Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az ADATA HD710(toshiba) mennyire megbízható? Hallottam nagyon sok SH93ról, hogy sorra sz/rtak be. Ebbe a típusba usb3.0 nál kívűl kijavították a hibát? Pl jobb vezérlő stb stb.
-
törölt tag
Valószínű össze van akadva a külső eszköz betűjele valamelyik már meglevő eszköz partíciójával.
Sajátgépen jobb gomb -> kezelés -> lemezkezelő -> itt látni fogod a külső vinyót, azon nyomj egy jobb gombot -> meghajtó betűjel, és elérési út módosítása.
Válassz egy betűt, amit biztos nem használsz, okézd le (meg fogja kérdezni biztos-e, mert lehet pár program nem fog helyesen működni - igen biztos).
És már működik is.Ha nem javul meg a probléma, akkor az USB-d nem működik megfelelően, próbáld bedugni máshova.
Legrosszabb esetben az USB panel nem kap elég feszültséget, hogy felpörgesse rendesen a vinyót, ilyenkor kell egy plusz táp USB kábel az adat USB kábel mellé. -
Fleed
aktív tag
Vettem egy 1 tb 2,5" Scorpio blue hdd-t beleraktam egy hdd tokba, rádugtam a gépre de nem történik semmi. Eszközkezelőben viszont látszik. Mi lehet a probléma?
-
nagypasztor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Bocsi,hogy eddig nem reagáltam, de nem voltam net közelben!
Az lehet gond, hogy nem dugtam mindkét végét az y-nak a gépbe? Mert azt hittem, hogy az csak a régi USB-k miatt vannak, merthogy nem képes elég áramot felvenni egy csatlakozóból.
Sajnos Sentinel képet nem tudok betenni, mert az öcsémnél van most a lemez. Tudom a MM-os dolgokat sajnos már tapasztalatból
De múltkor szerencsém volt, mert ideadták a maxell 25 rugós hdd-jét, ugyanazon az áron, amin vásároltam az előzőn. De majd szétnézek, hátha van jó áron valami! Bár elég valószínűtlen szerintem! -
törölt tag
Tudnátok segíteni abban, milyen külső winchestert érdemes vásárolni?
Fentebb láttam egy jó vételt (Seagate ST2000DL004), ennek keresném kb a külső megfelelőjét.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv -
allein
addikt
Köszönöm szépen, időközben kiderítettük mi is, köszönettel

-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Próbálunk átmásolni hd filmeket laptopról egy kulső 2.5-ös vinyóra de nem tudunk: túl nagy a fájl illetve kiírja, hogy szüntessük meg az írásvédettséget. Kellene egy kis segítség, ötletek?
-
gpatrik
tag
Sziasztok!
Adott egy Western Digital MyBook Essential 2TB-os külső merevlemez. Hogyan lehet a ledeket világításra bírni? Van egy másik ilyen MyBook Essential-om is, az 500gigás, azon se világít. Ez alapján szerintem nem "szabad hely" függő, mert az relatíve tele van...

-
Minstrel
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ilyesmim van kettő, egyik IDE másik SATA, de egyiket se állítja le, kínai olcsócuccok, de amúgy nincs gond velük.
Viszont működik a dolog, mert a pendrive már nem világít miután leválasztom. -
TeeJay
félisten
pedig a patch-et a registry-ből szedtem ki ahol is ugye ezzel módosítottuk azt a kulcsot
hogy a win7 folyamatosan tápolni akarja a cserélhető adathordozókat még eltávolítás után is...én amióta ezt használom minden vinyó azonnal leállt amit eltávolítottam vele
fura hogy neked nem így tesz
illetve volt már olyan cucc ami ugyanúgy égett eltávolítás után de maga a merevlemez hallható volt hogy leáll benne. lehet ott az elektronika továbbra is égette a működés lámpáját. -
Minstrel
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Én is feltettem amit linkeltél, de nem veszi el a tápot a hdd-től, igaz csak ilyen olcsó kínai 2.5-ös házban van, de mindent ugyanolyan, mint a patch előtt, leválasztom és kiírja, hogy leválasztva, de ugyanúgy érzem, hogy pörög és a led is világít.
-
King Unique
titán
válasz
nagypasztor
üzenetére
Igen az a 2 végű
,MM-ban is lehet gyári hibásat dobáltak,ki tudja...
,pedig nem rosszak (link),azok a Maxellek,aluház (jó hőelvezetés),esata is jól jön rajta. XP frankón elveszi áramot,az is ok,gyárilag Y adtak és mind2 végével használtad,az is.
