Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LacBp
tag
Sziasztok!
Aliexpreszről rendeltem 3db pendrive -ot! Nem engedett paypal -lal fizetni, így ment a bankkártyás... Azóta eltelt 3 hét.. most jött egy email.. hogy törölve a megrendelés, mert nem fizettem ki! De a bankból annak rendje módja szerint, levonták az összeget! Annyit csináltam, hogy az email-re válaszolva csatoltam az utalás adatait... illetve írtam az eladónak is! mi mást tehetek még?
KÖszi!
Laci -
UHHH
őstag
válasz
aytukabozs #75796 üzenetére
Es mennyibe fog kerulni a dhl vamugyintezesi koltsege? 6000 Ft-ba... Plusz az afa, amit a NAVos kiszab... Ha nem europabol jon.
-
aytukabozs
addikt
válasz
MineFox54 #75789 üzenetére
+(#75790) bl4ze
Részemről inkább hivazkoznék rendelés és/vagy PP tranzakció számra.
Meg mi a francnak írná valaki a geegbuyingnak, hogy a geekbuyingtól rendelt.
Másrészt ha az utólag regelt fiókot összekapcsolta az email címeddel, akkor meg kéne nézni a rendeléseknél nincs-e ott olyan opció hogy cancel order, aztán szépen előről megrendelni, nehogy gebasz legyen.
amúgy;
mikor rendeltél, nem láttad mennyibe fog kerülni a DHL? -
ans1980
tag
Úgy néz ki, kinyitották a konténerünket.
Délelőtt az enyém is célországba megérkezett. Ilyenkor csak lecsippantják a vonalkódot szerintem és odébb rakják kicsit
A múlt héten megérkezett holland postás csomagom így nézett ki:
2016-11-30 09:27 Zalaegerszeg Kézbesítő Posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2016-11-29 09:42 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2016-11-20 23:46 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-11-16 21:05 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-11-15 18:11 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroadTehát a megérkezett bejegyzés után 9 nappal kézbesítésre továbbították. Ha vámolni akarják akkor meg ilyenkor küldik az adatbekérő levelet.
-
Azie
őstag
Ha romlandó cucc van megjelölve a csomagban, az segít esetleg a sebesség javulásában, ha már a magyar postán van?
Nyilván egy tabletnél látják a scan miatt, hogy nem romlandó, de mondjuk olyan csomagnál, amiben folyadék/élelmiszer van?
-
MineFox54
őstag
-
dexi
csendes tag
24.-től ma mozdult meg a csomagom.
A PostNL oldala szerint:
The item has been processed in the country of destination Hungary
Akkor már feldolgozták és várhatom a postást vagy ilyenkor még várható a vámvizsgálati procedúra? -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Tudnátok egy kicsit segíteni? A Geekbuyingnál ma rendeltem egy Leagoo M5-t, DHL-el, de meg szeretném változtatni, mert a DHL-es feltételek valahogy nem tetszenek... Hogy kéne ezt megírnom nekik?
Illetve ha jól gondolom, nem voltam belépve fiókba, fiók nélkül vásároltam.
Úgy gondoltam hogy azt a pár dollárt megéri, de a 6000 forintot már nem. -
embe
nagyúr
A PP oldalamon miért nem látom az indított ügyeket?- Megoldva.Csak nem látok a pipától emiatt a retek akksi miatt. El is csesztem.
Indítottam egy disputot a PP-n, és így lezárta az Ebay-est.Így a határidő kitolódott december végére.
PPss disputot nem indítottam már pár éve, eddig az Ebay-n minden megoldódott. Most is lehet várni kellett volna vele egy kicsit. De a rutintalanságom. -
embe
nagyúr
99,4%-os az értékelési mutatója. Szerintem az jó. De mint írtam azért gáz, mert a havernak áll a gép a rossz akksi miatt. Reméltem hamar ideér.
1-én indítottam a case-t az Ebay-n, de még nem válaszolt. Attól tartok, hogy valamit sumákolt a tetű.
A PP oldalamon miért nem látom az indított ügyeket?
-
UHHH
őstag
kivancsi vagyok mi lesz ebbol. remelhetoleg a nemetek elhekkeltek valamit (bar a nemetek nem szoktak hibazni), es majd megkapod a cuccot. bar fura hogy ennyi ido eltelt... majd ertesits feltetlen, en is nyitottam volna a paypal case-t! rengeteg a negativ velemeny is rola ebayon.
-
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Rendeltem az Ebay-n egy Hilti akksit, Németországból. nem volt olcsó 100€-ba került.
November 23.-án fizettem ki. Szállítási idő elvileg november 29-30. havernak kell, sürgősbe áll a gépe.
A Tracknumber ezt mutatja:
A magyar posta oldala is.A német posta oldala meg ezt, ha belemegyek az igazolás megetkintéséhez:
Mi ez a 30.-ai dátum és aláírás? Milyen jogos fogadó? Csak nem valami átvevő aláírása akar lenni?
Vagy a szállító cég ( futár stb. ) mint átvevő?Mindenesetre 01-én a resolution centerben eljárást megindítottam, kértem vissza a vételárat. Az eladó nem reagált még rá semmit sem.
Szerintetek ez most hogyan áll?
Azért Németországból 1 hét alatt ideáért eddig minden. -
Pikachu24
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy hülye kérdésem, szerintetek karácsony körül aktívabbak a vámosok? Szeretnék rendelni majd valamit 55-60$ között. Egyáltalán nem sürgős, ha esetleg mostanában a navosok aktívabbak akkor ezt későbbre halasztanám.
-
maj-viktor
őstag
válasz
KutyiHU #75774 üzenetére
Hova siessenek!? Jönnek az újabb csomagok majd...
2016.11.23 00:49 Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016.12.03 12:52 Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure(10nap megérkeztt -> NAV reg)
Ez enyémet elsietik szerined!?
2016-12-02 14:27 Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2016-11-26 10:52 Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2016-11-23 10:17 Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2016-11-14 12:31 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country(itt is volt 9nap... megérkezett -> NAV reg)
Mondjuk belegondolva milyen durva már, hogy tényleg Kínából megtud érkezni néha 10nap alatt... ittmeg csak a "vámraktáron belül" elvan 10napot mire eldöntik, hogy na ezt vámoltassuk meg... durván látszik milyen sok csomag lehet és arra milyen kevés ember (állítólagosan úgy, hogy ilyenkor ugyebár a karácsonyi időszakban felveszenk plusz embereket - diákmunkások, stb.)
-
KutyiHU
tag
válasz
aytukabozs #75690 üzenetére
A videóban bemutatott, röntgenezett mobil svédpostás ragszáma: RE833145058SE
Utolsó bejegyzés:
2016.11.23
00:49Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryNem sietik el ...........
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
két dologban szeretnék segítséget kérni! Rendeltem 2 dolgot Gearbest-en és az egyikkel az a gondom, h több mint egy hét levelezés után kiderült, h amit rendeltem az most nincs is nekik, mert a gyártó késik a szállítással ezért abba maradtam velük, h akkor Refund. De ezt neekem most hol kell elindítanom, a gearbest oldalán (és ott hol, mert nem találtam), vagy a Paypal oldalán és ha ott, akkor oda kell írnom vmit? Sajna nem vok járatos ebben, nem vok nagy rendelgetős!
A másik kérdés szintén Gearbest, h rendeltem egy másik dolgot amihez kaptam 8 napja egy Tracking számot aminek a státusza azóta is "pre-advised"!
Ezt mit jelent pontosan? Hogy még csak le van foglalva egy TR szám a csomaghoz de még fel sem adta a GB, vagy a csomagküldő (PostNL) ennyire lassú?!
Tud vki ezekben segíteni nekem? Köszi előre is! -
luck66
tag
válasz
nyisziati #75752 üzenetére
az se mindegy,hogy milyen kártyával fizetsz,
5 perc különbséggel fizettem ugyanarról a bankszámláról,csak az egyik Visa a másik Maestro és majdnem 5 ft különbség volt dolláronként
VISA ÁRFOLYAM -
dltpwnz
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #75764 üzenetére
Vajon ezen a procedúrán az EU-ból érkező csomagok is átmennek ? Az is ugyan olyan lassan mozog az országban mint a kínaiak és társai...
-
RVR400
veterán
válasz
szobipeti199 #75765 üzenetére
Speciel legutóbb a Tinydealen HUF-ra állítottam a valutát, mivel úgy jött ki a legolcsóbbra, úgyhogy nincs bevált recept.
-
szobipeti199
tag
válasz
nyisziati #75748 üzenetére
Már megcsináltam az átállítást, köszi!
Esetleg ha külföldi eurós kártyával fizetek, ami úgyis be lenne váltatva forintra, jobban jönnék ki? Gondolom olyankor az eurót egyből USDre váltja, ott lehet hogy jobb az árfolyam nem? Vagy van olyan külföldi bóót' ahol egyből euróval lehet fizetni? -
Farstaff
csendes tag
Hello! Az miért lehet, hogy a 11$-os csomagomnál 30. óta ezt látom: Customs Clearance. Elvileg vámmentesnek kéne lennie, nem?
-
beg
veterán
válasz
janakbacsi #75761 üzenetére
Bekérik a fizetési bizonylatot, nyilatkozol és továbbengedik. Az összefoglalóban van hozzá útmutató.
-
janakbacsi
őstag
ilyenkor mi a teendő? 24,56 usd volt az összeg, egy make-up készlet 21 usd és egy telefon tok 5,42 usd értékben.
Dátum Információk
2016.11.18
11:11Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.11.19
01:30Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.11.22
14:52Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016.12.01
08:37Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure -
Azie
őstag
Hát ha azt mondom, hogy ez pongyola fogalmazás, akkor nagyon diplomatikus voltam.
Ennek ellenére: A teljes vámköltség és áfa visszajár, ha kifizetted ezt az opciót rendeléskor.
Tehát a válasz igen, vedd át, add át a számlát és minden kacatot annak, aki kérte - és miután kifizetted, a számlék alapján visszautalják az összeget.
-
Azie
őstag
Egy T&C-t linkelnél a "biztosítás"-hoz? Azért az elég wtf-nak hangzik, hogy valaki biztosít róla, hogy nem kell áfát fizetned, amit az adott ország jogszabálya ír elő - ileltve hogy kifizeti helyetted (mondjuk a cuccok 90%-a úgy túl van árazva, hogy még igy is megéri).
Ha withdrawolod, akkor jó eséllyel rádterhelik a 2x shippinget, a biztosítást és ha valami lesz a csomaggal, akkor azt is.
Paypal sem teljesen hülye. A teljesítés megtörtént, csak te nem akartál áfát fizetni. Ez nem az eladó sara.
-
dexi
csendes tag
válasz
aytukabozs #75740 üzenetére
Nekem szintén a 24.-i érkezés óta pihen valahol.Nem akar
mozdulni :-(@ans1980: csatlakozom a klubhoz.Én is abban a csomagban vagyok :-(
-
Rent
senior tag
Lightinthebox.com oldalról rendeltem egy hete 95 dollár értékben (termék+szállítás+biztosítás (vámkezelésre)), ma kerestek dhltől, hogy megérkezett Magyarországra, adjak meg email címet, válaszoltam, csatoltan megküldtem a kért screenshootokat paypalról, valamint az oldalon a rendelésemről, amelyből tételesen látszik mi mennyi volt.
Kérdésem az lenne, ha kifizetem a futárnak a vámkezelést (számításaim szerint kb 28%, ami közel 10.000 Ft), majd a nyugtát a vámkezelés problémánál elküldöm a lightintheboxnak, visszautalják paypalon a vámkezelés teljes költségét? Van ebben valakinek tapasztalata? Vagy ne vegyem át a terméket és withdrawoljam az összeget? Vámkezeléssel együtt már nekem nem éri meg, ezért fizettem 10 dollár biztosítást. Azért kérdezem Tőletek, hogy ne az legyen, hogy kifizetem, majd Ők meg nem térítik vissza.
Köszi előre is!
-
nyisziati
veterán
válasz
maj-viktor #75751 üzenetére
280?! Jó bankod van... Nekem az elmúlt évben 290 alatt talán egyszer váltott az OTP... Aliexpress-es rendelés volt mind amúgy, PayPal nem zavart be.
-
maj-viktor
őstag
válasz
aytukabozs #75750 üzenetére
dec.10!?
te tudhatsz valamit...
(látom, hogy 1. csak annyira összemosódik...)
Ám ja... hát mostanában már 300Ft-al szorzok mindig... pedig korábban beállt a 280 Ft-os kalkulációs szorzás és lassan a 300Ft-ot is átlépi... :'(
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- TUF F15 FX506LU 15.6" FHD IPS i7-10870H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe + 2TB HDD magyar vbill gar
- Aerocool vs-92 Noctua ventikkel
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest