Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
őstag
Szó szerint ugyanebben a helyzetben voltunk mi is. Szerintem: szobatisztaság. Mindenkinek jobb, neki is, nektek is. Sokkal ördöngősebbnek hangzik, mint ahogy valójában megy majd. Ezzel szoros összefüggésben, de nem csak ezzel kapcsolatban: rendszer és rendszeresség. Ugye a szobatisztaság miatt eleinte a séta nagyon fontos (persze csak oltások után, addig óvatosan, de nyugodtan le lehet vinni). De legyen az ágyikója egy adott helyen, a vizes tálka is egy kitüntetett hely, meg persze a kajás tálcsika. Ha már kaja, akkor ott az időpont(ok)ban legyen rend (már csak a kaki-pisi miatt is). Séta: legalább a reggeli-esti legyenek kb. hasonló időpontokban, nálunk pl. reggel 7 és este 21, napközben meg ezer dologtól függően 2-3 séta még. Játék se maradjon el főleg amíg pici akkor sokat tanul, később meg hagy fáradjon (nem csak fizikailag, fejben is). Két opcionális dolog: ruhához (ha kell neki) minél előbb szoktatjátok annál könnyebben elfogadja, másrészt ugyanez az autóval, ha tervezitek kocsiban vinni érdemes azzal is összebarátkoznia. Nekünk a kis tacsinak saját "kutyaülése" van, amibe be lehet kötni, ott szokott aludni mellettem.
Röviden-tömören ennyi. Kitartást és sok örömet hozzá![ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
őstag
Na ez a kutya ülés jó kérdés, mi körbejártunk egy rakat boltot, aztán az egyikben szembejött. Tettem is fel képet asszem, de nem találom... Kb. vakszerencse volt, sajnos nem tudom máshogy mondani...
Játék egyelőre kb. mindegy, rág, rág, rág, ez lesz a napi meló, többek között.
A pelenka jó, persze eleinte mindenhová fog sikerülni, meg amikor kezdi kapisgálni akkor a szélére áll és pont a pisi fog mellé menni stb... Az a lényeg, hogy a pelus csak egy átmeneti állapot legyen a szobatisztaság felé. Mi nem jutifaliztunk, hanem agyondicsértük + sok simi, amikor akár eleinte a pelusra sikerült, később az első "kinti" alkalmakkor is. Szokták mondani, hogy egy kis pisivel meg lehet "jelölni" a pelust, hogy később is tudja, oda szabad... Nem tudom működik-e, mi is próbálgattuk, de érzésre ugyanúgy "teljesített". Büntetni semmiképp sem szabad ha nem jó helyre sikerül, de azért dicsérni sem ha a szoba közepén díszeleg, szóval egy finom határozottság kell, vagy nem is tudom. Lényeg a lényeg, először azt szokja meg, hogy ne akárhol a lakásban csinálja (igazából magától fog "rájönni", ezt kell felgyorsítani a határozott, de nem büntető jellegű magatartással), onnan meg már csak egy lépés, hogy ki is érjetek vele...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
-
-
-
bnorci71
addikt
az 1 éves Berni a mai napig olyan sírást tud rendezni hétvégente amíg ki nem megyünk hozzá hogy ihaj.
galervin93
csak a gyerekre adnak gyes-t gyed-et a szülőnek de értelek, nálunk otthon volt hagyva nem volt mese, megszokta, úgy is ez vár rásylex1
én inkább azt nem csináltam volna, hogy 2-3 nap után másra hagyom, elszakítják az anyja mellől 2-3napot valakivel tölt majd újra új közeg...ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Kobe
veterán
Normalis doki?
Tacskoknal azert kemeny a szemmel diagnosztizalos doki.... En nagyjabol 600kmre kerulnemGorcsot okozhat akar gerincproblema, ha olyan idegeket nyom, daganat, epilepszia, de meg kullancs csipes es veszettseg is.
A kozos bennuk hogy egyiket sem lehet kezratettel diagnosztizalni, vervetel, rontgen, ct min. kell hozza[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Sajnos Én reggeltől estig dolgozok, s így a kenneljébe van bezárva, ami elég nagy.
Este tudom csak kiengedni kb. 2 órára.
Vagy hétvégén, amikor otthon vagyok.
Sajnos hétközben így nem tudok igazán foglalkozni vele.
Azért kell bezárni, mivel ha hirtelen, bármikor jön egy vihar, s elkezd dörögni, képes lenne kirágni a fa ajtók tokját.
kb. 3 éve volt, amikor így elkezdett félni a dörgéstől.
Akkor bele is harapott az ajtó tokba, de szerencsére gyaluval még helyre lehetett hozni. -
galervin93
őstag
Nekünk hasonló volt szintén tacsival. Ivartalanítani szerettük volna mihamarabb, de belecsúsztunk a tüzelésbe. Hasonló mód elhúzódott, végül kapott egy hormon gyógyszert, ez csillapította a tüneteket (is), és amint a doki rábólintott már meg is ejtettük a műtétet.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
őstag
Nincs mit!
Nem volt, bár istentelenül aranyosak, amikor többen is elférnek a tenyeredben. De reálisan nézve nem tudtuk volna úgy kezelni a dolgot, hogy mindenkinek jó legyen, szóval Szeder nem lett anyuka. De azért még boldog.
Lekopogom, nem volt azóta sem "lányos" baja, reméljük így is marad.[ Szerkesztve ]
-
Manduia
csendes tag
És ezt sem hiszem el, hogy ez a legenda sem kopott még ki, hogy a szuka kutyának kell, hogy legyenek kölykei. Nem kell! A nagyszüleim idejében terjesztették ezt, de azóta már annyiszor cáfolták. Teljesen felesleges ezzel terhelni a szervezetét, és kutyakölyökből is túl sok van már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest