Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
rezesbalu
üzenetére
Jók az S2-k,több tesztben is sokat dícsérték őket,ár-érték atányuk is ok-s
,bár annyi pici negatívum van,h a samsung hdd-be, mint márka megszűnik,mert a Seagate felvásárolta (gari elhúzodhat esetleg),de ez azért nem olyan nagy gond,3 év van rá,meg S2-vel nem nagyon szokott gond lenni,ajánlott cuccok.
Az előbb kihagytam,h van 2,5"-be LG is,XD7 (U3 az usb3-as),ha már TV,akkor külső vinyó is,ráadásul jó áron...bár én külső hdd-be nem vagyok annyira odáig LG-ért,nem éppen a leg-leg,de azért végülis nem rosszak.
TV-nél még azt kihagytam,h ezek a külsők,a gyáriak alapból FAT32,v NTFS-re formázottak,ennek megfelelően TV-nél is nézd meg melyiket tudja kezelni (újabbak már NTFS-t is),bár egyik-ről másikra sima gyorsformáz. megoldható,v akár úgy is,h 2 ilyen filerendszerű partíciót hozol létre külső hdd-n. +a kábelre figyelj,h otthon elég legyen,mert járt már itt vki úgy,h megvette a 2,5"-t,azt LCD a falon volt és gyári kábel nem ért el az alatta lévő asztalig,hosszú 2m-esel meg vinyó nem pörgött fel...de ált. szokott működni a dolog,volt aki zokniba téve,"felakasztva lógatta le"
Ha nem akarod hordozni,csak otthoni filmezésre kell,akkor még 3,5" asztali,külön tápadapterrel célszerűbb,annak hosszú kábel se gond,a fentebb ajánlottaknak van 3,5" megfelelője is. -
rezesbalu
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kedves King Unique!
Köszönöm a gyors és az igen bő leírás miatt teljesen kielégítő választ!
A csatolásokból böngészve a Samsung S2-es maradt a legszimpatikusabbnak -árban is-Üdv:
-
King Unique
titán
válasz
rezesbalu
üzenetére
Létezik,2,5" külső hdd-k elmennek 1 usb portról,ált. TV-be dugva is (usb3-asok is)
Bár olyan előfordulhat,h bizonyos márkákat,v noname cuccokat a TV nem ismer fel,de jobbaknál ez nem szokott gond lenni.
30k környékén jó ilyen téren pl.Samsung S2 v M2, ADATA CH11,ADATA NH13, meg picit drágábbak pl. WD My Passport, Toshiba: Store Alu2S,Steele stb...
Ált. nevesebb gyártók cuccai TV-kkel is kompatibilisek (ilyen téren WD elég jó,Samsung is,bár előfordult,h samu TV nem ismerte fel M2-t...)
Másik lehetőség külön veszel hdd-t,pl. samu M8 (v WD SB,de az drágább) és hozzá mobilracket,sima usb2 elég olcsó,usb3 vmivel drágább. Viszont rack is érdemesebb minőségit (picit drágábbat) venni,mert a noname-nél előfordulhat inkompatibilitás TV-vel,v lehet 1 usb2 port nem elég nem elég neki és 2 végű usb Y tápkábel kell,amit TV-be akkor nem tudsz bedugni. Ilyen előfordulhat - h nem elég usb2-be 1 port,gyári külsőknél is.pl.samu M2,de ált. elég szokott lenni. Vmint a 2,5"-ekhez ált nem túl hosszú 30-40 cm-es kábeleket adnak,ezt nem árt figyelembe venni,TV-re való csatlakozás,elhelyezésnél,mert lehet hosszabító kábelt használni,de ha túl hosszú,akkor elveszik az áram és nem felpörögni a vinyó!
Szal ilyen "TV-s téren",talán gyári külsők jobban be vannak lőve,kompatibilisebbek,persze minőségi mobilrack-el se szokott gond lenni. -
rezesbalu
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
A napokban szeretnék egy külső 2,5"-os 1TB-os winyót venni, adattárolásra és fényképek ill. filmek nézésére a tv-be való csatlakozással -LG 42LD565 tv-nk van 1 USB bemenettel-. Hozzá nemértőként kérdezem, hogy mit ajánlotok, amit ezzel az 1 USB-s bemenettel csatlakoztathatok működőképesen, ha persze létezik ilyen megoldás. Olyan 30 ezer Ft érték körül.Előre is köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
Styleboy
üzenetére
Van a belsejében egy sata-usb átalakító (ilyesmi) ,az szállt el,v a hdd a rossz,mármint kivetted és rákötötted direkte sata-n a gépre és nem ment
Mert hdd-t kiveszed belőle,azt átteszed egy 2,5" mobilrackbe (sima usb2-es olcsó,kb. 2k,de esata,usb3 se sokkal drágább) ,ha az jó.
Még kábel szokott tönkremenni,megtörni,csere megoldja,v usb2 portba kevés a nafta néha és Y tápkábel kellhet. -
Styleboy
tag
Sziasztok.
Azzal a problémával fordulok hozátok, hogy adott egy maxell 500gb USB2.0-ás külső winchester ami valamiért nem ismer fel mostmár egyik gép sem.A winchester már ugy kb 1,5éves. Én arra a kis csatlakozóra gondolok ami átalakítja a sata és az áram csatlakozást USB-re. Mivel szé is szedtem és a winchester ha rádugom a gépre nem pörög fel. Azt a nyáklapot hol lehet venni vagy mi a teendő ilyenkor. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Nem ilyesmiről, hanem arról.
-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja,h ilyen "agyafúrt",akkor benne van a pakliban...amúgy vmi ilyesmiről van szó (v tégla)? Teszteket se nagyon találni róluk,ahol látszana mit tudnak több eszköznél.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Igazság szerint nekem az a para, hogy a 2*6-os hub valójában egy 7 portos 3.0-ás hub, aminek az egyik portjára ráhegesztettek egy 6 portos 2.0-ásat...
De persze ilyen infót a gyártóból fogóval sem lehet kihúzni...
Am persze. Kizártnak tartom, hogy az összes vinyón egyszerre jelentkezzen maximális adatforgalom. Itt csak az elv a lényeg, mert ha a 2.0-ás eszközökkel sima 2.0-ás hub-ként viselkedik, akkor már 2 vinyónak is szűkös.
-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Már válaszoltam korábban,nem nagyon de kicsit megoszlik majd 3.0-án is,ha mind megy,bár ha a 10-ből csak 1-2 használsz alkalmanként,ahogy írtad kiépítését,akkor kevésbé,de mivel nincs ilyen extrém 2x6-os hubom,konkrét értékek passz..
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Pont erre vonatkozott a kérdésem... Hogy miként reagál a HUB ilyen helyzetben...

-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igen,nem rossz az,ált. sokmindenhez elég,de egy hubra 10 hdd-t kötve vsz nem lesz annyi,ill 3.0-án (v. esata) egy 3,5" tudna 3-4x annyit is.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Az általam nézett átalakítókkal TotalCommanderben 30-40MB/sokat mérek USB3.0-ára csatlakozva.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az az M2 már a múlt, de a mostani darab sem jó, felpörgési gondjai vannak. Én ezzel már nem szórakozok, mindig kifogom, úgy is csak fotók tárolására kellett volna, azt meg megoldottam máshogy.
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
Hát,ha olyan helyen vetted...javítgatni nem nagyon szoktak ilyeneket,de garinál elvileg kompletten újat kéne adniuk (gyári bontatlan dobozban),de igaz előfordul,h a régi dobozába adnak adnak egy "újat",azt ki tudja azt honnan szerzik,meg milyen
(emlékszem samsung külső optikai meghajtót gariztattam 2 éve,annál is nem zsír újat adtak dobozzal együtt,hanem egy újnak mondottat hoztak,még a dobozát is összekeverték,mert más fajta volt,de működik hibátlanul,kicsit fura...)
A 2,5" M2-t akarod visszavinni,nem okés a ez a fajta tárolás,inkább gépbe vennél +1 hdd-t
Amúgy maga a cucc meghibásodott,nem használható és amiatt gariztatnád,ill. az előrelátható csere elhúzódása miatt kérnéd vissza a pénzt,v csak önkényesen "nem kell és kész",mert szerintem se így,se úgy nem adják már vissza a pénzt.
,v persze helye is válogatja,hogy intézik...(#9184) TESCO-Zsömle: hát ja,az ár mindig fontos tényező
,de usb2 lassú,bár,ha nem komoly adatmozgatás,videoszerkeztés stb. dolgokra kell,akkor netes letöltéshez,filmnézéshez elég az is,ill.csak egyszer kell rámásolni adatokat,az "kínszenvedés"...utána már nem akkora. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Leginkább azért, mert a SATA->USB2.0-ás átalakító darabja 2$, míg a SATA->USB3.0 átalakító darabja 15$.
-
blau24
tag
King Unique köszönöm a válaszod!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Igazából lemondtam már a külső HDD-zésről, nem jön be, az árát kérném vissza, ha lehetne, de azt nem akarom, hogy garanciális csere keretében kiszúrják a szemem egy valaki által visszavitt, javított kishibás darabbal, mert hogy készleten levő újat, ha van is, nem adnak most, az tuti...
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
Nekem friss tapasztalatom nincs,de nyilván számít milyen hdd-ről van szó és mi a konkrét baj vele (kondi 0%,v mi).Általában mostanság elhúzódik a gari ügyintézés,ennyit hallottam,de ha nem tudják beszerezni,akkor helye is válogatja,v pénz vissza,v árát levásárolhatod. (ha nem akarsz hónapokat várni) Ilyenkor adnak/veszel ott egy hasonlót,azt nem tudod,h a "régi" árakat nézik,v az újhoz igazodva ki kell fizetni a különbözetet.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Ahhoz szólna a kérdésem, aki mostanában garanciáztatott külső HDD-t. Tekintettel arra hogy a HDD hiány még mindig tart, mi a tapasztalat? Cserélik-e a HDD-ket, vagy pénzvisszafizetés játszik automatikusan.
Nyilván tutit nem tud senki, csak az általános tapasztalatra vagyok kíváncsi.
-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jó, értem én,láttam már hasonlót (Racknig),a másik érdekes,energiatakarékos,végülis meg lehet játszani.Usb3-nál akkor nem figyeltem,elnézést...csak az volt fura,akkor mért sima sata-usb2 átlakítót teszel mindre,ha elég annyi,akkor jó,v usb3 port-hub miatt,ott talán kisebb lesz a veszteség,megoszlás 2.0-án.
Szekrényen,hogy,csak natúrba kikapod,azt fel a polcra,gondolom vmi dobozba? Ha még vissza akarod tenni gépbe,olyankor jön jól egy dokkoló,ha nem akkor mobilrack. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Gondolkodnék ilyenen, ha nem lenne?

De ha nem lenne, az se számítana, mert mire a vinyók ára újra normalizálódik, addigra úgyis aktuális lesz a gépcsere...
Jelenleg két koncepció van a fejemben. Racking és Stacking.
Az Racknig lényege, hogy a vinyókat teleírom, aztán kikerülnek a gépből, akár a CD vagy DVD. Ha valami kell, vinyó le a polcról, bele a RACK-be és használ, majd vissza a polcra.
Ezzel szemben a Stacking egy házi adatszerver különálló vinyókkal, amik majdhogynem úgy pihennek, mint a polcon levők. -
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
De a sebességek is a megfelelő raid módban,meg nem muszály mindet. Amúgy azt nem írtad gépen van usb3,mert ha nincs,minek 3.0-ás hub,10 vinyót egy hubra tolni,2.0-án,a teljesítmény nem lesz az igazi,bár abban is van logika,amit írsz.
(#9174) blau24: ha csak sima filmezésre kell,akkor elmegy G2 is,oda elég usb2. (amúgy samu 2,5"-be inkább S2,M2 a jobb,megbízhatóbb,de azok drágábbak picit,bár nem feltétlen,meg kell nézni átgépen)
(#9175) Sztrego: mér ne lehetne
,akár sajátgépben is,v WD saját progijával,(v amit külső hdd-ihez ad). Neked van 1,5 TB usb3-as WD belsős Tevion,v keverlek vkivel 
-
Mezcal
addikt
WDC WD15EARS 1,5 TB-t lehet FAT32-re formázni?
-
blau24
tag
Sziasztok!
Nekem is olyan segítségre lenne szükségem, hogy Hd filmeket szeretnék nézni külső merevlemezről a tv-re kötve (lg)
Találtam egy ilyet 14k-ért ez jó lehet-e, ha nem akkor tud-e esetleg valaki újat hasonló árfekvésbe?(kissebb is megfelel)
http://www.argep.hu/product_1205115.htmlElőre is köszönöm!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Semmi eSATA vagy 3.0. Azok drágák. SATA->USB2.0 átalakítót kapok 500-ért/db amiben már a posta is benne foglaltatik. RAID, meg ilyen marhaságok nem érdekelnek. De, külön-külön akarom mindet. Tartósság és méret szempontjából is sokkal előnyösebb, mint egy bazi RAID tömb. Ha egy vinyóról akarok adatot olvasni, az érintett vinyó felpörög, olvas, a többi áll. Nem kopik, nem zajong és nem fogyaszt. Ha egy 10 vinyós RAID-tömbről akarsz beolvasni adatot, az összes vinyó felpörög, kopik, zajong, fogyaszt. És még az elérési idők is összeadódnak.
-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez így már összetetebb...akkor egyértelműen dobozon belül is 3.0-ába (v vmi sata.esata-ba) érdemesebb gondolkodni,de 10-12 db esetén már gondolom RAID-be fűzöd őket és nem mindegyiket "külön-külön" használod átalakítóval?
Jól hangzik,ha árak lemennek,majd eldől...sok sikert előre is.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Nem külső vinyónak kellett volna. Nem a szó általános értelmében.
Ez még egy árvíz előtti terv. Építeni egy külső dobozt, ami 10-12db 3.5"-es vinyót és egy 300W-os tápot foglalna magába. Amolyan külső adatbank. Minden vinyó kapott volna egy SATA->USB átalakítót. De ennyi vinyóhoz már nem mindegy hogy oszlanak meg a dolgok. Találtam egy USB3.0-ás HUB-ot, amin 6db 3.0-ás és 6db 2.0-ás port van. De amíg nem tudom a működés mikéntjét, addig nem vágok bele. Illetve most már máshogy se, mert a vinyók ára horror, de akkor 150kért kaptam volna 20TB-ot...
-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja,h ilyen logika mentén,értem...mivel usb3 hubom nincs így konkrétan nem tudom alátámasztani.

Amúgy gépeden gondolom van usb3 csati (gyári alaplapi,v bőv. kártyás?),azért olyan a hubba gondolkodsz nyilván, 2.0-án mindegy lenne. Én sima usb2-es hubnál még azt tapasztaltam,h 3-4 pendrive is elment benne,de (2,5") külső hdd nem,csak,ha hub +tápot is kapott,3.0-s nyilván 2x annyi áram miatt jobb ilyen téren. Usb3-nál elvileg azt "reklámozzák",h nem oszlik meg sávszél,gyakorlatban ott is azért,de nem annyira,mint usb2-nél,ill. teljesítmény gépfüggő,proci erőssége is számít.120 MB-nál tud az többet is,ill amennyi kell neked azt tudja,30 MB egy eszköznél lehet több/kevesebb is,hdd-től is függ.
Szal szerintem usb3-ba usb3 hub nagyjából tudni fogja,amit elvársz,de ki kell próbálni.
Amúgy a xdb külső még nincs meg (írásod alapján),v csak pár usb2-es van,de akkor újnakmért nem 3.0-ásat veszel/építesz manapság 
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy egyetlen USB2.0-ás vezérlőn egyetlen USB2.0-ás vinyó még nagyon jó adatátvitellel rendelkezik. A célom az lenne, hogy egy USB3.0-ás hub-ra úgy tudjak rádugni 4db USB2.0-ás vinyót, hogy azok egyenként a teljes 2.0-ás sávszéllel rendelkezhetnek, akár egyszerre. Innen a 120MB/s. Ha a négy vinyó 30MB/s-al olvas/ír, akkor a 3.0-ás csatornán összesen 120MB/s adatmozgás van.
A 7.5 meg csak szemléltetés, mert természetesen lehet az 30 is, ha ha másik három vinyó épp semmit se csinál... Esetünkben az összes eszköz a számára elérhető maximális sávszélességen dolgozik.
Külső vinyó-dobozt akartam építeni még az árvíz előtt...
-
King Unique
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha gép 3.0-jába van dugva,akkor talán az első a jó (én pci-e karinál 2 usb3-as külső hdd esetén nem tapasztaltam "feleződést"),usb3-nál is megoszlik vmennyire a sávszél,de még hubot nem próbáltam. Ha gép csatija 2.0,ahol eléggé megoszlik néha több eszköz esetén,akkor 2. reálisabb,bár én usb2-es hubnál több pendrive használatakor nem pont 1/3, 1/4-e jutott külön mindegyikre,a 7,5 MB/s több is lehet. A 120-at honnan vetted,hub tud annyit névlegesen

De usb3 hubot még nem próbáltam,szal nem fix... -
TESCO-Zsömle
titán
Ugyan csak szőr mentén kapcsolódik, de nem találtam neki jobb helyet.
Engem az USB3.0-ás hubokkal kapcsolatban érdekelne, hogy miként kezelik a 2.0-ás eszközöket, ha maga a hub 3.0-ás interfészen kapcsolódik a géphez.
Szóval melyik ábra a helyes:
USB3.0
l
120MB/s
l
_______USB 3.0 Hub_______
/ . . . . . . / . . . . . . . \ . . . . . . \
30MB/s . 30MB/s . 30MB/s . 30MB/s
l . . . . . . l . . . . . . . l . . . . . . l
USB 2.0 . USB 2.0 . USB 2.0 . USB 2.0Vagy
USB3.0@2.0
l
30MB/s
l
_____USB 3.0 Hub@2.0_____
/ . . . . . . / . . . . . . . \ . . . . . . \
7,5MB/s . 7,5MB/s . 7,5MB/s . 7,5MB/s
l . . . . . . l . . . . . . . l . . . . . . l
USB 2.0 . USB 2.0 . USB 2.0 . USB 2.0 -
noco79
tag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi-köszi akkor Samsung S2 lesz
-
King Unique
titán
Hát ennyiért újan még natúrba hdd-t se kapsz 1 TB-osat,nemhogy külsőt...
,bár árgép kidobott WD Elements-et ennyiér,ha jól dobta ki...de az meg nem a legjobb,vkinél behalt,másoknál jól megy,lutri egy kicsit...
Inkább 25k-től fölfelé,v vmi bevásárlóközpontban talán akad leárazottan,v aprón használtan,de vinyót venni úgy,nem tudom mennyire érdemes...
(#9163) jani32: kérdezz,az a biztos,szerintem 2.+unlocker all lelövés kombináció/vagy mindent megnyitott xart előtte frankón bezársz,azt kész,de van más progi is erre úgy tudom,majd Ruti,v más útbaigazít.

-
jani32
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Sajna a kettő variációja nem megy, mert ha biztonságosan eltávolítom a vinyót akkor már a HDDscan se látja. Tehát el is van távolítva. Csak éppen pörög vég nélkül.
Köszi a választ, rákérdezek azért a javasolt topicban is

-
Nova96
őstag
Üdv 15e ér 1 vagy 1.5TB asztali kéne. Ez újonnan van e vagy csak használt?
-
King Unique
titán
Van 2,5" mobilrack topic is,igaz eléggé inaktív mostanság...de talán 3,5"-be is válaszolnak rá.
Én nem vagyok túl nagy mobilrack szakértő
,de Sharkon jó cuccokat csinál,ált. ajánlott márka.(fenti 2,5"topicba találsz más alternatívákat is) Tudod 2.0-ba is használni,mert a gépbe/noziba menő vége a kábelnak "A" típusú,így kompatibilis visszafelé is.
(a másik gondolom MicroB,az spec.),max 2.0-ba +tápkábel (Y) kellhet neki,ha nem pörög fel,de azt adnak mobilrackhez,v pár 100 Ft-ért veszel,de ált. nem szokott kelleni.(#9159) jani32: jobb rackek ált. leállítják vinyót benne...,az 1. & 2. kombinációja nem megy? Ha forgás leáll az az igazi és utána lakapcsolni,szerintem a 2.-at próbáld,előtte vagy bizt eltáv-al,v Unlocker progival az esetlegesen futó fulyamatokat állítsd le és akkor nagy baj nem lehet,de ezt 3,5" topicban kérdezd inkább,ott jobban értenek hozzá.
-
King Unique
titán
Filmezésre jó lesz az S2 is
,bár a WD MP talán megbízhatóbb picit,jobb a softveres körítés/support ,ill. legtöbb új TV felismeri frankón,samsungnál akadt olyan,h samu LCD nem kezelte az M2-t,de S2-vel talán nem lesz gond,ill. abban új usb3-as szériák már új 2 tányéros M8 hdd-vel készülnek,ami nem rossz,ill vmivel gyorsabb is. -
jani32
tag
Sziasztok!
Segítenétek nekem?
Adott egy SHARKOON Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 és benne egy WD 1500GB Caviar Green a rendszer win7 64bitHalk is, gyors is, szép is. Egy a gondom: nem kapcsol le

Hiába távolítom el az USB eszközt annak rendje és módja szerint: a lemez pörög tovább.
Ha lekapcsolom a gépet: a lemez akkor is pörög tovább.Visszaolvastam itt, de sajnos a registry buherálós dolog sem segített. A Sharkoonban még firmwaret is frissítettem.
Szóval a kérdésem, a naponta csak egyszer használatos Sharkoon+WD USB eszközt hogyan állítsam le?
1. Eltávolítás a szokásos módon biztonságos eltávolítással. Majd utána simán lekapcsolom a külső házat (miközben még érezhetően pörög a vinyó)
vagy
2. Biztonságos eltávolítás NÉLKÜL kiadom a parancsot HDDscan programmal "spindown". (Érezhetően leáll a lemez) És utána lekapcsolom a házat.
Köszi a választ!
-
rayman2006
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy külső merevlemez, filmek-videók adatok tárolására. Vagyis elsődlegesen pihennének rajta, de néha megnézésre is kerülnének.Nem tervezem a merevlemez mozgatását,
Két megoldáson gondolkozom:Külső HDD vagy belső 3.5" HDD +rack vagy dokkoló.
Melyik jobb megoldás rack+dokkoló?Szerintetek melyik érdemes venni most elég magas HDD árak mellett?
Köszönöm -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen érdeklődöm, de jobb topikot nem találtam. Volna egy megmaradt sata-s notebook hdd-m és venni akarok egy külső usb-s háézat. A sharkoon QuickStore Portable Pro USB3.0 ( sharkoon ) típust néztem ki. Igazából a gépeimbe csak usb2-es portok vannak de gondoltam ha már veszek akkor az újabb usb3-as legyen mert hosszútávra veszi az ember. Amit adnak hozzá usb3as kábelt azt tudom használni az én régebbi portos gépeimhez is vagy ahhoz másik kábel kell? Az oldalon nem találtam leírást róla, hogy van-e valamekkora kapacitáskorlátozás ennél a háznál, erről Ti tudtok valamit, hátha van valakinek ilyen. Vagy ha tudok hasonló árba nvagy olcsóbban jobbat, akkor íjátok meg.
Köszönöm a segítséget.
-
noco79
tag
köszi a válaszokat
most már csak az a kérdés megéri-e a plussz 10 ezer forintot a WD my passport mint a Samsung S2 ?
ha csak filmezésre kell és minimális adatmozgás lesz rajta akkor mindegy a márka? -
Teaway
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
"meg lehet próbálni szétszedni és átteni egy mobilrackre,de ilyenkor gari ált. ugrik"
De ha gariba cserélnék, akkor meg az adatok ugranak; el kell döntenie, hogy melyik ér többet.
-
smog86
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
1TB 20e, ebből jobban örülnék 2,5"-nek
1,5TB 15e
2TB 30e -
smog86
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
1TB-2TB környékén, attól függ milyen jó áron adják.

-
smog86
senior tag
Nem tudtok valami jó akcióról valahol mostanában? (Aldi, Lidl)

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Biztos, hogy elég, mert bd-et is szoktam nézni róla, 40gb-os filmeket.

-
DjKoxi
senior tag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Igen elég. Nekem egy 640GB-os M2 samsung volt a tv-re Lg50PX950-re dugva és gond nélkül ment a 30 GB-os .mkv és .ts is 1920x1080p-ben.
Mostmár a médialejátszóhoz van csatlakoztatva. -
King Unique
titán
Ha fel sem ismeri a gép az cinkes,így az se nézhető meg (pl. HD Sentinel),h vinyó milyen állapotú benne...van amikor lemezkezelőbe újra "fel kell oprendszerrel ismertetni a partíciót"de így ez is nehézkes. Lehet hdd halt be benne,szerencsésebb esetben,csak a "keretbe"-rackben szállt el vmi,ilyenkor meg lehet próbálni szétszedni és átteni egy mobilrackre,de ilyenkor gari ált. ugrik,attól függően,h sikerül szétkapni és az mennyire látható utána.
Usb "Y" kábel ált. nem szokott wd-knek kelleni usb2-be (ha abban használod),de esetleg meg lehet próbálni,hátha...
2 év gari van ilyenekre,hiba esetén csere,ahol vetted,bár akkor előtte adatmentés kéne,az meg rohadt drága,de nagykerben abszolút nem is cserélnék ki
hdd probléma ( v adatmentés!!) topicban kérdezd meg liksoft-ot,ő adatmentéssel foglalkozik,biztos tud erre vmi éeszerű megoldást/árat,v akár más kollégát/helyet ajánlani (az övé ITT)
-
noco79
tag
Üdv
valaki használ 2.5ös külső merevlemezt Tvre dugva, filmnézésre?
elég erre az 5400as vagy gyorsabb kell?köszi
-
Hyanon
csendes tag
Sziasztok! Látszólag meghalt egy 320 gigás Wd Passport-om (USB 3.0) Nem ismeri fel a gép (olyan sem ami korábban még igen), de a led jelzi, hogy kap áramot és csatlakoztatás után rövid ideig ritmusosan zúg
Kipróbáltam zsír új kábellel, úgysem jó.Hova érdemes vinni? Mert ha jól tudom hivatalos szervíze nincs magyarországon a WD-nek. Viszont kénének róla az adatok (konkrétan film alapanyag van rajta kurva sok melóval). Nagykerbe vettem ott meg viszont nem szervízelnek.
ha valaki tud segíteni azt előre is köszönöm!
Marci -
kk831228
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítséged!!!!
Üdv. 
-
King Unique
titán
válasz
kk831228
üzenetére
Új ESET szokott külső hdd esetén fagyasztani,de van hozzá javítás,AVAST-ra nem panaszkodtak emiatt,de ki tudja...bár ez azonnal rádugáskor mutatkozik meg,nem x perc után.
Lehet usb3 vezérlők nem komálják egymást,racknek új driver talán használna,v egy másik rack-el jó lenne,de tippelgetek...hdd probléma topicba érdeklődj,liksost most aktív
(bár nem szereti,ha uaz a hsz több helyre van írva,de hát...max akkor linkeld. -
kk831228
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Tőtőről
megy. A laptopon már raktam föl másik vezérlőt. A racknél nem találtam firmware-t. Avast van fönn, nem tudom hogy befolyásol-e
(nem írt ki semmit) 
-
King Unique
titán
válasz
kk831228
üzenetére
Hát passz....hasonló gondoknál,ha nem Y kell,akkor h menet közbe megszakad a kapcsolat,lehet notiba lévő alaplapi usb3 vezérlő és mobilrack vezérlője üti egymást,nem 100% kompatibilis,azért dobálja le,esetleg próbálj mindkettőn usb3 drivert frissíteni,ha van hozzá...ez van amikor használ.
Másolásnál akksiról ment noti,v hálózatba dugva ? Ha akksiról esetleg wd black magasabb fogyasztása miatt állt le.
A javasolt topicokba is próbálkozz,v másik mobilrack,ennyit tudtam.
van 2,5" topic is,de az behalt,nem nagyon írnak oda,3,5" is jó lesz.Vmi progi nem kavar be,vírusírtó?Üdv.
-
kk831228
addikt
Másik rackkel nem próbáltam.
De ezzel is nem egyből ál le pl másoltam 8gb-át és nem állt le.de 25gb-nál meg leállt. 
Olyankor nem is látja a rendszer. + pl ki akartam kacsolni a lapot ugy hogy nem húztam le és ki se akart lépni a w7.

Írtam a mobil rack topicba csak úgy látom 3.5 rackek a címe a topicnak.
-
King Unique
titán
válasz
kk831228
üzenetére
Mármint másik mobilrack-el és azzal se,pontosan milyen rackek ezek

Látom...pedig minőségi cuccnak tűnik,hdd probléma,v mobilrackes topicba érdeklődj szerintem,jobbat most nem tudok.
aha notiba rendszer alá a black,így oké,okos,bár akksi jobban fogja enni,jobban rezeg stb.,de teljesítménybe kárpótol -
kk831228
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Próbáltam úgy is de nem jó.
Laptophoz vettem és nem a black lesz benne hanem ami a dellbe van az 5400-es 500gb . A laptopba meg megy a black. Csak próbálgattam meg át kellene menteni a rendszert.De amíg ez se működik...

Itt van:[link]
-
King Unique
titán
válasz
kk831228
üzenetére
Ha usb3-ba dugod - notidon ugye van - akkor elvileg simán elégnek kéne lennie a 900mA-nak a 7200 rpm-es WD Blacknek is (aminek több kakaó kell),szemben az usb2 450-500mA-el. Ahogy javasolták előttem,használd akkor max a hozzá adott Y kábelt,elvileg sima usb2-be szokás dugni,de 3.0-ba dugva se lehet nagy gond,bár tipikusan usb2-nél kellhet ez ált.,ezért is fura,h 3.0-ba dugva ez van...

Szal v Y lesz,v rack xar,esetleg oprendszer energiatak. beállításoknál kapcsolja le idő előtt a kűlső perifériát,bár ez aktív használat közben kevésbé...
adattárnak mért nem 5400-ast tettél bele,kevesebb power kell neki,kevésbé melegszik,olcsóbb,usb3-on nem sokkal lasabb az se,v mihez használod?(#9133) kk831228: Ahhoz
Esetleg másik mobilrack-el próbáltad,ha van (kölcsönbe)? pontosan milyen mobilrack,lehet az xar,v nem igazán 7200-asra van belőve... -
kk831228
addikt
Üdv!! Lenne egy kis problémám légyszi help!! Vettem egy külső lcpower 2.5-es usb 3 racket és beleraktam egy wd black 750-es laptop winchit! Másolás közben megszakad egy idő után és kiírja hogy megszakadt a kapcsolat és le is kapcsolja a winchestert vagy valami stand by módban van mert egy zöld led világít de a rendszer nem látja. Laptopról menne egy dell n5110-ről. Nem tudom mi lehet a probléma??
Köszönöm!! Üdv!!
Ja még annyit hogy y kábel van hozzá. De csak az usb3-részét szoktam bedugni. Mindenképp kell hozzá a másik csati is?? Mindegy hogy a másikat usb3 vagy 2 -be dugom?? -
King Unique
titán
válasz
vilmoskorte1
üzenetére
Nekem régen pendrive-nál volt hasonló,akkor nem tudtam vele mit kezdeni,de manapság vmi progival állítólag lehet,tudnék tippelgetni,de biztosat HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topicba tudnak mjd mondani,amúgy is inkább oda való ez.

Látom beírtad oda is
,liksoft ezért szokott szólni mindig,ha vki több helyre szórja... 
-
King Unique
titán
Hát,ha "olyan" formájú az esata csatija,v ott van felette az esatap,v +usb jelölés,akkor vsz olyan lesz.
Viszont az olyan mobilrackek drágábbak picit (gyári kompakt külső hdd-k is),2,5"-be pl. a Delock,3,5"-be meg nem láttam,mert annál külön táp van,így nincs értelme az "egybe csatinak",bár elvileg sima esata is beledugható,ha olyan "allinone" fajta,azt nézd meg azért.
Mobilrackbe találsz linkelt topicokba ajánlatokat,nem feltétlen kell (drága) Delock,de gyári külsőbe is tudok párat,csak döntsd el,mi-hogyan kell,azt majd megdumáljuk,v itt más ad vmi okos tippet...
Üdv.
-
Puma K
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Lenovo Y570 (ebből is van jó pár féle...), és a képeket megnézve és a gépemen lévő csatlakozót is megnéztem és véleményem szerint olyan, hogy csak 1 kábel kell a külső mobilvinyó működtetéséhez.
Köszi szépen a segítséget!

-
King Unique
titán
Azt nem tudom,milyen a notid,mert van ami sima "esata+külön usb2",meg újabbakon esatap van
Csak megemlítettem létezik olyan verzió is...
A többit meg döntsd el!
Szerintem rendszer alá SSD való inkább (persze gyors 7200-as hdd is elmegy) ,ha olyan a notid,ahogy mondod,h belső ODD-HDD mobilrack cserélhető,akkor +adattárnak meg egy olyan,de ha csak tárolásra kell.elég egy 5400-as is,abban is van már 2 tányéros (9,5mm) 1 TB-os is,pl.Samsung M8. Ha vmi komolyabb munkára, intenzív játékra kell,akkor lehet 2db SSD jobb lenne,adattárnak meg külső 2,5",v 3,5" (mert SSD arra kevésbé való),de ezeket tisztázd le! (külső 2,5"-be most 1-1,5 TB a max,3,5"-nél 3-4 TB,persze árak megemelkedtek árvíz miatt) -
vilmoskorte1
csendes tag
Üdv Fórum!
Mi okozhatta azt, hogy az eddig hibátlanul működő USB-s külső hdd egyik pillanatról a másikra RAW unformatted HDD lett? A win látja, csak épp felkér: formázzam.
A HD Sentinel statusz eddig is, most is 100 %, tehát hardveres hiba nem vszínű.Köszönöm a tippet
-
Puma K
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből...
Akkor ezek szerint az én laptopomon olyan e-SATA csatlakozó van amihez csak 1 kábel kell hogy üzemeljen a külső HDD! Nagyszerű!
Köszönöm!
-
Puma K
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Sügér voltam és elfelejtettem mondani a lényeget, hogy laptopba lenne... jelenleg az a tervem, hogy a laptopban lévő 500 GB-os vinyó mellé betennék az optikai meghajtó helyére egy rack-et (ha jól sejtem az is az) és akkor 2 vinyót tudnék használni a gépben. Akkor már lenne két 2.5"-os HDD a gépben. Aztán vennék egy az általad említett mobilrack-et és akkor vennék még egy 2.5"-os HDD-t (de lehet inkább 3.5"-os kéne... még nem döntöttem el véglegesen).
Lényeg a lényeg ezt szeretném elérni:
-2db, 2.5", 750 GB, 7200 rpm (laptopban)
-m-SATA 64 GB SSD (laptopban)
-e-SATA csatlakozós külső HDD (amiről tudok akár játszani is az e-SATA sebességének köszönhetően)Most, hogy ezeket leírtam, lehet 3.5"-os kéne, mert azt még tudom nagyobbra is cserélni és akkor öröm és boldogság lenne.
Aztán meg ki tudja, lehet akár 2 SSD is lenne a gépben... bár előbb cserélem le valami erősebbre... de még addig sok víz fog lefolyni a Dunán mire ezt megcsinálom.Köszi szépen a segítséget és a javaslatokat!

-
King Unique
titán
Mekkora kellene, 2,5" hordozható v. 3,5" asztali méretű
(750 GB-1 TB 3,5"-b simán kijön,sőt 1 TB alatt nem is érdemes venni,e szerint 2,5"-re gondoltál?)
"Van másképp is",1 esatap csatiba (de akkor gépen is olyannak kell lennie),abba egyszerre megy esata+usb2 akár usb3 is,de erről bővebben (# 8313)...de neked gondolom elég "sima" esata is.
Ha bontani,cserélni akarod benne a vinyót,akkor mobilrack+hdd megoldás kell neked - 3,5" mobilrack topic-ba (2,5" a linkben) érdeklődj - ,gyári kompakt külsőbe is vannak esata-sok,bár inkább usb3 a sláger mostanság,meg szétszedés macerás,szal mobilrack.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Olyan külső merevlemezt keresek aminek van e-SATA csatlakozója és USB 2.0 is (másképp nincs is), és lehetőleg 750GB-1TB-os legyen, fő szempont a megbízhatóság és esetleg még az is, hogy bontható legyen ha netalántán cserélni akarom benne a vinyót.
Üdv
Puma -
Goatman
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy ettől USB 3.0-n milyen írási és olvasási sebességek várhatóak nagyjából NTFS fájlrendszer használata esetén?

-
Teaway
veterán
válasz
Anthrax 33
üzenetére
Pont az ilyen esetek miatt szándékomban áll venni egy másik külső HDD-t.
-
King Unique
titán
válasz
Anthrax 33
üzenetére
Ja,Seagate vette meg ,így gari intézés vsz tovább tart,de ha túl sokáig tartana,elvileg szoktak (kell) adniuk cserekészüléket,átmeneti használatra.Ez a bevizsgálás,szervízbe küldés stb. procedúra elég hosszú ált. amúgy is ilyeneknél (azt közbe raktárról,v sima rendeléssel adhatnának rögtön újat is helyette
)...amúgy nem tudom "ezeknél" hogy megy pontosan,de egyik haverom gariztatott régebben optikai meghajtót,de 1,5 hónapig szaroztak garival,nem tudták olyanra cserélni,azt árát levásárolhatta,vett egy hasonlót (ami ráadásul jobb is volt).Ilyet nem lehet náluk megjátszani,v kiváratják amíg a kötelező procedúra lemegy :F veszel egy hasonló árut,mint pl.samu S3-azok jók,v gari miatt egy WD-t,v mást. -
Anthrax 33
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a magyarázatot, segítséget! Nem, csak 2.0. Amúgy képzeld el, a Samsungos csaj telefonon azt mondta, hogy a Samsung eladta egy másik cégnek a külső vinyó részlegét decemberben, azt nem mondta kinek, és ez miatt a szervizeknek is át kell állniuk, ami pont most zajlik és ez miatt lehet ,hogy még tovább fog tartani mire kapok egy új HDD-t! Fasza mi?
Ja tanultam a hibámból, a Sentinel már van a gépen és marad is. Ügyes kis jószág, csak kár, hogy nem ismertem előbb
-
King Unique
titán
válasz
Endless
üzenetére
Cuccaid alapján,gondolom PC,milyen OS,win7? Iletve milyen külső hdd (adapter alapján vmi 3,5" lehet,v a gépét húztad ki?) és usb2-be,v ha olyan,akkor usb3-ba dugva csinálja ezt,v netán minden usb-s eszköz,pl. pendrive esetén is
Vírusírtót milyet használsz mert - mielőtt alaplap,v vmi komolyabb hibára gyanakodnánk - ESET okozhat ilyet.
Automatikus újraindulás meg kikapcsolható ,így látod a hibakódot,amire rákereseve microsoft supportban ált.találni csomó megoldást.
Amúgy meg,így utólag,ha minden usb fagy,ill nem rögtön,hanem menetközben produkálja,akkor lehet vmi komolyabb hiba lesz... -
King Unique
titán
válasz
Anthrax 33
üzenetére
Ne mondj semmi "olyant"
,egyszer csak elkezdte,azt kész. Más cuccoknál is előfordul,h egyszer csak badsectoros lett,v hasonló hiba,ez lehet simán gyári eredetű is,azt le van tudva,garinál kötelességük cserélni.(külsérelmi nyom nincs rajta,belsejében nem babráltál,szervízben se szedik szét ilyeneket totál,analízálni,csak megnézik tényleg rossz-e,az-e a hiba,azt lexarják,cserélik.) Nálad azért lehet letöltés közben áramszünet odavágott neki egy kicsit
,de ettől nem feltétlen kellett volna így behalnia
,lehet alapból is vmi "hibás" hdd-et fogtál ki (mai "költséghatékony",xy dolgon spórolós gyártás mellett simán előfordulhat
) Amúgy új usb3-as M3 ?
Sentinel fent lett volna,vsz kijelezte volna,h vmi nem ok-s és amíg tudod, gyorsan lemented a tartalmát,de így már felejtős...Ilyenkor adatmentő cégek vissza tudják róla vakarni az adatokat,de az +drága,különösen 300 GB esetén,az simán akár több 100k költség.
Állj ki a "verziód" mellett,azt vsz csere lesz belőle,de sajna ilyenkor régit+tartalmát nem adják vissza,bár ők se tunak így már hozzáférni...
Legközelebb rakj fel vmi hdd figyelő progit,több helyre/eszközre archiválj,azt reméljük nem lesz gond. Áramszünet meg cinkes... -
Anthrax 33
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszokat és elnézést, hogy csak most jelenkezem, de olyan helyen dolgoztam a napokban ahonnan nem tudtam netezni.
Sentinelem nem volt, most telepítettem, de nem érek vele el semmit, ugyanis már fel sem ismeri a gépem. Kattog kb. 15 mp-ig, aztán kussol, meg se nyikkan. Holnap viszem a legközelebbi szervizbe, ahonnan felviszik egy másik(Pesti) szervizbe akik azt mondták, hogy minimum 3-4 hét mire kapok egy másik készüléket. Hát ez azért szerintem elég sok idő. Ráadásul az adatok is mind elvesznek róla(kb. 300 giga foto,film,zene), mivel már nem tudom lementeni, mert fel sem ismeri a gép. Az áramszünet lehetőségét persze meg sem emlitem, csak akkor mit mondjak a szervizben, hogy hogyan kezdett el kattogni? köszi -
Endless
aktív tag
Sziasztok!Egy olyan problémám lenne, hogy folyamatosan lefagy a gépem ha USB-be próbálok valamit bedugni.Van amikor rögtön van ugy később jelentkezik a probléma.Közvetlen utánna el sem indul csak ha kihuzom a hálozati adaptert 1 percre.Valakinek ötlet?Alaplap lehet a hibás?
Üdv. -
King Unique
titán
Ideje volt már WD-nél is...
,de ahogy Lacie,Promise cuccai,ez is MAC alá készült,bár idénre ígérték PC-re is TB-ot.Azért a Lacie 2big se rossz
,de jól meg is kérik mind2-nek az árát,egyelőre nem halandó átlag (wines) usernek való,kell még neki egy kis time... -
Alex91
félisten
-
válasz
King Unique
üzenetére
Megnézek majd mindent, köszi. Igen, még garis, de emiatt kétlem, hogy csinálnának bármit is... Elvileg nekem kell produkálnom a hibát, hogy elhiggyék. Most tesztelgetem, meg nézem unlocker-rel, ha csinálja. Még jelentkezem. Köszi!!!
-
King Unique
titán
Még azt tudom elképzelni,h üresjáratban ugye a külsők gyári beállítás alapján x perc (ált. pl. 5-10 perc) után leállnak és ilyenkor,ha újra "hozzányúlnak" kicsit befagy,kell neki pár sec,amíg újra felpörög a hdd és használatra kész. Mivel notin használod,ott az energiagazdálkodási beállítások kicsit mások,mint asztali PC-n és lehet,h akár idejekorán (míg olvas/ír közbe) kapcsolja le a külső perifériákat - pl. ezt - a rendszer és azért kattan,fagy le. De ilyen kattanás lehet elégtelen tápellátás miatt is,ahogy mondtam,főleg,ha akksiról megy a noti. Ilyen téren is érdemes elindulni,akár a beállításokon változtatni,jobbat most egyenlőre nem tudok.

v a rack usb vezérlőjébe,elektronikájába szállt el vmi és az nem teszi rendesen a dolgát,mert nem éppen a legjobb modell ez a CH94,ahogy ADATA régebbi szériái se feltétlenül a legjobbak...gari van még rá? -
King Unique
titán
A kitépés meg a külső hdd-nek
Ha Sentinel szerint minden ok,akkor fura...
,fagyást okozhatja akár vmi progi,de még új KIS'12 is (azt kikapcsolva is fagy?),Unlocker-el leválasztás előtt nézd meg mi fogja - azt lődd ki,v annyira akad az se megy? Y kábel-t meg nem tudsz beszerezni,hát ez van...
Sivatag,csaknem a Dakar-on tolod te is,email címed se hétköznapi
38 fok egész jó,ottani körülményekhez képest,bát vmi hűvösebb helyen notizol gondolom,v estefelé meg hideg van ott is,ha jól tudom.(#9104) h1ght3chzor: nézd meg vírusírtó topikokat,ingyenesek közül van több olyan is (vírusírtó+tűzfal kombináció),ami jobb,mint MSE.
Az adott magazinokból egyik-másikat gyűjtöm,szal fizetek érte (mintha részletben menne) és ez így full legális
,maga a gyártó küldi a licenset stb.,de esetleg aki újságot nem is veszi meg,csak xy helyen megnézi benne a kódot,annak is uilyen simán megy,max mért nem veszi meg a lapot,de azt meg ki nézi... 
-
válasz
King Unique
üzenetére
Sentinel:
A SMART-nál semmire nem ír ki hibát (nincs sárga felkiáltójel). A kondíció 100%-ot ír. Eddigi átlaghőmérséklet 38 fok. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát szerintem ingyenesek között a legjobb...
Jó lehet hogy az ESET jobb, csak hát nem túl legális, ha nem veszed meg.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Y kábelt sajna csak 2 hónap múlva tudok venni ( a sivatag közepén vagyok, most hagyjuk, hogy miért
) A regedites dolgot megcsináltam, de még nem indítottam újra a gépet, mert dolgozom. Sajnos muszáj néha "kitépni" a gépből, mert használhatatlan a gép olyankor... max a kikapcs gomb 5mp-ig nyomva tartásával tudom még megoldani, de az meg a gépnek nem jó...
Vírusirtó eredeti Kaspersky Internet Security 2012. -
King Unique
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
A Microsoft féle
,hát nem rossz az se,de nem is a legjobb
Amúgy Esetnél is már javítva lett külső hdd hiba,de igaz ha eredeti wined van,jó dolog a sec.essentials,de van nála jobb, védelem,teljesítmény szempontból idei tesztek alapján egyértelműen F-Secure - Kaspersky - Norton IE - ESET + még Bitdefender csokor a legjobb és egyik másik pl. ESET havi magazinos kódokkal full free 
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Vírusírtóból ajánlanám a security essentialst!

Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Call of Duty: Black Ops 7
- iPhone topik
- Fejhallgatós találkozó
- Robotporszívók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
,bár annyi pici negatívum van,h a samsung hdd-be, mint márka megszűnik,mert a 
A csatolásokból böngészve a Samsung S2-es maradt a legszimpatikusabbnak -árban is-
Mert hdd-t kiveszed belőle,azt átteszed egy 2,5" mobilrackbe (sima usb2-es olcsó,kb.

(emlékszem samsung külső optikai meghajtót gariztattam 2 éve,annál is nem zsír újat adtak dobozzal együtt,hanem egy újnak mondottat hoztak,még a dobozát is összekeverték,mert más fajta volt,de működik hibátlanul,kicsit fura...)
,v persze helye is válogatja,hogy intézik...

Laptophoz vettem és nem a black lesz benne hanem ami a dellbe van az 5400-es 500gb . A laptopba meg megy a black. Csak próbálgattam meg át kellene menteni a rendszert.De amíg ez se működik...