- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Jaja, eleg szerencsetlen helyzet volt. En a kommunikaciot hianyolom a tortenetbol, semmilyen felvilagositast nem tudtam szerezni azzal kapcsolatban, hogy egyaltalan tortenik e valami. Na mindegy, lenyeg hogy megoldodni latszik, es talan kozvetit nemi remenyt azoknak, akik szinten beragadtak valamivel.
Nem maxoltuk ki a tamogatast, nem haltunk volna ehen nelkule, de azert jobb ez igy.
-
molnarpeter
nagyúr
Gyakorlatiasan - be tudod adni így is, hiánypótlásban meg majd aláírja valaki ráérősen amelyiket problémának ítélik.
Amúgy nekünk is kellett 18+ nyilatkozat, asszem arra nem fogadták el valamelyik aláírást, de kaptak hiánypótlásban másikat, és mindenki boldog. Mi is inkább a határidőre mentünk (25 év miatt), hogy le legyen adva, még ismert hibákkal is, akkor már a pénz legalább biztos… -
-
A szögletes zárójeles megjegyzésedhez tolmácsot kérek, mert semelyik irányba sem értem:
Az elég nagy kicseszés lenne, ha a feltöltögetés megkezdése után új számla már nem kerülhetne bele.
Ha pedig az számítana, hogy mikor kezded el kitölteni az űrlapot, akkor még két évvel a támogatási program lezárulta után is beadhatnád, hiszen még idén elkezdted.Abban igazat adok, hogy a mai jogbiztonságos időkben csak az a biztos, ami már a számládon van (és amíg nem jelzik, hogy kimennek hozzád ellenőrizni).
-
bigdady
nagyúr
Erre nincs még ajánlat ez szülői ház ott nincs csak 3 fázis. Persze szerinte sem lesz benne semmi köze a szakinak hozzá.
De jó felvetés. Nekem van napelemes ajánlatom abban ezek szerepelnek: "Villamossági ügyintézés és tervdokumentáció elkészítése, érintésvédelmi felülvizsgálat"
Bár napelemnél van egyáltalán hatósági díj ha már épp beszélünk róla? -
Fr3eWar
őstag
Mi a csalás abban, ha megkéri a kiveitelezőt, hogy két számlát adjon a munkáról.
És te csak az egyik számlát nyújtod be. Kéred, hogy az utazási költségeket külön számlázza, ne tartalmazza a sima napelemes szerződéses összeg. Nem vagy kötelezett midnen egyes számlát feltölteni amit a házadra/lakásodra költessz... -
bbmt
senior tag
Időhiány volt az oka.
Az tünt fel, hogy küldött egy mailt amiben erre a szövegre hivatkozik a GYIK-ból:
"A 2021-ban vásárolt anyagok számláit elfogadják? Például a kivitelezés csak 2022. januárban kezdődik, de ehhez már előre meg vannak vásárolva a szükséges anyagok számlával. A munkadíjról kiállított számlák már 2022. éviek lesznek.
Nem, a 2021. évben megvásárolt építőanyagokról kiállított számlák a támogatás igénylésekor nem számolhatók el.
Egy vagy több kivitelezővel 2022. január 1-jén vagy azt követően kötött vállalkozói szerződés alapján, valamint, 2022. január 1-jén vagy azt követően kiállított és teljesített számlák alapján nyújtható be a támogatási kérelem."Rákerestünk a szövegre és megdöbbenve láttuk, hogy az eredeti szövegben más dátumok vannak ami mást jelent:
"
43. A 2020-ban vásárolt anyagok számláit elfogadják? Például a kivitelezés csak 2021. januárban kezdődik, de ehhez már előre meg vannak vásárolva a szükséges anyagok számlával. A munkadíjról kiállított számlák már 2021. éviek lesznek.Nem, a 2020. évben megvásárolt építőanyagokról kiállított számlák a támogatás igénylésekor nem számolhatók el.
Egy vagy több kivitelezővel 2021. január 1-jén vagy azt követően kötött vállalkozói szerződés alapján, valamint, 2021. január 1-jén vagy azt követően kiállított és teljesített számlák alapján nyújtható be a támogatási kérelem."Mintha csak átírta volna a dátumokat, hogy neki legyen igaza,annyit írt még, hogy június 1-én lesz változás és utána biztosan el fogják fogadni...
-
-
prtvlogan
aktív tag
-
Veron
addikt
Túlgondolod a kérdést, bár értékelem, hogy foglalkozol a problémámmal. A csalás feltételezését nem veszem zokon.
Stickermajomnak van igaza, a szerződésen "előtető és terasz" szerepel, a számlán meg "munkadíj". Holott egészen pontosan egy gépjárműtároló és egy terasz lett fedve.
Azt szeretném megtudni, hogy jó-e ez így, vagy hívjam fel a kivitelezőt és verjem a blattot egy fél évvel korábbi munka miatt.
Esküszöm fogalmam sincs hogyan lehetne csalni azzal, ha két helyett egy rubrikába írom ugyanaz azt összeget és eggyel kevesebb számlát adok be. A végösszeg ugynaz. -
ggeleven
őstag
-
kardkovacsi
senior tag
Lehet ezt a földmérő dolgot elfelejtették. Nekünk anélkül nem adtak engedélyt, lehet pont ezért lett bevezetve a szabály, mert sok helyen nem kerültek fel a házak a térképre.
Valami olyan van a támogatási doksiban, hogy nincs fellebbezésnek helye így nem tudsz mit tenni.
-
Igen, még 2008 körül is külön kellett intézni a feltüntetést a földhivatalban. És totál nem volt elektronikus semmi sem. Ráadásul akkoriban még olyan nagy volt a budapesti ügyhátralékuk, hogy vidéki földhivatalok segítettek be.
A hivatalokhoz történő benyújtás ellenére máig vannak elmaradások. Pl. itt a házak harmada már az önkormányzat építési szabályzatán is úgy szerepel, hogy ott a kontúr más színnel, hogy a földhivatali nyilvántartásból hiányzik. És azóta is épültek szépen. -
kardkovacsi
senior tag
Csak a térképen nem volt rajta. Pont ez az, hogy ez akár hivatali tévesztés is lehet, mert egy 17 éves ház, akkor már elektronikus volt minden.
Nekünk is amikor csináltuk a használatbavételi tudomásulvételi eljárást (vagy valami hasonló nyakatekert neve van) akkor csak az kellett, hogy el lett indítva folyamat. Nálunk annyi volt, hogy addig az önkormányzat nem adott ki házszámot amíg nem lett a térképen is véglegesen rajta a ház így biztos rajta vanSzóval ez ilyen bagatell dolog, nem is értem miért kötözködnek amikor ott a lakcímkártyájuk, rajta a címmel.
-
Brave_86
aktív tag
Én nem értek hozzá, csak nem akarom, hogy a helyi "szaki" (aki már eljött megnézni a lehetőségeket) esetleges szűk látástere befolyásolja az ajánlatot és a végső döntést (mert ő már a Westen mellett tette le a voksát). Nem tudom mennyire ért hozzá lehet mást kellene keresniük.(?)
Ez szüleim háza egyébként (kb 25 éve épült), egy nem szigetelt, eredeti fa nyílászárókkal (2 rétegű üveggel) kb.10mx12m alapterületű, alul végig garázs, fent tetőtér beépítve, lakva. Jelenleg egy régi gázkazán (15%) és egy vegyes tüzelésűvel (85%) fűtenek a szezonban (padlófűtés nincs). Viszont ennek aránya változna a jövőben. Így tervezték, hogy a régi több mint 20 éves gázkazánt lecserélnék egy újabbra (+kémény). A meleg vízről jelenleg egy gázbojler gondoskodik.
Ez utóbbi még maradna, de úgy lenne kialakítva, hogy át lehessen állni a másik megoldásra.
(ez is lehet hülyeség?) -
nantu
csendes tag
Elszaladtam a polg.mesteri hivatalba. A jegyzőhöz(igazgatási osztály) kell beadni egy nyomtatványt amin lehet kérni az igazolást és vagy a bejegyzést. Kitöltöttem, beadtam (egy faládába kellett bedobni) Ott sem tudták megmondani kell-e a támogatáshoz, de azt elmondták hogy nagyon sok olyan ingatlan van aminek a tul.lapon csak a helyrajzi szám van feltüntetve.
-
ggeleven
őstag
Így van! A MÁK honlapján van xls, amiben lehet számolgatni (és amit amúgy be kell nyújtani) és ott írja is, hogy mennyi a visszaigényelhető.
Kérelem benyújtásának nyomtatványai
direkt link a táblázathoz: Számlaösszesítő (Excel) -
Smiro
senior tag
Ha rám gondoltál téves feltételezés. Vállalkozó ad anyagot és arról áfás számlát de szerződés nincs vele és nem is ő építi be, hanem én. Erre vonatkozott a kérdésem. Ugyanazt meg tudom venni boltban is, de azért messzebbre kell mennem, neki van. Ennyi a történet részemről. 100 km a messzebb... Ha boltban veszek, ugye nem feltétlenül kell vállalkozó a beépítéshez.
-
moata
csendes tag
Szia, köszi a gyors választ.
7.2kW a főzőlap maximális teljesítménye, 10 emberrel beszéltem kb., mindenki azt javasolta, ha nem akarok villanyóra lecsapkodásokat, 3 fázis. A 73000 forintot ugyan nem fogom tudni elszámolni, de minden mást egy villanyszerelő cég csinál, azt már el lehet. Bőven megéri még így is.
-
LanyUs
senior tag
Persze értem én, csak az ez utólagos ellenőrzés... Meg az éppen kijövő ellenőrök aznapi kénye-kedve... Nincs kedvem vitázni velük. És milyen gáz, amikor valós beruházás esetén is még szorongani kell ... Mert hiába a közlöny és hiába a GYIK, hallottam olyan MÁK válaszokat, amiket nem lehet azokból kikövetkeztetni...
-
Intel fan11
őstag
Manapsag barmelyik banknal folyoszamlat kell nyitni egy hitelhez. Nekem az erstenel munkaltatoi szamlam van! Ilyen koperacio van a cegem meg az erstekozt. Full ingyen van minden! Nem valnek meg ettol! Pelda havi 2 tranzakcio kp felvetel ingyenes! Ez akar havi 1,6 millio ft!
csak arra kell figyelnem havonta 2nel tobbszor nem vehetek fel penzt. Es ez most jol is jon otthon felujitasba mindent kpval fizetek. Nem kell a bank szeme h hova utalok.
-
donat_sz
senior tag
köszi a válaszokat mindkettőtöknek, írtam a MÁK-nak, meglátjuk mi lesz a válasz.
a változtatást így is úgy is meg fogom csináltatni, csak kérdés, hogy így melyiket mikor. a támogatás miatt a korábbi időterv módosult, nyilván az kap majd prioritást, ahol a támogatást érdemesebb igénybe venni..
ha lesz visszajelzés majd megírom! -
Nahát!
tag
GYIK
94. Milyen munkálatokra NEM igényelhető a támogatás?
Például nem igényelhető támogatás:
a szabadon álló bútorok beszerzésére (pl.: szobabútor),
a szabadon álló konyhai gépek beszerzésére, beépített nem konyhai gépek beszerzésére (pl.: mosógép, szárítógép),
lakás/épület bővítésére plusz szobákkal,
tetőtér- terasz beépítés a tereprendezésre,
gyepszőnyeg-fektetésre,
füvesítésére, műfű, murva, gumilap térburkolatként történő beszerzésére,
a tároló építésére,
mobilgarázs beszerzésére, kivéve, ha beton alapra és ahhoz rögzítésre kerül,
a raklapra, mint anyagköltségre,
az infraszauna beépítésére,
a riasztó, kaputelefon beszerelésére
központi beépített porszívó gép beszerzésére,
tetőtér építésére, beépítésére,
a lakás belső átalakítására (pl. kettő szobából három szoba kialakítása, falak bontása, új falak felhúzása), kivéve a fürdőhelyiség illetve WC létesítésének esetét,
helyiség funkciójának megváltoztatására (pl. fürdőszoba konyhává alakítása),
kültéri lámpatestre,
a ház előtti, kerítésen kívüli (utca) járda, bejáró (közterület) felújítására, új nyílászáró beépítésére (kivéve a már korábban meglévő nyílászáró cseréjének esetét),
társasház esetében a közös használatú (osztatlan közös tulajdonban lévő) területek felújítására,
a szolgáltató számára fizetendő csatlakozási díjra,
hálózatfejlesztési hozzájárulásra
öntöző-, locsoló rendszerekre.
betonkeverő, szerszámgépek, földmunkagépek bérlésére
társasház mélygarázsában kialakított parkoló megvásárlására
veszélyes hulladék elszállítására, ártalmatlanítására
kerti tó, medence építésére -
-
Intel fan11
őstag
Ceges kolcsont vettem fel 3 milliot. Ezt vegetjuk oneronek! 3 milliot szeretnek banktol. Ha teszem fel a mak adna 3 milliot ezt mind a banki hitelbe rakja. Persze ertem en h kifut a hitelem, de mas tervem volt ezzel a 3 millioval. Pontosabban 1,5 millio elotorlesztes. 1,5 millio egyeb masra koltenem, de igy ergo elveszik a penzem.
-
Hmm, honnét ez az infó?
A rendeletben (pontosabban a módosításában) ez van:
"Az R2. 7. §-a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki:
„ 7. § (5a) Napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét igazoló számla esetén az abban feltüntetett anyagköltség és kapcsolódó vállalkozói díj összesítve nem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget.”A nyilatkozatot pedig itt/így definiálja:
"[A kérelemhez mellékelni kell a következő dokumentumokat vagy – az (1) bekezdés b) vagy c) pontja szerinti esetben a j)–l) pontban foglalt dokumentumok kivételével – azok másolatát:]
„s) a napelemes rendszer telepítését vagy cseréjét végző vállalkozó nyilatkozata a 7. § (5a) bekezdésben foglaltak teljesüléséről,”De amúgy a segédanyagoknál levő minta nyilatkozat is ezt jelenti ki. Azzal az eltéréssel hogy abba a költő beleszőtte ezt a böntetőjogi felelősség maszlagot is, amit a rendelet viszont nem ír elő, minek következtében a cégvezető személyes adataival kellene kitölteni, agyrém (mi amúgy úgy döntöttünk a telepítővel, hogy nem így töltjük ki).
Az áramszolgáltatónál pedig mindkettő dokumentum kell (szerződés+nyilatkozat):
„u) a 6. § i) pontja szerinti esetben 2021. június 30-át követően megkötött villamosenergia-vásárlási szerződés, valamint a villamosenergia-kereskedő arra vonatkozó nyilatkozata, hogy a szerződés olyan elszámolást alkalmaz, amelyben az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül szaldó nem képezhető és a hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra.”
Mondjuk itt én sem értem, hogy miért kell külön a nyilatkozat, talán nem akarnak annyit olvasni, így egyszerűbben áttekinthető
-
Intel fan11
őstag
Úgy tudom lesz értékbecslés. Az kb 30ezer ft 3 misi 1,5 %-as az 45ezer. jelzálog bejegyzés az nem tom mennyi plusz tulajdonlap lekérés. Indulónak sztem minimum 100ezer ft. Kérdés induló díjat visszadnake? Az jó lenne. Cégtől ahol dolgozok sikerült felvennem 3 milliót, így most nem sűrgős a másik 3 misi még. Májusra kellene igazából. Viszont az a bajom, hogy amit államkincstár ad pénzt vissza az mind a hitelbe megy. Én meg úgy szeretném, hogy maradjon meg belőle nekem is. Ezt így meg nem lehet úgy tudom!
-
tothbe
addikt
Asszem kevesebbet, mint 3 fel sem lehet venni. Ha jól néztem 3 és 6 millió közötti összeg vehető fel ebben a konstrukcióban. Amúgy meg nem ők (MÁK) adják oda, ha odaadnak bármit (lecsökkent tőke miatt), hanem a bank végtrölesztés és hitelzárás után utalja vissza neked, ha lesz túlfizetésed.
A MÁK csak egy helyre utal, ha hiteles vagy akkor a banknak, vagyis a megadott hitelszámla számodra (effektiv neked, csak sosem látod), ha pedig önerős akkor a megadott normál számlaszámodra. Nem variálnak semmit. -
tothbe
addikt
Alapvetően semmi sincs biztos, bármit kihúzhatnak akár formai indoklással is. Szerintem a régen megvett térkő lerakása idén kezdődő beruházás, hiszen a térkövezésbe ruházok be, nem a térkőbe. A szolgáltatás nem kezdődhet január előtt. Anyagot vehettem bármikor, max nem tudom elszámolni amit január előtt vettem csak amit utána.
És válaszolva a verziódra, én is beadnám, csak hallgatnék mélyen arról mikor és hogyan vettem a követ magát. Volt azt kész. Senkinek semmi köze hozzá. Amúgy meg Trump küldte búcsúajándékként a Fehér ház mögül. Ha szeretnék, ellenőrizzék. -
tothbe
addikt
Nem kötelező, ez igaz. Ez a rész ami kb. termék konstrukció függő. Van ahol szinte csak kamatot fizetsz az elején, olyan alacsony a havi tőkerész. De ez általában hosszabb távú kölcsön, ahol a tőke több kisebb részre oszlik, mint az általad említett 1 évesnél.Ilyenkor pedig a kamat simán lehet sokkal magasabb a fizetett tőkerésznél. Rövid távon ez nem látszik annyira, hiszen ott eleve magas a tőkerész is amit fizetsz.
a másik válaszoddal meg szintén egyetértünk. 3 milliós személyi hitelhez jövedelem kell. Legalábbis kellene. De sajnos a mai viszonyok mellett ezt sokan megoldják okosban (ügyfél és banki ügyintézői oldalon is) aztán meg nem bírják fizetni a törleszőt. -
tothbe
addikt
Itt most sima banki hitelről volt szó. Pl személyi kölcsön. Ott pedig nem 3% a kamat. Sőt az első évben személyi hitelnél még alig csökken a tőke, hiszen csak kamatot írnak jóvá a havi befizetésekre ergo a tőketartozás alapján ott is legalább 25 körül lesz a díj előtörlesztés esetén is.
A támogatott hitel az kicsit más. Ott valóban a támogatás összegét egyből a bank kapja majd és jóváírja, aminek nincs extra díja. cserébe viszont közjegyző kell hozzá az elején és jelzálog alapú. Ergo ugyanazt a díjat már az elején kifizeted csak más néven. -
Támogatás nélkül is megcsinálnám. De azért nyilván nem mindegy, hogy egy hét számjegyű összeg zsebben marad e vagy sem. Persze majd úgyis kiderül, pontosabb infót szerezni most úgy tűnik hogy lehetetlen. Viszont addig is ami van, az szerintem nem kétértelmű. Az eredeti rendeletben nincs ilyen kitétel (viszont egyértelműen kimondja/definiálja, a nepelemes rendszer támogatását), a módosításra pedig van egy záró rendelkezés, ami miatt nem léphet életbe júli 1 előtt. Szóval ha nem tolnak be egyéb módosítást, akkor szerintem egyértelmű a helyzet (persze sanszos hogy be fognak január elején).
Amúgy ez miért off itt?
-
Sejthető volt...
Viszont ezzel kapcsolatban lenne egy elméletem/kérdésem: itt is, és a napelemes topicban is elhangzott, hogy a majd a szolgáltató jól keresztbe fog feküdni a dolognak, hogy lehetőleg minél többen csússzanak át juli 1 utánra, ahol ugye már csatolni kell a nem-szaldós szerződést a támogatás igényléshez.
Viszont: jan.1 és júli 1 között mi köze van az egésznek a szolgáltatóhoz? Ha én leszerződők egy telepítő céggel, akik leszállítják az anyagok, kiállítják a számlát, aláírjuk a szerződést, majd teljesítenek (elvégzik a munkát), akkor ugye lesz egy telepített, de nem bekapcsolható rendszerem, mert a szolgáltatói oldalról még van adminisztrációs teendő + óracsere. Viszont ez miért érintené a támogatást? A rendszer kulcsrakész átadása után szerintem mehetnek be a MÁK-hoz a papírok, és igényelhetem a támogatást. Az inverter kapcsolóját meg majd ON állásba teszem, ha a szolgáltatói oldalról is elkészül minden, de az már az én magánügyem.
Rosszul gondolom?
-
A legnagyobb gondom az, hogy jövőre nagyon necces lesz építőipari erőforráshoz jutni, még a legjobb tervezés esetén is előfordul hogy a szaki közli hogy jobb ajánlatot kapott és most nem jön kb. egy évig. Valós eset, ráadásul velem 2 éve történt amikor még semmi állami támogatás nem volt. Én simám el tudom képzelni az az esetet, amikor valaki az egy éve alatt semmi munkát nem tud elvégeztetni. Ok, rendben van, nem vegye fel addig a hitelt, de ez a hitel nem a 5perces szabad felhasználású piaci hitel, hanem jelzálog + értékbecslés + közjegyző mutatvány, tehát erősen időigényes.
-
clooney55
friss újonc
Sajnos nem gáz van hanem vegyes tüzelésű kazán.
Sok idő eltelik a fa konyhakész állapotba hozásával meg a fa ára sem olcsó..Na meg a tény hogy nem nagyjából állandó a hőmérséklet.
A gázt behozatni nem olcsó...vagyis az ingyenes a telekre, de a többi része szinte "ajándék"
Ismét átnézem már akkor a támogatás alapelemeit mert ha megveszek sem egyértelmű,mert konnektok meg kapcsoló stb csere és kiépítés rémlik meg ilyesmi. -
-
cdl
senior tag
Éppen ezért nem hurrázok előre.
Ha tényleg olcsó lesz a hitel, felvesszük.
Aztán felújitás után(nyár) benyújtjuk az elszámolást, visszaigényeljük a visszajárót.
Aztán előtörlesztjük a banknak az egészet.
Ha drága lesz, pár hónappal tovább tart a dolog és hitel nélkül csináljuk. -
tothbe
addikt
szerintem te értelmeztél félre valamit ebben a cikkben. Megfelelően elszámolható tételekkel akár OBI-s vásárlás is mehet a végére.
De a teljes összegből valóban legalább 1,5 millió munkadíjra lesz szükséged szerződött formában elvégezve, hogy mellé téve a többi anyag számlát, vissza utaljanak valamit.
De csináltathatsz akár 1,5 milláért egy festést leszerződve, és emellett megveszed az új konyhád 4,5 milláért és azt te magad építed be. Ellenőr tételesen megnézi majd, minden anyag beépült-e a konyhába és készen van-e a festés.Ha mindkettő ok, akkor megfeleltél.Persze ha nem ok, akkor visszakérhetik amit nem találtak. Illetve ez még nem lett kihirdetve, hogy ilyenkor a teljes támogatást visszakérik vagy csak azt a részét, bár ez utóbbi a reálisabb, csalni is ezzel tudnak (és fognak is) majd sokan, hiszen nem fognak tudni mindenkit ellenőrizni, illetve ha mégis akkor max egy keveset visszafizet, de a többit így is megkapta. Például van 200 ezer Ft munkadíjas számlám meg 4,5 anyagos. Igy csak 400ezret kapnék vissza. A maradék melót nem elvégeztetem, hanem haver ad számlát 1.3 milliós munkáról. Így megkapom a full támogatást és ha ellenőriznek max visszafizetem az 1.3-at. Akkor is 1.7 maradt. Ugyanezt anyag oldalon még könnyebb eljátszani (Megveszem, hogy meglegyen a keret, majd akár újként eladom. Ha ellenőriznek, akkor azt a tételt visszafizetem.).
Szóval lehetnek okosságok és a magyar embereket ismerve meg is fogják találni majd őket. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest