- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
Az EU raktáras boltok listája mennyire friss?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
beg
veterán
-
senior tag
válasz devGyuri #74994 üzenetére
Ez egyre érdekesebb, mert ha kiviteli vámkezelést kell kérnem a postától, akkor az 4000 Ft, ha jól láttam. Ez a KKO ugye? Akkor viszont nem tudom értéknyilvánítással küldeni, mert úgy már jócskán túllépi a PayPal által visszatérített keretet.
Én is félek, nehogy ugyanazzal a hibával küldje vissza a GeekBuying...
[ Szerkesztve ]
Nothing Phone (1) | Samsung Galaxy Watch5 Pro
-
devGyuri
csendes tag
válasz Gabócza #74917 üzenetére
Én idén jártam úgy, hogy a vámmal kapcsolatos változások előtt küldtem ki javításra egy mobilt CN23-mal, ami a változások után érkezett vissza. Először KKO-t és a megelőző vámkezelés határozatát kérték, utóbbi az EU Expressz szállítás miatt nem volt, előbbi helyett meg küldtem CN23-mat meg a kiküldésnél hatályos postai tájékoztató linket, amelyben magánszemély és 1000 euro alatti esetre pont ezt írták le. Nyilván volt valami átmeneti szabály, ami alapján végül átengedték, de gyanítom, hogy most már KKO nélkül nem menne. Pontosat viszont nem tudok mondani, mert az új rendszert még nem használtam élesben.
(És egyébként tök felesleges volt az egész garanciális kör, mert a TinyDeal szerint a gyárban javított készülék ugyanazzal a hibával tért vissza, a jobb szélén egy közel egy centis sávban ghost touch és a teljes érzéketlenség között random váltogat.)
-
devGyuri
csendes tag
válasz maj-viktor #74951 üzenetére
Olyan fájlt linkeltél be, ami már nem aktuális. MP honlapra ez van aktuálisan belinkelve: [link]
Sajnos a régi, elavult információt tartalmazó pdf-eket nem törlik, Google továbbra is listázza, aztán jön a meglepetés. -
hargitomi
tag
Hali!
Ezt a szamot kaptam oktober 11ei rendelesemre:
NL14762704902Elm. ez a holland posta, azonban semmilyen tracking informacio nem elerheto. Varjak meg mondjuk 1 hetet, vagy ennyi infonal mar erdemes most erdeklodni, hogy mi tortenik?
Xiaomi Redmi Note 5 - Whyred 4/64
-
embe
nagyúr
Hali!
GeekBuyingos vásárlásnál ha jól sejtem érdemes a "Dropshipping"-et bejelölni ugye? Talán nagyobb az esély a gördülékeny szállítása... -
lexter00
őstag
Na 11.11 alkalmából elkezdődtek a nagy átverések is,pl az Alin vagy 2 hete jól felvittek mindent 11.11re meg úgy hírdeditk mintha 30-40% akció lenne úgyhogy óvatosan azokkal az akciókkal.
Pl vettem egy inget vagy 3 hete 9,10 dollárért most 14,99-en áll és 11.11-re 8,99 re van leakciózva.Meg kinéztem korábban egy mp3 playert 22 dollárért most 36 dolláron áll és 24-re van 11.11-én leárazva. -
RVR400
veterán
válasz dominik996 #74987 üzenetére
Akkor az MPL-es autó viszi.
-
RVR400
veterán
válasz dominik996 #74985 üzenetére
Mondjuk ebből a szempontból a méret a lényeg, nem az érték...
-
dominik996
újonc
FT-es rendelés, a reggeli postás hozza, vagy a házhoz jövő postás kocsi?
44 euro értékű a csomag. -
maj-viktor
őstag
válasz dominik996 #74980 üzenetére
Naja én 90%-ot tennék rá, hogy hétfőn holnap ja, ha mégsem, akkor kedd!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
beg
veterán
Elég nagy esély van rá. Majdnem biztos.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Adamis
őstag
50-50%... Vagy megkapod, vagy nem...
-
maj-viktor
őstag
OMG! Ma mindenki harapós!?
(nem személy szerint nektek írtam azt... hanem általánosságban, amikor itt az újoncok 1hét után már panaszkodnak, hogy sehol sincs a csomag... meg nem mozdul a track, stb. erre raktam be a sajátomat, ami 40+napos és ~3hete semmi új infó nincs benne meg Juditta_56-é is 40+napos)Igen az ajánlott = nyomonkövethető a neten! (bár csak a külföldi ajánlott, a belföldi ajánlott-at képtelenek megoldani "árába", csak felárért)
https://www.posta.hu/static/internet/download/2016_tarifatabla_HU.pdf.pdf
2.oldal a külföldre küldés költségeiEU-n belülre 100gramm alatt TN+elsőbbségi: 825+850 Ft = 1.675 Ft lesz
Csájnába ugyanez amúgy: 945 + 850 = 1.795 Ft lenne (szal nem nagy különbség amúgy)Nagyobb csomagok esetén kezd húzósabb lenni!
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz maj-viktor #74974 üzenetére
Itt is kár ugrálni. Cserébe lehet normális hangnemben fórumozni.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Juditta_56
aktív tag
válasz maj-viktor #74974 üzenetére
Szted ez úgy néz ki, mintha ugrálnék?! Kérdeztek (név szerint), válaszoltam.
A 74969-es hsz-edre meg csak annyit, hogy az adott esetben nincs szó meghatalmazásról, ugye?
Már kértelek egyszer, hogy lécci, olvass is, ne csak írj... Bocs.
[ Szerkesztve ]
"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
nagyúr
Koszi
-
aytukabozs
addikt
válasz maj-viktor #74969 üzenetére
ebay, 12£, és a refunded returns miatt már rábólintottam a visszaküldésre.
mi a szart csináljak egy kisszériás samu telefon tök giccses flip tokjával? Nekem nem kell, eladni meg nem fogom tudni...ez az ajánlott-elsőbbségi ez végig követhető? Nem szeretném ha bekamuzná a hülye angol hogy nem kapta meg, én meg buknám a tok árát is meg a visszapostáét is...
szerk.
" kár "ugrálni"..."
ugrál a fene, vasárnap van, még a sörösdobozt is nehezen emelem ilyenkor...
[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
válasz tboy93 #74972 üzenetére
+1-2nap és megkapod "áfa-vámmentesen"... átjött a vámon minden további "gond" nélkül
(#74965) aytukabozs
(#74966) Juditta_56Most ilyen 40+naposom van... és ez még nem is olyan vészes... régebben simán voltak 50+ naposak is
(ja és ez amúgy ali-s 2016.09.21.-ei rendelés, szal +5nap még ott is)Azért is mondjuk, hogy amolyan 45nap+ után lehet aggódalmaskodni...
(régi 45nap paypal védelem és ali 60nap védelem "jó mérce" - csak időközben mind2 hely bővített, a paypal 180nap, az ali +2hét + még akár szállítási idő / vevővédelem határidőkitolás, stb.)De 45nap alatt kár "ugrálni"...
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz maj-viktor #74971 üzenetére
Pontosan, eladó és termékfüggő, de egyáltalán nem alap dolog. Nyilván, ha 10 USD alatti cucc van, akkor mindenkinek egyszerűbb, ha nem kell szarakodni a postázással, mivel vagy nekem kerül többe a leves, mint a hús, vagy az eladónak, tehát így meg lehet egyezni, de nyugodtan kérheti vissza a cuccot még ekkor is.
(#74972) tboy93: Ez már utána van, már csak a postást kell várnod. Vagyis nem kell, mert úgyis megy a cuccal.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Ez a tracking allapot vámkezelés elott vagy utan van?
"Belföldi feldolgozásra továbbítva"
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz RVR400 #74970 üzenetére
Nem feltétlenül... simán van olya felállás is, hogy full refund és megtartás!
(eladó függő - mit vállalt inkább ali-n vannak jobb feltételek számodra, de ebay-en is)Persz ez elsősorban kisebb értékek esetén ~10$
Magasabb érték esetén persze kérik a visszapostát... ha meg ebay-paypal kombó, akkor meg tök8, mert a visszapostát is megtérítik (ha még él az akciójuk - ~fél éve még működött)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
RVR400
veterán
válasz maj-viktor #74969 üzenetére
Full refund, de az nem azt jelenti, hogy megtartod Magadnak a cuccot ingyen és bérmentve, mivel ettől függetlenül az értéke megvan, tehát joggal kéri az eladó vissza a cuccot.
-
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #74965 üzenetére
Márboccs, de ha az eladó hibázott, akkor full refund jár... persze ha mondasz egy értéket, annak függvénye a visszaposta!
A legolcsóbb továbbra is a posta.... ajánlott elsőbbségi ~2-4E Ft kisebb csomagok esetén (100-500g)
(#74965) aytukabozs
Most mondjam, hogy nekem szeptemberiek "állnak"... szal türelemAli-s eladóra... attól még simán megjöhet... (volt már ilyenre példám, simán mondjuk nem fizette rendesen a jutalékot azért "ideiglenesen felfüggesztették", vagy elején még rendesen tolta... menet közbe ment át csalóba - áterősbe, így még lehet a "tisztességes csomag" pakkba tartozol... de igazából nem nagyon tudhatjuk!
Amúgy ha az ali valami csoportos szabálytalanságot észlel, akkor tiltja sé automaata jelez - visszaküldi a pénzt... hameg nem úgy... akkor is vevővédelem (továbbra is merem állítani, jobb, mint a paypal-ebay)(#74967) Juditta_56
Meghatalmazással intézkedhetsz te is a feladó helyett[ Szerkesztve ]
-
peestike
senior tag
válasz Juditta_56 #74966 üzenetére
Ez nem jó hír! Az enyém is még mindig áll sajnos. Bár én a követő oldalak bejegyzéseit sem értem, mert nekem ez az utolsó: 2016. 10. 18. 4:08 - Sent to airlines, Shanghai Pudong
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Juditta_56
aktív tag
Mint itt már többször is leíródott, a csomag mindaddig az eladó tulajdona, míg át nem veszed. Ezért Te nem tudsz intézkedni (dűlőre jutni) a mk. postával - meg egyik postával sem. Plusz azért sem, mert a trackingod kamu. EZT írd meg a T. eladónak.
-
Juditta_56
aktív tag
válasz aytukabozs #74965 üzenetére
-
aytukabozs
addikt
válasz Juditta_56 #74760 üzenetére
Szia
megmozdult már?
Nekem is áll ebben a státusban egy pakkom ami Pudongból jön 10.28-óta, azért kérdem hogy mire számítsak..20.-i feladás
aztán van egy ami 10.26-óta repül Pekingből, (OFF)17.-i feladás(/OFF)
egy másik meg 10.14-óta Kantonból :/ 10.-i feladásMás:
Angliába kell visszaküldenem egy nyavajás flip tokot (méregdrágán adták, de a megrendelőnek csak ez tetszett, 4* annyiért mintha kínából rendeltem volna, és az eladó rossz típusra valót küldött).
Megpróbálkozom a refunded returns-szel, szóval tippeket szeretnék olcsó, de követhető feladási módra.Mégmásabb:
a 14.-én kantonban megfagyott cucc, egy cipő (echte kínai, nem replika).
az eladó időközben inaktív lett alin, legalábbis a boltja töküres.
Kell vajon emiatt aggódnom? (Varázsgömbös viccet most hagyjuk... )[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
embe
nagyúr
Ok. Meggyőztetek.
Mondjuk azt válaszolta a kínai, hogy ha a postával nem jutok dűlőre, akkor természetesen visszaadja az árát. lehet nem véletlenül írta ezt. -
beg
veterán
-
embe
nagyúr
-
beg
veterán
-
csursan
csendes tag
szeva!
lehet nem jó helyen vagyok,
az alábbi bolt megbízható?a telefon kellene jó áron. -
senior tag
válasz LantosBerry8 #74952 üzenetére
Szerintem itt kérdezz: [link], jó eséllyel hamarabb választ kapsz a kérdésedre, ez inkább postázós topic.
[ Szerkesztve ]
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem itt kapok választ, de azért reménykedem...
Blootooth sport headsetet szeretnék venni magamnak... (mikrofon támogatással)
kérdés, hogy mit ajánlanátok... (viszonylag normális hangzást és kényelmes viseletet várok el... max. 5-6000 Ft-ig)
Elsősorban eBay - AliExpress lenne a beszerzés helye, de vevő vagyok más webshopra is....
Remélem kapok egy kis segítséget
-
maj-viktor
őstag
válasz Gabócza #74950 üzenetére
Ezt pont pár napja írták itt, hogy "friss dolog", így személyes tapasztalatom nincs vele... (korábban sosem küldtem - mellékeltem ilyet! Sőt én még CN22 - CN23-at sem töltöttem, csak néha) - mivel ezek általában "visszaposták voltak", nem pedig csere vagy javításra kiküldöttek... alapból ha DOA-ként kapod (Dead on arrival) alap, hogy visszaküldés és refund! (én nem cserélgetek, inkább refund és megrendelem újra, stb.)
Más téma egy pl. 3hónap után meghibásodó eszközről... illetve más, ha "levámolták" a DOA-ként érkező cumót... ezek sem lehetetlen dolgok... de előre megírom, nagyon körülményes "intézni"... nekem eddig talán visszaemlékezve talán 1-2db-ra volt "türelemem" végigvinni... NAV felé bizonyítani, stb. és ott is több hónap után sikerült jutni valamire! Őszintén legközelebb másnak inkább azt mondom, így jártál... tanuló pénz, ez benne van a pakliban... próbálja saját pénzből megjavítani - partial refundot kérni, stb. sokszor nem ér annyit az a pár ezer forint sem, amit időben "rápazarolsz", hogy "bizonyítsd az igazadat"!
Más vagy visszatérve:
[Kiviteli kísérő okmány PDF]"1.000 euró érték alatti küldemények
Az értékkel bíró postai küldemények kiviteli vámkezeléséhez elegendő a CN23 vagy CN22
jelű postai formanyomtatvány kitöltése. CN22 nyomtatvány kizárólag levélpostai
küldeményekhez, CN23 nyomtatvány pedig valamennyi postai küldeményhez kitölthető.
Nemzetközi postacsomag vagy Európa+ csomag feladása esetén a postai kísérőlevél már
tartalmazza a CN23 nyomtatványt is, így ezekben az esetekben nem kell külön CN23
nyomtatványt kiállítani.
A kiviteli vámkezelés igazolására, a hatályos jogszabályok alapján a postai feladóvevény
szolgál. A 1.000 euró alatti küldemények kiviteli vámkezelése díjmentes"Az én értelmezésemben 1.000€ alatt nem kell - felesleges kifizetni azt a plusz 4.000 Ft-ot a "Kiviteli kísérő okmány"-ra... ott elég a CN22-23 (levél vagy csomagtól függően)!
Ám ez és az értékbiztostás 2 különböző dolog... az értékbiztosítás arra van, ha elveszne, megsemmisülne a csomag, stb. és "kártérítési alap"... a CN22-23, kiviteli minden bizbasz meg a vámoláskor visszavámolás esetén szükséges... de az továbbra is elmondható, hogyha még él a PayPal akció (én utoljára most talán fél éve csináltam), hogy 9.300 Ft / csomagig visszakapod a feladási díjadat...
Ám én talán fele-fel arányban adtam fel "csak ajánlott elsőbbségivel" és ez + értéknyilvánítással!
(de a sima ajánlott elsőbbségi feladás esetén is mindig rendben visszeérkezett a csomag)https://www.posta.hu/static/internet/download/2016_tarifatabla_HU.pdf.pdf
Viszont a posta ÁSZF-je szerint te csak 10-15E Ft kártérítést kapsz, ha elveszik - elhagyják a külföldre küldött levél-csomagodat... csak sokan "b*sznak" ennek utána olvasni és amikor megtörténik a baj, akkor pislognak, hogy "miért csak ennyi jár" az elveszett 60E-s telóért cserében... hát ezért, mert amikor feladta és elfogadta a szerződést, akkor ezt vállalták és ebbe egyezett bele a delikvens!
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf
https://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_55000-55000.html
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz maj-viktor #74939 üzenetére
Találtam a posta.hu-n egy oldalt, ahol ki lehet kalkuláltatni a postaköltséget külföldre küldéskor. Ebben van egy "kiviteli kísérő okmány" opció, azt ha kiválasztom, az plusz 4e Ft-tal dobja meg a költségeket. Ez kell nekem, ha Kínába akarok visszaküldeni egy telefont, de nem akarom, hogy visszafelé megvámolják? Ez a kiviteli vámkezelési megbízás? Ebben a pdf-ben ezt írják ha jól értem. Ekkor nem kell kérnem értékbiztosítást? Vagy az még erre jönne rá? Mert akkor a végére a 3400 Ft-ból lassan tizenezer forintos költség lesz...
-
dltpwnz
aktív tag
Meg mikor annyi panasz érkezik az ellopott tárgyakról,miért nincs feltéve egy tetves kamera a dolgozók fölé? Érdekes , mikor egy ócska összeszereldében dolgoztam,ott kameráztak minket,nehogy kilopjuk a filléreket érő tárgyakat,kifele menet a táskánkat is átnézték.Itt direkt nem avatkoznak be a lopásokba,érdek ez nekik.
-
dltpwnz
aktív tag
válasz maj-viktor #74946 üzenetére
Tracked csomagot Angolból 10 euróért küldenek ( Royal Mail szintúgy,csak itt magyarban átadják a GLS-nek) .
Csak az a vicc,hogy szerintem a posta direkt lopat el bizonyos nem trackelhető csomagokat,hogy legközelebb a drágább szolgáltatást vedd igénybe náluk,mert az biztos tuti száz,hogy odaér (vagy nem).Nem hiszem el,hogy pont az én levelem csórják ki a nagy levélkupacból vagy zsákokból a bánat tudja,hogyan érkeznek be.Valaki kivesz a nem trackelhető szállítmány közül 1 zsákot ami tetszik neki,aztán csókolom.Azt meg nem hiszem el,hogy simán kisétál vele az elosztóból,vagy zsebrevág több csomagot észrevétlenül.És ez nem az első esetem volt,hogy lenyúlnak az aljadékok.[ Szerkesztve ]
-
dltpwnz
aktív tag
Ennél a Magyar postánál jobb szolgáltatás nincs Magyarországon Még egy levelem ment a levesbe . Legközelebb fizetek a GLS szállításért 3ezret,a 2ezer forintos itemre .
-
Gizmo94
veterán
Sziasztok!
Van egy rendelésem, Paypalos Ebay vásárlás. Ettől az eladótól vettem már máskor is cuccot, az 8, illetve 12 nap múlva megérkezett , még a nyáron. Most viszont a feladástól számítva 21. napja várok, és Okt. 15.-e óta semmi változás az adatokban. Ez még normális szerintetek, vagy ezt kb. leshetem?China Post Register Air Mail Tracking System
Tracking result
2016-10-14 13:06:10.0 Dongguan city Post Office eCommerce dept. parcel center received
2016-10-14 13:17:17.0 Dongguan city Post Office eCommerce dept. parcel center customs scan
2016-10-14 13:18:45.0 leaving Dongguan city Post Office eCommerce dept. parcel center ,next station Dongguan center
2016-10-14 14:12:34.0 Guangzhou Transit Station export security scan
2016-10-14 17:13:21.0 Guangzhou Transit Station export customs cleared
2016-10-15 15:51:00.0 arrive Guangzhou Airport
2016-10-15 21:09:33.0 leaving Guangzhou Airport going to next airport/seaport -
senior tag
válasz maj-viktor #74939 üzenetére
Köszi szépen a választ, megnyugtató, hogy legalább ezzel nem lesz gond...
-
maj-viktor
őstag
DJI Osmo kézi gimbal "klónokról" van valakinek tapasztalata!?
Arra gondoltam, hogy aliexpress 11.11-es akciójakor megpróbálok valamire lecsapni...
Elvileg ez a két marka adott:
Zhiyun - zhiyun-tech.com
Feiyu - feiyu-tech.com(vagy igazából fene tudja - annyira még nem merültem bele)
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz maj-viktor #74937 üzenetére
Volt már 1-2 műszaki cikk, mindig CN vagy HK post volt, egyszer meg ingyen DHL.
NL Post eddig nem, most sajnos bele sikerült futni. trackitonline beállítás ott van, az rendben
.:. bl4ze .:.
-
maj-viktor
őstag
válasz maj-viktor #74934 üzenetére
*visszakerestem... 5nap volt az e-mail elküldése pillanatától a megkapásig!
paypalreturns@telusinternational.comÉs össz-vissz 2-3dolgot küldtem!
- Kitöltőtt űrlap (prtscr vagy kép akármi)
- Ajánlott szelvényről fénykép
- RAGSZÁM külön leírva
- (esetleg a blokkról is egy fénykép)(Kb. 10-20x ilyet intéztem - segítettem, ebből sajátot kb. 5x)
-
maj-viktor
őstag
Műszaki cikkek esetén NL-eznek... ez sajna ilyen...
Amúgy CN az "alapértelmezett"
(én már sosem nézem a TN-t... már vagy 1éve... azelőtt meg kb. óránként néztem, hogy jajj - jujj frissült-e... de semmi értelme - gyorsabb nem lesz tőle, csak magamat "idegesítem", hogy hol van már)trackitonline.ru és e-mail értesítés azt jóvan
Meg persze adott rendelésre ránézek 1-2héttel a fizetés után, hogy van-e TN szám, frissült-e, stb., ha semmi mozgás frissülés, azért ráírok az eladóra - shopra... de ez mondjuk így 1hét türelem, hogy "éljen a szám" & utána 1hét türelem, hogy "feladják"... majd 2-4hét szállítás... aztán ha vámérték feletti... megint 1-2hét - így simán kijön az 1-2hó "összszállítás"
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz maj-viktor #74935 üzenetére
NL Post eddig megúsztam, de van olyan track ami 8 napos és "pre advised"
NL Post-tal nem vagyok képben, de ez bika lassú így. CN-HK post cuccok sokkal gyorsabbak voltak, eddig mindent azzal kaptam ami banggod vagy gearbest volt. Sajnos most NL Post
.:. bl4ze .:.
-
maj-viktor
őstag
Nem gyakran rendelsz!?
(tök alap ez így sajnos... akár 1hét is lehet, míg NL pre-advise-ból átvált valamire... illetve a TN nem nagyon frissül, csak ha megérkezik a tranzit országba - Hollandia, onnan meg felgyorsulnak az események)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz Gabócza #74909 üzenetére
9.300 Ft-ot kimaxolhatsz... így akár értéknyilvánítás is!
(volt korábban egy kommentem erről, hogy 10-15E Ft érték kártérítést kapsz csak, külföldre küldött csomag esetén (DTS <- csak erre keress itt rá) ha véletlenül elveszik a csomag, így ha 10E Ft-nál értékesebb, akkor kérj rá értékbiztosítást... (gondolom több - különben nem küldenéd vissza)A paypal, ha beküldöd a feladási adatokat, amit bekér utána ha jól emlékszem ~3napra visszaküldte paypal egyenlegre a feladási összeg pénzt... szal elég gyors volt sztem!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz ThEYeTi #74931 üzenetére
ugyanabbana kontéberben rohasztják a cuccaitokat
szvsz az utóbbi hét lehet kiesett az ottani és az itteni ünnepek miatt. Az előző két hét pedig lehet még "normális" lassúság náluk. Én kifejezetten gyorsan kaptam meg, ahhoz képest, hogy mások mit meséltek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
azbest
félisten
válasz JohnQ25 #74926 üzenetére
jó, akkor nézd meg a magyar posta oldalán is [link]
A különböző szakaszokról különböző helyen lehetnek az infók.A cseh postába nekem nem látszik a vámügyintézés, csak a végső kézbesítés. Azok a részletek a magyaron vannak meg.
szerk, segítségül itt az én történetem
a sky56 oldala most pont nem jön be, így a trackitonine.ru -ról vettem az ottani adatokat (btw ha jól kitöltjük, hogy hungary a cél és sky56 a szállító, akkor mindháromat kilistázza)
A cseh postával van aki 60 napon túl kapott meg küldeményt. Lehet valami raktárban rohad.[ Szerkesztve ]
-
JohnQ25
csendes tag
válasz Black Phone #74924 üzenetére
köszi a linket, sajnos itt is ugyanaz.
11.10.2016 The consignment was posted. 22000 Praha 120 -
senior tag
válasz JohnQ25 #74923 üzenetére
esetleg itt nézd meg mit ir:
https://www.postaonline.cz/en/trackandtraceBlack Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
JohnQ25
csendes tag
válasz Black Phone #74922 üzenetére
végül is akkor te szerencsés vagy mert legalább megkapod
-
senior tag
válasz JohnQ25 #74921 üzenetére
nekem a legutóbbi csomagom, ami most járta meg a vámot, vámmentesen 10. 17én érkezett kis hazánkba és ma küldték el a kézbesítő postára
2016-09-29 13:21:00 Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre
2016-09-30 15:30:00 Parcel departure arrive in HongKong Sorting Centre
2016-09-30 18:00:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport
2016-10-02 00:38:00 Frankfurt Sorting Centre
2016-10-05 10:55:00 Information sent to Czech
Infomation
Update Time Area Status
2016-10-11 12:00:00
2016-10-17 12:00:00 The consignment was accepted by post office of exchange in the country of destination.[ Szerkesztve ]
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
Kozy10
tag
éppen frissült az enyém:
04-11-2016 13:08 Arrived at PostNL – Item not allowed (X-ray) and rejected
zsebkés volt benne -
Kozy10
tag
igen,erre is gondoltam.
utánakérdeztem az ügyfélszolgálaton tényleg kiszállították e fizikailag is:
ez a válasz:
"Thank you for your email.
I have checked for you.
It was shipped on 2016/10/19 by Air Parcel Register with the tracking number RS674246XXXNL. It will arrive within 7-25 business days.
The tracking information may be updated slowly as it's only updated at some big points.
Sincerely hope you can receive your order as soon as possible."2 hét alatt korábban már nemegyszer megérkezett hozzám...
de türelmes vagyok[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz devGyuri #74910 üzenetére
Szia, köszi a választ. Próbálom értelmezni a posta oldalán található infókat, de nem fogalmaznak egyértelműen. Van egy "Kiviteli vámkezelési megbízás", amit le lehet tölteni, ez a "Kiviteli Kísérő Okmány" (KKO)? Mert a lap alján azt írja, hogy a kiviteli vámáru-nyilatkozat (KKO).
Jól értelmezem, hogy ennek 1000€ alatt nincs plusz költsége?
Az se világos, hogy egy másik pdf-ben azt írják, hogy azon küldeményekhez akkor kell KKO-t csatolni, ha vám vagy egyéb terhek visszafizetését, visszaigénylését kérik. Én javításra, vagy cserére küldöm vissza készüléket, nem akarok vámot visszakérni.
-
senior tag
válasz kazan23 #74913 üzenetére
Az enyém is kb igy áll, ma reggel küldték a kézb. postára, az enyém vámmentes
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
kazan23
aktív tag
Megjött a 2016. szept 21-én kifizetett GB-s csomag, áfával ("vámteher"-nek nevezik), "vámügynöki szolg".-gal!
44 nap!
Ebből 22 napot töltött itthon!2016. 10. 05. 14:00:00. 22000(Czech Republic Küldemény információ : Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
2016. 10. 05. 21:15:00. CZPRGA(Czech Republi Küldemény információ : Célországba elküldve / Item sent abroad
2016. 10. 06. 7:20:00. CZPRGA(Czech Republi Küldemény információ : Célországba elküldve / Item sent abroad
2016. 10. 07.. The consignment was posted., 22000, Praha 120
2016. 10. 13.. The consignment was accepted by post office of exchange in the country of destination.
2016. 10. 13. 7:15:00. Küldemény információ : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016. 10. 21. 1:52:00. Küldemény információ : Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2016. 10. 24. 7:51:00. Küldemény információ : Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2016. 10. 25. 13:45:00. Küldemény információ : Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2016. 10. 28. 11:42:00. Küldemény információ : Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
2016. 11. 03. 8:10:00. Küldemény információ : Küldés a kézbesítő postára / Postal forwarding resumed[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
mód: tudom, el kellett volna olvasni az 1 hsz-t
De attól még valaki segíthetne, hogy a konkrét esetemben mire számítsak.
Sziasztok!
Ha DHL hozza a cuccot Kínából, akkor hogy van a vám téma? Összege, stb...?
A rendelt tétel vagy 100 USD + 100 USD DHL, vagy csak a fele 50 -50 USD lesz.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
devGyuri
csendes tag
válasz Gabócza #74909 üzenetére
Korábban egy bizonyos összeghatár alatt elég volt a CN22/CN23, de az idei változások óta kiviteli vámkezelést kell kérni, és az onnan kapott KKO meg az eladóval folytatott levelezés alapján engedik át a vámon visszafelé. Részletek a posta.hu/vam oldalon, illetve egész pontosan ebben a fájlban: [link]
-
senior tag
Sziasztok, sok éve rendelek Kínából (főleg apróságokat), és most először belefutottam egy hibás telefonba, amit vissza kellene küldenem (Geekbuying-tól vettem). Próbáltam összeszedni az infókat, kérlek erősítsétek meg, hogy így jó lesz-e.
- lebeszéltem a kereskedővel a visszaküldést (kaptam tőle egy doc-ot, amit kitöltve bele kell rakni a dobozba)
- CN22-es nyomtatványt kérek a postán, amit vagy két példányban töltök ki, vagy lefotózom
- PayPal-nál bejelentem a visszaküldést és visszakapom a postaköltségetHa jól tudom 9e Ft körüli összegig téríti meg a költségeket a PayPal. Akkor érdemes értéknyilvánítással küldeni a csomagot? (Az kb. plusz 3e Ft lenne). Mikor fizet a PayPal? Ha kézbesült a csomag, vagy feladás után?
Kihagytam esetleg valamit, amire oda kell figyelni? Köszi...
-
DavidQ
tag
válasz hakydakillah #74895 üzenetére
Már kínából küldik, és drágult a szállítás, illetve vámköteles is. Nagyon sajnálom, mert én annó tőlük vettem a Redmi 2 promat, de így már nem éri meg. Inkább BG vagy GB, a magyarok közül pedig EUStock, vagy Hardverapró (viccen kívül).
Nem minden kínai szirszar szar!
-
Turbobacsi
senior tag
válasz luck66 #74904 üzenetére
van egy aktuális EE postám az Aliról, no komment:
2016-10-22 06:05 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-10-20 18:43 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-10-18 19:00 Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
2016-10-18 17:00 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
luck66
tag
Az Észt és a Spanyol postával van már tapasztalata valakinek?
-
beg
veterán
Ha itt is visszaolvasol picit, láthatod hogy nem egyedi probléma. Sokaknak feldobta, oka még nem ismert.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Linux kezdőknek
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest