Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
válasz
Idiofil #32896 üzenetére
Nálunk csak legelőször volt teszt egy gyorsteszt (kb 3-4e Ft-ba került), mikor megyek újabb adagot venni, csak azt kérdezik, hogy szedi e folyamatosan. Általában minden hónap 10-én kapják, de legutóbb nem tudtam eljutni a dokihoz, csak 15-én, mondta hogy nem gond ha 1 hetet csúszik, nem kell újra tesztelni.
-
-
Vesa
veterán
válasz
Idiofil #32896 üzenetére
Ebben itt nem nagyon lehet felelősségteljesen tanácsot adni, mert ha megfogadod, aztán nem volt igaza az illetőnek, akkor akár baj is lehet belőle. Abban sajnos igazad van, hogy néhány állatorvos iszonyú pofátlanul tolja a lehúzást, ezt magam is tapasztaltam már. Éppen ezért, nekem az a tanácsom, hogy kérdezz meg erről még legalább két másik állatorvost is, és a válaszok alapján döntsd el, mit csinálsz!
-
Idiofil
aktív tag
Sziasztok,
Valaki homályosítson fel legyen szíves:
Adott egy egy éves kutya. Normális helyről hoztuk el előző évben, elhozatal után rögtön állatorvos, megfogadva tanácsát dupla védelem az élősködők ellen (Vectra 3D + Nexgard Spectra mindkettő havonta, folyamatosan és ~ 3 havonta féregtelenítés).
Namost, múlt héten mentem a következő adagért, erre jött a mondat: "akkor mikorra írjuk be szívférgesség-szűrésre?". Én meg értetlenül álltam, ha minden hónapban dupla védelem, akkor minek teszt?
Teszt nem akkor kell, amikor a kúrát elkezdjük vagy ha év közben szünetet tartunk (pl télen)? Folyamatos szedés mellett nem pusztul el minden? Így nekem egy kicsit lehúzásnak tűnik.
De könnyen lehet hogy én vagyok ostoba, de akkor valaki segítsen ki az igazsággal.
Előre is köszi.
Üdv
M -
törölt tag
Beszéltem a bolttal, az Alphavetnél van leállás biztonsági módosítások miatt, utána újranyitnak és megindul ismét az árukiadás. Ma vagy holnap. Legkésőbb jövő hét elején megérkeznek a csomagok is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
A Farmina pont olasz, úgyhogy nem lettem megnyugtatva ezzel sem. Simán benne lehet hetekig tartó csúszás, ha itthoni raktárakból kifogy, ha itthon korlátozzák a futárszolgálatot stb. ezt előre sose tudni mennyire lesz ténylegesen komoly a helyzet vagy mennyire borul el az agya a döntéshozóknak.
Azt a 4 zsákot még kiharcolom valahogy, aztán utána nyugodtabb leszek.Nekem a kerítésvason drótháló van, azon csirkeháló, azon meg zöld árnyékoló. Ezen nem tudnak kiharapni vagy benyúlni mások, de a kutya még átlát rajta valamennyire és tud informálódni.
-
omfgk
veterán
válasz
#89309696 #32888 üzenetére
Igen, pár évvel ezelőtt egy baráti beszélgetés alkalmával feljött ez harapós kutya tábla téma, akkor tettem ki előre is, hátra is.
De a szóváltás után rögtön az ugrott be nekem is ,hogy mi van akkor ha nem vagyok itthon...-----
A webshop témához visszakanyarodva :
A webáruházak nem lesznek bezárva. Persze náluk is lesz munkaerő hiány vagy akár beszerzési problémák, de csak az üzlettereket érinti a korlátozás (még akkor is ha szigorítanak és minden bezár kiv. gyógyszertár/élelmiszerbolt/benzinkút).
Rendelni még lehet majd.Még az olaszoknál is lehet rendelni neten.
Persze jelentősek a késések. Nem csak a webshopnál hanem a szállítóknál.
https://www.zooplus.it/ -
törölt tag
válasz
laszlolczka #32886 üzenetére
Ha megharapja és orvoshoz megy vele (mivel az orvos jelenti) akkor oltási könyv, két hét otthoni karantén, kétszer ellenőrzi a körzeti állatorvos. Papírmunka és kész. Ez mindenképp lezajlik. Ezen felül lehet a polgári peres út, de az elég ritka, pláne mivel kamera, tábla kint volt, nem fogja megpróbálni se az illető. Illetve a szülei.
A tábla tipikusan olyan, hogy kint kell lennie, de ha kint van nem nyersz vele semmit. A polgári per ellen valamit véd.Ha a saját kutyád harap meg is karantén van, ha orvoshoz mész vele. Szóval... Legyen otthon Betadine meg kötöző....
-
törölt tag
Igen, csak napok kérdése és bezáratják az élelmiszeren kívül az összes üzletet nagy százalékos eséllyel, így mindenki aki nem Teszkós kajával etet az így járt, főleg ha ez egy hónapig is eltart. Se állatboltok, se webáruház, se Fressnapf.
Holnap reggel telefonálok, aztán legfeljebb autó és elmegyek érte amíg még lehet.
Nincs az az apokalipszis, hogy az én kutyáim moslék áruházas kaját kapjanak, ahhoz előbb nekem meg kell döglenem.
Hülye voltam, mert előbb kellett volna rendelni. Felelőtlenség volt ennyi év kutyatartással a hátam mögött, hibáztam. -
-
törölt tag
Aki prémium táppal etet, halmoztatok fel tartalékot? Én szerintem elkéstem, hiába adtam le rendelést péntek reggel, mai napig semmi.
-
omfgk
veterán
válasz
szotyika77 #32881 üzenetére
Van. Mindkét utca felőli részen. Kamera is van a dunapart felé
-
omfgk
veterán
Egy kérdés ,hogy ilyenkor mi a helyzet :
Dunakanyar. Itthonról dolgozok. A fiatalság a digitális oktatást láthatóan komolyan veszi hiszen a dunaparton brutál a forgalom. Fociznak, szipuznak vagy a fene tudja...
A lényeg. Az egyik hülyegyerek berúgta a labdát a kerítésen. Onnan vettem észre ,hogy a kutya üvölt mint az állat.
Felállok ,hogy megnézzem mi a fene van. Azt látom ,hogy egy 13-14 éves gyerek mászik be a kerítésen.Gondolom nem akart csengetéssel időt veszíteni vagy legalább beordítani a kapun ,hogy mi a helyzet.
Azért itt már felment a pumpa, még pont időben kiléptem az erkélyre ,hogy tudassam vele ,hogy mekkora egy barom. Még neki állt feljebb. Szerencsére (főleg neki), még akkor sikerült figyelmeztetni amikor a kerítésen lógott.
A kérdés : Ha bemászik, a kutya okoz neki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket ,akkor engem vettek volna elő vagy inkább őt betörési kísérlet címén?
A kutya közben a kerítéstől 1 méterre vicsorogva, nézte az akciót. Várta ,hogy mikor ér földet a delikvens. -
jézusom
addikt
Van egy kicsi is, őt akarom futtatni, ő rohangál a lbada után csak éppen a futó pad nem jó neki. Ez ilyen motor nélküli gagyi pad, de a net tele van futó kutyás videókkal. Akkora surlódása van a padon lévő szalagnak, hogy a kis 20 kilós kutya nem tudja elindítani, amit neten látok az is motor nélküli, de azt kézzel be lehet indítani neki, akkor már pörgetné
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 3 hónapos labrador szuka kiskutyánk akivel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem.
Este még a garázsban alszik, ami azt jelenti, hogy este 10 és éjfél között még kimegyünk vele egy lefekvés előtti utolsó sétára, majd reggel 6-kor engedjük ki a kertbe. És éjszaka beteszi a garázsba a nagydolgát, majd reggelre meg is eszi a kis, néha nagy részét. Enni rendesen kap, napi 2x főtt kaját, 1x tápot, elég szép adagokat. Ha kint van az udvaron nem vettem még észre, hogy megenné a saját kakiját. Hogyan tudnám erről leszoktatni?Azt is észrevettem, hogy nagyon szereti enni a kavicsokat. A kisebbeket elfogyasztja, a nagyobbakon viszont csak a fogát koptatja. Ha rajtakapom akkor hiába mondom neki, hogy nem szabad, fúj, stb, megy két kört és ha talál egyet akkor elrágcsálja. Még építés altt van a kert, így vannak még kavicsdarabok. Erről hogyan tudnám leszoktatni?
Előre is köszönöm nektek a segítséget!
Üdv!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
samujózsi #32876 üzenetére
Hát, ha ilyen fizikai állapotban vagy, a kutyát, hacsak nem nagyon öreg, nem fogod kifárasztani. Ilyesmi méretű tacskókeverék kutya jött utánam (biciklivel voltam) olyan 6km-t, legalább (20km/h-val tekertem) majd még 10km körül lassúbb tempóban, mert nem akartam otthagyni. (dolgozni mentem) egész nap járkált egy szuka után, majd hazafelé azért még jött, de akkor már kímélve lassabban tekertem. (nem volt alkalmas eszközöm, hogy szállítsam)
-
samujózsi
senior tag
válasz
philoxenia #32875 üzenetére
Poénnak elmegy... Közel nyolc kiló az apróság. Két éve rosszul lett az utcán, úgy száz méterre az állatorvosi rendelőtől. Odáig cipeltem. Egy hónapig alig bírtam kimászni az ágyból utána.
Na mindegy, ha még nyitva lesz az állatorvos, majd úgyis kell féreghajtó, meg kullancs elleni tabletta, megbeszélem vele -
flegga92
senior tag
válasz
samujózsi #32872 üzenetére
Kutyasuli nem opció? Nekem is van egy nagyobb méretű yorkim (5,5 kg), színtiszta izom. Naponta összesen kb 5-6 km-t sétálunk de láthatóan nem elég neki, bent a lakásban még 2x30 perc labdázás. Mivel én futni nem tudok 500 méternél többet ezért nálunk nem opció.
2 hónapja elkezdtünk kutyasuliba járni ahol van agility is. Na itt kimozogja magát, közben tanul, a feladatokat is nagyon élvezi. Szombat és vasárnap járunk ilyenkor szerdáig kiüti magát, úgy elfárad. A többi napon pedig séta közben feladatokat csinálunk, mert a szellemi fárasztás pont olyan fontos mint a fizikai. -
samujózsi
senior tag
válasz
galervin93 #32867 üzenetére
A dokit kellene megkérdezni, mert nagyon sokféle van. És függ a szem állapotától is, hogy melyik jó. Legalábbis humán alkalmazásra.
-
galervin93
addikt
Az állatorvos műkönnyet javasolt az időnként csipásodó törpetacsimnak, szerinte nincs elég/nem elég hatékony a könnye. Azt mondta patikában tudom beszerezni, de én vény nélkül sehol nem találtam. Van ötletek hol/mit keressek, mi ajánlott?
-
samujózsi
senior tag
Van itt valaki, aki futni jár a kutyájával?
Mivel a harcikutyára is, meg rám is ránkfér némi sport, futni kezdtünk. Csakhogy a harci eb egy yorki jellegű, annál kb másfélszer nagyobb jószág. Nem tudom, meddig szabad mozgatni, mikor kellene leállni a futással.
Egyelőre ott tartunk, hogy bemelegítő/levezető sétával kb 4.5-5km a napi adag, a futás az kb kettővel kevesebb és futás közben is sétára váltunk, mikor a pulzusom túl magas.
De kicsit féltem a kutyát, hosszú távon nem árt-e neki ennyi "sport". Más kutyákkal játszani, labdázni nem nagyon hajlandó. -
j.bravo
addikt
Két rövid szőrű kutyánál nekünk is kb két-három naponta megtelik kutyaszőrrel egy normál szemétlapát. Nyilván ezt közte csomó levegővel kell érteni, mert söpréskor összeáll porcicaszerűen). Persze a helyedben a konkrét kutyát személyesen ismerő dokinak lehet hogy megemlíteném.
-
Kobe
veterán
Kistestu kutyanal (tacsko beagle kozti meret) mennyire normalis az irgalmatlan vedles?
2naponta 2-3 teli felnott marokra valo szor jon ki szerencsetlenbol, pedig rovid szoru fajtaVitaminhiany lenne vagy csak siman ennyire beutott a szezonalis vedles?
-
galervin93
addikt
Köszi mindenkinek!
Augusztus óta van nálunk a kutyus, tavaly az enyhe ősz ellenére sem szedtünk össze egyetlen kullancsot sem (Dél-Pest), igaz ezek szinte kivétel nélkül "pórázos" séták voltak. Szülőknél vidéken viszont el szoktunk engedni a kertben, ott van kullancs. Egyelőre kipróbáljuk ezt, aztán meglátjuk. -
halapidori
tag
Ha egyszer felírja az állatorvos, akkor előtte biztosan végzett tesztet.
Ha minden hónapban megkapja rendszeresen az adagot, akkor védve van, nincs vele gond, tök oké, ha odaadja a patikusViszont, ha valami miatt kimarad pár hónap a milbemicin szedésében, érdemes újra elvégezni a tesztet, mert az elszaporodott és egyszerre megölt féreglárvák komoly problémat okozhatnak.
Biztos van nálam pontosabb leírás valahol, de a lényeg ilyesmi -
Kobe
veterán
válasz
halapidori #32857 üzenetére
Akarmelyik patikaban kerdeztem mindenhol azt mondtak, eleg egyszer felirnia allatorvosnak ezeket es utana kiadjak allandora a kutyanak
Mondjuk en nem szaroztam, a nexgardot kozvetlen a dokitol veszem mert itt van a szomszedba es a 3havi adag kb 2/3aba kerul nala mint patikaba, masik boltba
-
halapidori
tag
Azért azt hozza kell tenni, hogy milbemax-milprazon-Nexgard Spectra mind vényköteles, nem véletlenül, és előtte szűrni kell szívféregre a kutyát.
Élősködők ellen kipróbálhattok több dolgot. Ha megguglizod, jó táblázatokat találhatsz kutyás oldalakon.
Bolha kullancs ellen sokféle szer létezik, mindenki arra esküszik, amit éppen használ. Van rácsepegtetős, van nyakörv és van tabletta. (Mi tablettázunk - Bravectot vagy Nexgard Spectrát kapnak) A Frontline csepp nem rossz, sokan használják.
Féreghajtó - ezt az orvos adja, de lehet máshonnan is rendelni, városi kutyáknak gyakrabban szokták javasolni. Sokan nem veszik ezt komolyan, pedig gyakori probléma.
Szívféreg ellen is szoktunk védekezni, szúnyog terjeszti, egyre gyakoribb Magyarországon is. léteznek ellene cseppek, (asszem) nyakörv és tabletta is. Ezek közül több vényköteles és csak úgy szabad adni, ha előtte negatív szívféregtesztje van a kutyának. -
Kobe
veterán
válasz
galervin93 #32855 üzenetére
a spotonok nem túl megbízhatóak nagyon fertőzött helyeken, illetve a teljes védelemhez kell más is, milbemax vagy milprazon mellé pl
nálunk a kutya a gyógyszertől hányt mint állat, irritálja a gyomrát
Legközelebb a nexgard spectrat próbáljuk ki, nem drágább mint egy spoton + féreghajtó -
galervin93
addikt
Az enyhe idővel lassan jönnek a kellemetlen rovarok, ez a Frontline megfelelő lehet egy 8 hónapos törpetacsinak? Ha igen, hogyan kell adagolni, az egész mehet egy kezelés alkalmával? (Leírás nem mondja ki ezt így szó szerint, de így értelmezem.)
Emellett mást érdemes alkakmazni? Nyakörv vagy ilyesmi? Mik ajánlottak? -
Kobe
veterán
válasz
szotyika77 #32853 üzenetére
kölyök
Figyelemzavaroskutyaovi pont a koncentrációra gyúr, vigyétek el oda ha nem változik
-
szotyika77
aktív tag
Viszont lenne egy másik kérdésem. Két hete hoztuk el a kutyust, és az első héten végig itthon volt a párom vele, és egész nap vele foglalkozott. Azon a héten hallgatott is rá, figyelt arra amit mond, és megcsinálta amit kért tőle. Viszont a héten visszament dolgozni, és esténként amikor foglalkozna vele, akkor nem hallgat rá, csak nagyon sokadik hívásra, és nem is foglalkozik vele, néha mintha levegőnek nézné, főleg ha én ott vagyok. Ha ott vagyok a kettőjük mellett akkor úgy néz rám a kiskutya, mintha Isten lennék, és nem is foglalkozik mással, hiába szólítja a nevén a párom. Vajom mitől lehet ez, és mit lehet ezellen csinálni?
Ha én ültetem le és adok neki enni, első szóra megcsinál mindent, az ül & marad kombó az nagyon megy már nekünk, viszont ha a párom csinálja kb 5-10 perc egy ilyen rituálé.
Előre is köszönöm nektek a segítséget!
Üdv!
-
Kobe
veterán
válasz
Predator2 #32850 üzenetére
[link] ?
ha nem hatalmas testű kutya, akkor a fressnapfban lehet kapni szövetből készültet, illetve rugalmasabb műanyagból készült "pókháló" szerű mintásat, nekem is kell majd, tömegközlekedéshez, én ezeket preferálom, elég szellősnek rugalmasnak tűnnek a hagyományosokhoz képest
Új hozzászólás Aktív témák
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Futás, futópályák
- Politika
- Xbox Series X|S
- OpenWRT topic
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest