Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3988) King Unique válasza .:Koska:. (#3987) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ügyes kis szerkezet és mondhatni mellékeltek hozzá mindent, amit kell. Az 5 éves garancia megint előnyös és ára is elfogadható USB 3.0-ás típushoz képest. Az USB 3.1 meg nyilván csak marketing, mert a Gen 1 = USB 3.0 —► [link].

A VID: ABCD, PID: 6103 azonosító érdekes, de lehet csak a program nem tudta megfelelően kiolvasni. Amúgy az EW7015 dokkolónál is hasonló, aminél VID: ABCD, PID: 6101 van. Ennek a belseje pedig egy JMS561U chipet rejt. Lehet aztán, hogy az Ewent adapterben is valami JMicron van, bár a gyártó oldalán nem nagyon találni a paramétereknek megfelelő típust. Így aztán elképzelhető, hogy ebben is Innostor IS611 chip van, ami a másik gyártó hasonló IDE/SATA - USB 3.0 adapterében.

A HDS rendben kezeli a csatlakoztatott SATA lemezeket, viszont az IDE csatolós típusokat már nem. Utóbbi nem meglepő, ezt a program oldalán is említik. Vagyis egyes régebbi USB-chipek, illetve IDE lemezek esetén előfordulhat, hogy nem tudja kiolvasni a program a hőmérsékletet és a meghajtó állapotát.

A sebességteszteknél az nem meglepő, hogy egy IDE merevlemez csak ennyit tud. Illetve, ha már félig-meddig tele van másolva a merevlemez, akkor nyilván nem hozza a gyári értékeket. Ez a 2,5" SATA HDD eredményeinél is látszik. Viszont az SSD lehetne gyorsabb is és (olvasásnál) ki kellene tudnia hajtani az USB 3.0-át. Persze, ehhez például az is kell, hogy maga az USB-eszköz és az OS is támogassa az UASP adatátvitelt. —► teszt. Windows 8.1 alatt ez megvan natívan, tehát ezek szerint az adapterben lévő USB vezérlő nem támogatja. Ha a fentebb említett chip van benne, akkor nem meglepő, ugyanis az adatlapján is csak a BOT mód támogatása szerepel. De amúgy az eszközkezelőben könnyen le lehet csekkolni —► BOT / UASP.

Ami még fontos, az a megbízható és stabil működés, illetve adatkapcsolat. Erre vonatkozó panaszt nem olvasni, így vsz rendben van és nem produkál olyat, mint amit a korábbi tesztekben lévő más eszközök —► teszt 1 | teszt 2. Mondjuk az nem éppen biztató, hogy a 3,5" SATA HDD-t nem ismerte fel a rendszer. De, mivel másik gépen / ugyanazon gépen Linux alatt ok volt, így kizárható az adapter hibája.

Szép munka! Köszönjük a tesztet! :R :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.