Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ha beszereltetek 3 db. fűtésre optimalizált klímát, és szeretném igénybe venni az otthon felújítási támogatást, akkor mire célszerű a vállalkozói szerződést megkötni?
Mert a cég azt mondja hogy a H pontra töltik ki, vagyis "klímaberendezés beépítése, cseréje" pontra.
Nem lenne célszerűbb a C pontra kiállítani? " fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is"
Lehet meglátják hogy 3 db. klímát szereltettem be, megmondják ez milyen úri huncutság, és lehet nem adják meg. A fűtés korszerűsítés meg olyan trendi most.
Vagy van valahol magyarázat arra hogy mit mire kell kitölteni? -
abrtom87
tag
Sziasztok. Anyagokra kell “Munka megnevezést” megadni beadáskor? Vagy üresen kell hagyni? Mert nem találok mindenre kategóriát. Pl páraelszívóra nem jó semmi.
-
Helga0203
tag
Sziasztok.
Beépíthető gépekhez a víz/villanyszerelőtől kell valami számla (vagy bármilyen papír), hogy az elszámolható legyen a támogatásban, vagy elég csak a gép vásárlását igazoló számla? -
axioma
veterán
A paraelszivobol milyen lenne a nem beepitheto? Me'g a kivezetes nelkulit is fix villanybekotessel szerelik, a kivezeteses meg plane.
Ott kell a "beepitett" szo ahol a termektipus jellemzoen vagy legalabb lathato szazalekban hordozhato. (Sztem a klimaberendezesre se kell, pedig abbol van mobilklima, igaz azt meg ott kulonboztetik meg.) -
q13579
senior tag
Sziasztok,
Vettünk egy páraelszívót, ami kürtös. Ezek elszámolhatók, vagy minden eszközhöz kell a beépíthető szó, ha gépről van szó? (Mediamarkt-os számlára csak a típust és s páraelszívó szót írta rá a rendszer).
Köszi a választ.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
(igen, már nem tudtam szerkeszteni... 1 : 0.333 az a számlák egymáshoz viszonyított aránya
; ez lehet, hogy félreérthető volt.) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
*1/4 és 3/4

Ha teljesen kimeríted a keretet, 6-ból 3 millió jár vissza, legnagyobb munkadíj és anyag költség eltérés esetén 1,5 egyik és 4,5 másik számla típusból (szumma 6, fele 3, kész). Ha a kisebbik tétel ennél alacsonyabb, pl 1 és 5 eloszlásban lett elköltve a 6 millió, akkor az 1 határozza meg a plafont, pontosabban a munkadíjból és anyagköltségből is 1-1M jár vissza (össz 2M). -
tothbe
addikt
válasz
B@ldrick
üzenetére
Vszleg igen. Mivel a szerződésen és a számlán levő nevet, címet együtt nézik. Írjatok új szerződést aznapra amikor már az új címed volt.
A vállalkozó pedig a saját szerződését elvileg csak megőrzi. A számlát viszont a NAV felé is leadja. Legalábbis a könyvelőnél leteszi amit a NAV ellenőrizhet bármikor. -
tothbe
addikt
válasz
szokeherceg
üzenetére
Együttes igénylés esetén is jó lesz ha a tiéd már jó és tényleg csak az az egy számla lesz ilyen a többi már későbbi
-
Sziasztok.
Ma délelőtt gyakorlatilag folyamatosan hívom az államkincstárat, de nem veszik fel...
Azt szeretném megtudni, hogy ha online rendelek pl kazánt, akkor milyen számlát kell kapjak, hogy elfogják?
A sima névre, címre szóló számla megfelel, amit alapból is kapok, vagy valami egyedit kell utólag kérnem? -
Vismajor01
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Én azt találtam, hogy a maximálisan visszaigényelhető összeg az 3M forint, és ennek az aránya fele munkadij fele anyagnak kell lennie. Azon felül viszont tök mindegy.
7.§ 3: támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.
