Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
válasz Levi123 #2249 üzenetére
Jobban jartatok, nem olyan hosszu a teste, mint a tacsinak, tehat kevesebb gondja lehet vele, viszont van orra, ami egeszsegugyi szempontbol szinten eleg elonyos
Ja es meg melle jobban is nez ki, mint a mopsz.
Es meg akkor ugye nincs olyan gulu szeme, ami szinten egeszse....szerk: Most igy fel ora utan meg az is eszembe jutott, hogy a keverek mindig szerencsesebb, mint a fajtatiszta, foleg a tudodmi szempontjabol
[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
doc
nagyúr
válasz Pinya007 #2252 üzenetére
igen, a keverékek sokkal egészségesebbek, ugyanúgy ahogy az embereknél, a kutyáknál is rossz a beltenyészet, a keveredés csak előnyt jelent
egyébként nekünk is van egy keverékünk a két spitz mellett
múltkor hazafelé autózva láttuk az út mellett, nagyon kicsit volt még, szegény úgy meg volt rémülve, hogy még enni sem mert, pedig főtt tarjával próbáltuk kicsalogatni a bokorból
aztán kb. 1 óra fogócska után sikerült végre elkapni. szegényemnek olyan szoros lánc volt a nyakán (spárgával összefogva, amolyan cigány-módra) hogy alig kapott levegőt
hazavittük, kivettük a kocsiból, ő meg egyből bebújt alá, de úgy, hogy ki sem tudtuk szedni, úgyhogy még a garázsba sem tudtam beállni. tettem neki az autó mellé enni- meg innivalót, de reggel ugyanúgy ott volt minden, úgy kellett letolni az autót róla, hogy el tudjunk menni munkába
párom elvitte az állatorvoshoz féreg- meg bolhairtásra, ő azt mondja hogy kb. 3 hónapos lehet
ki is tettünk egy cetlit az állatorvosi faliúsjágra, hogy ingyen elvihető, de nem kellett senkinek, az azóta eltelt kb. két hétben meg úgy megszerettük hogy már le is vettük a hirdetést
amúgy iszonyat gyorsan nő, már nem férne bele a hordozódobozba amiben állatorvoshoz vittük, tegnap mértük meg, 7 kg
jó nagy kutya lesz, ránézésre olyan óriás schnauzer forma, de a szőre az pulis, elég rendes génkeveredés lehet benne -
Levi123
senior tag
köszi
Főleg barátnőmnek tetszik, najó nekem is..
Olyan kis aranyos, már 4. napja van nálunk, de már majdnem szobatiszta..
Ami "gond" vele, hogy éjjel nagyon nyüszít.. Szerintem hívja az anyját, vagy nemtudom miért, de aludni nem nagyon lehet tőle
Állatorvosnál voltunk vele, azt mondta ez természetes, mert szokatlan a hely neki.
Valami ötlet?
El fog ez múlni nála?A gülü szemre visszatérve: Igen azt nem örökölte az anyjától, amikor voltunk érte láttam az anyát (nagyon szép törzskönyves mopsz) de szegény az egyik szemére vak volt, mert a kinti nagykutyával összeveszett és a kidülledt szemébe belekapott és megvakult..
Itt van még egy alvós kép Szeret háton feküdni[ Szerkesztve ]
Levi
-
ladybug
őstag
válasz Levi123 #2254 üzenetére
Ha jól értem, panellakásban laktok. Szerintem a kutyust simogassátok meg többször mielőtt lefekszik. Vagy altassátok el a közeletekben. Attól megnyugszik, ha nincs egyedül.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
doc
nagyúr
válasz Levi123 #2254 üzenetére
nálunk is ez volt a picivel, csöndben volt, szépen elüldögélt, de mikor betettük az ideiglenes kartondobozába, egyből rázendített. kénytelenek voltunk beengedni a szobába, ahol gyorsan rászokott arra hogy a párnán, a fejünk felett aludt. nem valami szép nevelési módszer, de máshogy nem tudtunk aludni
aztán az volt még vidám, mikor lement wc-zni az ágyról, de olyan pici volt hgoy visszamászni már nem tudott, volt hogy ott nyüszögött szegény, de volt olyan is hogy befeküdt a fotel alá és ott aludt
nagyon helyesek tudnak lenni míg picik
csináljatok róla sok fényképet, mert nagyon gyorsan felnőnek! -
-
ToBeY
nagyúr
Milyen fájdalomcsillapítót lehet adni kutyának?Ahogy kiszedték belőle a csontdarabokat vagy a keményszékletett végigsérthették a belét.És most mikor kakil nagyon fáj neki és utánna is remeg sokáig menni is alig tud.
-
doc
nagyúr
-
ladybug
őstag
Embernél is így kell.
Kidus: Persze, hogy nem ember, mégis az orvos sok olyan gyógyszert ajánl, amit embereknek írnak fel alapból.
A macskánk pl kb 1 hónapja Béres cseppet szed.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ToBeY
nagyúr
Este visszavittük az orvoshoz a kutyát,mert nagyon nagy fájdalmai voltak. Kapott inyekciót fájdalomcsillapítót gyulladáscsökkentőt
-
Kidus
őstag
válasz ladybug #2269 üzenetére
Sokat? Nem tudom, nezopont kerdese.
Altalanossagban van sok human gyogyszer, ami alkalmazhato kutyanal, de meg tobb, ami nem, sot, amit tilos.
Ha csak a fajdalomcsillapitokat nezzuk, tetemes szamu letezik az emberek szamara, de csak par hasznalhato rizikomentesen kutyanak.
Beres csepp nem gyogyszer, viszont nagyon jo hatassal bir rajuk is, letezik kifejezetten kutyaknak kifejlesztett beres csepp is. Az enyem azt szedte.Assuming Control
-
Kidus
őstag
Ilyenkor sajnos ez van, egy nagy csontdugo kepzodott a vegbeleben, azt valahogy ki kellett mozditani, akarmennyire is vigyaz az ember, a csontszilankok felsertik a falat. Par napig meg biztosan nehezere fog esni az urites, de ha szabad az atjaras, az nagyon jo hir.
Olyan kajat adjatok neki, amitol nem lesz kifejezetten kemeny a szeklet, tehettek bele Parafint nyugodtan, vagy keverhettek hozza olajat.Assuming Control
-
ladybug
őstag
Mondjuk én annyira nem értek hozzá, mint te, de amikor elvittük a kutyáinkat vmilyen betegség miatt az orvoshoz, akkor szinte minden esetben olyan "gyógyszert" (szemcsepp, fájdalomcsillapító, székletfogó) írt fel, ami embereknek való volt. Ez lehet azért is, mert itt vidéken nincs külön állatgyógyszertár csak max 35-50 km-re.
Az injekciók persze direkt kutyáknak valók voltak, de azt ugye ő adta be nekik.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Kidus
őstag
válasz ladybug #2276 üzenetére
Sok esetben ki lehet valtani az allatgyogyasztai keszitmenyeket human dolgokra.
Pl. szekletfogasra a Bolus tokeletes. Szemcsepp is lehet jo, bar van abbol is kifejezetten kutyanak. Mondom, van sok minden, de kozel sem lehet mindent hasznalni naluk.
Sulyos karokat lehet okozni foleg a fajdalom/lazcsillapito es gyulladascsokkento gyogyszerekkel, mert ezekbol szep szammal van, amit nem toleralnak, es a legtobbszor ezeket probaljak otthon nekik beadni.[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
ToBeY
nagyúr
Mitől iszik és pisil ennyit a kutya?Valami gyógyszer hatása, vagy lázas ezért többet iszik és pisil? Sajna fönt is bepisil pedig 3,5éves, tehát szobatiszta már rég.Nagyon rákiabálni se merek, hogy ne pisiljen.Nem tudom mit csináljak?!
-
ToBeY
nagyúr
Viszont azt továbbra se tudom, miért iszik ilyen sokat?Az eddig megszokott megivott mennyiségnek,olyan 3-4x issza most meg!
-
-
rlazol
veterán
válasz ladybug #2282 üzenetére
ladybug: nem feltétlenül jó, ha sokat iszik. A sok vízivás ezerféle betegségnek lehet a tünete cukorbetegségtől kezdve a szívelégtelenségen át a legkülönfélébb gyulladásokig (hasnyálmirigy, méh, bél...). FONTOS tünet lehet. soknak minősül, ha egy kutya a kilogrammban kifejezett testtömegének 10%-nál több lier vizet iszik. Vagyis ha egy 20 kilós több mint 2-t.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
Pinya007
aktív tag
Ma gondoltam sétálok egy szép nagyot az erdőben, megnézem a friss hóval borított tájat kutyámmal. El is indultunk, útközben hozzánkszegődött egy utcabeli kutyus, amely kóbor életmódot él, folyton megszökik. Elég idegesítő természete van, mindig buzerálja kutyámat. Erdő fele menet már elengedtem kutyát, elkezdtek kergetőzni másikkal, nem volt semmi gond, ha rászóltam enyémre, akkor szépen visszajött. Egy idő után viszont kicsit eltávolodtak, rászóltam kutyára, de semmi, meglógtak. Idáig tartott a stresszmentes séta...
Egyszer felém vették az irányt, de úgy kb 30 méterre tőlem visszafordultak hiába kiabáltam.
Futkoztam utánuk, végül követtem a nyomokat, hazafele mentek. Meg nem vertem enyémet, mert mikor hazaértem és közel kerültem hozzá rászóltam és fülét farkát behúzva le is feküdt, tudta hogy rosszat tett. Viszont valami büntetés kell, így holnap nem kap kaját. Másik kutyát azért odahívtak egy mellberúgásra, hogy érezze a törődést... Nem igaz, hogy nem lehet egy kutyát benntartani kerítésen belül, ha folyton kanozik (ugyanis kanról van szó), heréltesse ki a gazdája, sokkal nyugodtabb lesz...Esetleg más büntetési ötletetek, nevelési tanácsotok?
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
pityeszka
őstag
Sziasztok topic lakók!
Lenne egy kis problémám a kiskutyámmal.Ma először el akartam vinni sétálni,de nem igazán tett eleget az elképzelésemnek!!Mikor beletettem a nyakába a láncot,mintha lebénult volna se előre se hátra nem mozdult Beszéltem neki fél órát hátha dologra bírom,de nem ment ha egy tálca rántotthúst teszek elébe akkor sem hajlandó mozdulni,szabályosan remeg Egyébként nagyon értelmes kis jószág érti mit csámcsogok neki,de ez valahogy nem ment,nem is értem lehet,hogy csak szokatlan neki és fél szegénykém.Szóval ha valakinek van valami ötlete kérem segítsen.
És egy kép róla,szép koszosan
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
ladybug
őstag
válasz pityeszka #2291 üzenetére
Semmi gond. Minden első eset ilyen. Nálunk is ez volt. Ne vidd még sétálni pár napig, csak hagyd rajta a nyakörvet. Az fura neki a leginkább. Hadd szokja meg, hogy milyen érzés, hogy a nyakában van. Éjjel-nappal rajta lehet.
Aztán 3-4 nap elteltével megpróbálhatod a pórázt. Ne várj túl sokat. Az első 4-5 alkalom nagyon nehézkes lesz, utálni fogja a pórázt is. Aztán utána már a póráz látványától is majd ki fog bújni a bőréből, mert tudja, hogy póráz=séta. És imádni fogja.
-
Kidus
őstag
válasz Pinya007 #2290 üzenetére
Ez a "holnap nem kap kajat" dolog ertelmetlen, addigra mar regen nem tudja, mi rosszat tett, ezen kivul a kaja hianyat akkor sem kotne ossze a szokessel, ha azonnali bunteteskent szannad neki.
Ha elszokik, es te ered utol, lehet leszidni, es elkuldeni a helyere, vagy racsapni a seggere, de ha a vegen pl. visszamegy a hivasra, akkor mar ez sem akalmazhato, mert vegulis engedelmeskedett az utolso parancsnak, nem ertene, mi a problema.
Mindig az utolso (rossz )tettet azonnal koveto buntetes a celravezeto, semmi mas.
Mas kutyajat pedig nem tul jo dolog buntetni, foleg mellbe rugni nem, meg ha nagyon duhos is vagy, ez azert tul durva. Vagy rosszul ertelmeztem, es nem te voltal, hanem a gazdaja? Csak mert ha en meglatnam, hogy a kutyamat valaki megrugja, a fejet leszednem, barmit is csinalt a kutyam. No offense, csak mondomAssuming Control
-
Kidus
őstag
válasz pityeszka #2293 üzenetére
Ne lanccal probalkozz eloszor, inkabb valami olyannal, ami konnyu es puha, vaszon nyakorv.
Eloszor, ahogy ladybug is mondta, hagyd, hadd szokja, aztan johet a poraz, es otthon probalgasd vezetgetni, labdaval, vagy jutifalattal a kezedben. Ha kell, hajolj vagy gugolj le, es ugy hivd, turelmesen. Ra fog jonni, mit varsz tole, es kovetni fog lepesenkent, amerre mesz, aztan akkor is, ha mar nem fordulsz fele, es finoman huzod.
Ha nem megy, akkor is add oda neki a jutalomfalatot, aztan probald tovabb ovatosan huzni magad fele a porazzal.
Miutan mar megy veled szepen a porazzal, menj vele koroket, neha adj meg neki falatkat menet kozben, es folytassatok kicsit, aztan mehettek is ki az utcaraMost errol eszembe jutott, hogy az en kutyam milyen gyorsan rajott a lenyegre. Eloszor poraz nelkul vittem le, kovetett mindenhova, persze meg nagyon kicsi volt, 3 honapos. Aztan ratettem a porazt, eloszor nem ertette, huzogatott mindenfele, meg ugralt, de kb fel perc utan rajott, hogy ez marhajo, amerre huzom, arra kell mennie. Nagyon elvezte, mint egy gazella, ugy ugralt arra, amerre a poraz vitte
Persze kozben beszeltem hozza, dicsergettem folyamatosan, nevettem, hogy erezze, mekkora fun ez, hogy o most porazon van. Ez a lenyeg, hogy inkabb jateknak fogja fel az elejen, ne kotottsegnek. Fel kell oldani a feszultseget benne[ Szerkesztve ]
Assuming Control
-
Pinya007
aktív tag
OK. Köszi a tippeket! Ez így logikus, akkor kap holnap kaját. Végülis én értem utol, és akkor igaz csak szóban de letoltam, és látszott rajta, hogy tudja rosszat tett. Ha visszajött volna nem toltam volna le, volt már ilyen is, akkor jól megdícsértem. Szerencsére ritkán fordul elő ilyen eset.
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Kidus
őstag
válasz Pinya007 #2297 üzenetére
Ha tartanal tole, hogy maskor is elofordul, gyakorolj vele kicsit.
Pl. labdazas erre nagyon jo, eldobod, visszahivod, hozza, dicser.
Vagy csak seta, visszahivod, minden alkalommal jol megdicser, vagy jutalom.
Igy tudatosul benne, hogy mindig, minden korulmenyek kozt jol jar, ha szot fogad, mert ha visszamegy, valami jo dolog fog vele tortenni.
Nehany kutyanal az is bevalik, hogy ha hivod, es nem jon, ott hagyod. Amint nem lat, megijed, es keresni kezd. De ez nem mindegyiknel jon be. Talan a tiednel igen.Assuming Control
-
Pinya007
aktív tag
Ezeket a módszereket alkalmaztam is. Az elmúlt időben szinte minden nap apportíroztam vele, igaz otthon hátsó nagy területünkön. Szabadba ilyen szép nagy hóban szoktam vele menni, ilyenkor betemeti a hó a vadak ürülékét, amibe álcázásként bele szokott feküdni...
Vagy egy közelebbi helyre szoktam még vinni, ahol futkozhat kedvére, ott jobbára csak fácánok vannak, azokat riogatja. Véletlenszerűen vissza szoktam hívni és megdícsérni.
Most viszont láttam hogy jön vissza felém, közel is volt, rászóltam de semmi. Másik kutyával futott tovább, mintha nem is hallotta volna, vagy ott se lettem volna. Aztán házunk előtt utolértem, ott már hallgatott a parancsra és le is feküdt...
Akkor jól jártam el, hogy ott letoltam, köszi a megerősítést.
Ritkán, sőt alig van másik kutyákkal, mivel felénk kevesen foglalkoznak kutyáikkal, így vagy kajlák, vagy agresszívek, szal nem lehet velük együtt sétáltatni, nem is sétáltatják kutyákat rajtam kívül szinte, max nagyon ritkán.
Az eset óta még kutyám szemébe, látom rajta, hogy nem tetszik neki.Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Kidus
őstag
válasz Pinya007 #2299 üzenetére
Akkor valoszinuleg ezert volt olyan erdekes a masik kutya, mert ritkan talalkozik fajtarsakkal. Valamilyen szinten ertheto, bar ez igy lehet, hogy tovabbra is gondot fog okozni. Lehet, hogy szerezni kene neki jatszotarsat, hogy szocializalodjon kicsit, akar masik kutyat beszerezni, akar csak egy szomszed ismerost ravenni kozos setakra. Jot tesz a kutyaknak a kozos jatek
Assuming Control
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest