-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz germinator66 #62598 üzenetére
Van egy bizonyos fővárosi posta, ahol jobban tűnnek el dolgok. Trackingolva kell kérni.
[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #62597 üzenetére
Egész pontosan a harmada "veszett el".
-
germinator66
aktív tag
Az mennyire normális, ha 1 éves távlatban az (ebay) ázsiai csomagok fele nem érkezett meg...? Kb. 10 rendelésem volt. érdemes a postánál eszkalálni? Ennyire gondolom nem linkek a másik kontinensen...
[ Szerkesztve ]
-
Xes
csendes tag
válasz tibcsi0407 #62595 üzenetére
Az tuti nem, mert 10500 as cuccról van szó aliexpressen.
-
Xes
csendes tag
Erre valakinek ötlet? Magyarországi címre lett rendelve a csomag, tracking szerint spanyolba megy, eladó azt mondja jó a cím csak trackingnél mutat rosszat, posta.hu n nyomkövetésnél nem mutat még semmit erre a ragszámra. Többször rendeltem már tőle eddig sosem volt gond, nem feltételezem, hogy át akarna cseszni, de hiába mondom, hogy talán rossz címre lett küldve ő azt mondja jó ez csak várjak.
[ Szerkesztve ]
-
-
kmisi99
addikt
válasz hege21 #62590 üzenetére
Közel 3000ft értékű tablet bluetooth billentyűzetes tok szóval, tudom hogy ha sok aprósággal állandóan refoundoltatok akkor letiltanak, de azért ez már nem aprópénz. 14. írtam nekik paypal case en keresztül, most megint íram egy olyan választ, hogy még mindig várok de szerintem soha nem fog megjönni, kérem válaszoljanak.
Szóval próbáltam a lehető leg kulturáltabbnak feltüntetni magam, hogy tényleg úgy döntsön a paypal ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
raulicio
senior tag
válasz aytukabozs #62583 üzenetére
köszi.
-
kmisi99
addikt
A gearbesttől már 1 hónapja nem jött meg egy csomag. Paypalon nyitottam egy case-t és leírtam, hogy mikor rendeltem, még mindig nem jött meg, meg megkérdeztem a postást stb szóval szokásos rizsa, de már egy hete nem írnak. Mikortól érdemes a paypalra bízni az ügyet, hogy döntsenek ők?
-
L4mie
veterán
telefonáltam egy kört a postára megmondták ki vette át név, ig.szám. , szomszédasszony, nincs gond
csak még most értek haza szüleim és nem találkoztak vele,huh azért megijedtem, nem nagy érték, de azért fontos csomag.
köszönöm a segítséget.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
beg
veterán
Nem mindegyik kínai eladó sunyi. Ellenpélda:
"Dear buyer,
Sorry to bother you.
We do send this item to you,it is on the way. We do refund for you first, please check your account in 2-7 days. And could you please re pay it for us if you receive it later?
Waiting for your reply.
Best wishes."Én csak refundot kértem, mert a svéd posta megint alkotott és 2 hónap alatt nem érkezett meg a TN-es cucc, elakadt valahol középföldén. Az eladó szó nélkül refundolt, és elküldte még egyszer, aztán ha megjön, legyek szíves kifizetni. Azért tudom, hogy ez így is van (mármint hogy feladta újból) mert ettől az eladótól már vásároltam korábban és akkor is ugyan így járt el, másodikra megkaptam, én meg "utánvét" átdobtam neki az árát PayPalin.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
aytukabozs
addikt
postán kikérni a feladóvevényt, és szépen panaszt tenni hogy az ott biz nem a te aláírásod.
(#62578) raulicio
Ők maguk a kínaiak, csak van egy spanyol webshopjuk,
de a lényeg persze az hogy kell áfát miegyebet fizetni ha onnan rendelsz...
(le is van írva a faq-jukban)[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Turbobacsi
senior tag
ha keszthelyi vagy, akkor irány a posta, ha nem, akkor keresd az eladót
(nekem volt egy olyan hogy "pécs posta kézbesítés regisztrálva" holott zalaegerszegen kellett volna: valószínű más TN-*jét kaptam meg, mert később megkaptam, a cuccot)"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
L4mie
veterán
Cucc sehol, otthon se voltunk, értesítő nem jött, rendelésnél a cím pontos...
Ezzel így most mit csináljunk?[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
raulicio
senior tag
Sziasztok!
Az http://www.igogo.es/ oldalt ismeri valaki? Ahogy nézem csak megrendelik az embernek kínából, aztán fizetheted az áfát utána.
-
aytukabozs
addikt
válasz espi38 #62574 üzenetére
sztem semelyiké, az nem az ebay saját nyomkövető rendszere?
ebay vásárlás volt ez?
szerk.
már látom, az.
ha belépsz ebay-re akkor elméletileg a my ebay/purchase history menüpontban az UPAA számra ráklikkelve megnyílik egy kis ablak, amiben van egy link az itteni szállító nyomkövetőjéhez.Ha nincs ilyen akkor sry
[ Szerkesztve ]
-
luck66
tag
válasz Turbobacsi #62562 üzenetére
-
espi38
őstag
Ez a nyomkövetési szám melyik cégé?
UPAAA000000135113416 -
espi38
őstag
Sziasztok!
Látom pörög azért ez a forum,esetleg valaki az én kérdésemre? -
Markusz86
újonc
válasz espi38 #62566 üzenetére
Üdv.
Tudna nekem valaki információval szolgálni hogy mi van most a Tmallbox-al? eddig 4 rendelésem volt mint megérkezett gond nélkül, most viszont már 2 hete a státusz: payment accepted. már írtam emailt, skypeon és vitát is nyitottam paypalon pénteken de még semmi válasz..... -
espi38
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Rendeltem USAból ebayen keresztül egy fejegységet amit paypallal fizettem.
A nemzetközi szállítás keretén belül érkezik a csomag,amiben Londonban vámolták a cuccot.
Az ebay nyomkövetésen az látszik,hogy Budapesten van a csomag de fogalmam nincs hogy ki fogja szállítani nekem ugyanis a megadott nyomkövetési szám sehol nincs regisztrálva.
Esetleg tudja valaki ebben az esetben ki a szállító Magyarországon?
Választ előre is köszönöm.
Szép napot mindenkinek. -
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Turbobacsi
senior tag
válasz csabili74 #62560 üzenetére
nekem 5.-én beérkezett egy cuccom, még nem kaptam meg...
(igaz nem egyszerű eset, mert egy garanciális teló újraküldés, amire már egyszer fizettem áfát)2015-10-14 08:46 Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
2015-10-13 14:38 Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2015-10-10 13:20 Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2015-10-05 02:52 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015-10-02 09:40 NLAMSA(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-10-01 11:44 NLAMSA(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
csabili74
aktív tag
2015.10.07
07:12 (Sweden)Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.10.07
17:00Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.10.12
08:47Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015.10.14
13:35Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2015.10.16
12:53Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2015.10.19
08:46Küldemény információ:
Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldveAkor most mi van? Több időt tölt itt, mint az egész utazása során
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
nimfas
addikt
válasz KamuMazsola #62548 üzenetére
Köszi... Ennyire nem vagyok sötét
Már a PayPal oldalra úgy dobott fel, hogy USD szerepelt és nem brazil pénz.
GearBest-en felül kell átállítani csak hogy ne USD hanem más pénz legyen és kész?
-
Zeki
nagyúr
válasz cbrfireblade #62554 üzenetére
Mindig a bank váltson. A paypal rosszul vált, hogy azon is keressen.
-
lacora5
tag
válasz tibcsi0407 #62553 üzenetére
Köszönöm. Végül megkaptad a csomagot? Milyen kárpótlást tettek ezért, vagy csak késett így?
-
-
lacora5
tag
Innen esetleg rendelt már valaki, vagy hallott valamit a gearbest-es EU Warehouse rendelésekről? Áfára itt számíthatok? Az overseas edition takar valami olyat, amiről tudnom kellene? Előre is köszönöm.
-
XtremLor
őstag
-
cbrfireblade
aktív tag
válasz KamuMazsola #62548 üzenetére
Azt hol tudom beállítani, hogy a bank váltson és ne a paypal?
-
bacskait
tag
A posta oldalán ez van:
"Az Amerikai Posta (USPS) döntése alapján 2015. október 1-től nem teszi közzé az USA-ba küldött ajánlott levélre vonatkozó nyomkövetési információkat a saját weboldalán. A nyomkövetési adatok a Magyar Posta számára nem kerülnek átadásra, ezért a posta.hu oldalunkon üzemeltetett nyomkövetési rendszerünkben nem szerepelnek, valamint az Ügyfélszolgálati irodánk sem tud bővebb információval szolgálni. Amennyiben küldeményeit továbbra is online nyomkövetési lehetőség megléte mellett szeretné feladni, vegye igénybe Nemzetközi EMS (PRINT) szolgáltatásunkat. Így továbbra is egyszerűen és gyorsan tájékozódhat küldeményei aktuális státuszáról. A Nemzetközi EMS szolgáltatásunkról
ide kattintva olvashat részletes tájékoztatást." -
dlaj
őstag
válasz gyurkikrisz #62543 üzenetére
Nekem Angliában a DHL-re bízták, de a kezembe a telefont már egy zöld ruhás emberke adta. Az volt a pólójára írva, hogy Posta.
Valószínűleg a vámon átadták a Postának, mondván, vigyed te, ha már ingyenes. -
arfer
senior tag
Nekem speciel GLS futár hozta... Másnak DPD...
-
nimfas
addikt
Ingyenes szállítás esetén szerintem a posta.
-
gyurkikrisz
őstag
Gearbestről rendelve, EU raktárból, normál szállítással futár, vagy postás hozza ki a cuccot?
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
nimfas
addikt
Lehet én csinálok valamit rosszul, de 2 db terméket tettem a kosárba.
R$-ban 107,26, továbblépek a PayPal oldalra, kiírja hogy 8485 Ft, ha átállítom hogy a bank váltsa akkor pedig USD-ben 29,78.
Ha ugyanezt USD-ben állítom be akkor is 8485Ft és természetesen 29,78 USD.
Én néztem be valamit?
Ja... VISA Classic kártyám van (USD elszámolás elvileg...)
Megkaptam mindkét Order-t mail-ben is... itt is automatán USD-vel számol.
[ Szerkesztve ]
-
Xes
csendes tag
USA-ba küldött levelet eddig mindig mutatta USPS trackingje, de pár napja ezt írja ki bármelyik ragszámra:
Tracking Number: RR*********HU
errorUSPS Tracking™ is unavailable for this product for HUNGARY.
Mi a fene ez az újítás, nem lehet egyáltalán követni már az usa-ba küldött ajánlott leveleket??
-
Dominó85
addikt
válasz tyuli76 #62536 üzenetére
A kicsi kínaival ne törődjél. Eleve undorító, hogy a saját hatóságuk annyira trehány, hogy több száz dolláros termékeket engednek át ellenőrzés nélkül, mikor kiküldik nekünk a csomagokat. És utána meg még ők f0snak attól, hogy fizetniük kell. Senkit se zavarna, ha 10USD-vel átlagban megnőne a kinti telefonok ára, mert adózik a kicsi kínai a saját hazájában.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz tyuli76 #62531 üzenetére
NEM! Olvasd el a fenti Témaösszefoglalót. Vagy keress rá kulcsszavakkal a visszaküldéses dologra. Először is kell majd neked egy CN22/CN23-as nyomtatványt kitölteni. Különben visszafele ha jön a javított vagy új telefon, akkor felülsz a xopórollercoasterre és fizeted újra az ÁFA-t.
* Péter - 06302461862 *
-
tyuli76
tag
Sziasztok.
Telefont küldenék vissza Kinába javitásra,és azt kéri az eladó h ne irjak rá valos értéket.Ugy jó ha hibás telefont irok rá pár usd-vel: -
Terentius
őstag
Sziasztok!
Ha egy webshopból rendelek és nem usd-ben hanem brazil reálban fizetek paypalon, akkor lehetséges,hogy ugyanaz a termék ezrekkel olcsóbb?
OnePlus 12 16/512
-
olasz69
senior tag
elnézést nem ide kellett volna írnom!
lejárt az idő,most vettem észre!
A váltást már beállítottam hamarabb![ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
aytukabozs
addikt
válasz olasz69 #62527 üzenetére
1. PAYPAL TOPIC
2. a PayPal számlán lévő egyenleg az elsődleges, tudtommal amíg van rajta addíg nem nyúl a kártyához (tehát megszüntetni nem kell, csak ne legyen rajta pénz )
3. Anyagilag akkor jössz ki a legjobban, ha a bankszámládról fizetsz, és beállítod hogy a bankod váltson, ne a PP.
(ennek mikéntje ott van a topic összefoglalójában)(#62526) floryby92
Ha ott a legolcsóbb vedd meg ott, a PP véd ha baj lenne.[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kérdést szeretnék feltenni: Beregisztráltam az Ebay-re majd a PayPal-re hitelkártya adatokat megadtam,de nem láttam változást( később megtaláltam a kártya hitelesítés módját a 400HUF le vételét amit vissszakapok) Közben elutaltam a számlámról egy összeget a paypal számlámra amit rá is tettek !
Közben a kártya is hitelesítve,ellenőrizve lett a paypal által így vásárolhatok elvileg mindkét módon!
Kérdésemhez értem: mi lehet ilyenkor az elsődleges fizetési mód a bankkártyám -ról vagy a számlámról?
Melyiket szüntessem meg,hogy jobban jöjjek ki anyagilag? Vagy esetleg mit tegyek?
Köszönöm szépen,ha valaki segít!A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
floryby92
csendes tag
Sziasztok!
Gearbest-ről Eu-s raktárból rendelnék telefont eléggé nagy összegbe.(xiaomi mi4)
Eléggé vegyesek a visszajelzések és hezitálok,hogy rendeljek e innen vagy ne
Mit ajánlotok?
A válaszokat előre is köszi. -
luck66
tag
válasz fornettisuti #62524 üzenetére
Szeretné,hogy megváltoztasd a semlegest pozitívra,a te döntésed!
(az Alin ,ha 4 csillagnál kevesebbet kap és többször,akkor emelik a jutalék mértékét elég drasztikusan,ördögi kör,magas jutalék,kisebb haszon,ha árat emel,akkor meg nincs vevő)[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
tortenet:
ebayrol augusztus kozepen rendelt 1200ft-os cucc nem erkezett meg mai napig, par "kotelezo" levelvaltas utan szo nelkul full refundolt.
adtam neki egy semleges visszajelzest.
erre ma kapok tole egy ilyen szivhezszolo uzenetet:
"Sorry for all the troubles for you.We really really have realized our fault
Please forgive us,really really need your forgive us.
Nobody was born without mistake.
The bad review really really will destroy our account as we just start our business.
And we believe that we will improve our service by this lesson.
Beg you, friend, we know you are good buyer, so you will forgive me.
Could we refund to you as a compensation ? And you give us a chance to change the feedback?
If you agree, we will refund you and then send revision link to you.
Waiting for your reply.
Please trust us.
"
mit kellene valaszolnom?iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
vvillie
tag
Udv.
Melyik oldalon lehet nyomon kovetni, hogy hol jar a csomag ha megvan a tracking number?
Minidealtol vasaroltam eu warehouse-bol es kinaibol is igy 2 tracking numbert kuldtek.
Koszi. -
-
beg
veterán
válasz DeathAdder #62516 üzenetére
Nincs ilyen szolgáltatása a dhl-nek. Kérd ismerőshöz, rokonhoz, munkahelyre.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Külföldről DHL-es futár kézbesítené a telefont amit előre kifizetek.
Kérdés, hogy muszáj személyes lakcímet megadni, vagy a helyi DHL partner címre is kérhetem a csomagot ahova elmehetek és kiválthatom azt?Konkrétan Szegeden érdekelne, rágugliztam és találtam ott DHL partnert. [link]
Tehát olyan szolgáltatás érdekelne, mint a magyar postánál a postán maradó csomag, amit a postapartnernél 5 napon belül kiválthatok
-
bacskait
tag
Mlais mx base-hez hol lenne érdemes tokot és fóliát (temp glass is jó lenne) néznem?
-
bacskait
tag
Td eu raktárból rendelve pontosan egy hèt alatt èrt ide a telefon. Semmi gond nem volt vele.
-
Mr.-MN
újonc
Sziasztok
Új tagja,de régi olvasójaként szeretnék én is hozzátenni valamit ehhez a témakörhöz
utánamentem mit jelent a kék-narancs matrica
5 különböző helyen és embertől kérdeztem meg1. helyi kézbesítő- szerinte azt jelenti ,hogy külföldi
2.megyei posta, csomag részlegnél középvezető féle-szerinte külföldi küldemény és a magyar posta rendszerén keresztül ment
3.helyi postai dolgozó- nem tudja mit jelent,de az EMS-küldeménynek vannak ilyen színei
4.VW transporteres csomagos postás- külföldi és ajánlott/aláírós küldemény
és végül
5.ügyfélszolgálat@posta.hu
"Tájékoztatjuk, hogy hogy valamennyi nemzetközi ajánlott küldeményre felragasztásra kerül egy figyelemfelhívó etikett, mely a postán belüli kezelést segíti elő."Tehát ha úgy vesszük mindenkinek volt valamiben igaza,de a legjobban a VW csomagos postás volt képben
a posta ügyfélszolgálaton kívül mert az 100% mérvadóEMS küldemény (valaki kérdezte feljebb)
szintén a csomagos postás mondta,hogy ez időgarantált küldemény amit lehet külön egyesével is vámolni,ergo nem kell végigvárni a folyamatot ha a kosár alján vanEMS tapasztalat: 2013 december első hetében (a karácsonyi őrületben) rendeltem aliról valamit amit csak EMS-el küldött el az eladó,a feladástól számítva a 7.napon a kezemben volt
-
törölt tag
Sziasztok, jó reggelt. Létezik az szerintetek, hogy 1 honkongi csomag, amit a dhl hoz, először UK-ba jut el, majd utána Deutchland és gondolom onnét pestre ? Mennyire száz százalék a minimum 3090 Ft ?
-
pityu64
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék érdeklődni tőletek melyik posta gyors megbizható?
szállitás és .......
Swiss Post
Singapore Post
Sweden Post
ebből tudok választani+dhl
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix X570-E Gaming
- G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Play Station 5 PS5 Lemezes Verzió 825GB SSD 2023.11.25 Euronics Vásárlás
- NVIDIA RTX 20XX 30XX 40XX VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- Alcatel OneTouch 282 mobiltelefon, nagy gombok, időseknek is, jóÁR
- MSI Radeon HD 6770 1GB (frissen pasztázva)
- Philips 196 v4l 19"
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest