Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9167 üzenetére
Ha gép 3.0-jába van dugva,akkor talán az első a jó (én pci-e karinál 2 usb3-as külső hdd esetén nem tapasztaltam "feleződést"),usb3-nál is megoszlik vmennyire a sávszél,de még hubot nem próbáltam. Ha gép csatija 2.0,ahol eléggé megoszlik néha több eszköz esetén,akkor 2. reálisabb,bár én usb2-es hubnál több pendrive használatakor nem pont 1/3, 1/4-e jutott külön mindegyikre,a 7,5 MB/s több is lehet. A 120-at honnan vetted,hub tud annyit névlegesen
De usb3 hubot még nem próbáltam,szal nem fix...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9169 üzenetére
Ja,h ilyen logika mentén,értem...mivel usb3 hubom nincs így konkrétan nem tudom alátámasztani.
Amúgy gépeden gondolom van usb3 csati (gyári alaplapi,v bőv. kártyás?),azért olyan a hubba gondolkodsz nyilván, 2.0-án mindegy lenne. Én sima usb2-es hubnál még azt tapasztaltam,h 3-4 pendrive is elment benne,de (2,5") külső hdd nem,csak,ha hub +tápot is kapott,3.0-s nyilván 2x annyi áram miatt jobb ilyen téren. Usb3-nál elvileg azt "reklámozzák",h nem oszlik meg sávszél,gyakorlatban ott is azért,de nem annyira,mint usb2-nél,ill. teljesítmény gépfüggő,proci erőssége is számít.120 MB-nál tud az többet is,ill amennyi kell neked azt tudja,30 MB egy eszköznél lehet több/kevesebb is,hdd-től is függ.
Szal szerintem usb3-ba usb3 hub nagyjából tudni fogja,amit elvársz,de ki kell próbálni. Amúgy a xdb külső még nincs meg (írásod alapján),v csak pár usb2-es van,de akkor újnakmért nem 3.0-ásat veszel/építesz manapság[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9171 üzenetére
Ez így már összetetebb...akkor egyértelműen dobozon belül is 3.0-ába (v vmi sata.esata-ba) érdemesebb gondolkodni,de 10-12 db esetén már gondolom RAID-be fűzöd őket és nem mindegyiket "külön-külön" használod átalakítóval?
Jól hangzik,ha árak lemennek,majd eldől...sok sikert előre is.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9173 üzenetére
De a sebességek is a megfelelő raid módban,meg nem muszály mindet. Amúgy azt nem írtad gépen van usb3,mert ha nincs,minek 3.0-ás hub,10 vinyót egy hubra tolni,2.0-án,a teljesítmény nem lesz az igazi,bár abban is van logika,amit írsz.
(#9174) blau24: ha csak sima filmezésre kell,akkor elmegy G2 is,oda elég usb2. (amúgy samu 2,5"-be inkább S2,M2 a jobb,megbízhatóbb,de azok drágábbak picit,bár nem feltétlen,meg kell nézni átgépen)
(#9175) Sztrego: mér ne lehetne ,akár sajátgépben is,v WD saját progijával,(v amit külső hdd-ihez ad). Neked van 1,5 TB usb3-as WD belsős Tevion,v keverlek vkivel
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9178 üzenetére
Jó, értem én,láttam már hasonlót (Racknig),a másik érdekes,energiatakarékos,végülis meg lehet játszani.Usb3-nál akkor nem figyeltem,elnézést...csak az volt fura,akkor mért sima sata-usb2 átlakítót teszel mindre,ha elég annyi,akkor jó,v usb3 port-hub miatt,ott talán kisebb lesz a veszteség,megoszlás 2.0-án.
Szekrényen,hogy,csak natúrba kikapod,azt fel a polcra,gondolom vmi dobozba? Ha még vissza akarod tenni gépbe,olyankor jön jól egy dokkoló,ha nem akkor mobilrack.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9188 üzenetére
Igen,nem rossz az,ált. sokmindenhez elég,de egy hubra 10 hdd-t kötve vsz nem lesz annyi,ill 3.0-án (v. esata) egy 3,5" tudna 3-4x annyit is.
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9190 üzenetére
Már válaszoltam korábban,nem nagyon de kicsit megoszlik majd 3.0-án is,ha mind megy,bár ha a 10-ből csak 1-2 használsz alkalmanként,ahogy írtad kiépítését,akkor kevésbé,de mivel nincs ilyen extrém 2x6-os hubom,konkrét értékek passz..
-
King Unique
titán
válasz TESCO-Zsömle #9192 üzenetére
Ja,h ilyen "agyafúrt",akkor benne van a pakliban...amúgy vmi ilyesmiről van szó (v tégla)? Teszteket se nagyon találni róluk,ahol látszana mit tudnak több eszköznél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- WD Gold 18TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA GARANCIÁLIS
- Sata III vezérlő 2 , 4 , 6 port , Sata III + IDE vezérlőkártya, PCI-e riser kártya
- ORICO M2P2-C3-C NVME M.2 SSD Duplicator Klónozó olvasó állomás
- Adata Legend 710 1TB GARANCIÁS!
- HP ProLiant DL ML Gen8 Gen9 Gen10 SFF 2.5" SAS SATA HDD SSD Caddy tray keret tálca 651687-001
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest