy megengedjék a próbálkozásodat.
Én annak idején, mível nekem az volt a fontos, hogy az SD jelet is szépen tudja kezelni, és azonos feltételeket akartam biztosítani az egyes jelölteknek, a kamerámmal jártam körbe a boltokat (és nem csak az MM-t).
Odamentem, megkérdeztem és sehol sem mondtak nemet -
Enton
addikt
Úgy néz ki, hogyha a Sharp-ot akarom akkor azt gyorsan el kell döntenem mert vasárnapig van akcióban csak és elég jó feltételekkel lehet most hozzájutni.
Amit a problémámra kitaláltam az az, hogy fogom a gépemet és beviszem a MM-ba és azzal fogom letesztelni mert más lehetőséget nem látok hirtelen arra, hogy megállapítsam tudja-e a tv a HDMI kábelen a gépről az 1080p-t!
Egy barátom aki LG promoter volt a MM-ban tőle kérdeztem van-e lehetőség erre az opcióra és ő azt mondta hogyha megtudom beszélni a biztonságiakkal meg egy eladóval akkor nincs akadály de ő még ilyet nem látott amig ott volt.
Nah remélem összejön és tudja a szerencsétlen az 1080p-t is!Mert ha nem akkor nagy bajban vagyok! -
Joshi
titán
válasz
MAxxYD #11066 üzenetére
Ha minden igaz, akkor lesz egy napom az LG 32LC41-el való összehasonlításra fej-fej mellett.
Az LG-nek nem probléma az 1360x768 a Toshibát majd meglátjuk.
Ha jók az információim, akkor mindkét TV-ben S-IPS panel van ezért is olyan hasonlóak a panelek tulajdonságai. Akkor holnap dobok pár infót, habár lehet hogy csak 22:00 után tudok.
-
|AP|
veterán
Ma elmentem az edigitalba, de nemsokkal zárás előtt értem oda, így még nem vettem meg a Philips 37PFL5322-t.
A 32-es kistestvére volt kitéve, és bizony gyengébb képe volt, mint a mellette kiállított hasonló kategóriás tévéknek. Kicsit elbizonytalanodtam. Átmentem a Saturnba, ott is a 32-es volt kitéve és azt láttam, hogy amikor feketére váltott a kép a képernyő közepén egy elég széles vízszintes sávban világos maradt a kép... csak jóval később tűnt el.
Lehet, hogy ez csak a gyenge jel, vagy valami beállítás miatt lehet? Sok jót olvastam a tévéről, a tunert kifejezetten dícsérték benne, de most kicsit elbizonytalanodtam. Még nem tettem le róla, de ha tud valaki jobb 37-es LCD-t ajánlani 200k alatt akkor minden ötletet szívesen várok! -
-
kugyu21
senior tag
válasz
malacyka #11043 üzenetére
Nekem ugyan nem C3005 van de szintén Toshiba, és arra jöttem rá, hogyha a csatornaváltáskor a kivánt csatornaszám az éppen futó mellett van akkor a numerikus gombok használata helyett léptetéssel váltva sokkal gyorsabb. Kb 3 csatornatávolságot még érdemesebb lépteni azt követően már összemérhető az időszükséglet a két módszer között.
-
Digisrac
csendes tag
Sziasztok!!!
1000x hallotátok már, hogy tv vásárlás előtt állok stbstb...
Szóval arrol lenne szó, hogy egy full hd-s tvben gondolkodom amin jól futna egy ps3.
Mivel ps3 ezért sony. Ezekböl a tipusokbol meik legyen szerintetek és egy rövid indoklást is szívesen vennék.
40D3500
40V3000
40D3500aep
Szerintetek meik és miért? -
vallas
őstag
Üdv nektek !
beléptem a Klubba egy JVC LT-32A90BU-s tévével, eredetileg egy 32lg3000-rt mentem, de a MM-be rábeszéltek a jvc-re, remélem nem bánom meg
eddigi tapasztalat, nem sok, de nagyobb szebb mint a régi samsung 72-s, a többit majd az ismerkedés után....
-
malacyka
tag
Egyébként most, hogy megvettem a tv-t, ezúton köszönöm meg mindenkinek, különösen Cifunak, Hencseynek, Rick4-nek, Joshinak, Hartinak és a többieknek, akiket most név szerint nem tudok kiemelni a sok segítséget és türelmet!
Tavaly október óta figyelem a fórumot és vagyok aktív tagja, de a vásárlásig csak most jutottam el. Úgy érzem a lehetőségekhez mérten a legjobb ár-érték arányú tv-t vettem, figyelembe véve a felhasználás céljait!
Szóval köszi mindenkinek, természetesen szeretnék vmi kis teszt félét csinálni, ehhez kell még pár nap. -
matekas
tag
Hello!
Hétvégén nekem is tv vásárlásra kellett adnom a fejem. Az utam nekem is rögtön a MM ba vezetett, ahol engem is sikeresen " beszéltek rá " a JVC LT 32 P80 típusú tv re.
( azért nagyjából már megvolt a fejemben hogy milyen tv t szeretnék eredetileg a panasonic TX32LX70 es készülékre gondoltam ). Bár nem értek annyira az LCD tévékhez, de azért tájékozódtam különböző fórumokból és cikkekből. Szerintem szép képe van a készüléknek, csak kicsit zavaró hogy, egyes adásoknál panoráma módban elnyújtja a kép szélét. Ez minden LCD tévével így van ? A hangja szerintem nem olyan jó , mondjuk ahogy néztem sok mindent lehet állítani rajta , de nekem hosszas állítgatás után sem sikerült megfelelő hangzást elérni.
Igazság szerint a laptopomat (is ) szeretném majd gyakran rákötni, csak sajnos nem vagyok tisztában azzal hogy ezt miként kelle tennem. Tehát, hogy milyen kábelek kellenek hozzá, ( DVI HDMI talán ). Ha ebben tudna valaki segíten akkor azt nagyon megköszönném. ( vissza olvasgattam a fórumban, de több ezer hozzászólás között sajnos nem találtam ). És még egy olyan kérdésem lenne, hogy általánosságban mi a vélemény a JVC LCD tv-k ről?Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést ha már többször volt erreől szó, ha valaki be tudná linkelni a dolgokat azt is szívesen venném.
-
proper
őstag
válasz
malacyka #11051 üzenetére
nekem se kapcsolja be a samsungot
thomson crt, thomson projektoros bekapcsolt beltérire de most az lcd nem
eleinte zavaró ha hozzászoktál
de a megoldás az hogy nem kapcsolod ki a beltérit csak a tv-t igy nem kell 2 dolgot kapcsolgatni továbbra sem csak egyet
digi beltéri ugyis ugyanannyit fogyaszt "kikapcsolva" mint bekapcsolva igy nyugodt szivvel hagyom had menjen -
malacyka
tag
válasz
MAxxYD #11037 üzenetére
Hali mindenkinek!
Röviden. Megvettük a C3005-öt!Be van üzemelve! Pc-re kötve nem próbáltam, nincs is szándékomban, de a fórum kedvéért szerzek egy kábelt és megnézem mit tud úgy.
A tv adás képe kiváló, nem tudok belekötni. Kicsit jáccani kell vele, de nagyon szépen be lehet lőni! Hangsúlyozom, hogy nálunk parabolás Digitv van, a digi beltéri egy sima scart kábellel van a tv-el összekötve. Kábeltv és egyéb tapasztalat nincs, de ahol normális minőségű jel van nem lehet gond. Szvsz tv, dvd-re nagyon ajánlom, ennyiért különösen!
3 év teljes magyar garancia, menü is van magyar, távszabija pedig a legjobb amit mostanában láttam. Két apró negatívum, de csak, hogy valami rosszat is írjak. Nagyon oldalról vagy felülről-alulrólnézve kissé fakul a kép, valamint kissé lassan vált csatornát. Folyt. köv.
-
abdu
csendes tag
a 42a3000-as Toshibáról tud valaki valami jót/rosszat mondani?
-
Bulletproof
csendes tag
Enton felvetése a Sharp LC-?2X20E-vel kapcsolatban engem is érdekel.
Nagyon furcsa, hogy egy fullHD-nek hirdetett tv esetén, a PC-s (hdmi) csatlakozási lehetőségek közül pont az 1080p hiányzik.
Ezek szerint BR-ről hdmi-n keresztül megy az 1080p, de PC-ről nem?Én alapvetően a Sony 32W4000 és a Samu 32A676 között tépődtem, amikor megláttam a Saturn 32X20E-re vonatkozó ajánlatát, ami nagyon megfontolandó. 280e-ért Xbox360-al együtt hirdetik.
A Sharpot régebben láttam, és pár napja az új Sony-t is. Elsőre a főbb különbségek:
- Sony design nekem nem nagyon tettszik, az új vékony hangszóró, és az áttetsző rész nem túl elegáns, szemben a Sharp (számomra) makulátlan külsejével.
- Sony az újabb technológiának köszönhetően valamivel kontrasztosabb képet ad.
- Sony a 100Hz-en kívül szinte mindent tud (USB, Mpeg4, 10bit, 24p, 1:1, stb), míg a Sharp picit kevesebbet, de igazából az is elég. Látható különbség nem igazán van.
- Sharp 100hz-e valamit kompenzál a fél évvel régebbi technológiai hátrányon.
- A 33000:1 dinamikus kontrasztarányú W4000 csak picivel ad szebb képet, mint a 8000:1 kontrasztú D3000, vagy a Sharp X20E (A javulás nincs arányban az értékek növekedésével).Ha valaki tud megnyugtató választ adni az X20E 1080p-s képességeiről, azt nagyon megköszönöm, illetve szívesen veszem a 32W4000 vs 32A676 tanácsokat is.
-
Shodan
őstag
most mindenki erre a 99e toshibára startolt rá? ha igen este írjatok hogy milyen...
-
MAxxYD
tag
válasz
malacyka #11025 üzenetére
Akkor nagy dugó lehetett, mert ötig nem értél oda
Én közben földön kívüli utazást tettem.. de legalábbis határon kívülit....
Már ott gyanus volt a dolog, hogy másik dimenzióba léptem, amikor a mélygarázsban a bejárattal szemben volt egy üres hely.
Ezek után már nem ért meglepetésként, hogy az eladó tudta, hogy mi az 1:1 pixel mapping. Azon pedig, hogy cseles kérdésemre, hogy mi lenne, ha elővarázsolnék a hátizsákomból egy laptopot és kipróbálnánk a tv-t igennel válaszolt, már meg sem lepődtem. Rövidre fogva 3 eladó + 2 Toshibás szakember dolgozott kb. 45 percen keresztül, hogy kiderítse, tudja-e a tv natívan kezelni az 1360 v. 1366 * 768-at....
Az én laptopomról nem ment, hát hoztak egyet...arról sem.....
Ezek után a tv-lett átszállítva egy olyen pc-hez, amire eleve egy LG 32LC51 volt rákötve VGA-n, 1360*768-ban. Érdekes módon amikor át lett dugva a Toshibára, visszaállt 640*480-ra és nem lehetett beállítani a hőn vágyott felbontást, visszadugva viszont automatikusan visszaállt arra.
A Toshibás srácok ráadásul felajánlották, hogy holnap menjek el a Lurdy házban lévő Toshiba márkaboltba, ott próbáljam ki a tv-t, addig ők itt (a Saturnban) félretesznek egy példányt!
Szóval nem jártam sikerrel, de érdekes élményben volt részem..... Minden tiszteletem a Saturn eladógárdájának!!!
Amit viszont leszűrtem az egészből:
Valószínűleg a tv nem Plug'n'Play-es, ezért nem jelentek meg a felbontásai a gépeken (nem volt hardverfelismerés sem).
A különböző felbontásokat nagyon szépen skálázta, ezerszer jobb munkát végzett mint az LG 32LB76!
Végül pedig, az, hogy fogalmam sincs, hogy monitor céljára meg szabad-e venni....., de ha holnap lesz időm, akkor elmegyek a Lurdyba és kiderítem.
A kiállított példányra egy dvd volt rákötve HDMI-n keresztül és szintén szebb képe volt mint az LG-nek. Aki csak tv-t, dvd-t akar nézni, szerintem kitünő vétel!
Az LG 32LC51-ről viszont meggyőződhettem, hogy valóban korrektül meg tudja jeleníteni az 1360*768-at. Az érdekesség az volt, hogy a képpontok életlennek tüntek, szemben az LG 32LB76-tal, amin (azokon a helyeken ahol éppen nem stretchelt) tűélesek voltak, igaz, hogy HDMI-n keresztül. -
Csigger
őstag
válasz
Alex91 #11032 üzenetére
jah oksi! olvasta a topityot, hogy kollegák elmentek megnézni a cuccost! ha visszaérnek tuti írnak róla vmi jót/rosszat! úgyhogy megvárom!
(oksa, megfogadom a tanácsot, előhívom Gugli barátunkat! de amúgy már vágom a dolgot! csak megszoktam h magyarok inkább szvsz -et használják!! de nem gond ;))
-
Csigger
őstag
sziasztok!
mostanában mi is elkezdtük ittoh nézni a családdal a sok MM, Fukar, Elctro újságokat, és gondolkoztunk mi is egy ilyen Lcd tvn! az igazság az hogy nekünk nem kellene ilyen nagyon nagy, mivel a nappaliban elég közel ülünk a tvhez! nézegettem ezt a fuakros újsit, és olyan kérdésem lenne hogy szerintetek melyik cuccos éri meg???
ez a többek által emlegetett Toshiba 99ér VAGY igaz csak 68cm-s Samsung LE26S81
melyiknek van szebb képe? illetve megéri a Toshiba azt a plusz 10 roppot???
válaszotokat előre is köszi! -
Én egy dolgot tudok említeni: a távirányító mérhetetlenül gagyi hatást kelt egy Sony után. Vagy akár egy Pana után.
Ez nem tűnik fontosnak, de azért bizony kissé bosszantó a dolog, mert a távot állandóan mancsozza az ember. Egyébként a Philips-é is gagyi volt, úgyhogy sokra nem mentem volna vele, még ha görcsölök is ezen külön... -
malacyka
tag
Igen, jártam a te cipődben is. Sokáig dilemmáztam én is mi legyen. Aztán a többféle felhasználhatóság és főleg az ár döntött az lcd javára. Plazmában a belőtt árkeretre nem láttam olyat ami megfelelt volna, csak nagyon az alja volt. Azonkívül az egyik haver áthozta az ősrégi Samu lcd-jét és semmi gondom nem volt a tv adás képével, igaz nálam digi beltériről megy. Most fogom megnézni a Saturn akciós Toshibát, ha tetszik meg lesz véve. Nekem tök általános célokra kell, nem látom a különbséget a 200 ezres kategória és a belépő szint között. Lehet, hogy rossz a szemem....
5 méterről egy 37"-os lcd-n nem fogod látni az esetleges képhibákat. Ezt garantálom. -
PLacc
senior tag
válasz
Litván Zongora #11003 üzenetére
Akkor az MM-es barátunk megkapta a százalékát!
Grat egyébként, tényleg szép képük volt a JVC-knek, csak kiváncsi lettem volna, hogy volt-e benne vmi turpiszság... -
malacyka
tag
válasz
MAxxYD #11012 üzenetére
Én most indulok, ha lesz és tetszik megveszem. Mondjuk én pc-re nem akarom kötni, tehát tapasztalatot nem tok majd írni. Szvsz vidd be a noteszt ha van, és próba cseresznye. Ha nincs akkor meg bemész és megkéred szépen az eladót. De akkor már próbáltasd ki dvi-hdmi-vel is.
-
Enton
addikt
Ujjabb kiszemelt
Sharp LC-42X20E [link]
Lg 42LF65 tel összenéztem ma a MM-ban és szemre sokkal szebb képet adott a sharp!
Megnéztem 1080p-s jelel is PS3-mal HDMI-n keresztül!És hát eléggé meggyőző volt a produkció!Habár kicsit viccesen hatot egy sharp-on a bravia promociós bluray lemeze!
Nameg az a plusz 100e se fog az előnyévé válni a LG 42lc51-hez képest de akkor is fullHD 24p és szép volt a képe!Már csak azt kéne kideríteni hogy pc-ről milyen a képe mert az lenne a legfőbb felhasználási tere!
A használati utmutatóban ami a linkelt oldalon megtalálható ott azt írja hogy támogatott felbontások:És ez kicsit aggasztó hogy hdmi-n nem írja a 1920*1080-at!
Vagyishát sehol a max 1400*xxxx! -
MAxxYD
tag
válasz
malacyka #11010 üzenetére
Sokkal most sem lettem boldogabb....
Azt írja (angolul, azt meg is értem), hogy PC-ről HDMI-n keresztül tud fogadni 1080i, 1080p és 720p 50/60Hz-s jelet..... Ez szuper....de mi van a rendes felbontásokkal???
Ez nagyon rizikósnak tűnik, bármennyibe is kerül....
Ha valaki beruházott egy ilyen tv-be (Toshiba 32c3005) és kipróbálja, akkor légyszi jelezze, hogy mi az eredmény... -
Harti
senior tag
Közben rákerestem a normális kifejezésre és realizáltam, hogy 5 méterről nézném a TV-t, és a hsz-ek alapján bőven 32" felett kéne nézelődnöm igaz?
A 42"-t túlzásnak érzem, a 37" megfelelőnek tűnik!
Másik nagy dilemmám, hogy LCD vagy Plazma legyen?
Eddig 100%-ig biztos voltam, hogy LCD de olvasva a hsz-eket látom, hogy páran a sima TV nézésre inkább plazmát ajánlanak! A jövőbe tekintve melyik lenne jobb a lassan beköszöntő HD adáshoz és Blu-ray filmekhez?
Számítógépre sose lesz kötve, csak TV adás fog menni rajta, azon kevesek közé tartozom akinek még DVD lejátszója sincs!
(eddig a gépen néztem a filmeket a 26"os LCD-n)
Na szóval ez lenne az én személyes történetem, várnám az ötleteket, tanácsokat!
-
malacyka
tag
válasz
Litván Zongora #11003 üzenetére
Ha neked bejött, és meg vagy vele elégedve akkor jól választottál. Ez nem kérdés.
Megyek megnézem ezt a Toshibát, nagyon jó árnak tűnik a 99K érte. -
-
Nah, hétvégén elmentem TV-ket nézegetni a MM-ba. Úgy gondoltam, hogy a Philips 7403-as és a Sony D3000-es között dől el majd a meccs, hacsak föl nem merül valami alternatíva.
Az a helyzet, hogy a Sony képét kifejezetten gyengének találtam. Ez persze szubjektív, de a nap végén mégiscsak az számít, hogy az ember a szemével mit lát, nem igaz? Ott volt egy rakás TV, mindet átkapcsoltam RTL Klubra, hogy ne csak a demókat nézegessem, és egységesre állítottam a különféle beállításokat is. Számomra egyáltalán nem tűnt indokoltnak a D3000 felára, sőt. Ahhoz képest, hogy a tesztekben is meg szakértői véleményekben is mekkora kultusznak örvend, előttem most eléggé leszerepelt.
Volt mellette egy LX700-as Panasonic is, az már emberibb volt, de egyértelműen a Philips-nek volt a legtisztább képe. Aztán elkapott az ismert JVC-s emberke és bekapcsolta nekem a JVC LT 32 P80-ast, ami majdnem ugyanannyira tetszett; bár kissé kevésbé realisztikus a színvilága, ám a kép valamivel részletesebb volt, mint a Philipsnél, és a feketéi is meggyőzőek voltak. Amiben egyértelműen jobb volt, az a panorama mód, a képernyő középső 2/3-adán gyakorlatilag alig torzított, míg a Philips láthatóan széthúzott mindent.Képtelen voltam rávenni magam, hogy megvegyem az ultradrága Sony-t csak azért, mert az Sony és dicsérik. Kedvelem ugyan a márkát, de ezúttal számomra alulmaradt. Nagyon nehéz volt a döntés, de bizony én a JVC-t választottam. Egyrészt olcsóbb volt pár 10 ezressel, másrészt én soha az életben nem fogom PC-re kötni a TV-t, ez egy hálószobai filmezős egység lesz, úgyhogy az ezzel kapcsolatos JVC-parák nem érdekelnek.
Most hülyeséget csináltam? :-) Láttam, hogy senki se ajánlja a JVC TV-ket, de igazából egyetlen olyan érvet se láttam itt, ami ellene mint TV ellen szólt volna.
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki linkelni egy táblázatot vagy hszt amiben le van írva, hogy adott méretű TV-t mekkora távolságról érdemes nézni?
Köszi!
Aktív témák
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Jogász topic
- Xbox Classic / Xbox 360
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest