- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
válasz
kovacsroli #3887 üzenetére
Szerintem vissza. Emailt kell írni.
-
cdl
senior tag
válasz
teleahocipöm #3466 üzenetére
A gépeknek a nevében szerepelnie kell a beépíthető szónak.
-
cdl
senior tag
válasz
KilgoreTrout #2705 üzenetére
Szerintem simán nullszaldós a dolog. Kifehéredik a gazdaság, áfabevétel, stb. Akár meg is hosszabbíthatják.
-
cdl
senior tag
válasz
kardkovacsi #2408 üzenetére
Kellett volna. De semmi gond, feltöltöd majd újra. Ez csak pár nap plusz lesz
Nekem 2 hónap alatt zajlott le az ügy. -
cdl
senior tag
válasz
csababarca #2279 üzenetére
Ha most épül, akkor hivatalosan nem ház még szerintem. Ha majd a földhivatalban is ház, lakásként fog szerepelni, utána lehet pályázni.
De a 100 százalékosra biztos nem, az ablakaid kizárnak abból. (csak napelem esetleg, nézz utána)
De az 50 százalékosra mehetsz majd. -
cdl
senior tag
válasz
gabor12345 #2221 üzenetére
A MÁK ezt nem vizsgálja.
-
cdl
senior tag
Több sorba szedd szét. Nálam a víz gáz fűtésnél 3 külön részre bontotta a válalkozó az árajánlatban. De a számlán 1 tétel szerepelt. Így lett 3 sor munkadíj és 3 sor anyag ugyanarról a számláról. A 70 soros anyag gondolom 2-3 munkához köthető. Csak a végösszeg stimmeljen, ha összeadod őket.
-
cdl
senior tag
válasz
kardkovacsi #2147 üzenetére
Nem, semmi ilyesmit. Volt ilyen rémhír, de nem kell. A MÁK-os szerződésbe biztos nem kötnek bele
A számlán legyen külön az anyag és a munkadíj. Az anyag legyen valamennyire felsorolva. Akár egy árajánlatban.
És persze a nyilatkozat az árról.(450 000)
Nem kötözködnek. -
cdl
senior tag
válasz
betyarr #2134 üzenetére
Egyszer lehet hiánypótlást csinálni. Ha elutasítják, újra beadhatod gond nélkül. A 60 napra kell vigyázni. Viszont ha 1-2 számlával van baj, azt levonják és a többit kifizetik. Itt az lehet a baj, ha pont ezek a számlák milliósak. Ekkor bukhatod a 25-75 arányt is, így sok pénz mehet a kukába.
Nálam egy 1 725 000 és egy 1 402 000 forintos is volt. Az egyiknél volt probléma a szerződésnél. Megálltam röhögés nélkül, amíg megoldottam a hibát. -
cdl
senior tag
válasz
betyarr #2132 üzenetére
A hőfokszabályzót biztos elfogadják a fűtéskorszerűszítésben.
A radiátor szerelés ha benne lesz az árajánlatban a kivitelezőnél, szerintem elfogadják.
A festés is elmehet simán. De ha nem fogadják el, levonják a számla összegéből.
De nem az egész számlát dobják vissza szerintem. -
cdl
senior tag
válasz
kardkovacsi #2072 üzenetére
Beadhatod akárhányszor, Csak a 60 napra figyelj az utolsó számla óta.
-
cdl
senior tag
Egy apró kérdés:
A vállalkozói szerződés mintának minden oldalát alá kell írnia a válalkozónak és le kell pecsételnie?
A mellékletekre gondolok, ahol be kell írni az árat és a munkát.
Vagy elég az első oldalán,(a szerződés) ahol megvan a helye ennek? -
cdl
senior tag
válasz
Jovanny2 #943 üzenetére
Mik ezek a kritériumok?
Most hozta a postás épp a napelemes rendszer papírjait a telepítő cégtől.
Van 3 külön számla a három részletről. De ezekben csak anyag és munkadíj van megadva, nincs tételes anyag felsorolás benne.
A válalkozói szerződésben van viszoglag tételesen felsorolva.
De árak ott sincsenek tételesen, csak végösszeg.
Az elég lehet?
Aki csinált most ilyet, kapott tételes végszámlát? -
cdl
senior tag
Felmerült egy kérdés.
Szeretném hangszigetelni az egyik szobát a szomszéd felöl.
Kétfajta kőzetgyapot, elé blue gipszkarton.
Gipszkartonos EV-vel kötök válalkozói szerződést.
Ti melyik sorba írnátok?
