- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Annyi hogy amilyen funkciót keresek, olyan nem nagyon van náluk. Így máshol fogok venni. De pótolni fogom az eszközt, így igazán úgymond a pénz el lesz költve.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
2 hónapja kifizették a támogatást.
Volt benne egy elektromos konvektor. Október elején amikor használni is akartam, kiderült hogy van vele egy kis gond. Visszavittem, erre közölte a forgalmazó, hogy rossza a leírás - nem tudja azt amit igért a termék.
Kis húza-vona, visszakapom a pénzt. Na most fogok venni természetesen másikat, de ugye az más márkájú, és drágább lesz.
Kell-e ezt jelezni valahová?
Vagy tegyem el a papírokat ( ami a garis ügyintézés során keletkezett ) aztán ennyi. Ha jönnének ellenőrizni, akkor meg megmutatom az új cuccot meg a papírokat?Más: Hogy haladnak a kifizetéssel mostanában? Fizetgetnek?
-
embe
nagyúr
válasz
closedown #3351 üzenetére
Nekem is ilyen minden az egyben számlám volt, kettő is. Ahogy itt javasolták 2x vittem fel a számlát.
Egyszer mint anyagköltség, ekkor az anyagköltségárat rögzítettem, és még egyszer akkor mint munkadíj - és persze ekkor a munkadíjat írtam be róla.
Semmi gond nem volt velük, a beadást követően 1,5 hét , és a számlámon volt a pénz. -
embe
nagyúr
Az utolsóra: Nálunk is így volt. Viszont a feleségem fizuja is az én nevemre szóló bankszámlára jön. Mi is arról fizettünk egy számlát. Szerintem nem lehet probléma, mert ugye ő igényli igaz, de együttes igénylőként Te is szerepelsz ott.
Nekem egy elektromos konvektor is szerepelt, aminek a számla megnevezésében ott volt a villásdugó. Nem tudta a bolt nem beírni.
Viszont a villanyszerelő az ahhoz kapcsolódó számlájára be volt írva " felszerelés, bekötés, beüzemelés." Ezen sem akadtak fenn. -
embe
nagyúr
válasz
Mittu88 #3342 üzenetére
Együttes igénylők esetében is van egy igényló. A házastárs tulajdonképpen társigényló.
Mi is együttes igénylőként adtuk be, de a feleségem igényelte, az ő nevén futott. De mint házastárs (én) együttes igénylésként futott.
Így minden számla, szerződés a feleségem nevére szólt, mivel ő volt az igénylő. -
embe
nagyúr
válasz
cappa72 #3330 üzenetére
Lehet Te nem kaptál olyan jó tanácsokat mint én.
De remélem ez már sikerül nektek!
ZS3NI: Nekem Baranya Megyei Kormányhivataltól jött a határozat. Havernak is ott folyt le az eljárás. Neki is hamar ment. Azt mondják nagyon nem mindegy melyik megyéhez kerül, mert nem a saját megyédben történik az elbírálás.
-
embe
nagyúr
válasz
fogtunder #3327 üzenetére
Csak attól tartok, hogy a "brüsszeli bürokraták" keresztbe tesznek pártunk és kormányunk terveinek ( vagy pont annak megfelelően döntenek? ) és akkor nehogy leállítsák ezt.
Ha nem lesz pénz az uniótól, akkor ez a koldus baszta ország miből fizetne?
Igaz lölőnek már előre kifizették a milliárdokat, a még meg nem kapott uniós keret terhére.
Na de ez már a politikai topic témája. -
embe
nagyúr
Amúgy nincs arra valami menüpont, ahol az ügyintézés követhető? Vagyis hogy éppen mit csinálnak a pályázatommal?
-
-
embe
nagyúr
Na beküldve. Köszi a segítséget mindenkinek!
-
embe
nagyúr
válasz
cappa72 #3288 üzenetére
Ok. Megvan a hiba oka. Nem minősítettem be a számlákat, hogy munkadíj, vagy anyagdíj.
A feleségem laptopján csinálom, és a kijelzője csak hd felbontású.
Így az utolsó oszlop llemaradt.
Na most nekem itt jön a nyűg: Van két olyan számla, ami tartalmazza az anyagköltséget és a munkadíjat is. Na ezt hogy kell beminősíteni? -
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter #3279 üzenetére
Így legyen! Bontható az eszköz, és így fixre köthető.
-
embe
nagyúr
válasz
fogtunder #3276 üzenetére
Igen ez így lesz, ahogy írtam is.
Viszont az egy vállalkozói szerződés nem gond?
És az hogy amikor feltöltöm a munkadíjról a számlát, azt hozzá kell rendelni valamelyik munkához. De csak egyet tudok megjelölni.
Lehet az lenne a célszerű, ha két számla készülne. Így is fogom inkább csinálni.Erről a villásdugós eszköz vs. fix bekötésről van valami infó?
-
embe
nagyúr
Megjött a konvektor. Nem tudtak a terméknévben módosítani. Kiakartam hagyatni belőle a "dugvilla" szót. Mondjuk fix bekötéssel lesz feltéve a konvektor, nem konnektorba dugva.
Ez gond lehet? Elvileg csak fixen felszerelt, bekötött dolgot lehet elszámolni.
Ez falhoz lesz rögzítve, fix falikábelre kötve, egy külön megszakítóra.Illetve egy vállalkozó szerződésben, illetve egy számlán, persze elkülönítve 2 tételként, mehet a 2 munkafolyamat?
A pont: elektromos hálózat kiépítése. cseréje
C pont fűtés korszerűsítés csere: elektromos konvektor felszerelés, bekötése.Egy vállalkozói szerződésbe lett írva.
Viszont ugye így egy számla lesz tőle, és a szerződés is egy.
Most ezt viszont két helyre kellene beírni a beadáskor.
Ilyenkor mi van? -
embe
nagyúr
Lesz még egy elektromos konvektor beszerelve a házba.
Villanyszerelési anyagot megvettem, számla névre szól.
A konvektor a jövőhéten érkezik meg...Holnap megírjuk a vállalkozói szerződést, természetesen holnapi dátummal, de a teljesítési határidőnek beírjuk mondjuk október 15.-t. Mondjuk 1-2 hét múlva kész lenne a munka, a villanyszerelő pedig megírná a számlát az elvégzett munkáról akkor, pl. szeptember 20.-án.
Nem lenne ezzel semmi gond ugye a dátumok különbözőségével?Ugyanis én előre megvehetem a szükséges dolgokat, nem is kell hogy egy napra essenek a vásárlások. A szerződést megköthetem ezután, vagy ezelőtt a vállalkozóval. És majd 2 héttel későbbi dátummal meg lenne a számla a teljesítésről.
Időrendileg rendben van, a szerződésben vállalt határidőn belül van. A vásárlás hamarabb lenne mint a beszerelés.
Tehát nem gond, ha tartva ezt az időrendiséget nem egy napra szól a vállalkozói szerződés, és a számla?
Vagyis jóval korábban is megköthetem a vállalkozási szerződést, mint az elvégzett munkáról kiállított számla szól. Hisz ez az életszerűbb is.
Mert már olyannal is találkoztam, ahol ekörül ment a vita.Másik kérdés.
"Képviseletében eljáró személy" rovatba ha a "cég/vállalkozó neve" rovatba be van írva a vállalkozó neve, kell írni valamit? Vagy üresen lehet hagyni? -
embe
nagyúr
Azért csodálkoztam, mert ahogy írtátok teszek egy nyilatkozatot erre vonatkozóan, és a feltöltendő dokumentumok között sem szerepel.
-
embe
nagyúr
2 munkafolyamat, amit ugyanaz a vállalkozó csinál:
A pont: elektromos hálózat cseréje, bővítése kiépítése, korszerűsítése
C pont: elektromos konvektor felszerelése, bekötéseEz mehet egy vállalkozói szerződésbe, és egy számlára ugye? Anyagról van 3 számla.
-
embe
nagyúr
Hogyan kalkulálják a visszatérítendő összeget?
A: Minden anyagszámla összeadva, egy kalapba és minden munkadíj összeadva egy másik kalapba - és végül ebből a 2 összegből kalkulának?B: A 3 munkafolyamat külön - külön? Vagyis klíma telepítés anyag + telepítés díja kiszámolva a támogatás összege. Konvektor: anyag + telepítés kalkulál. Villanyszerelés anyag + munkadíj kalkulál.
Végül a három munkafolyamat kalkulált összegét kapom meg egyben.Nálam nem mindegy, mert az "A" verzió esetén 200eFt.-tal többet hoz ki a netes kalkulátor.
-
embe
nagyúr
A feleségem nevére szólnak a számlák.
Belenéztem, az ügyfélkapus kitöltésre. Ott említ együttes igénylést. vagyis mindkettőnk adatait be kell írni, tulajdonképpen így közösen igénylejük igaz?
Egy gyerek, 50/50 arányban tulajdonosok vagyunk a házban a feleségemmel, mindkettőnk lakcíme ez a ház. Ez együttes igénylésnek számít?
És ilyenkor így kell kitölteni? Vagyis attól hogy a feleségem nevén fút a pályázat, mi együttes igénylők vagyunk? -
embe
nagyúr
Akkor marad az ügyfélkapus. Főleg így hogy nem kell azonnal végigvinni a folyamatot.
Már csak attól tartok kicsit, hogy nekem a számlán 2 tétel van. Minkadíj és a klíma ára. Klímás topikban azt írták, hogy volt akinek ez elég volt, volt akinek részletesen fel kellett sorolni, hogy a szereléskor milyen anyagot használtak fel.
De mint írtam az én számláimon csak ennyi van. -
embe
nagyúr
Van arra nézve tapasztalat, hogy hogyan érdemesebb beadni a pályázatot? Levélben, vagy ügyfélkapun keresztül online?
-
embe
nagyúr
Köszi Urak a választ!
A 3 klíma már fent van, a fürdőszobába akarok egy elektromos konvektort.
Most fogjuk cserélni a megszakító táblát, onnan közvetlenül lekábelezünk a klímákhoz, mert most konnektorból működnek.
Egy megszakítóhoz meg bekötöm az elektromos konvektort.
Így akkor marad a 3 klíma a H pontnál.
Villanyszerelés A pont.
Elektromos konvektor meg a C ponthoz.20 éve lett a gázkazánunk beüzemelve, hibátlanul működik. Csak kérdés meddig, meg ugye ez a fránya gáz ár.
Hátha lesz valami jó napelem pályázat, megint, akkor rápróbálok arra is. H tarifát nem merem bevállalni, mert nem kevésbe kerül, és most a mai Magyarországon semmi sem biztos. Viszont belengették, hogy esetleg lesz valami pályázat a H tarifára is... esetleg még azt majd.A webshopos kérdésemre nem tudjátok a választ?
"Illetve ha webshopból rendelem, a számlán lesz szállítási költség. Ugye ilyenkor ez az anyag költséghez lenne beírva. Nem lenne probléma hogy szállítási költség is lenne benne?" -
embe
nagyúr
Egy ilyenre gondoltam.
Mondjuk ez villásdugóval van szerelve, de esetleg ha be lenne fixre kötve? Berakható ez esetleg?
Illetve ha webshopból rendelem, a számlán lesz szállítási költség. Ugye ilyenkor ez az anyag költséghez lenne beírva. nem lenne probléma hogy szállítási költség lenne benne? -
embe
nagyúr
Ok. Így legyen! Csak nem nagyon vettem igénybe semmilyen pályázatot, semmi támogatást, kicsit izgulok. Helyesbítek. 20 éve amikor építkeztem, akkor 1 gyerekre a 200eFt. !!!!
szocpolt.
Ha már fűtés. A fürdőszobába tervezek felszereltetni egy elektromos konvektort - fűtőpanelt. Az mehet vajon a C pontra, a fűtéskorszerűsítésre?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ha beszereltetek 3 db. fűtésre optimalizált klímát, és szeretném igénybe venni az otthon felújítási támogatást, akkor mire célszerű a vállalkozói szerződést megkötni?
Mert a cég azt mondja hogy a H pontra töltik ki, vagyis "klímaberendezés beépítése, cseréje" pontra.
Nem lenne célszerűbb a C pontra kiállítani? " fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is"
Lehet meglátják hogy 3 db. klímát szereltettem be, megmondják ez milyen úri huncutság, és lehet nem adják meg. A fűtés korszerűsítés meg olyan trendi most.
Vagy van valahol magyarázat arra hogy mit mire kell kitölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest