Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
"csak ennyit tud a sz@r 2.0.."
Mindjárt hozzádvágok egy USB 1.1-es, 128K-s pendriveot

-
King Unique
titán
Elvileg nem
,gyárilag NTFS,ami win alatt szerencsés.16 MB/s kb reális,gondolom usb2-n,ill. függ gépkonfigtól,meg,ha több usb eszköz is be van dugva a gépbe,akkor sajna megoszlik a sávszélesség és csak ennyit tud a sz@r 2.0...
(usb3-nál ezt már kijavították
)
Letöltésnél,a net sávszél-től függ,h milyen gyors,de ha tényleg csak pár KB/s-el megy rá,akkor ott más gond lehet (vmi szoftveres,vírusírtó fogja esetleg),mert nálam teljesen OK. -
Zoty4
őstag
Sziasztok, vettem egy WD my passportot, kell vmi formatálás stb neki? Mert másolni tudok rá 16MB/s-mal, viszont beállítottam letöltést rá és pár kbtal szed csak rá?
-
Willie
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem, világos, köszönöm. Nemsokára készülök majd a konfigomon egy kicsit újítani, és mindenképpen USB3 portos alaplapot szeretnék vásárolni, lehetséges, hogy a letöltéseket is egyből erre indítanám el. Mert ha nem akkor a belső HDD-ről másolnék rá.
-
King Unique
titán
Usb3.0,eSATA csatisat akkor érdemes venni,ha pl.PC-n is használni akarod,másolni akarsz rá külső forrásból cuccokat (meg ma már amúgy is) stb.,ahol azért nem árt a +tempo.Hogy melyiket, az attól függ milyen csatid van PC-n/Laptopon,ha mind2,akkor inkább usb3,TV-n meg nyilván csak usb2 van,de előbb említettek kompatibilisek vele,ill.lejátszáshoz elég a 2.0 is,de előbb említett +igények miatt jöhet jól a többi interface. Mivel a gyorsabb csati már szinte alig-alig drágább,ezért inkább usb3,v esata-val rendelkezőt érdemes venni
,de,ha vkinek annyira nem kell,szórakozhat sima usb2-vel is,ami lejátszáshoz,netről le-rátöltéshez elég,de máshoz már kevés a 11 éves elavult szabvány...
Otthonra "helyi" használathoz inkább a nagyobb asztali 3,5" vedd,olcsóbban mérik a TB-okat,fix táp stb.,2,5"-be is van 1 TB az se rossz végülis,nem kell neki táp,de otthon csak elfér a nagyobbak adaptere TV mellett vhol,ill. vmi jobbat ami x perc tétlenség után automatikusan leáll,kikapcsol,mint pl.a lenti 2.Továbbá filerendszernél,az újabb külsők NTFS-re vannak tolva,új TV-k,Samsungod is kezelik már valszeg,régi dvd lejátszók tudnak csak FAT32-t,de az sajna a 4 GB/db-nál nagyobb fileokat nem támogatja,így problémás lehet (pl. HD filmek).
Ajánlásokhoz meg olvass vissza...(3,5"-be pl.Samsung Story (esata-s és usb3-as is van),WD MyBook stb...)
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Samsung C650 tévéhez szeretnék külső HDD-t venni, minimum 1 teráson gondolkozok, szerintetek érdemes USB3.0-as külső HDD-t venni avagy felesleges, jobban járok egy 2.0-t tudóval? Érdemes eSATA porttal rendelkezőt vásárolni? WD, Samsung, esetleg más - mit ajánlotok? , Milyen típust?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
csabiks
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Túl sok WD ment tönkre a környezetemben sajnos : köszi a tippeket.
-
King Unique
titán
válasz
csabiks
üzenetére
Mekkora méretű kell? Mi a bajod WD-vel...
(jó persze náluk is benne van a hiba a pakliban...),külsői elég jók és megbízhatóak,13k-ért kapsz 320 Gb-os usb3-as My Passportot,de a többi (pl.Samsung S2,Transcend 25 D3/M3/H3 - usb3,ütésálló Apacer AC430,Silicon Power A80,Iomega ego,Pqi H566/H567V stb.) a 320-asok,usb3-al is kb 13-14k körül vannak.
Jó vétel az esata-s Apacer AC601,ütésálló stb,korábban volt róla szó.
Vagy ennyiért már egyik-másikból usb3 500 GB-os is kijön alár,pl.A-DATA CH11.
Usb 3.0-át manapság már nem kell különöseben megfizetni
,szerencsére. 
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi
És, mondjuk, hogyan kapcsoljam ki most?

Most rá van kötve a laptopra, és megy is a MyBook, de ha már nincs rá szükségem, akkor nem akarom leállítani az egész laptopot is, akkor hogyan kapcsoljam le a MyBook-ot?
köszi
-
tlala
addikt
válasz
PiciKenny
üzenetére
Te tudod, de én hozzátennék 400 Ft-ot, hogy kapjak egy kétszer akkora 1000 GB-ost ...
-
PiciKenny
senior tag
jó napot uraim!
Külső hdd-t akarnék, venni, milyet érdemes venni olyan 13kből max? igen tudom kevés a zseton, de belsőt ha nem kötelező nem vennék "adatoknak"
Előre is köszönöm a segítséget!énezt néztem ki. mit gondoltok?

-
csabiks
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy max 13e forintos külső usb vinyót? 320gb bőven elég nekem, nem tudom ilyen árban van-e USB3, viszont érzékeny adatok lennének rajta, fontos a megbízhatóság (WD-t soha).
-
King Unique
titán
Még nem,talán 2012-től,ha az Intel is lép végre,bár PCI-E,v Express Card-al Mac gépeken is megoldható az usb 3.0.
Thunderbolt,sima hdd-hez...
(azok sebességéhez bőven elég esata,usb3.0),egyértelműen (külső) SSD-nél van igazán értelme,mint pl.Lacie,bár az 1 TB ott is igaz hdd...
Végülis meg,ha prémium xy körítés van hozzá,akkor mondjuk Thunderbolt is elférne rajta,mert FW800 mennyit tud
,elm. 100 MB/s,de gyak. kb.85 MB/s,ami egy 3,5"-hez kicsit kevés...sima MB usb3-on 120-130 MB/s-et is tud. -
vlevi
nagyúr
Neba****k már meg. 3T-s WD MyBook, és csak USB2?
[link]
USB3 mér nincs? -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Ha a későbbiekben valaki esetleg szétbontott Samsung G2 Portable -t fotót keres.
[link]
[link]
A f..s minőségű fotókért bocsi, de kénytelen voltam mobilttelefonnal fotózni, mert rohanásban volt a tulaj. Ha esetleg nehezen lehet kivenni, nem hagyományos sata hdd van benne. 2,5 HDD van benne, de maga a mini usb panel csatlakozó is egyben.
Ráadásul aki szétbontotta, az szétfeszített egy 640GB-os lemezt is. (ez 500-as). A két panel is eltérő. -
Orionk
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szoftveres leállító gomb.
Tehát, ha azt akarom, hogy totál kapcsoljon ki, akkor nem azt a gombot kell megnyomnom a MyBook-on, hanem, akkor még mielőtt bekapcsolnám a laptopot(vagy éppen azt a gépet, amire rá van kötve USB-vel a MyBook), akkor előtte húzzam ki a számgépből az USB csatlakozást, mert akkor lesz az, hogy NEM kapcsol be My Book?
Azértnem kapcsolna be, mert érzékeli, hogy nem vagyok most senkire sem rákötve.

-
Zoty4
őstag
válasz
King Unique
üzenetére

-
King Unique
titán
Ha akarod "begyűjtheted" egy külön mappába a SW file-okat,de simán újat létrehozhatsz közé,azt rá-odadobálod a cuccokat, kész,nem oszt-nem szoroz.

A hátolján az a ("szoftveres") kikapcs gomb (itt, itt, itt korábban),nem feltétlenül muszály nyomogatni,meg amúgy is leáll magától kb 30 perc után üresjáratban,de progijában az is állítható. -
King Unique
titán
2,5"-ek szinte mind halk ( már-már hangtalan),csak egészen közel hajolva hallani vmit,ajánlások - amik eddig,wd,samsung,transcend,silicon-power és társai-olvass vissza.

3,5"-nek már van vmi hangja - kis kerregés - ,de nem vészes,amivel nekem volt dolgom Samsung S3 (Story) annak is volt,de azért halknak mondható,WD MyBook se hangos különösebben,Transcend 35T/T3 is ok-s,Iomega Ego stb.De amúgy a kompakt külsőknél elmondható,h gyárilag "megoldják-beállítják" ezeket,h ne legyen gond.
Belsejét nézne,kompaktba, v külön külső mobilrackes megoldásnál is,green 5400 rpm-es hdd-k ajánlottak adattárnak,nem zakatolnak,kevésbe melegszenek,de egy jó rackben,minőségi kompaktnál a 7200 rpm-es se gáz ilyen téren, sőt...,mint pl.WD MyBook. -
Orionk
senior tag
Hello !
--1-- Jelenleg az új WD MyBook Essential külsőt először kötöttem rá a gépre.
Itt a Screen arról, hogy jelenleg mi a tartalma a WDMyBook nakTehát ott vannak a SmartWare-nek a mappái, fájljai.
Most ezeket, ami a tartalma ezeket mind helyezzem el egy külön mappába, amit a root-on van?
Vagy hogyan másoljak rájuk?, csak ezek a már meglévő mappák, és fájlok közé hozzak létre mappát, és másolhatok?--2-- A külső WD MyBook hátulján van egy gomb, amivel ki-be lehet kapcsolni.
Ezt a gombot bármikor meg lehet nyomni?, akár akkor is, ha megy a windows oprendszer?, azaz be van boot olva a hép?Mert én nyomogattam ezt a ki-be kapcsoló gombot, de ha rá volt csatlakoztatva a MyBook a Laptophoz, akkor mindig beboot olt a külső vinyó is.
köszi
üdv., -
Zoty4
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi a gyors választ, akkor megoldom a kábelt, de milyen halk vinyot ajánlasz, típus, márka a 2,5 és 3,5 " esetén?
-
King Unique
titán
Ha olyan kell,amihez nincs külső táp,csak usb-ről megy,akkor az csak 2,5" lehet és max 1-1,5 TB. 1 TB-osok még "jó" áron vannak (kb.20-25k),de 1,5 TB már elég drága (40-50k).
Gyorsaság...usb3-asat vegyél,bár lejátszón gondolom csak 2.0 van,de filmeknek elég az bőven,ill.3.0 megy abba is és adatmásolásnál azért nem mindegy a sebesség.
Otthon TV,médialejátszó mellett csak akad +egy elosztó hely egy 3,5" külső winyó táp adapterének?
-
King Unique
titán
válasz
macman507
üzenetére
Ezt nem vitatja senki
,tényleg extra strapabíró az A80
.Ezt az épület tetejéről ledobást,még nem is láttam,ez nem a szabványos 122 cm,hanem jó pár méter,ez nem semmi (bár nem betonra esett,de így is komoly)...
(bár egy felülettesztet,elérési időket azért megnéztem vona ezután)
Csak ez az "XP-s probléma" vet rá némi árnyékot
,de amúgy tényleg jó a cucc.Nem értem újabbakat (S10,S20,D10) mért nem lehetett hasonlóan stapabíróra csinálni... 
Amúgy kösz mégx a videókat,az első az nagyon durva...

-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Médialejátszóhoz szeretnék külső merevlemezt vásárolni. Főleg filmekhez.
Mit ajánlotok. 1-1,5-2 TB.
Lényeg hogy halk legyen, ne keljen neki külső áramforrás az USBn kívül (médialejátszón keresztül vegyen fel) és legyen gyors.
Erre a célra gondolom jó a 3,5" vinyó is, nem feltétlen kell a 2,5"köszi előre is
-
macman507
aktív tag
A80-at ha medencébe dobod, akkor is működik, van youtube-on egy orosz channel, ahol ezt tesztelték, leejtették, vízbe dobták, autó..
, és utána megnézték, hogy működik-e.
Mindig működött
Itt vannak a videók, ha valakit érdekel:
itt egy ahol jó magasról dobják le
itt meg a youtube-os channel
(vizes teszt (L)
)Edit: bocs a dupláért

-
-
King Unique
titán
válasz
abcukistván
üzenetére
Ezt a témát még én szekíroztam korábban vele.elbizonytalanodtam akkor én is...

Max talán a picit "újabb" 750-esnél finomítottak rajta vmit,mert a 640-est szidták,de ettől persze 750-es is ua. lehet.Csere gondolom max az újabb szériáknál (S10,S20,D10) lehetett,de azok meg nem ütés és vízállóak...Transcend M3-at veheted
,arról nem regéltek hasonlót
,az is elég strapabíró. Vagy bevállalod A80-at,mert vmelyik másik topicban emlékszem,vki nem panaszkodott rá XP alatt,nem mekegedett nála,de persze előfordulhat....
Talán JMicron érdemes vmi drivert keresni,frissíteni,meg XP-t is már lassan temetni kéne... -
csmat
senior tag
válasz
abcukistván
üzenetére
Most megijjedtem!
Eléggé borzalmasnak hangzik, jó lenne tudni mi lett végül a folytatás.
Valakinek van tapasztalata? -
ghiro
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan USB 2.0 -ás 3.5"-os külső (üres) ház ami képes x idő tétlenség után lekapcsolni a benne levő winyót?
Nem számítógépen lesz hanem egy primitív NAS-on ami erre nem képes, de nem szeretném ha folyamatosan pörögne.Ha véletlenül mégiscsak winyóval venném akkor jól tudom hogy a WD külső házai tudják ezt számítógéptől függetlenül?
Üdv!
-
Alex91
félisten
My Book Studio, na kicsit modositottak rajta, most mar fem haz van, de nincs e-ink...
-
csmat
senior tag
válasz
abcukistván
üzenetére
Ezen én is sokat filóztam, szerintem az A80 lesz, mert annál nem felejtem el a kábelt maggammal vinni
, és ráadásul még vízálló is
(remélem azt nem használom azért ki) Egy dolog aggazt csak, mégpedig: valakinéln nem szerette az xp-t.
Ja és azzem A -A csatlakozós, ami szerintem elterjettebb. -
abcukistván
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes szerintetek venni:
- Transcend 25M3
- Silicon Power A80Ahogy olvasom, mindkettő ajánlott, de van-e köztük bármi jelentős különbség? Vagy ez már teljesen csak kedv kérdése?
25M3 belseje ha jól olvastam Samsung, A80-é mi?
WD -t elvetettem, mert ügyetlen vagyok és elejteném.

Köszönöm.
-
Maladar
tag
válasz
King Unique
üzenetére
a 2,5-es itt is u.annyi, ebben nincs semmi akciós szerintem sem.
( ha a feléért adták volna viszont .. vettem volna :-) )a 2tbos is csak ma a nyitás miatt 15k ebben az 1 Aldiban
-
King Unique
titán
válasz
Maladar
üzenetére
Hát 15 k tényleg jó ár érte,többi márka 2 TB-osba kb 25k körül,v afelett van.
De engem nem érint,mivel nem Bp-i vagyok,meg lehet amúgy se venném...
,sógoroméknak,v másnak,aki "helyi", hátha... 
A 2,5" 1 TB-ost mennyiért dobálják? Mert nálunk lévő Aldiba 22.990-ért,de mondom kb. annyi az 1 TB WD my Pasport,v olcsóbb a samu S2,M2...
,ha esetleg olcsóbb lenne ez is 5-10-el,akkor talán... 
-
King Unique
titán
válasz
appassionato
üzenetére
A mostani 2,5" és 3,5" cuccokban is min 8 MB cache van,az annál nagyobb nem befolyásolja már különösebben nagy mértékben a sebességet,főleg nem szimpla adattárolásnál.
Inkább rendszer hdd esetén van jelentősége os-program apró file pufferelésénél,de ott se akkora mértékű már a gyorsulás bizonyos cache méreten felül.Egyébként a winchester topic elején jól össze van ez foglalava. 
Adattárolásra 5400 rpm ajánlottabb (hűsebb,kevésbé rezonál,hosszabb élettartam stb.),de ha +kakaó kell, 7200 rpm se rossz (egy jól összerakott komplett külsőnél,v jó mobilrack-nél nem probléma a nagyobb rpm,ill. az ebből eredő esetleges előbbiek...),bár nyilván esata,usb3 csati esetén van értelme. -
Maladar
tag
Akit esetleg érdekel..
Aldiban ma van Bp III. kerületben 15.000 Huf-ért nyitási akcióban 2Tb-os Tevion usb3-as játékos. Fél9 kor természetesen elfogyott, de koradélután kapnak még egy raklappal.
Belül ez van benne: WDC WD20EARS
Western Digital
2Tb SATA-II 64Mb HDD
- Intelligens RPM állítás
- 5400rpm - 7200rpm
- SATA-II csatlakozás
- 25 - 27 dBA zajszint
- 64Mb gyorsítótár -
macman507
aktív tag
Oké, időközben eszembejutott, hogy XP CD-jével ketté tudom szedni, meg le is tudom gyorsan formázni, de a fő gond az volt, hogy a nagy kapkodásban elfelejtettem rádugni az áramra az új vinyót!

Kettészedtem egyébként, szóval most van két kb 1T-ás particióm

Egyelőre a kattogásról nincs hír nálam.
-
appassionato
csendes tag
Sziasztok,
külső HDD vásárlás előtt állok, a fórumokból sok mindent megtudtam. Egy dolog nem világos csak: a cache mérete számít valamit? Nagyobb=gyorsabb, vagy ez már csak szőrszálhasogatás?
/Használat célja: adattárolás, filmnézés laptopok kiegészítőjeként. USB 3.0-mal tervezem és ahogy olvastam az 5400rpm is megteszi./Köszönöm.
-
Fera_27
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát igen, sajnos ilyenek, de tegyük hozzá az ára miatt is választottam a Samsungot, a WD esatában kicsit más kategória, az már prémium, ú ez a Silicon Power ez mi ronda

Nos, én is léptem, minden jót!
-
King Unique
titán
válasz
Fera_27
üzenetére
Backup van Win7-ben is,titkosítani meg 2.0án át is lehet,bár eltart egy ideig...
Jók a Samsung cuccai,3 év gari is,de bizonyos dolgokban néha nem elég precízek a ferdék, amcsik pl. WD jobban,megbízhatóbban összapakolják a szoftveres,driveres részét
,ill.kicsit más meglátásuk van a sárgáknak küllem terén is (pl.Silicon Power új S20,D10 designos külső hdd-i...
)Na,kiszálltam,további szép estét!
Üdv. -
Fera_27
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Örülök hogy ezt sikerült megoldani, nem fogok én azokkal egyhamar foglalkozni

Körmükre kéne csapni ezeknek a koreaiaknak, ej!
De a 3 év gari szép dolog. -
King Unique
titán
válasz
Fera_27
üzenetére
Igen ezt elk**ták a samuék
,visszatérve a samu progikra én úgy tudtam,h 64bites OS alatt nem is futnak (korábban vmelyik tesztben regélték+ talán azt is,h esata-n nem mennek),ezek szerint akkor finomítottak rajta,de lehet itt is esata-ról megfeledkeztek...
Meg aztán lehet itt is vmi +driver kavar be...
,keresgélni kell,hátha erre is kidob vmit a Google. -
Fera_27
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Még annyit hogy "természetesen" a hozzáadott két program még mindig nem ismeri fel a vinyót, csak ha usb-re dugom, de annyira nem érdekel engem az automatikus backup meg a saját tikos partíció, úgyhogy nem izgat különösen, egyébként szerintem ezt már a hardveres firmware-es, windows 7-es oldalról cseszerintették el a Samsungnál.
Elméletileg ez is Samsungos hiba hogy összeakadt azzal az Inteles cuccal, ugyebár.
-
King Unique
titán
válasz
Fera_27
üzenetére
Nincs mit,szívesen máskor is!

Akkor mégiscsak vmi driver probléma volt,előfordul sajna,Story meg szerencsére ok-s ezek szerint, 60 MB/s még nem az igazi,de így is usb2 2x-e
,mondtam kb. mennyit kéne tudnia,de az is igaz más asztalin és más laptopon a sebesség,de lehet csak ennyit tud.Hotswap jó kis progi,ismerem,használtam már én is. Esetleg az ajánlott fórustársnál érdeklődhetsz,nem-e lehetne még "finomítani" vmit rajta. 
Üdv.
-
Fera_27
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, igen, drivert semmilyet nem találtam én se, viszont a nagy kutakodásban ráakadtam [erre], megütötte a szemem (képzavar) hogy ilyesmi hdd-ről van benne szó, és megfogadva a kedves idegen tanácsát, lerántottam a gépről az Intel Matrix Storage drivert, és azóta úgy megy mint az álom, egyszer sem csinált olyat mint eddig, és a sebesség is fel-felkúszott 60-ig, néha felé is, szerintem az oka, hogy csak ennyi, már nem a laptopban keresendő.
Vagy elkerülte még valami a figyelmemet?
Ja és ajánlom a Hotswap! nevű alkalmazást, csak egy kattintás, és ki lehet húzni az esatás hdd-t is.
Úgyhogy ha bárkinek ilyen gondja akad;
Intel Matrix Storage driver.
Neked, King Unique meg köszönöm minden eddigi segítségedet, a választásban és mostani problémamegoldásban is, remélem tudom majd viszonozni a fórumon

-
King Unique
titán
válasz
Fera_27
üzenetére
Erre most nem tudok sok okosat mondani
,rákerestem,kidobott több olyat,h 64 bites Win7 alatt akadnak esata gondok,meg 40-45 MB/s maxra panaszkodtak egyesek.Van ahol chipset és sata driver frissítést írtak,máshol a BIOS-ban AHCI sata bütykölést,HP laptopodhoz nem találtam esata driver-t,meg win7-hez se hirtelen... 
Usb2-n a 27-30 MB/s teljesen ok
,amúgy se tud sokkal többet (kb. max 35 Mb/s).
Esata ügyben ruti-t keresd. -
Fera_27
tag
válasz
King Unique
üzenetére
64 bites Win 7 Enterprise fut a gépen, most keresgéltem, mintha többeknek lett volna gondjuk az esata porttal ilyen OS alatt, de ott olyan jellegű volt, hogy fel sem ismerte az egész HDD-t, itt nálam meg nem ez a baj.
Nem akarlak kihasználni, de ha esetleg pár perced akad, megpróbálnál rákeresni? Én akárhogy próbáltam, semmit nem találtam. A laptop: HP Elitebook 8530p
Ha meg sehogy nem sikerül a napokban haladnom az "üggyel", valahogy kerítek egy esatás gépet, és megnézzük azon mi újság van vele.

Most másolok USB-n keresztül, olyan 27-30 MB körül jár, az USB-re még jó is?

Köszönöm előre is, meg az eddigi segítségedet is!

-
King Unique
titán
válasz
Fera_27
üzenetére
Milyen OS fut rajta? Ha win7,akkor ahhoz van külön esata driver.
Szal azt mondod 40-45 MB/s másol,az kevés,egy 3,5" Storynak átlagba is 80-85 MB/s-et,max 110-115 MB/s kéne tudnia esta-n.
Talán maga a külső hdd alapba csak nem rossz,szerintem vmi driver,v szoftver gond lehet,esetleg alaplapod esata-ja ilyen "putri"... 
Ha hdd kattog,leáll másolás közben,elsőre azt mondaná az ember tápprobléma,de 3,5" fix külső tápos,az csak jó. De azért van rá 3 év gari,próbáld ki más gépen,ha van rá lehetőséged,ki kizárd a géphibát,ha meg tényleg mégis S3 szar (mondtad nehezen tudták beszerezni,lehet vmi selejteset túrtak vhonnan...
),akkor vissza gariba és csere... -
Fera_27
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Huh, szerintem nem driver gond lesz, mert nincs a gyártó honlapján hozzá driver, és felismeri a gép a vinyót, de pl msot is rádugtam megint esatan, mondtam neki egy másolást Total Commanderben, nagyon keményen elgondolkodott 2 - 3 percig, addig nem történt semmi, majd meglódult 400 000kbyte-tal, majd leesett, és most olyan 45 000 körül tartja :\ (ez ha jól tudom kevesebb mint az USB 2.0 elméleti maximuma)
Őszintén produkálhat ilyen hibát az, ha a HDD a hibás? Én nem tartom valószínűnek :\
Szerk: Plusz most tapasztaltam, hogy esatán másolás közben kattanás, majd felpörög, hallom, érzem és másol, de hogy állíthatta le magát közben? Lehet mégis a HDD lesz a ludas? Kellene egy másik gép esatával, esetleg valaki nem tudna segíteni Nyíregyháza környékén?
Meghálálom 
-
King Unique
titán
válasz
Fera_27
üzenetére
Hát nem tudom...lehet driver gond lesz.Win7-ről megy? Mert korábban vkinek nem pont ez,de kicsit hasonló problémája (1,2) volt és ott rendbetette a dolgokat a megfelelő driver.

Időnként sajna adódhatnak ilyen kellemetlenséget esata-val
,ebből kiindulva is érdemesebb iskább usb3-asat venni,bár ha vkinek meg pont esata van usb3 nincs,akkor... 
-
Fera_27
tag
válasz
Fera_27
üzenetére
Sziasztok, sajnos csak ma tudtam a Samsung Story-ért menni, és akkor most álljanak itt a tapasztalatok:
Hát, felemás az élmény, ugyanis nem tudom hogy most a laptopom lenne a hibás, vagy a vezérlés a kis Samsungban, de hogy eSata-n időnként kisebb sebességet érek el mint USB-n az megszokott, vagy pl hogy a hozzáadott szoftverek egyike se működik ha eSatán csatlakoztatom a géphez, USB-n viszont minden megy flottul.
Ó igen, és egy komolyabb másolás közben kicsit firefoxoztam és úgy összeborult, hogy le is dobta, majd visszacsatlakoztatta, szóval furák ezek a dolgok.
Lehet hogy ennyire putri lenne az alaplapomon lévő eSata port?
Ja igen, a gép egy HP Elitebook 8530p. Minden driver, BIOS legfrisebb, eddig nem volt vele gond.
Segítsetek lécci, ez így nem adja :\ Ó és NTFS a fájlrendszer.
Vagy éljek így vele?(Ja, azt hogy mikor állítja le magát a vinyó, mennyi inaktivitás után, azt nem lehet valahol beállítani?)
-
tlala
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
A hozzászólásban a link az iponra mutat, ahol vettem.

De azóta sincs 750-es Transcend 25M3 16250 Ft-ért... -
macman507
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Uhh, elég nyakatekert, ahogy rendbe kell hozni a WD "kattogását".
Egyelőre szokásomhoz híven, életre sem tudom kelteni

Windows7-en belül, hogy kell leformázni a vadi új merevlemezt?

(tudom valami marha egyszerű kb 3-4 lépéses dolog, de mindig elfelejtem, mire új HDD-t veszek..^^ -
King Unique
titán
Ez így van,meg a 25M3 se "olyan nehéz" egyáltalán
(tripla védőburkolat van rajta) és nem árt manapság tényleg egy sokat hurcolászott külső 2,5"-nél,h strapabíró legyen.
A G2 amúgy se egy nagy szám.felejtős...
Mindenképpen jó vételt csináltál, jól jártál M3-al.
Hol is vetted,már nem emlékszem? -
King Unique
titán
Ami a gyártói oldalom is van,a 3 év!
1 év garival nem éri/ (szabad) megvenni
,bár elég strapabíró az A80,de van más hely ahol 3 év garit adnak rá,pl. itt,v itt még olcsóbb is.
Vki korábban meg élettartam garival vett A80-at,igaz ott csak céges ügyfeleknek van ez,de megoldható volt (már ott is 36 hó "csak") a dolog másnak is...
,de az az 1 év gari az nevetséges 
-
tlala
addikt
Egy érdekes összehasonlításban volt részem önkéntelenül is.
Barátomnak vettünk egy 640GB-os Samsung G2-est, és megkért, hogy másoljak át neki filmeket.
Egyszerre volt a kezemben a Transcend 25M3-as és a Samsung. Megdöbbentő volt, hogy a Samsung mennyivel kisebb, és jóval könnyebb is. Miután mindkettőben pontosan akkora méretű noti vinyó van, nem nehéz kitalálni, hogy a Samsung körül csak egy minimális műanyag héj van (gyakorlatilag alig nagyobb mint a HDD), míg a Transcend tényleg beépített egy-két dolgot, hogy megfeleljen az amerikai katonai drop-teszt szabványnak.
Mindez azért érdekes olyanok számára akik tervezik is hurcolni a mobil HDD-t, mert sokat beszélünk itt a hordozható HDD-k várható élettartamáról, ami bizony csak egyfelől áll a diszkek gyártói megbízhatóságából, másrészt viszont nagyon nagyban befolyásolja az is, hogy hurcolás, használat közben mennyit rázkódik, koccan a HDD. -
palcika11
csendes tag
Sziasztok!
1 TB-s WD külső merevlemezem halt meg tegnap (pixmanias, de ne kövezzetek meg érte). Hálózatra kapcsolva már nem világít a kijelző, csak nagyon halványan pislákol, és a windows nem ismeri fel (mintha rá sem lenne dugva). Kattogás vagy ilyesmi nincsen, nem is volt.
Garanciálisan természetesen külföldre küldené a pix, amit nem szeretnék. Igazából az sem érdekel, ha nem lehet megjavítani, viszont nagyon fontos adatok vannak rajta, amit kimentenék (ezért sem küldetném ki a szervizbe).
Többen javasolták, hogy bontsam le a külső házat, és simán SATA-ra csatlakoztatva kössem a PC-be, és ha így sem jó, még mindig vihetem adatmentésre.Mi a véleményetek?
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy a magyarországi boltban 1 év garanciát adnak az A80-ra, míg a gyártó oldalán 3 év van?
Most akkor melyik számít? -
macman507
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
HDD vásárlással csak az a baj, hogy eredetileg én is Samsung-ot akartam venni, mert most van egy 500Gb-os a gépben, és teljesen jól üzemel, ez a leghűsövesbb a 3 közül, bár a másik kettő régebbi típus.
Szóval hallottam is meg olvastam is hogy "de nem jó a Samsung", de persze nem hittem el.
Ez lehet a Western Digital-lal is, ha meg lehal, úgyis van 5 év garancia, mellesleg ez a "fej parkoltatós" hiba, ez nem olyan, hogy hallani lehet egy kis kattanást?
(ki tudja melyik vinyó csinálja a 3 közül
, de csak nagy ritkán, de emiatt még nem volt semmi adatvesztésem, vagy ilyesmi.) -
Orionk
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egyenlőre mást nem.

köszi szépen
-
King Unique
titán
válasz
macman507
üzenetére
Most külső kellett volna,v belső?
Mert nyilván egy sima hdd jobb áron van.
Jó elvileg a 2 TB WD Green
bár...vannak rá "panaszok".ill. nemrég derült fény erre a "fej parkoltatós" hibára is...
,de winchester topicba több infó vár ez ügyben...Lehet jobban jártál vona egy Samsunggal... 
Futárszolgálathoz nem tudok mit hsz-ólni
,velem is már megesett párszor,h "késett" a csomag,meg a futár is sokx,mit mondjak
, webshopot,futárszolgálatot minősíti ez,meg röviden csak,ez M.O....

-
macman507
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben köszönöm a választ, egy kis plusz adattárolásra kellett volna, gondoltam ez jó árban van, de nem volt annyira komoly a vételi szándék, tegnap rendeltem egy "SATA2 WD SATA2 2TB WD20EURS 64MB"-ot ez nekem egyelőre tökéletes, lesz ^^.
Esetleg valami vélemény erről, amire azt mondták hogy ma megjön és még mindig semmi?! (pedig ma 12:45 körül átvette a futárszolgálat...)

És hát gyorsan kellett volna, direkt ezért rendeltem a /firstshop.hu-ról, mert egy napon belül kihozzák.., hát még mindig semmi és 20:28-van!...
A csomagkövető meg persze mért is működne?..Pff erről rakok screenshotot..ITT
Egészen 17:37-ig semmi hír a csomagról, hogy mi van, hol van, email se..
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Pontosan így van, ahogy írod.
Most a 3T-s alig kerül többe, mint amennyiért én még a 2T-set vettem
-
King Unique
titán
válasz
macman507
üzenetére
Korábban volt már róla szó (pl.2,5" 1 TB-os,visszább van 3,5" 2 TB-ról is),végülis nem rosszak,meg lehet venni
,3,5"belseje WD Green,2,5" WD Scorpio Blu.(ez alapján megbízhatónak mondható
,bár ház elektonika része ki tudja mennyire
)
Különösebb extra (usb3-on,3év gari,2,5"-nél "hordtasak"),szoftverek nem járnak hozzájuk,ill.nem feltétlenül (sokkal) olcsóbbak a nagy,jobban felszerelt,talán megbízhatóbb
elit gyártók cuccainál...
Nem akarom lehúzni
,mert nem rosszak tényleg,de árakat nézve,bizonyos spec. áruház akciókat kivéve nem nagyon olcsóbbak a többinél,szal... -
macman507
aktív tag
Üdv!
Tevion külső merevlemez (2T) mennyire megbízhatóak?
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a boltot? Mi a vélemény róla? -
herhi
tag
válasz
King Unique
üzenetére
zsííír, kösz a sok infot!
Rendes tőled

-
King Unique
titán
Jó,elit,prémium kategóriás márka az Apacer,azt hiszem memóriákat,meg egysmást gyártanak még,jó márka. AC601 meg eléggé jól össze van tákolva.

Ha WD-t veszel,ne ragadj le az Elements Portable-nél
,inkább akkor már usb3-as,szoftverrel elátott My Passport.
Árban se sok a diffi köztük (E kb.13k,MP meg 15k),pár ezer,annyit megér a Passport.
AC601-be is van 500-as,csak picit drágább,usb3-as szintén fémházás,ütésálló AC430 már olcsóbb vmivel. 
Méretet nézve meg,azt szokták mondani "tárhelyből sosem elég",megéri a+pár ezret a nagyobb ,de ha elég 320 GB (fényképeknek simán,filmek+videók+zene már lehet szűkös),akkor ok-s...
-
herhi
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát ja, kb az apacer maradt (bár halvány lilám sincs honnan szalasztották ezt a márkát
), nem mintha annyira számítana.
meg előny,hogy az esata mellett van USB, először megrémültem, hogy nincs.... 
ill. max. még WD elements portable, és 500GB méretben. Ér plus 1-2 e Ft-ot az a plusz 180 giga.
Ja, és akkor Apacer, ha marad ilyen árban pl 2 hét múlva is, me pénz is kell hozzá
-
herhi
tag
válasz
King Unique
üzenetére
uhh, kösz! már az utolsó mondat miatt is megérte

-
Gabesz144
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi

-
King Unique
titán
Hát most mit mondjak....
Volt eddig bőven 2,5"-be ajánlás (WD,Samsung,Apacer AC430,AC601,AC230, Transcend 25D3/M3/H3P,Silicon Power A80 stb)...,olvass vissza! 
Egyébként WD My Passportok jó ár-érték aránnyal bírnak,usb3-as szériát kapni már "csak" belőlük és mivel alig (semennyire) nem drágább sima usb2-esnél és abba is megy,így ebbe és másba sem érdemes régi usb- vel szórakozni.
Jók és jó áron dobálják a Samsung S2,M2 modelleket is,ezekből és WD-ből is 500 GB pl. kb.15k,ami még "belefér" árkategória
De jó az Apacer is,nemrég vkinek ajánlottam és vett esata-s AC601-est nagyon jó áron itt,ha elég 320 Gb és nem mellesleg jó sok extrával felszerelt,ütésálló is,előre utalással 8k-ért vette a srác...
Képek tárolásához bőven jó egy ilyen ás még olcsó is. 
LG-nél csak a design szinte,ott aztán tényleg semmi extra
,amúgy felejtős sz@rok... 
-
herhi
tag
Hellósztok!
Gyors megoldásnak szeretnék 2,5-es külső vinyót, semmilyen extra elvárással (elég usb2.0, stb.), gyakorlatilag csak képek tárolására (RAW).
És mivel gyors megoldásról lenne szó, amellett, hogy jó, legyen olcsó is
(250-500Gb)
Nem nagyon tudok dönteni a Samsung, LG, WD között....mégha mindenki WD-zik is nonstop
köszi a segítséget
-
King Unique
titán
Hú,oda van írva...
meg ott a Google....
Pl. Itt és itt és itt,meg itt.+ itt
A TIB (tebibyte) a TB (terabyte) binárisan,1024-es alapon számolva.SI mértékegység szerint 1000-es alapon meg a már ismerős TB. Elvileg azt hiszem így van helyesen kiírva,mert pl.a 2 TB-os vinyónál (a gyártók decimálisan 1000-es alapon számolnak) 1,863 GB a "netto" oprendszer által is kijelzett tárhely,v vmi ilyesmi....
Az EiB (exbibyte) - exabyte meg 2 nagyságrenddel nagyobb a teránál, 2^{64} szánolva a fogl. egységet 16 EiB a max méret.
A másik része "64 KiB (2^{44} bájt – 64 KiB).",az a formázásnál a foglalási egység.Pl. ha 4 KiB=4096 Byte=4k foglalási egység esetén 16 TB/db a fileméret korlát stb...Egyébként a 64 KiB klaszterméret már 256 TB-ot tesz lehetővé,v vhogy így,már belezavarodik az ember...
A foglalási egységek táblázatban...
Még vmit...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

,gyárilag NTFS,ami win alatt szerencsés.16 MB/s kb reális,gondolom usb2-n,ill. függ gépkonfigtól,meg,ha több usb eszköz is be van dugva a gépbe,akkor sajna megoszlik a sávszélesség és csak ennyit tud a sz@r 2.0...
(usb3-nál ezt már kijavították
)
,de,ha vkinek annyira nem kell,szórakozhat sima usb2-vel is,ami lejátszáshoz,netről le-rátöltéshez elég,de máshoz már kevés a 11 éves elavult szabvány...
(jó persze náluk is benne van a hiba a pakliban...),külsői elég jók és megbízhatóak,13k-ért kapsz 320 Gb-os usb3-as My Passportot,de a többi (pl.Samsung S2,Transcend 25 D3/M3/H3 - usb3,ütésálló Apacer AC430,Silicon Power A80,Iomega ego,Pqi H566/H567V stb.) a 320-asok,usb3-al is kb 13-14k körül vannak.

(bár egy felülettesztet,elérési időket azért megnéztem vona ezután)
,de amúgy tényleg jó a cucc.Nem értem újabbakat (S10,S20,D10) mért nem lehetett hasonlóan stapabíróra csinálni...

Wines MB Elit le is került az oldalról,azt hittem,mert megújul,amiatt,de eggid semmi....
Most megijjedtem!

(250-500Gb)