Ezek szerint a lenti verziók mindegyikével kimaxolható a támogatás
1,5 M Ft anyag számla + 4,5 M Ft munkadíj számla = 3 M Ft támogatás
1,5 M Ft munkadíj számla + 4,5 M Ft anyag számla = 3 M Ft támogatás
3 M Ft munkadíj számla + 3 M Ft anyag számla = 3 M Ft támogatás -
válasz
Vismajor01
üzenetére
a letölthető xls képletből az derül ki, hogy a számlák megoszlása 1/3 + 2/3 lehet
Tehát példaképp:
Anyag 1,5M
Munkadíj: 2,5M
Összköltség: 4M
Visszaigényelhető: 2MFordított esetre
Anyag 2,5M
Munkadíj: 1,5M
Összköltség: 4M
Visszaigényelhető: 2MHa az anyagszámla 1M, akkor a munkadíj számla legalább 0,3333M legyen. (1/3, 2/3)
-
szokeherceg
tag
Sziasztok! Feleségem lakcímkártyája pár nappal későbbi, mint az egyik számlám. Bele fognak kötni? Vagy ilyenkor egyedüli igénylőként meg tudom pályázni?
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Ha a használatbavételi és a lakcímkártya közötti (kb. 1 hónap az önkormányzati bejegyzés miatt) a szerződésen lévő időpont és a régi lakcímem szerepel még rajta abba belekötnek? És ha beadnám a használatbavételit? Számla későbbi. A vállalkozó mit csinál a saját példányával?
-
Sziasztok!
Szerintetek a kandalló vásárlása az az otthonfelújítási támogatási rendszerben a "c" - fűtésrendszer kialakítása" ponthoz kerül?
-
tothbe
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Minden számla és szerződés csak akkor lehet ha megvan a hivatalos lakcím kártya. Ugyanis minden ami előtte volt az nem felújítás hanem kivitelezésnek számít. Röviden ennyi.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Még nem lakunk a házban, tehát nincs oda lakcimkártya. Amikor beköltözünk és megvan a lakcimkártya akkor szeretném a támogatást megigényelni. Akkorra van betervezve a burkolás egy része is, és a burkoló meg is adja a kivánt számlát.
Viszont mekkora gond az, hogy az alapanyagot már megvettük, tehát tulajdonszerzés-lakcimkártya előtti a számla a munkaanyagról, de az elvégzett szolgáltatás természetesen utáni?
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Meglévő teraszunkra szeretnénk egy pergolát építeni (ha lehet fedéssel, ha nem, akkor anélkül).
Mennyire kell szerintetek a rendes engedélyeztetéssel foglalkozni? Fogja érdekelni a MÁK-ot, ha nem "hivatalosan" tesszük? Sorházas rész és a szomszéd házak esetén szinte már mindenki megcsinálta engedély nélkül, nem foglalkozott eddig senki sem vele.
A kérdés, hogy egy esetleges ellenőrzéskor ez jelenthet-e problémát?
Köszi előre is.
-
Faby
senior tag
válasz
Helga0203
üzenetére
Nálam úgy csinálta, hogy az áruházból elhozta szállítólevélre az én nevemre, beépítette, és a végén én mentem, és kifizettem a szállító alapján, így az anyagszámla az én neveme szólt.
Vagy ahogy előttem is írták, a részletezésben a munkadíj mellett szerepeltetni kell anyagköltséget is a szerződésben.
-
Helga0203
tag
Köszönöm.
Még annyit had kérdezzek, ha a szerelő hozza pl a fűtés és víz csöveket, akkor mi a szitu? -
Helga0203
tag
Sziasztok.
Milyen papírt kell kérnem (vinnem) alapanyagok vásárláskor, hogy a támogatást igénybe tudjam venni (pl kazán-radiátor-csempe-zuhanytál stb)?
A vállalkozói szerződéssel képben vagyok, de az alapanyagokhoz mi kell?
Bocs, ha nagy butaságot kérdezek.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Bobbysolo
üzenetére
Köszönöm szépen!
KilgoreTrout: köszönöm a választ! Fura, a betonkerítéses, a kapu gyáros, a napelemes, a drótkerítéses, a kőműves, meg az ács is kitöltötte. A garázsosnak nem sikerült, de akkor hozzárakom.
Mondjuk előbb legyen jó számla, mert 891 ezret fizettem és ma jött egy 670 ezres számla "véletlen". Azóta nem veszik fel. Na meglátjuk javítják-e vagy NAV lesz a dologból. 
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Készíttettem egy mobilgarázst. Megjött a szerződés. Agyvérzés.

Így első blikkre mik hiányoznak belőle? Ár, munkadíj, anyagdíj, meg a felújítás megnevezése (garázs építés) amiket látok, hogy hiányzik. Egyszer akarnám jól kijavíttatni velük, láttok még valamit ami hiányzik?
Nagyon nagyon szépen köszönöm ha valaki tud javasolni, hogy mit tetessek még bele.
-
tothbe
addikt
válasz
Pheonix
üzenetére
Akkor az ajtók menni fognak. bár nem tudom, melyik kategóriába teszed majd, de ezt majd kitalálod.
A szekrény viszont nem attól lesz beépített, mert pont oda passzol egy helyre. Azt méretre gyártottnak hívják. A beépített szekrény az pl. egy gardrób, amit a falhoz rögzítenek és onnantól az fixen ott van. Persze azt is szét lehet szerelni, de nem érdemes. A te szekrényedet viszont csak ki kell venni onnan és máris vihető. Ha rögzítve lenne a falhoz, azaz a falhoz lenne beépítve, az már más tészta, akkor már hívhatnád beépítettnek -
axioma
veterán
válasz
Pheonix
üzenetére
Leirtam: kuldj be minden szamlat, azzal nem jarhatsz rosszabbul - mi mast varsz me'g? Ha mar kifizeted, nem mind1, hogy elszamoljak vagy sem, bekuldod azt kesz.
Amugy komod tuti nem jo. Nem sok elterest lattam eddig az oft es az ltp felujitas lakascel kozott, ami mozdithato/eladhato az nem jo, csak olyan amit koltozeskor otthagysz, mert a lakashoz tartozik (tipikus pelda: szonyeg nem de szonyegpadlo igen). -
Pheonix
tag
A komód az tiszta. Valahol sejtettem...
Az ajtók, nem kimondtottan szekrényre lesznek, (nem szekrény felújítás volt) hanem lett építve egy burkolt fürdőszobai pult és arra kellenének. Ami a beépítjetőséget illeti, sztem elég relatív. Egy 100x50-es beugró vsn az ajtó mögött az előszobában és pont oda (bár ugyan elemekből) tervezett és kialakított szekrény lenne, mely az oldalfalra is rátakar. -
tothbe
addikt
válasz
Pheonix
üzenetére
a komódot biztosan nem tudod elszámolni, mivel nem beépíthető hanem szabadon mozgatható bútornak számít. a szekrényajtót is nehézkes, mert nemigen van olyan sor, hogy szekrény felújítása. a beépített szekrényt pedig csak akkor érdemes, ha tényleg beépített, mert ha kijönnek ellenőrizni és nem az, akkor kamatostól kell visszaadni nekik a támogatást, amit adtak rá.
-
Pheonix
tag
Sziasztok!
Ma megkaptam az asztalostól az árajánlatot, bruttó: 1.3M-ról. Ez egy "beépített" szekrényt, két komódot és a felújított (már számlás) fürdő pultjára 3db ajtót tartalmazza.
Az most legyen mellékes, hogy másról már van (munka+anyag) számla; de ezeket a tételeket el tudom számoltatni és a felét vissza kapom vajon?
Mert ha nem, akkor inkább kérem számla nélkül, és 3 kilóval bentebb vagyok...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Sziasztok!
Én csak most kezdtem el átnézni a feltételeket, mert eddig nem gondoltam, hogy lesz amire kihasználnánk a támogatást. Viszont belefutottam abba a problémába, hogy én vagyok egyedül a ház tulajdonosa, a feleségem és a két gyerek oda van bejelentve állandóra, nekem viszont csak a tartózkodási helyem, a lakhelyem szüleim címén maradt (eddig nem volt probléma az elmúlt 15 évben, így nem is foglalkoztam vele).
Erre a problémára megoldás lehet, hogy a ház tulajdonjogából feleségemnek átadnék 50%-ot ajándékozással és ő venné igénybe a támogatást egyedüliként?
Ha igen, a kérdés már csak az, hogy ennek mennyi lesz az átfutási ideje, belefér-e még év végéig és a szerződés időpontjától számít vajon vagy a földhivatali bejegyzéstől és ilyenkor a számlák csak ezutántól érvényesek? -
q13579
senior tag
-
Bobbysolo
tag
Sziasztok,
Kültéri lépcső burkolása az ide tartozik?
o) térburkolat, illetve külső lépcső készítése, cseréje -
moma
őstag
Jé van ilyen topik is
Csak megkérdem, de tuti nincs: ugye ha egyedül álló vagyok és van egy rossz állapotó pesti lakásom, ott semmilyen támogatás nincs felújítás akármire?
-
tothbe
addikt
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
A szerződésben célszerű pontos megnevezést írni. Már csak azért is mert ott szerződsz pontosan arra, hogy mi is a munka, amit csinál neked a vállalkozó. Meg be kell azonosítható legyen belőle a pályázathoz is. A számlán lehet egy tétel a munkadíj, csak akkor megint a szerződésben legyen pontosan rögzítve a részletes lista, miből áll össze.
A mosógépet pedig az említett feltételek mellett simán elszámolhatjátok. -
tothbe
addikt
az előző kérdésed az problémás lehet. Nem biztos, hogy az lesz, de simán lehet. Én biztos ami biztos újat kérnék az asztalostól, hogy azt számlázza nekem, amit tényleg kaptam. Ez később, ha problémád akad bármivel is hasznos lehet.
Erre a kérdésedre pedig épp az előző hsz-ben válaszoltam. Mindegy mikor vettétek, az számít, hogy mikor jelentkeztetek be állandóra mindannyian. Azaz a kettő köztieket nem tudod még elszámolni, mivel nem laktatok ott papíron (és valóságban sem). -
tothbe
addikt
válasz
tothjozsef
üzenetére
igen, az ad-vesz órát nem muszáj megvárni. De az engedélyezést azt igen, mivel az még a kivitelezés előtt van. És ha nem kapsz engedélyt, akkor nincs kivitelezés.
Ha tavaly szeptember-ben költöztetek oda, ergo neked új a lakás, akkor valóban a lakcímkártyás dátumtól lehetnek szerződések, számlák, stb. -
tothjozsef
aktív tag
üdv,
napelemes rendszerhez vennénk igénybe a támogatást, nyugtassatok meg hogy nem kell megvárni az engedélyeket, ad-vesz órát, be lehet adni a pályázatot amikor a vállalkozó elkészül a kivitelezéssel és megvannak a számlák.
Illetve ha tavaly szept. 9-i a lakcímkártyán a dátum, akkor az utáni lehet gondolom az első számla, jól gondolom?Kösz a választ.
-
q13579
senior tag
Illetve még egy kérdés.
Május 3-án vettük a használt házat, amire szeretnénk a támogatást, ezt újitjuk.
A régit április 28-án adtuk el, kiköltözni július közepen kellett, lakcímet is ekkor váltottunk. A felújításokat viszont már elkezdtük, amint megkaptuk a kulcsokat az újhoz. A kérdésem, hogy ezen időszak számlái már elszámolhatók? ( az adásvételi és a lakcímváltoztatás közötti).
Köszi a választ előre is.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Otthonfelújítás keretében napelem és egyéb felújítas mellett konyhát is cseréltünk.
Most vettem észre, hogy a konyha anyagszámláján, amelyet a nevemre állíttatott ki az asztalos a faipari céggel, van sok olyan tétel, amely biztosan nem a mi rendelésünkhöz tartozik, ellenben hiányoznak tételek, amelyek igen... pl a színkodok sem stimmelnek. Nem is foglalkoztunk vele, mert a végösszeg szinte pont annyi lett, amennyiben megegyeztünk, most hogy nézném a tételes anyagköltségeket szúrt szemet..
Ez lehet probléma ellenőrzés esetén? Vagy ilyen szinten nem másznak bele? (Csak a faipari anyagok esetén van ez a probléma...)
Köszi a válaszokat előre is!
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Most cseréltettük ki a zárt terű teraszunk ajtaját. A vállalkozói szerződésben elég annyit írni, hogy nyílászáró csere, vagy úgy írjuk hogy teraszajtó csere? A számlán külön tételként van az ajtó és a munkadíj. Viszont nincs részletezve a munka, csak annyit írtak, hogy munkadíj. Így elfogadják vajon?
Szeretnénk még egy mosogatógépet is venni, de azt magunk építenénk be. Ezt is el tudjuk számolni még ha nincs róla munkadíj, de más munkákból megvan a szükséges összeg?
Köszi előre is!
Alex -
vampire17
addikt
Latom szepen kapjak az emberek! Mi junius 3-an adtuk le a papirt, egyelore meg semmi... Meg visszajelzest sem kaptunk... Kb egy hete hivtam fel oket, akkor azt mondtak, latjak a rendszerben, de meg hozza sem nyultak... Azt mondta a noci a telefonban, h valszeg szeptemberig sem lesz kesz, de akkor mar adhatunk be surgetest, mert letelik a 60 nap... hat kösz...
Annyi, hogy mi papir alapon adtuk be... Szoval papiron NE!!

-
ZS3NI
őstag
Vállalkozói szerződés mindhárom oldalát le kell pecsételni, szignózni, vagy elég az első ahol a tanúk is vannak?
-
gzsolt
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy kis helyzetjelentés, bár itt csak olvastam eddig, de sokat segített.
Megkaptuk a támogatást. Július 26-án adtam be elektronikusan, augusztus 10-én kaptam hiánypótlásra felszólítást. Lemaradt a tanuzás az egyik szerződésről. Ezt gyorsan pótoltam, fel is hívtam az ügyintézőt (másodjára sikerült), hogy ezen kívül minden rendben van-e. Pótoltam elektronikusan, még aznap megkaptam a támogató döntésről az értesítést, másnap pedig a pénz is megérkezett.Egyébként volt 55 számla (nekem azt 4 darabban sikerült feltöltenem a méretkorlátozás miatt), 3 szerződés.
-
fogtunder
nagyúr
-
Szép napot!
Állami támogatásos (3+3) témában valaki megjárt már? Annyi a kérdésem, miután elkészült a felújítás, stb., utána szoktak-e ellenőrízni? (hogy eltért-e a feltételektől vagy sem) - házbővítés miatt, "télikert" helyett.
Előre is köszönöm a választ
-
ZS3NI
őstag
Számlán szereplő címnek mennyire kell "pontosnak" lennie?
PL esetembenLakcímkártya
XY utca 20. 3. em. 8. a.Számlán:
XY utca 20. 3. emelet 8/AKb beazonosítható, de ebbe belekötnek?
-
dealetta
újonc
Sziasztok!
A számlán elég ha a megnevezésnél az szerepel, hogy anyagköltség és munkadíj szerződés szerint? Természetesen külön sorban feltüntetve. A szerződésen szerepel a konkrét munka és az ajánlaton a munka és az anyagköltség részletezve.
-
Pharaoh
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy konyhabútort csináltatok asztalossal és ő csak a munkadíjról adja a számlát, minden anyagszamla különböző helyekről van ahol éppen megvettem, akkor a vállalkozói szerződésbe csak a munkadijat kell beiirni?
-
Till@
aktív tag
válasz
tolts.hu
üzenetére
Amennyiben még idén szeretnél pénzhez jutni, akkor azt tudom mondani hogy nekem hiánypótlással együtt 10 napon belül utaltak az első beadástól számítva.
Egyébként : "A támogatás iránti kérelmet a lakáson végzett valamennyi felújítási munkálat
befejezését követően, a számlák kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022.
december 31-ig lehet benyújtani" -
tolts.hu
őstag
Sziasztok, mikor adjam le (legkésőbb) a papírokat hogy biztosan beleférjek idén a kifizetésbe? Október? A november gondolom már necces...
-
koti
tag
Aki végigcsinálta már az otthonfelújítási bürokráciát. Gyűjtögetem a számlákat, árajánlatokat, nyilatkozatokat. A végén elég együtt a saját nyilatkozatommal elküldeni, vagy jelezni kell a saját nyilatkozataimmal, hogy igényt fogok tartani a támogatásra?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Lasersailing
üzenetére
Excelt töltöttem én is, online onnan Ctrl-C Ctrl-V

-
fogtunder
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
hivatalosan nem kell árajánlat, én saját magam miatt kérnék, plusz ha ott van, akkor kevesebb kérdés merülhet fel a MÁK részéről.
ha meg gond neki az online számlázás, akkor adjon kézi számlát, vagy csinálja meg előző este, vagy mittudomén. hacsak nem ismerem és bízok benne, biztos, hogy nem fizetek a számla kiállítása előtt.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
A számlaösszesítőt kitöltöttük szépen, de itt olvastam korábban, hogy elektronikus beadásnál újra be kell pötyögni az adatokat. Van a táblázat feltöltésére mód? Vagy minden számlát egyesével ismét be kell pötyögni? -
fogtunder
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
nekem is simán számláztak a helyszínen, bár én átutalással fizettem ki. az egész művelet összesen volt 10 perc.
-
teleahocipöm
senior tag
Igen igazad van. "A készpénzfizetési számla igazolja a fizetés megtörténtét, mivel azon a teljesítés és a fizetés dátuma megegyezik."
axioma
Eddig csak kézzel írt számlát kaptam, de majd rákérdezek a vállakozónál ő hogy gondolja, én elég macerásnak találom az online számlát, ezért gondoltam, hogy nem állnak neki rögtön a munka végeztével. -
axioma
veterán
válasz
teleahocipöm
üzenetére
dehogynem, mobil elo, adatok bepotyog, kuldte a szamlat a penz atadasaval kb. egyidoben... ez a villanyszerelo volt eppen
-
vince
őstag
válasz
teleahocipöm
üzenetére
A korábban hivatkozott gyakori kérdéseknél erre is ott van a válasz, a 75-78. pontokat érdemes átolvasni.
-
tothbe
addikt
válasz
teleahocipöm
üzenetére
azt nem kell bizonyítani. csak az átutalást.
-
tothbe
addikt
válasz
teleahocipöm
üzenetére
a vállalkozó két embere is le tudja tanúzni a szerződést. Ha már ők hozzák kitöltve. Csak szólok.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
vállalkozói szerződés kötelező, vidd át a szomszédba és tanúzzák le, azért nem olyan iszonyatos dolog ez. nem feltétlenül a MÁK mintája kell, de azokat az elemeket, amik ott vannak, legalább tartalmaznia kell.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Köszönöm a segítséget! A vállalkozói szerződés az szükséges? MÁK mintaszerződés a két tanúval, minden új vállalkozónál kerítsek még plusz 2 tanút, elég vicces.. Lesz egy munka, nem írtuk meg a vállakozóit , gondoltam elég lesz akkor, amikor jönnek megcsinálni a munkát.
Klímások is azt mondták, hogy amikor szerlik be hoznak minden papirt kitöltve, csak be kell adni. -
fogtunder
nagyúr
válasz
teleahocipöm
üzenetére
nem kell, de komplexebb műveleteknél, vagy ha egy vállalkozó több tevékenységi körbe tartozó műveletet is végez, én azért csináltatnék vele.
-
teleahocipöm
senior tag
Kell-e kérnem a vállalkozótól részletes ajánlatot vagy csak elég a MÁK oldalán lévő minta váltakozási szerződés, plusz a vállalkozó által adott számla és együtt be is adhatom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

; ez lehet, hogy félreérthető volt.)

Mondjuk előbb legyen jó számla, mert 891 ezret fizettem és ma jött egy 670 ezres számla "véletlen". Azóta nem veszik fel. Na meglátjuk javítják-e vagy NAV lesz a dologból. 
Mert ha nem, akkor inkább kérem számla nélkül, és 3 kilóval bentebb vagyok...