- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grande Ale
őstag
Tegnap megjött az okirat, ma a pénz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Grande Ale
őstag
Tegnap este sikerült végre beadnom, remélem minden rendben lesz.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki a felmerülő kérdéseimre válaszolt, segített! -
Grande Ale
őstag
válasz
fogtunder #2939 üzenetére
Köszi, hogy mondtad, már szétvetett az ideg!
Még valamiben ha tudnál, tudnátok segíteni, annak örülnék:
Konyhabútorra van egy előleg számla meg egy végszámla.
Végszámlán szerepel a munkadíj.
Ebben az esetben azt le kell vonnom a számla összegéből, és úgy szétválasztanom?
Mert ha a számla végösszegét írom és külön a munkadíjat akkor már ugye több lesz.
Itt vannak a számlák, remélem érthető: [kép] [kép]Anyag: 2511880ft, munkadij: 850000Ft
-
Grande Ale
őstag
A számlaösszesítő excel táblát hogyan lehet bőviteni?
Jelszót kér. -
Grande Ale
őstag
Az egyik vállalkozói szerződést a fiam tanuzta, akire igényeljuk a támogatást. Lehet ebből gond? Illetve van még egy példány ebből a szerződésből, elektronikusan kitöltve, de lemaradt a helyrajzi szám. Beirhatom utólag kézzel, és akkor legyen más inkabb a tanú?
-
Grande Ale
őstag
Ezek TEÁOR kódok vannak a vállalkozó tevékenységi körében:
412001 szakmakód - Épületszerkezet felújítás
412002 szakmakód - Lakó- és nem lakóépület kivitelezése
439904 szakmakód - Kőművesmunka
Ebbe a tételbe tartozik:
- a falazás téglával, blokkokkal, kővel
- a kéménykészítés
- az egyéb kőművesmunka pl. Ytong téglából konyhabútor, fürdőszobai mosdó kialakítása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a padló- és falburkolás, lásd: 4333 szakágazatGyakorlatilag a hidegbuirkolas egyikben sincs konkrétan, attól függetlenül beirhatom a lapozast? Kicsit most elbizonytalanodtam...
-
Grande Ale
őstag
Bocsi, még annyit, hogy az igazolványokat lehet fényképezni is, vagy scannelni kell mindenképp?
-
Grande Ale
őstag
A kérelemnél az igényelt támogatás összegéhez beírom, hogy 3 millió úgy jó? A maxot szeretném, gondolom ezt kell?
a feleségemmel 50-50 a tulajdoni hányadunk, akkor 100% -ot kell irni, vagy 100.00-át? Mert két tizedes pontosságot ir. -
Grande Ale
őstag
Elég a pecsét aláírás a vállalkozási szerződésre, vagy kell az 1.-es nyomtatványra a is?
-
Grande Ale
őstag
Egy lehet, buta kérdés:
Az egyértelmű, hogy minden vállalkozóval kell vállakozói szerződés, de az 1.-es számú melléklet az lehet közös? A végén azért kell összesíteni? Vagy mindenkinél az is külön legyen? -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Ha egy vállalkozó fest, lapoz, laminált padlóz, az mehet egy számlára, igaz?
Úgy hallottam, hogy nem is kell négyzetmétert írni, elég ha a munkadijnal az van, hogy burkolás, ennyi összeg, festés, ennyi összeg stb?
Az anyag számlák az én nevemen lesznek. -
Grande Ale
őstag
Nekünk készpénz van több számlán is, de bankkartyaval lett fizetve, gondolom az nem probléma, igaz?
-
Grande Ale
őstag
A számlán a címnél társasháznál elég a házszám, vagy kell emelet ajtó is? A lakcímkártyán szerepel az emelet, ajtó is, de eddig nem írtam sehova. Beleköthetnek?
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Lenne egy , lehet hogy buta kérdésem:
A megrendelt konyhabútor és gépek, stb számlája az én nevemre lesz kiállítva. Kérdésem, hogy a visszaigénylésnel számít, hogy a feleségem számlájáról lesz utalva az ára, vagy fontos, hogy az enyemrol legyen?
Nyilván bankkártyás fizetéssel is lesz más rendezve a jövőben, annál is ugyanez merült fel.Ha kp-val fizetnénk nyilván ilyen fel sem merülne, de azért gondoltam megkérdezem, nehogy elszurjuk.
Köszönöm!
-
Grande Ale
őstag
válasz
molnarpeter #2645 üzenetére
Akkor mehet, ha jól értelmezem?
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Szeretnénk mi is igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. Festés lenne és lapozas. A festő vállakozó alanyi adómentes, azt mondja, hogy kőműves munkák is bele vannak véve a tevékenységi körbe, tehát nem kimondott burkolás, hanem így, hogy kőműves munkák.
Adhat ettől függetlenül számlát a burkolasrol is?Olvastam feljebb a konyhabutoros hozzaszolast, kíváncsi leszek, nekünk is lenne konyha, azt mondta a konyhastudio, hogy 75-25 arányban ki tudja állítani a számlát. Teljesen külön kell legyen az anyag és a munkadíj? Ott vesszük a gépeket is, az is benne lenne gondolom az anyag költségben. Így jó?
Elnézést kérek, ha volt ez már, olvasgattam vissza, nem találtam ezekre konkrét választ.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Politika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Delta Force (2024)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest