- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helga0203
tag
Sziasztok
Használtam a topik keresőt, de nem egyértelmű, hogy a gipszkartont el lehet-e számolni mint alapanyag, ha igen akkor hova kellene írni?
Mehet egy számlára pl a csempe ragasztóval, fugázóval, aljzatkiegyenlítóvel? -
Kickass
őstag
Sziasztok!
Mivel első körben elutasítottak gyorsan hozzá csapánk egy bejárati ajtó cserét az újbóli beadáshoz.
Az ajtót egy cégtől vásároltuk viszont a beépítést egy általuk csak ajánlott vállalkozó végezte.
Vállalkozási szerződést kötöttünk, de erre ha jól értelmezzük csak a munkadíjat kell felvezetni. Anyagagdíj, mivel az anyagot nem a vállalkozó hozta, külön számlán van így azt csak külön fel kell tölteni? -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Kicsit meg vagyok zavarodva, hogy most a köztartozás mentességről stb. kell-e bármit igazolni, illetve kell-e, hogy a "KOMA"-ban szerepeljünk. Vagyis nem értem, hogy erre miért van szükség ha kell, mert az AK-nak illene mindent egyszerűen lekérdezni tudni, és ügyfélkapun keresztül akarjuk benyújtani.
Kellenek ezek az igazolások, vagy sem?
-
Suineg
senior tag
Számlákat kell hitelesíteni?
-
tothbe
addikt
válasz
bigdady
üzenetére
Az első felében semmi meglepetés, hiszen dec. 31-el lejár a két éves program. Szóval nem kivezetik, hanem csak simán nem lesz új, miután lejár.
A második fele pedig egyszerű spekuláció. Bár volt már ilyesmiről szó, de ezt hivatalosan senki nem erősíti meg, addig pedig nem sokat ér, és nem érdemes erre kalkulálni.
Amúgy az egész olyan clickbait szagú cikk. Csak a kattintásokat gyűjtik vele a reklámok miatt. -
bigdady
nagyúr
Portfolió:
PIACI ÉRTESÜLÉSEINK SZERINT KIVEZETHETI A KORMÁNY AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI PROGRAMOT, A SZÁMLABENYÚJTÁSI LEHETŐSÉGET VISZONT (ESETLEG 3 HÓNAPPAL) MEGHOSSZABBÍTHATJÁK, HOGY AKI A VÁLLALKOZÓ HIBÁJÁBÓL CSÚSZOTT MEG, AZ SE MARADJON LE A TÁMOGATÁSRÓL -
Suineg
senior tag
Sziasztok, valaki tudja, hogy a SZÜF felületen beadásnál, ha lementem az eddigi beírt anyagot, akkor ezt hová menti (szerverre) a rendszer? Ugyanis a 2.oldalon elrontottam egy rádiógomb bejelölést, és nem tudom törölni. Ha újat kezdenék akkor pedig mindig betölti a lementett anyagot.
-
gurabli
őstag
Nos, végre beadtam, online. Remélem minden rendben lesz, nem kötnek bele semmibe (vagy nem rontottam el semmit). Aki online adta be, az kb. mennyi időn belül kapott választ? Ha elfogadják, akkor csak jön az utalás és ennyi?
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
-
Bikkrom
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm!
Akkor már csak a pergola a kérdéses. Remélem az is. Hátha valaki tudja. -
teleahocipöm
senior tag
Gyanúsan gyorsan ment a kérelem beadása, és remélem sikeres is lesz. Mindenkinek köszönöm a segítséget. Nem gondoltam, hogy egy helyre kéri csatolni a vállalkozó szerződéseket, majd máshova külön a számlákat, ezért nekem munkánként volt mentve és ez így nem volt praktikus, át kellett neveznem közben egy rakat doksit
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Ha ügyfélkapun akarjuk leadni az igénylést akkor mi az utolsó előtti lépés? Vagyis mivel sok a spekuláció arra vonatkozóan, hogy esetleg hosszabbítják-e, ezért lehet, hogy mi is csak az utolsó utáni pillanatban adnánk le, viszont nem szeretnénk, ha akkor kiderülne, hogy valami nincsen feltöltve, kitöltve és nem tudjuk leadni egyáltalán. Vagy hiánypótolni mindenképpen lesz lehetőség?
Tehát például hitelesíteni tudom a számlákát úgy, hogy még nem adjuk le?
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Van két tételem ami nem tudom elszámolható-e. Az egyik egy lemezgarázs. Le lett rögzítve a betonhoz általam. Számla van külön anyagról, munkáról, szerződés is a minta alapján készült. Elszámolható ha a háztól külön áll? Melyik csoportba vigyem fel?
Plusz fából készítettem egy pergolát, napelem lesz a tetején. Egy különálló kis faszerkezet, mint egy előtető, de a háztól 10 méterre van, nincs összekötve a házzal. Munkadíj nincs, csak anyag számlák. Elszámolható? Melyik csoportba vigyem fel?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
axioma
veterán
válasz
Mittu88
üzenetére
Hat az ecset mivel elkopik a muvelet alatt, elofordulhat, hogy elszamolhato, ltp-nel legalabbis igy van [furogep nem furoszar igen]. Persze ettol lehet h itt mas az elv, de mielott idegeskednel meg adminisztralnad keresztben, nezd meg van-e errol valami az oft gyik-ben.
-
Mittu88
senior tag
Olyan számlát el tudok számolni, amin külön sorra eszközt is vett a szaki?
Egy ecsetet rátett a festékek mellé, zseni a csóka.
Plusz van egy olyan számlám, aminek az egyik tétele visszaküldéses lett, így arra a tételre állítottak ki jóváírót, viszont a másik tételt elszámolnám. Ez lehetséges?
-
A MÁK-nak mi a megfelelő akkor, ha a házastárs állandó lakcíme nem azonos a felújításra kerülő ingatlan címével. Együttes igénylés, vagy önálló kell nekik?
A gyerek állandó lakcíme azonos, és a másik házastársé is az. A többi feltételnek is megfelel minden. OFT banki hitelnél már mindent leellenőrizött és elfogadott a bank. Ott a házastárs adóstársként került a szerződésbe.A tájékoztató ez ügyben ennyit ír:
"Ki igényelheti a támogatást?
A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő személy, mint igénylő igényelheti, vagy az azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként igényelhetik." -
Pheonix
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mosdó bekötéséhez szükséges:
-fexicső, -sarokszelep, -sarokszelepre rozetta felvitelnél a táblázatba, melyik lehetőséget kell választani:
ja) belsőtér felújítása, ideértve a szaniterek beépítését vagy cseréjét..., esetleg
t) használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése, vagy elemeinek cseréje...Köszönöm a válaszokat.
-
gurabli
őstag
Tudom, sokszor volt már: ha egy számlán 4 különböző kategóriáról van munka- és anyag számla (villany, szaniter, burkolat, festés), tehát összesen 8 sor egy számlán, akkor ezt a számlát nyolcszor kell online felvinnem az összesítőbe? Jól gondolom?
Szerk: lakcímkártyának pedig csak az az oldala kell, ahol a cím szerepel?
-
gurabli
őstag
Az Ikeában vettünk egy termosztatikus csapot, zuhanyfejet és csövet. Ha ebből a szerencsétlen számlából ki tudja találni elbíráláskor az ügyintéző, hogy ez valóban az és nem egy plüss tacskó... De csak ilyen számlát adnak, külön kérdeztem. Gondolom nem ez lesz az első ikeás számlájuk, de hülyét kapok, ha ez miatt dobják vissza. Szerintetek?
-
Pheonix
tag
Szerintetek, azt úgy elfogadját, ha az összes számlából egy egyesített pdf-et csinálok, ami persze nem érid el az 5mb-t?
Az egyszerűsített számlából pl. kettő lett szkennelve A4-es felületre, és így lett egy 40 oldalas pdf fájl. Ezt tömöríttem és tölteném fel.
A vállalkozók számláit meg külön-külön.
Előre is köszönöm a segitséget!
-
cd930
senior tag
válasz
Attiskaaa
üzenetére
Nem kell egyben szekennelni mindent, csak egyszerűbb lesz a végén a dolgot, mert kevesebbet kell hitelesíteni (ami egyébként feltöltött doksinként egy gombnyomás).
Az igénylők személyijének két oldalát kell egy helyre feltölten, akár egyetlen lapra akár külön-külön szkennelve.
Minden igénylő és minden gyerek lakcímkártyájának első oldalát kell egy másik helyre feltölteni. Születési anyakönyvi kivonat nem kell.
Vezeti a rendszer az ember kezét, nem kell aggódni.
Folyamatosan menteni az űrlapot és ha a végéhez közeledsz, ellenőrzést is futass, az is segítségg. -
joghurt
addikt
válasz
Attiskaaa
üzenetére
Nem olyan sokkal ezelőtt írtuk.
Fajtánként egyesítheted (valamivel 5 MB alatti darabokba). Előre hitelesíteni nem kell, mert az utolsó lépésben lesz rá lehetőséged a felületen. (Csak ne felejtsd el.) De az sem baj, ha előre megvan.
Születési anyakönyvi nekem nem rémlik, hogy kellene. A te lakcímkártyád sem, csak a gyerekeké.
-
Attiskaaa
tag
válasz
Bobbysolo
üzenetére
Mármint ezt most úgy érted, hogy tételenként külön feltöltögetek minden csatolmányt a megfelelő helyre, és azokat le fogja hitelesíteni?
Nekem ez kicsit furcsa lenne, de lehet hogy így van, akkor ez üdvözlendő.
Azt gondolnám, hogy mindent beszkennelek, és tételeknek megfelelően egyesítek (pl összes számla egy tételbe szkennelődik, és egy PDF készül belőle, gyerek születési anyakönyvije, lakcímkártya, stb egy másik egyesített PDF, vállalkozói szerződés is külön, személyim, lakcímkártyám, stb is külön)
Ezután ezeket a keltekezett PDF-eket egyesével AVDH-n keresztül hitelesítem, és utána csatolom fel a megfelelő helyekre. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
A héten végre meglesz az utolsó számla és beadom online a kérelmet, együttes igénylés (asszonnyal). Elvileg minden megvan és már annyiszor átolvastam, hogy mit, merre, hogyan, de a biztonság kedvéért lenne pár kérdésem, most, hogy online kezdtem kitölteni:
1. Az igénylő (házastárssal/élettárssal együtt-) és/vagy kiskorú gyermeke(i) tulajdoni hányada együttesen: * -> ha a lakás az asszony és az én tulajdonom, 1/2 - 1/2 tulajdoni hányadban, akkor ide 100% kerül?
2. Igényelt támogatás összege:* -> ide azt írom, hogy mennyit szeretnék összesen visszakapni, a kalkulátor alapján, pl. 2 852 320 Ft
3. EGYÜTTES IGÉNYLÉS ESETÉN A HÁZASTÁRS/ÉLETTÁRS NYILATKOZATA -> ezt számítógépen kitölthetem, majd az asszony és a két tanú aláírja, keltezés és szkennelem, feltöltöm. Online igénylés esetén van bármi még, amit sk alá kell írnom és beszkennelnem (pl. nekem, mint igénylőnek?)?
4. a Tbj. 6. §-a szerint biztosítottként szerepel (ide nem értve az igénylést megelőző 180 napban a közfoglalkoztatási jogviszonyban álló személyt)* -> ha alkalmazott vagyok egy Kft-nél, akkor ezt kell jelölnöm?
5. ha az igénylő nem szerepel az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartozásmentes adózói adatbázisban, nemleges vagy az 5000 Ft-ot meg nem haladó adótartozásról szóló adóigazolás -> kértünk mindketten NAV nullás igazolást, online meg is kaptuk. Itt feltölthetem az igazolást? Tudom, nem kötelező.
Köszönöm!
-
cd930
senior tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Már volt róla szó, hogy az elektronikus aláírással ellátott számlákat nem lehet hitelesíteni még egyszer. Jól lesz így.
-
koti
tag
No végre reagáltak a beadott anyagomra. Egy hiánypótlást kell beadnom. Kérdésem a hiánypótlást emailban csatolva elküldhetem az ügyintézőhöz, vagy kötelezően ezt is az online felületen kell elküldenem?
-
Thunder23
csendes tag
Üdv!
A tegnapi napon leadtuk a kormányhivatalnál az igénylésünket a vissza térítésről.
Azt szeretném kérdezni hogy egyáltalán volt értelme megigényelni ha nekem most 8.-ával megszűnt a munkaviszonyom a munkáltatómmal?
Vagy elég hogy az igénylés benyújtásakor még megfeleltem minden kritériumnak?
Előre is köszönöm a válasz(okat)
-
Attiskaaa
tag
-
Attiskaaa
tag
Üdv,
Nekem az AVDH hitelesítés végbemegy, ki is írja, hogy minden OK, de a z adobe hibát ír rá, érvénytelen.
Nektek is ilyen?
Köszi
-
koti
tag
Van arra mód, hogy rákérdezzen az ember, hogy az Online beadott anyagra 6 hét után miért nincs válasz?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tothjozsef
üzenetére
Fizetési határidő 14, oké. Mi a kiállítás dátuma?
Amúgy lehet 0 forintos, technikailag akkor fizetted az utolsót, 14-et írj be, ha a kiállítás dátuma az
-
joghurt
addikt
válasz
tothjozsef
üzenetére
Az előleg is lehet 100%.
A "rendes" számla dátuma egyezik az átutaláséval? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
tothjozsef
üzenetére
10-én kaptad a végszámlát, ugye? 10-et írhatod mindenesetre.
-
joghurt
addikt
válasz
tothjozsef
üzenetére
A pro forma (magyarul díjbekérő) önmagában nem számla. Kellett volna kapnod róla egy rendes előleg számlát is (ld. pl. itt).
-
tothbe
addikt
válasz
tothjozsef
üzenetére
A számlán gondolom szerepel egy pluszos és egy minuszos tétel is. Akkor annak a napja az utolsó fizetés napja.
-
tothjozsef
aktív tag
Hátha valaki tudja: 10-én kaptam a kivitelezőtől egy proforma számlát, aznap el is utaltam, majd megkaptam a számlát 14-i teljesítés/fiz. határidővel.
A kérelemben a 'Az utolsó számla kifizetésének napja' ilyenkor 10-e vagy 14-e? -
6030D
addikt
Sziasztok! Visszakerestem, de nem igazán értem a konkrét választ. Ha konyhabútort nem cserélünk, csak beépíthető gépeket, akkor azokat anyagárban el lehet számolni, vagy csak akkor ha tartozik mellé szakember általi munkadíj számla a beszerelésről?

Egyébre van megfelelő mennyiségű munkadíj és anyag számla, itt csak az a kérdés, hogy kérik-e, hogy szakember üzemelje be, vagy én is berakhatom (gáz nincs benne)? -
gzsolt
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam a támogatással kapcsolatban egy kérdőív kitöltésére felkérést.
Ez mi? Kötelező? Nem emlékszem, hogy bárhol lett volna szó ilyenről.
Köszi. -
-
tothbe
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
kellett, hogy legyen. egy szerződés minimum két példányban kell, hogy készüljön. Ha nem, akkor jogilag nem minősül szerződésnek.
És igen, később ellenőrizhetik náluk. De akár összehasonlításra is bekérhetik mindkét példányt egy hatósági ellenőrzéskor. -
Hm. Beadás előtt állok én is. A szerződést hozzám vágta a cég (az adataikat beírták, lepecsételve minden oldalon és aláírva), viszont azt mondták, töltsem ki a dátumokat, ahogy gondolom. Ez már hetekkel ezelőtt volt, baromira nem emlékszem, volt-e második példány. Lehetséges, hogy maguknak nem készítették el? Ezt esetleg a cégnél később ellenőrizhetik? És ha náluk más dátumok szerepelnének? Persze felhívom őket, csak gondolom előtte tájékozódom itt.
-
den89
tag
Azt értem, de ez nem javítás. Egy eleve tollal is kitölthető táblázat, amiben üres a rubrika, és beírnám tollal, hogy "térkövezés, térburkolat készítése". Nincs mihez oda írni, hogy javítva/javította XY, mivel egy üres helyre írok be valamit.
Az oldal a lap alján pedig eleve alá van írva a vállalkozó által és általam is. -
den89
tag
Sziasztok!
Otthonfelújítási támogatás hiánypótlással kapcsolatban lenne kérdésem.
Egyrészt a felületen újra ki kell tölteni mindent? Bejelölöm az első oldalon, hogy hiánypótlás, beírom az ügyiratszámot. Majd ezek után pontról pontra ki kellene töltenem minden újra? Mert pl az adóazonosítóm, feleségem, gyermekem adatai, a táblázat, stb üresek. Vagy csak annyit kell, hogy az utolsó oldalon, ahol fel lehet tölteni a dokumentumokat, ott feltöltöm, ami a hiánypótláshoz szükséges (esetemben néhány vállalkozói szerződést) ? Plusz van a MÁK oldalán egy hiánypótlás elnevezésű word doksi, azt is ki kell töltenem, beszkennelnem, ha neten adom be, vagy az csak akkor kellene, ha papíron küldeném be?
Még egy kérdés, azon nem problémázott nektek az ügyintéző, hogy a táblázatban a felújítási munkát tollal írja be az ember? Mert nekem az egyik szerződésből kimaradt (be van jelölve, hogy mi volt a munka és az összeg is ott van, csak nem írtuk be a konkrét megnevezést). Ezt beírnám tollal, mert az összes oldalt aláírtuk a vállalkozóval, tehát nem tudom újra kinyomtatni az ő aláírása nélkül. De a vállalkozó és több ismerősöm is azt mondta, hogy nyugodtan írjam be tollal.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
-
Pheonix
tag
válasz
Pheonix
üzenetére
Az olyan számlákat, mint mondjuk az itt látható jobb oldali Obi-s, amin vill.szerelési anyag és szilikon és műanyag sarokprofil szerepel, ergo teljesen más típusú felhasználási tételek, akkor azokat hogyan vezetem fel a megnevezéshez? Vagy annyiszor viszem fel a számlát, ahány fajta munkálatokhoz lett elhasználva?
Köszönöm a segítséget. -
molnarpeter
nagyúr
Csap hova ment? Ha fűtés, teljes számla végösszeget írd be, ha fürdőszoba, akkor kétszer tüntesd fel a számlát, egyik helyre radiátorok ára és fűtés, másik helyre csap és hozzá illő fürdőszobai kategória. Nem kell párban legyen az anyag és munka számla, lehet olyan anyag is amit magad építesz be, stb.
-
sz.zs.
őstag
Van nekem egy Megathermes számlám, amin 3 db radiátor és egy csaptelep szerepel. A radiátorok cseréjéről van munkadíj számlám, viszont a csaptelep cseréjéről nincs ( igazából nem is lett még kicserélve). A kérdésem az, hogy ebben az esetben a Megathermes számla teljes összegét írjam be a táblázatba, vagy vonjam le belőle a csaptelepet és csak azt az összeget írjam be?
-
Sziasztok.
Ezeket az anyagdíjakat be tudom írni valahova?
Fürdőkád, üveg zuhany paraván, fürdőbe láb nélküli mosdó szekrény és tükrös felső szekrény, mosogató tálca plKeresőt használtam, de nem dobott ki találatot.
-
Pheonix
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
meg ugye attól függ, honnan nézzük, lehet az is kocsi beálló (csak beázik), napelemnek váz (de minek olyan magas), stb. 
Akkor már csak a pergola a kérdéses. Remélem az is. Hátha valaki tudja.