Lehet rackek között különbség,azért nem olyan kiforott ez,mint egy WD,de ekkora talán nem,azért is mondon,mert új usb3-as,ill ezt a fenti régebbit is láttam másoknál és nem ment tönkre pár hónap után..még én is nézegettem magamnak anno az esata-at.
Egy Sentinel képet,SMART-ot nem tudsz betenni,h mi volt a baj konkrétan?
MM-ban pénzt vissza nem adják aszem,levásárolható másikra,v pontokra váltható be,írd milyen alternatívák vannak,azt másikat válasz.
-
nagypasztor
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szóval 2,5-es a vinyó. Talán a Tank széria, és mindkettő új volt. A media marktban vásároltam. Az egyik 8 hónap után romlott el, a másik talán 5.
Csak USB 2.0 van hozzá, bár az elsőhoz lehetett e-satat is kotni.
Nem tudom milyen az y kábal, de lehet, h olyat adtak hozzá gyárilag. Gondolom amelyiknem egyik végén elágazó vége van...
XP alatt használom, és mindig leállítom, mielőtt lehúzom róla. Figyeltem is, és a vissszajelző led nem villogott, tehát a gép nem másolt már rá adatot.Sajnos most bevittem az ocsémhez, hogy lementsük az adatokat, mert még nagy nehezen olvassa. Amúgy létezne, hogy ekkora külonbség van a gyártók tokjai kozott?
Nem az számít, hogy milyen a vinyó benne? Vagy az ilyen alsó kategóriás gyártó egyáltalán nem ajánlott? -
King Unique
titán
válasz
nagypasztor
üzenetére
Előzőhöz˙(#10679) még: mind2 ugyanolyan,zsírúj boltiak,2. már a cserés? Amit mondtam,noti usb-jéről hiába indult el,lehet áramerősség nem volt ideális neki (Toshiba vinyók felpörgési-indítóárama magasabb picit,Sentinel Lemez infónál mennyit ír rá?) , leállításnál win7 áramot nem veszi el portról,úgy egyből lehúzni nem a legjobb ˙(hsz,+ új link topictárs jóvoltából),v lehet vmi szérihibás cucc.
Smart-ot nézd meg,rakd be,ill h honnan rendelted,azt gariba másikra cseréltesd,jók WD,ADATA,Transcend,Silicon Power stb.cuccai is.
-
Jozsoka
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, teszek egy próbát!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
OK! Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Azért annyira nem,3,5" topicban kb.max 40-43 fokot írtak,ami jó (5400-as hdd),de többi rack is hasonló,ill sok műanyagházas gyári külső jóval rosszabb ilyen téren, az Iponos hsz-okat meg hagyjuk... Általánosan nagyon jó a Sharkoon,ez aztán full fém,ha még jobb hűtéses kéne,akkor a dupla ventis Thermaltake,abban 40 alatt marad.
(#10674) Jozsoka: igen jól
,így legalább kiderül vinyó jó-e,ill,ha így jó,akkor meg átrakod egy 3,5" mobilrackbe (topicja,+ itt elhangzott néhány tipp) és kész. A G3-ra korábban is panaszkodtak páran,maga a rack se nagy szám,műanyag,csak usb2-e stb...
(#10678) nagypasztor: pontosan milyen Maxell,2,5" v 3,5",milyen széria (Tank),milyen csatlakozó
,bár elmondásod alapján Toshiba vinyós,akkor 2,5" (3.5" csak nem régóta gyárt). Azok pedig jók
.
Ha usb2-es és notin is csak usb2 port van,épp az ellenkezője,lehet túl keveset, Y usb kábel javasolt,ami tönkremenetelhet is vezethet (mobilracknél már panaszkodtak ilyenre). Sentinel SMART-ját nem tudnád betenni,abban van erre utaló érték is. Aztán Maxell se egy nagy márka ilyenbe,ill lehet ez az adott széria xar...
hdd probléma topic még esetleg -
nagypasztor
tag
Üdv Srácok
Van egy problémám. Egy fél éven belül már a második Maxell külső vinyóm megy szét.
500 gigás volt mindkettő, és egyik napról a másikra elkezd sercegni, kattogni és a HD sentinellel nézve fél óra alatt 6 %-on van a kondíciója. Mindig szabályosan állítom le. Nem húzom csak úgy szét, nem rázom, tényleg nagyon vigyáztam vele. A márkával van baj? Haa jól tudom, toshiba vinyó van benne. Ennyire megbízhatatlan lenne? Vagy a mérete túl nagy? Esetleg a laptopom túl sok feszültséget ad az USB-n. Elég tanácstalan vagyok, hogy ha garanciálisan cserélik, ugyanilyet vegyek-e. Jó lenne, ha van valakinek tapasztalata, megosztaná. Koszi -
Coolmat
őstag
Szia!
Szinte biztosan a hosszabítóval lesz a gond, én is sokat szívtam ilyen miatt, konkrétan egy USB3-as frontpanellel aminek baromi hosszú, kb. 90cm volt a kábele, ezért el sem indult róla a HDD, mindig le akarta formázni, majd eltűnt, mikor megint felismerte megint formázni akarta és így tovább. Kicseréltettem egy másik front panelre aminek csak 60cm a kábelhossza, ezzel már jól működik, viszont még ez is nagyon érzékeny, ha kicsit megmozgatom a frontpanelbe dugott USB3 kábelt (amit a HDD-hez adtak, jó 1m-es) akkor ezzel is hajlamos elveszteni a kapcsolatot majd azután újra felismeri (de most legalább nem formázni akarja mint a régivel). Szóval minél rövidebb kábelezéssel old meg az USB3-at, mert nagyon érzékeny tud lenni a hosszú kábelekre.
-
Nauda
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Olyan gyorsan történik, hogy nem igazán tudom eldönteni. Mintha egy pillanatra lehúznám és rögtön vissza. Miután plugin hangot hallok, elkezdi keresni a win7, hogy mi van rajta és bejön az a kis ablak, hogy mit akarok csinálni megnyitni stb....
Azt a .reg-et hogy kell felrakni?

Ja tegnap vettem hozzá egy USB3 hosszabítót...lehet az a bibi?
-
CoolBoy323
nagyúr
le is választja a vinyót?
ezt tedd fel azért mindenképp! azt tudja, h ha leválasztod a HDD-t, akkor le is állítja, azaz elveszi tőle a tápot!
mindenkinek ajánlom ezt a kis patcht, nagyon hasznos a HDDk élettartamát figyelembe véve...
ez nem lett vmi magyaros mondat, de már hulla vagyok, bocsi

-
Jozsoka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 1,5 TB-s Samsung G3 Station külső merevlemezem amivel az a gondom, hogy a gép bekapcsolása után nem ismeri fel automatikusan minden alkalommal ki kell húzni az USB-ből és visszadugni, hogy felismerje. Emiatt arra gondoltam, hogy kiszerelném a házából és fixen bekötném a gépbe. Jól sejtem, hogy ez lehetséges? Tehát a házon belül egy sima mezei sata-s winchester található? Előre is köszönöm a segítséget!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi! Már megkérdeztem. Van akinek a Sharkoon is melegszik, gondolom azért mert 7200 rmp vinyóval használják. 5400 rmp-s WD-vel biztos jó lesz.
-
Nauda
tag
Sziasztok!
Vettem egy ADATA HD710-es vinyót. Arra lettem figyelmes, hogy ha be van dugva, és nem is használom különösebben, akkor random adja a win7 azt a hangot mintha lehúznék valamit usb-ről, majd rögtön ezután mintha vissza is dugnám. Természetesen fizikailag nem csinálok semmit, folyamat be van dugva a gépbe USB3-ra
Mitől van ez? egyáltalán mi ez a jelenség?
Előre is kössz.
-
Teaway
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Aha...az jó lesz, köszi

-
King Unique
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Akkor állítsd át 5 percet, v topicjában kérdezz rá,mit lehet tenni. Fix 5400-asok
, a az Intellipower,ami Greennél is van,csak marketingmaszlag....Optimális hőmérséklet 35° C-ig,ami ráfogható akár más gyártókéra is,azért ennél jobban melegszik néha (nyáron,intenzív írás-olvasás 4x° C) ,ami még belefér,de pont ezért jobb ilyen téren egy aluházas (akár aktív ventis) rack.(#10668) flash-: új usb3-as mybook? Ha máshol ok,lehet egyedi oprendszer-gép eset,hdd hiba topic...(látom már megoldva
) -
flash-
veterán
na tessék már itt van a probléma
van egy wd my book.
eddig tökéletesen látta a windows 7 x64
rácsatlakoztattam ma a gépemre és a sajátgép meg a totalcommander nem látja az adatokat,csak a cdmeghajtó-smart wd drive-ot tünteti fel.
számitogépkezelő-lemezkezelő mutatja a külső hdd-t de ferde csikokkal jelöli.megjegyzem a notebookomra is rácsatlakoztattam ott oké minden.
töröltem az eszközkezelőben a meghajtót ujratelepitette de semmi.
ötlet?? -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi! Ha letöröltem a HD Senitelt akkor nem volt ilyen gond, tehát valószínű, hogy az piszkálta, az 5 perces ellenőrzés gyakorisága miatt.
A MyBook Essential, 5400 vagy 7200 rmp-s? Az pont nem szerepel az adatok között.
"Operating 5° C to 35° C" ez mit jelenti? A Green-nél -0° C to 60° C. -
King Unique
titán
válasz
Teaway
üzenetére
Van belőle drágábban Mac-hez való is,de gondolom jó lesz a "sima windowsos" MyBook Essential is, usb3 meg mind vezérlő,mind aljzatba menő A típusú csatlakozó révén visszafelé kompatibilis,de ez alap...
(#10665) pinnacle: talán vmelyest ideálisabb vizszintesen,de függőlegesen is sok akad ,külsőbe is,emiatt nem mentek tönkre
,melegedést meg műanyag burkolata okozza, az,h Sentinel tekeri-e,v sem,én külső vinyóimnál még nem vettem észre,torrent,vírusírtó,más is lehet,v konkrétan kimutatható nálad 
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi! Nekem csak az a furcsa, hogy amikor a HD Senitel "kerregteti" a vinyót, akkor nem olyan finoman vibrál, mint pl. filmnézéskor, hanem teljes erővel teker. Egyébként a vinyóknak mindegy, hogy vízszintesen vagy oldalra vannak fektetve? Lehet, hogy az Elements is pár fokkal hidegebb lenne.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
50k-ig keresek 1 vagy 2 terrás külső vinyót hosszútávú adattárolásra olyat, amin lehetőleg van LAN csatlakozó, mit ajánlanátok?
-
Teaway
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
"Ha külső WD,akkor MyBook"
És abból melyik? Csak USB2.0 aljzatom van...
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Nem Sentinel miatt melegedett az
,hanem azért mert xar a hőelvezetése,belső-külső burkolat műanyag...
Az egyáltalán nem baj,ha egy termékhez sok fw update jön (pl.optikai meghajtók, akár vinyók,de többinél is), MyBooknál nem azért,mert annyira el lett cseszve,h csak sokadjára tudták kijavítani
,hanem ,mert folyamatosan javítanak,finomítanak működésén,kompatibilitásán,nem muszáj frissíteni (csak ajánlott),sok update nem is létfontosságú,ezek nélkül is jók. Elementshez azért nincs,mert annál fapadosan alapból nem is lehet frissíteni... -
pinnacle
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Nekem van WD 2TB Elements-em. Nincs vele semmi gond, lehet, hogy nyáron is csak azért melegedett, mert a HD Senitel nem hagyta békén. Most a WD TV Live-al működik tökéletesen, semmi szaggatás sincs film lejátszás közben, olvastam ilyen problémáról más merevlemezeknél.
Én valószínűleg Sharkoon Rapid-Case USB 3.0 + WD20EFRX-t fogok venni második külső vinyónak a PC-hez. Őszintén szólva nem tettszik, hogy ennyi firmware frissítés jött ki a My Book Essential-hoz. Az Elements-hez semmi, a Sharkoonhoz meg csak 1.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
1. link javítva
-
King Unique
titán
válasz
flash-
üzenetére
Ha külső WD,akkor MyBook,v My Passport
,azok legtöbbeknél beváltak (külföldi oldalak hsz-ai se mindid fix mérvadóak,lehet adott régióba nyomtak több selejtet stb.) Elementsnél előfordulhat ez+az...
Több helyre kell...vegyél külső vinyót (korábban ajánlotttak,mobilrackes megoldás is Sharkkon+WD vinyó stb,ha nem kell túl nagy 750-es samsung M2 is jó.), +akár jobb minőségű optikai DVD,BD lemezre is lehet pl. családi képek stb.,ha visszaolvasol találsz alternatívákat.
összeszedett 3,5"+2,5" 10349.html]alternatívák,egyébként új Verba 2,5"-ek egész jók,funkcionálisan is,3,5"-ekből,amiket ismertem ismertem már nem kaphatók nagyon,de vsz újabb se rossz,viszont nem mindig a legolcsóbbak -
pinnacle
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Azért több értékelés alapján is érdemes megnézni. Egyébként tényleg a 2 helyre való mentés a biztos. Nekem a Sharkoon Rapid-Case USB 3.0 + WD20EARX, de inkább a WD20EZRX vagy WD20EFRX ajánlották.
-
flash-
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
flash-
üzenetére
ha fontos adatot akarsz menteni akkor kapásból 2 vinyót veszel...
én a pótolhatatlan fotókat 4 merevlemezen őrzöm 2 különböző helyen az országban...
amúgy nem kell annyira félni tőle, egy jófajta 2,5"-os vinyó elég megbízható ha nem dobálod
ha abból veszel kettőt szerintem biztonságban érezheted az adatokat mert kevés az esélye hogy mindkettő egyszerre pusztuljon el
-
flash-
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
hát értem.
de azért durva, hogy itt kb a hozzászólók felének elég hamar meghibásodott a külső hdd-je.szerintem ez nagyon durva.főleg ha az ember archiválásra akar hdd-t venni.
Nekem nem a méret a lényeg,hanem hogy minél nagyobb biztonságba tudjam a családi dokumentumaimat. -
TeeJay
félisten
válasz
flash-
üzenetére
először szerintem azt fixáld le hogy 2,5" vagy 3,5"-os vinyót szeretnél-e...
2TB-os 2,5"-os külsőből egyelőre csak WD van de gondolom horror áron
3,5"-ból meg szintén olyat válassz amire több év garancia jár illetve jóféle belsővel szerelikWD Seagate Toshiba, gyakorlatilag mára már csak ez a három gyártó maradt
az első kettő vezető márka a Toshiba eddig főleg 2,5" és kissebb téren jeleskedett nemrég "kaptak" egy gyárat WD-től így kezdtek bele a 3,5" termékek gyártásába is.én ha vennék akkor WD Seagate
vagy Adata és Transcend cuccokat vennékha pedig fontos a hordozhatóság akkor USB3 2,5" merevlemezből WD Passport
Adata vagy Transcend szinténilletve van még egy megoldás, megveszed magadnak a külső házat és olyan merevlemezt veszel bele amilyet szeretnél.
-
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy milyen usb 3.0 ás lehetőleg 2 terrás külső hdd-t vásároljak?
olvasgattam a wd termékeiről a hozzászólásokat egyik árkereső oldalon,és hát megrendült a hitem hogy ilyen rövid idő alatt nem egy embernek halt meg...
ezért - akár drágábban is - érdekelne valami biztonságosabb megoldást.
verbatimot ismerük mint lemezgyártó,nade hdd terén mennyire megbízható?
vagy egyéb? -
King Unique
titán
válasz
dipeti
üzenetére
De az
,ez az usb3 microB,többi- is ilyen, (nem összekeverendő usb2 micro v miniB-jével), létezik 2,5"-eken usb3 sima A is. Tehát nincs ezzel semmi gond,amit linkeltem előző hsz-ban Y kábelt,azt csak hozzáadott kábel "A" végére kell rádugni azt kész,nem a microB-be.
(#10645) Nixon18: ez 7200 rpm-es vinyó,ami jobban melegszik ált külső adattárnak ajánlott 5400-asoknál,de egy jó rackben nem lesz gond,linkeltet nem ismerem,de 3,5" rack topicban sokat ajánlott Sharkoon RC, Thermaltake cuccai is jók,aktív-venti hűtéses is van. Procit intenzív adatmozgatásnál terheli leginkább.
(#10644) Czmorek: mindegyik gyári külső vinyó,mobilrackrack ilyen...
,energiatakarékból leállítják vinyót,de üresjáratban ez érthető, ha csak nem adtak hozzá vmi progit (némelyikhez akad),amivel ez állítható,akkor sokat nem lehet tenni,max vmi más progival tiltani,pl. Sentinel (APM maxra húzva)
jók ezek a rackek nem,vinyó nem fő meg benne,más max 33-35 fokot mondott,venti csendes,LED pofás
? -
Nixon18
senior tag
Bocs, nem tudom már szerkeszteni az előző hsz-t. Erről a házról lenne szó
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Venni készülök egy ST2000DM001 HDD, amit beépítenék ebbe a ház. Szerintetek hogy fog működni? Mert a Barracudáról elég sok jót hallottam, csak nem tudom, mennyire fog melegedni (azért bízom az alu házban)? És mennyire fogja a procimat használni, mert csak egy 1,9GHz-es AMD A4 procim van... -
Czmorek
aktív tag
Helló!
Van egy thermaltake Max 5G külső házam.
A gondom annyi vele, hogy kb. 10 perc után leállítja a benne lévő vinyót, ha azon nem volt semmilyen művelet.
Nem lehet ezt kiiktatni belőle? Nekem az lenne jó, ha folyamatosan menne a vinyó benne. -
dipeti
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az a baj hogy a rack nem microUSB-s, hanem valami más csati van rajta. Ilyen
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Van egy Hitachi Touro Mobile USB3 500GB külső HDD-m.
Ha rádugom PC-mre vagy a notimra USB2-n tökéletesen működik, hangtalanul. Viszont, ha a TV-mre kötöm rá, nagyon csúnya hangja van. Kattog.
Szerintem az a gond, hogy nem kap elég energiát. Ez okozhat károkat a vinyóban?
Mit ajánlotok? Vegyek egy Y átalakítót? -
Attici
őstag
-
Zoli2
aktív tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nincs.
-
Zoli2
aktív tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Pontosan. De más gépben is néztem a merevlemezem és ott is találtam olyan USB csatlakozót amiben nem ment.
-
Zoli2
aktív tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
3.0-ás az aljzat és pont ebben nem működik. Ráadásul a BIOS-ban engedélyezve van még a "Battery charge" mód is, mert erre az áramfelvételes dologra én is gondoltam.
USB 3.0-ás Y kábellel még nem találkoztam.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Zoli2
aktív tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
A pendrive működik benne helyesen.

-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samung S3 portable 2,5"-os külső merevlemez, ami USB3.0-ás.
Rácsatlakoztatpm az alaplapra majd felpörgeti a lemezt, csippan, leáll ismét felpörgeti csippan leáll. Ezt ismételgeti 3-4 mp-enként. ha átrakom másik USB helyre rendben működik. Ennek mi az oka? A külső kártyaolvasó szintén nem működik mindegyik USB csatiban. -
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samung S3 portable 2,5"-os külső merevlemez, ami USB3.0-ás.
Rácsatlakoztatpm az alaplapra majd felpörgeti a lemezt, csippan, leáll ismét felpörgeti csippan leáll. Ezt ismételgeti 3-4 mp-enként. ha átrakom másik USB helyre rendben működik. Ennek mi az oka? A külső kártyaolvasó szintén nem működik mindegyik USB csatiban. -
spanyoll
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi

-
King Unique
titán
válasz
spanyoll
üzenetére
Pár hsz-al előtted ajánlották samu M2-t az pl. jó egynek
,v részletes típusokért korábbi hsz.-omban találsz alternatívákat (2,5"). 320,de inkább 500 GB alatt nem nagyon kapni manapság gyári külsőt,v max,ha veszel külön 250-320 GB-os notivinyót és belerakod 2.5" (usb3) mobilrackbe,az is jó megoldás,de az előbbi linkben bőven akad infó erre-arra is,ill vinyónak,racknek is van külön topicja. -
spanyoll
addikt
Valaki valamit?

-
King Unique
titán
válasz
Stevee83
üzenetére
Nekem nem pont ilyen,de Iomega hw-es titkosító progijával volt telepítés gondom, support készségésen megoldotta,Kingmaxnak nincs?
Ugyanazon a gépen nézted,amin eredetileg volt titkosítva? Lehet itt találgatni,de most nem is érek rá stb.,inkább próbálkozz hdd hiba topicba,ott sok szaki van.
(#10622) bluobluo75: az ekkora baj,most nem állok neki eggyé gyúrni...ott van sok infó,megtalálsz majdnem mindent. -
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Szeretnék bagatel áron venni valami külső vinyót. A kérdés csak az, hogy mi a legalsó márka/típus amit ajánlanátok? Vásárlás vagy ebay vagy ismerősön keresztül nagykerből, de az első a valószínűbb.
Kritérium: kb semmi, méret is "majdnem mindegy" (fizikai és tárolási egyaránt), 250gb legyen legalább, a sebesség is teljesen mindegy, ami kell, hogy ne haljon le 2 hét alatt, mert backupra kéne.
Válaszotokat előre is köszi
-
bluobluo75
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
köszi nekem is tetszik de amiket korábban linkeltél egyik oldal mutat a másikra, direkt linket tudol adni?
-
Stevee83
aktív tag
Remélem jó topikba írok, ha nem akkor valaki majd írja meg melyikbe kell feltennem a kérdésem. A probléma a következő:
Anno kb 1 éve vettem egy Kingmax 320gb-os külső winchestert. Particionáltam. Volt egy gyári partíció ahhoz nem nyúltam és csináltam 2 másikat. Az egyikek a HDD lévő SecureDriveEx2_1_06_03_KINGMAX programmal "titkosítottam" (ennek a programnak a feltelepítése után, ha elindítottam, kijött egy bejelentkező ablak ahol felhasználónév és jelszó segítségével tudtam láthatóvá tenni a 2. partíciót) Rég nem használtam azt a partíciót, ma akartam róla leszedni az adatokat de a programot nem lehet telepíteni, elkezdi de amikor ki kellene választani hogy válasszon lemezt akkor ott nincs választható opció.... magyarul nem férek hozzá ahhoz a partícióhoz enélkül a program nélkül. Letöltöttem újra, de semmi!!!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
-
GeGexx
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Sikerült, legalábbis észlelte a win7 de az eszközöknél jelenik meg csak "PHD" néven és hibát ír... viszont természetesen nem mondja meg mi a baj. Gondolom formáznom kéne de mivel nem jelenik meg a merevlemezek közt nem tudom hogy kell. Innen tudsz segíteni?
-
King Unique
titán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Ez jó
,kompatibilitásával se szokott gond lenni,de amit előzőleg linkeltem hsz-t,abban találsz alternatívákat,mást nem tudok,ennyi..(#10615) GeGexx: másik usb portba/gépen,esetleg másik kábellel,mivel usb2-es,egy A-MiniB,v Y kábel nem drága, ehhez alapból Y-t adtak,mind2 végét bedugtad,mert lehet adott portba kevés neki az áram
Rosszabb esetben vinyó halt meg benne,v ház elektronikája (esetleg,ha már nem garis,átteszed mobilrackbe,h megnézd vinyó jó e még),gari van még rá (3 évből),mert akkor visszaviszed. Usb2-höz nem kell driver,tehát mindeféle progi nélkül mennie kéne.
(#10616) pinnacle : Szerintem nem lesz ezzel gond,pláne nem 5400-as vinyóval,de bővebb infóért ott a topic (Veze) -
pinnacle
nagyúr
válasz
Coolmat
üzenetére
Köszi! Gigabyte DS4 alaplapom van, adtak hozzá eSATA-t (nem szereltem be), de hiába, ha az ajánlott Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 veszem (látom van eSATA is, nem tudom, hogy kell-e nekem), igaz USB 3.0 sincs.
Az összerakásnál kell valamire figyelni? Nem tűnik túl bonyolultnak. Rezgéscsillapítás van benne? Az Elements alá is gumitömítést kellett raknom, hogy ne rezonáljon. -
GeGexx
aktív tag
Sziasztok,
Silicon Power A10-em van már jóideje.. sokáig nem használtam de most megint szükségem lenne rá de amikor bedugom a gépbe csak a ledek égnek rajta és annyi.. nem érzékeli a gép.
A lemeze sincs meg már meg sajnos és sehol nem találok hozzá pl. Button Manager progit vagy bármiféle dolgot amivel életet tudnék lehelni belé. Mit kéne tegyek vele? -
Coolmat
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
A Green és a Red széria is fix 5400rpm. A WD szereti változó rpm-nek hirdeti ezeket a szériákat Intellipower néven, de ez csak marketingduma. Film lejátszáshoz is bőven elég az 5400rpm, inkább a csatlakozóra fektesd a hangsúlyt, az mindenképpen USB3 vagy Esata legyen.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Coolmat
üzenetére
Köszi Coolmat, King Unique! Nem ventis külső házban lenne, gondolom ezért az 5400rmp-s jobb választás. Hol van leírva, hogy milyen sebességgel megy a Green, illetve a Red? A boltok különböző adatokat írnak, a WD oldalán, meg csak a Black-nél, Blue-nál van feltüntetve. Gondolom a filmek is simán mennek 5400-as vinyóról is.
-
bluobluo75
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
nem kell mobilreckes
nállam a gyors adatátvitel a fontos, ne szöszöljön vele túl sokat, szoftverezettség sem fontos, torrent miatt is jó volna minnél több adat rajta
ilyesmire gondoltam de erre most találtam rá így hirtelen természetesen fontos, hogy az A.C.Ryan Playon! HD mini is használni tudja
Ha van hasonló tipp azt szivesen várom!
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Strapabírósága alapján bátorkodtam ajánlani,azért nem rosszak,de tényleg intenzívebb használatra valók (olyan sokkal nem drágább,egy 10-essel ),amúgy megteszi az ajánlott új 1 TB/tányéros Green széria,v új Seagate-ek is elég jók,gyorsak (7200-as:ST2000DM001-ventisben ez se melegedne, v ált.külső rackbe elég 5400-as ST2000DL004) - max 1 év gari lehet tré,bár aktuális infókról érdeklődj vinyó topicban.
(#10608) bluobluo75: igényeidnek megfelelő külső hdd már rég rendelkezésre áll
, kérdés gyári,v mobilrackes megoldás kéne,alternatívákért korábbi hsz-omba találsz infókat, 3,5"-ben,ha nem kellenek szoftveres extrák stb.,picit jobb a mobilrackes megoldás ,már csak aluház jó hőelvezetése,konkrét bele kerülő vinyó kiválasztás lehetősége miatt is. 
Médialejátszóban nincs hdd,v betelt? -
Coolmat
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Egyszerűen azért nem ajánlom a RED-et külső házba, mert sokkal többe kerül mint egy normál WD Green, és csak a NAS-ban és RAID kötetekben érzékelhető különbség a kettő között. Az hogy az Elements-ben milyen WD van könnyű kideríteni, elég megnézned mondjuk HDSentinel-el.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Milyen 3,5"-os külső merevlemezt tudnátok ajánlani ami már tudja az USB 3.0-t és minimum 2 TB?
filmek tárolására, illetve HD filmek, nagy fájlok tárolására kellene + ami tökéletes A.C.Ryan Playon! HD minihez is
Köszönöm előre is!
-
Coolmat
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
DOA: Dead on Arrive, vagyis eleve halottan érkezett az illetőhöz. Neweggen minden típusnál sokan panaszkodnak erre (ami nem is csoda ha tengerentúlról érkezik kis postai csomagban), ezért nem nagyon szoktam adni az ottani véleményekre. WD Red jó széria, de nem külső házba hanem NAS-ba vagy RAID tömbbe való, inkább WD20EARX-ot vagy WD20EZRX-et választanám a helyedben (utóbbi gyorsabb mert 2 tányéros, de még drágább, pár héten belül viszont mérséklődhet az ára az EARX szintjére).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ismét köszi!
Már csak az kellene, hogy akinek WD Red 2TB vinyója van, beírja a tapasztalatait. Kicsit tartok attól, hogy még nagyon új a termék, és nem nőtte ki a "gyermekbetegségeit". Itt páran már reklamálnak. Mi az a DOA? -
King Unique
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Ja te voltál az és én...
Rapid Case ajánlott cucc, passzív hűtéses,de mivel full fém,jól elvezeti a hőt,nem fő meg benne vinyó, 3,5" rack topicban is max 42-43 fokról számoltak be,hosszabb hajtás után. De van aktív hűtéses halk,ventis rack is,amiben garantáltan még kevésbé melegszik (Thermaltake ST0020E/D),nemrég innnen vett vki és dicsérte.[#10458]
gondolom mástól vártál volna,azért off(#10604)Pampers: Story-kon van kikapcs gomb (tekerő),azzal áramtalanítod,azt kész,h ne menjen feleslegesen,ha nem használod.
Az,h full leállítja-e médialejátszó,az változó,eszköztől függ,+ nem feltétlen ilyen használatra vannak tervezve,tehát benne van a pakliban ez+az... -
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Story Station winyóm, amit médialejátszó mellett használok. Az előző lejátszóm kikapcsolásnál leállította a winyót is, a mostani nem. Igaz, hogy a HDD leállítja magát egy idő után ha nincs lemezművelet, de az állapotjelző LED folyamatosan világít. Ettől lehet valami gondja a jövőben?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 2TB-s külső merevlemezt szeretnék venni. Idáig WD Elements 2TB-t használtam, nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy nem ment készenléti üzemmódba illetve lecsatlakoztatás után tovább pörgött. Mint kiderült ez nem a WD hibája.
Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0, WD RED 2TB ajánlottak. Az lenne a kérdésem, hogy nyáron mennyire melegszik a vinyó? Az Elements 58C° is volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De múltkor szerencsém volt, mert ideadták a maxell 25 rugós hdd-jét, ugyanazon az áron, amin vásároltam az előzőn. De majd szétnézek, hátha van jó áron valami! Bár elég valószínűtlen szerintem!

,MM-ban is lehet gyári hibásat dobáltak,ki tudja...

,melegedést meg műanyag burkolata okozza, az,h Sentinel tekeri-e,v sem,én külső vinyóimnál még nem vettem észre,torrent,vírusírtó,más is lehet,v konkrétan kimutatható nálad

érdekes ügy...