1.
lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását,
festését, tapétázását
2. az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat.
Természetesen a második a jobb első ránézésre, de a gipszkartonos EV csinálhat szigetelési munkálatokat?
Most utánaolvasva más ÖVJT szám alatt fut a hangszigetelés mint a gipszkartonozás.
Szóval ha nincs meg Neki, akkor az első sorba lesz beleírva, remélem elfogadják. -
cdl
senior tag
Hogy 2021-ben ez még felmerül, az nagyon jól példázza az elmaradásunkat.
A számla az természetes dolog szerintem.Ha már itt vagyok: szeretnék beépített bútort csinálni és beadni a pályázatba.
Megvettem egy lapszabászatban az alapanyagot. Az élzárás és a vágás miatt lesz munkadíj is a számlán. Ezt beírhatom a munkadíj rovatba?
További munkadíj nem lesz, csak anyag még, Én fogom összerakni. -
cdl
senior tag
Válasz hárommal lejjebb:
'Nincs erre semmi megkötés. Sőt, nem is kell feltétlenül vállalkozói szerződés az anyagokhoz, te is dolgozhatsz velük. Csak az össz munkadíj/anyag arányra figyelj, a kisebb összeg legyen legalább 25%-a az összesnek. Az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belül le kell adni a papírokat. De ez nem nagy kihívás"
-
cdl
senior tag
válasz
DougButabi #274 üzenetére
641/220-as kormányrendelet.
Dec.22. -
cdl
senior tag
Természetesen nem kell szerződés a vételhez.
De amikor töltöd fel a MÁK-hoz, oda szerintem kell egy hozzáillő szerződés. Egy beüzemelő mondjuk.
A konyhabútorhoz megveszem a munkalapokat, frontokat valahol. Egy asztalossal kötök egy szerződést konyhabútor felújításáról, amiben csak munkadíj fog szerepelni. Ezeket feltöltöm, gondolom elszámolható lesz. -
cdl
senior tag
válasz
DougButabi #248 üzenetére
+1
Mindenhol kihangsúlyozzák, hogy kell hozzá kapcsolódó vállalkozói szerződés.
Én a mosogatógép cseréjekor beüzemelést fogok kérni egy szervíztől, így szerintem elszámolható lesz. -
cdl
senior tag
Az elszámolással kapcsolatban még nem tiszta ez az.
Az összes számlát beöntik egy kalapba. A végén lesz 35% munkadíj, 65% anyagköltség mondjuk.
De tisztán anyagról nem hozhatok számlát , nem veszik be ugye a nagy kalapba?
Hiába állok fürdőszoba felújitásnál 60% anyag 40 % munkadíj költségnél, nem hozhatok tisztán anyag számlát a konyhabútor felújitásról. Hisz a fürdőszobánál megmaradt 15%-nyi munkadíj részt 2x15%-nyi konyhabútor anyag számlával le tudnám fedni.
A mosogatógép cseréjéről legalább egy beüzemelő munkadíja kell, hogy elszámolható legyen, ha jól értem.
Jól gondolom? -
cdl
senior tag
Éppen ezért nem hurrázok előre.
Ha tényleg olcsó lesz a hitel, felvesszük.
Aztán felújitás után(nyár) benyújtjuk az elszámolást, visszaigényeljük a visszajárót.
Aztán előtörlesztjük a banknak az egészet.
Ha drága lesz, pár hónappal tovább tart a dolog és hitel nélkül csináljuk. -
cdl
senior tag
válasz
Intel fan11 #184 üzenetére
Szerintem olyan dátumot írsz rá, amilyet akarsz. Egyben kell majd benyújtani őket, ha kész minden.
Január 2 egy szombati nap, hová rohantok? -
cdl
senior tag
válasz
Intel fan11 #178 üzenetére
Lesz egy szerződésminta a MÁK vagy valamelyik kormányhoz kapcsolódó honlapon.
Ezt kell letölteni, aláírni a válalkozóval. De gondolom lesz saját szerződése is a cégnek.Ezekiell. Ezt komolyan kérdezted?
Egyszerűen meghitelezheted a felújitást, ha akarod.
Ha lesz lehetőség előtörleszteni olcsón, kevés megkötés lesz, még jó is lehet.
De ha sok papírt kell megszerezni sok pénzért, akkor felejtős.
Hiába max. 3 % a kamat, ha a körítés miatt még 6 %-ot rá kell számolni.
(energetikai tanusítvány, közjegyző, büntetőkamat az előtörlesztéshez, stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest